Kaan Kairinen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Kaan Kairinen.
Foto: Emil Saglien Ruud, LSK.no Gjengitt med tillatelse.

Kasper Kaan Kairinen (født 22. desember 1998) er en finsk fotballspiller som LSK hentet på lån fra FC Midtjylland 5. februar 2020. "Det er en spiller som vi har fulgt en god stund. Han var aktuell også da vi hentet Daniel Pedersen sommeren 2018. Nå er han blitt litt eldre, er fortsatt ung - men har fått litt mer erfaring. Han har vist seg fram på en god måte. Vi føler at vi får inn en spiller som har et høyt repertoar, og absolutt er god nok til å spille på et høyere nivå enn OBOS-ligaen i 2020. Det er også en veldig gunstig avtale for oss der Midtjylland dekker en stor del av lønna. I utgangspunktet dreier det som et lån for hele året, men Midtjylland har en mulighet til å hente ham ut av avtalen til sommeren, men hvis han blir solgt i sommervinduet vil vi få en kompensasjon", uttalte sportsdirektør da signaturen var på plass [1].
Spilte sin første treningskamp, da LSK vant 3-0 hjemme mot Ull/Kisa 7. februar 2020. Etter kampen uttalte finnen til LSK.no: "Vi vinner 3-0, det er veldig bra. Vil ikke si vi hadde noen problemer, med unntak av starten når Ull/Kisa hadde mange cornere. Jeg synes vi spilte bra. Glad for at jeg fikk spille hele kampen. Jeg synes nivået var bra. Selvom de ikke hadde så mange sjanser, det betyr bare at vi har et bra forsvar. Vi forsvarte oss bra hele kampen" [2]. Debuterte for LSK i serieåpninga borte mot Grorud IL 3. juli 2020. I sin rolle som indreløper sammen med Mathew og Krogstad kom finnen brukbart fra det i sin debut, men uten å overbevise. Fikk en kraftig trøkk også i hodeduellen med hjemmelagets Trace Akino Murray. Begge tildelt gult kort. Byttet ut med Torbjørn Kallevåg etter en times spill. Innrømmet i et intervju med RB 14. juli at rollen som indreløper ikke var hans vanlige posisjon. "Jeg har stort sett spilt som en av to defensive midtbanespillere tidligere. Indreløperrollen er en helt ny posisjon for meg. Jeg har aldri spilt det tidligere, og det tar litt tid å bli vant til å spille der. Men jeg føler jeg utvikler meg", fortalte Kairinen, som også synes koronaperioden hadde vært vanskelig. "Jeg hadde kommet fint i gang i klubben, men da korona stoppet alt ble det også en tøff periode for meg. Skal innrømme at jeg følte meg veldig alene da. Det var deilig å komme i gang med kampene. Nå skal det spilles mange kamper på få måneder, og det ser jeg fram til", la han til [3].

Kaan Kairinen debuterte allerede som 15-åring i den finske eliteserien for Inter Turku. Ble to år senere solgt til den danske storklubben FC Midtjylland. Utlånt til HJK Helsinki i 2019. I sitt første intervju med LSKs hjemmeside presenterte finnen seg slik "Jeg er en teknisk spiller med en god venstrefot. Jeg har gode pasningsegenskaper, og et godt blikk for spillet. Og så synes jeg at jeg har en bra skuddfot med venstrebenet mitt. Det er vel mine gode egenskaper. Jeg ønsker å spille mye, slik jeg gjorde for HJK i fjor. Jeg ønsker å ta et nytt steg, og jeg synes Lillestrøm er en bra mulighet for meg. Og jeg ønsker selvsagt å hjelpe Lillestrøm tilbake til den øverste ligaen. Jeg har bare hørt gode ting om byen og klubben" [4].

Kaan Kairinen er halvt tyrkisk og fortalte til Romerikes Blad at han også hadde tilbud fra Tyrkia før han valgte LSK: "Jeg hadde muligheten til å gå til to klubber i den tyrkiske toppserien. Men ..., jeg vet ikke, det føltes litt for spesielt. Det var en for stor risiko. For det første var jo spilletiden en stor del og så har man jo slike ting som manglende lønnsutbetalinger. Det er litt eksotisk [5].

I følge Wikipedia har Kairinen 1 A-landskamp for Finland. Debuten kom i landskampen mot Sverige 8. januar 2019. Han har i tillegg 18 U21-landskamper, 4 mål for Finland [6].


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK (lån) 15 0 2020