Aleksander Melgalvis

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Aleksander Melgalvis Andreassen, fra hjemmekampen mot RBK 11. mai 2019. Foto: Fredrik Tyskeberg. KFL.no

Aleksander Melgalvis Andreassen (født 10. august 1989) en en norsk fotballspiller som 30. november

Mannen med den store kongepokalen. Melgalvis' vanvittige strippeshow på cupfinalefesten 2017. Foto: Skjermdump

2016 signerte en toårskontrakt med LSK [1]. Ble matchvinner, da han debuterte for LSK i seriekampen hjemme mot Sandefjord 2. april 2017. Scoret sitt første mål for LSK i cupkampen mot sin tidligere klubb Brumunddal IL 24. mai 2017. Ble matchvinner på overtid med sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Viking 18. juni 2017. Skadet i treningskampen mot Sarpsborg 29. juli. Etter kampen ble det påvist et avrevet leddbånd i ankelen og man fryktet at resten av sesongen var ødelagt. Bare fire uker senere var Aleksander tilbake på banen og scoret et vanvittig frisparksmål i kvartfinalen mot Tromsø IL 26. august. Forlenget og skrev ny kontrakt med LSK 30. november 2017. Den nye kontrakten varer ut 2020-sesongen. Oftest benyttet som kantspiller på midtbanen, men fikk også sjansen som sentral midtbanespiller både i hjemmekampen mot Molde FK 5. august og i bortekampen mot Sarpsborg 12. august 2018.

Spilte sin eliteseriekamp nummer 50 for LSK, da Fugla 25. mai 2019 vant 3-0 i derbyet borte mot Vålerenga. Melgalvis feiret jubileet med å plante LSK-flagget i midtsirkelen på Intility Arena noe som provoserte hjemmefansen nok til å starte en slåsskamp ute på kunstgresset. På spørsmålet fra Eurosport.no om han angret på stuntet svarte Melgalvis: "Neida, dette tar jeg med knusende ro. Det har vært flere som har provosert i forkant og etterkant av disse kampene før, så man gir litt og tar litt. Det er sånn det er. Det var et morsomt påfunn som ble mottatt dårlig fra ene holdet, og bra fra det andre" [2]

"Flagget er planta. Dette er vår hjemmebane". Fra derbyet borte mot Vålerenga i 2019. Foto: Skjermdump.

Drømmemål i seriekampen hjemme mot Ham-Kam 7. juli 2020. Fra kanten av 16-meteren fikk brumunddølen god tid til å sikte. Med yttersiden av høyrefoten valgte han å skru ballen forbi keeper og inn det lengste hjørnet. Et nydelig kremmerhus av en scoring. "Se på Aleks Melga! Det er ikke første gang han blåser inn en slik kanon på Åråsen. Det er jo en perlescoring!", utbrøt Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud på live-sendingen [3]. Derimot svært uheldig i bortekampen mot Åsane 27. juli. Skuddet fra Håkon Lorentzen gikk via hodet til Melgalvis og i mål.

  • Kultfigur for mange kanarifans, særlig etter at han feiret cupfinaleseieren med å strippe foran tusenvis av LSK-supportere på Norges Varemesse og beskyttet sine edle deler med kongepokalen [4], og ikke minst for å ha planta LSK-flagget på Vålerengas hjemmebane [5]. Påtalenemnda i NFF mente at Melgalvis burde bøtelegges med 4000 kroner for sitt flaggstunt på Intility Arena. «Jeg forventet ikke en bot, men nå skjer det altså. Det får så være. Det er NFF som bestemmer, men jeg er litt overrasket, og synes det er litt spesiuelt. Det gis bøter for noen forseelser, men ikke for andre, som noen mener er av lik karakter», uttalte Melgalvis til Hamar Arbeiderblad. Sportsdirektør Simon Mefsin syntes også boten var merkelig og kom med følgende uttalelse til RB: «Vi som klubb tar det til etterretning, men jeg registrerer med stor undring at de sammenlikner det Melgalvis gjorde med flere saker hvor spillere har vist fingeren til motstandersupportere og straffer ham ut fra det. Samtidig mener de at man ikke skal behandle denne saken opp mot en åpenbar og mer sammenliknbar sak som da Pål André Helland plantet flagget i Molde. Det er midt sagt underlig». Uansett reagerte lynkjapt, startet en innsamlingsaksjon og betalte hele boten for Melgalvis. 9. juli hevet doms- og sanksjonsutvalget boten til 7500 kroner med følgende begrunnelse: "På bakgrunn av den ovennevnte helhetsvurdering, med blant annet henvisning til sanksjonsnivået i de tidligere sakene hvor spiller har vist finger til publikum, har Utvalget kommet til at en bot på kr. 7 500,- er passende" [6].
  • Årets cupmål. NRK kåret Aleksander Melgalvis sin scoring i kvartfinalen hjemme mot Stabæk som den fineste i NM 2017.
  • Norgesmester med LSK i 2017.

Aleksander Melgalvis har tidligere spilt for Brumunddal IL, Kongsvinger IL og Strømmen IF.

Spillerkarriere

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Kongsvinger 27 3 2012
Mal:Country alias Norway Brumunddal IL 45 19 2013 - 2014
Mal:Country alias Norway Strømmen IF 58 8 2015 - 2016
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 70 8 2017 - 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK Playoff 2 1 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 27 4 2020