Magnus Knudsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Magnus Nordengen Knudsen. Foto: LSK.no

Magnus Nordengen Knudsen (født 15. juni 2001) er en norsk fotballspiller som 3. oktober 2018 signerte en proffkontrakt med LSK. Avtalen varer fra 1. januar 2019 og ut 2021-sesongen. Debuterte for LSK, da han i cupkampen mot Gjelleråsen IF 1. mai 2019 kom inn som reserve i sluttminuttene for Kristoffer Ødemarksbakken. Fikk et nytt innhopp i cupkampen borte Kvik Halden 22. mai. Magnus Knudsen fikk sin eliteseriedebut, da han i bortekampen mot FK Haugesund kom inn for Arnór Smárason i det 84. spilleminutt.
Før sesongoppstarten i januar 2020 publiserte LSK.no et intervju med midtbanespilleren hvor han blant annet uttalte: "For 2020 ser jeg mange muligheter. Jeg vil og jeg ønsker å spille så mye som mulig. Jeg vil bevise at jeg er god nok, og ikke fordi vi må/ønsker bruke unge spillere. Men jeg er tålmodig og det trengs mye hard jobbing for å komme inn i laget. For lagets del ser jeg muligheter til å bygge opp nivået vi skal ligge på" [1]. Leverte en solid søknad om mer spill på A-laget i LSKs første treningskamp for sesongen, hjemme mot Tromsø IL 1. februar. Knudsen scoret ett mål og var blant kampens aller beste spillere. "Han legger ned nok meter, han er sterk nok i duellene og han har et meget god blikk. En spennende spiller", uttalte hovedtrener Geir Bakke etter kampen. Magnus Knudsen var også fornøyd etter kampen: "Føler jeg er både sterkere og smartere enn jeg var for ett år siden. Nå spiller jeg med mer intensitet og eksplosivitet. Det er min tredje sesong i en profesjonell gruppe, og jeg trener med gode spillere hver dag. På den måten har jeg spilt på meg mer erfaring" [2]. Nytt innhopp i seriekampen hjemme mot Ham-Kam 7. juli 2020. Denne gangen på Åråsen. "Det føles veldig bra. Vi spiller en kjempematch. Nesten sykt at det bare står 2-0. Vi kunne scoret mye mer, hverfall i første omgang. Så var det utrolig gøy å spille på Åråsen. Det er noe helt eget å spille på en så fantastisk stadion", uttalte Knudsen til klubbens hjemmeside [3].

Var i LSKs startellever i seriekampen hjemme mot Ull/Kisa 14. august 2020 og ble RB kåret til banens beste spiller. "Meget god kamp. Vant mange dueller i starten. Veldig bevegelig. Nesten alltid smarte valg med ballen. Et brukbart skuddforsøk før pause. Litt heldig som slapp gult da han satte knottene i leggen på Langås. Headet unna på første stolpe på flere cornere. Godt innlegg til Lehne Olsens mål og klok da han spilte fram til Kallevågs kjempesjanse. Litt overraskende at han ikke fikk stå på banen. Gjorde ikke en ting feil. Banens beste" [4]. 8. september forlenget han kontrakten med LSK. Den nye avtalen varer ut 2023-sesongen. "To år ekstra med klubben i mitt hjerte høres helt fantastisk ut. Jeg gleder meg til mange flere år i Lillestrøm. Så skal jeg gjøre mitt beste for å få oss tilbake der vi hører hjemme", uttalte han til klubbens hjemmeside [5]. Scora sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Kongsvinger 21. september 2020. Heada ballen over KIL-keeper Riffi Mandanda som var ute på en skikkelig bærtur. Våkent. Godt sett og utført av unge Knudsen. Magnus Knudsen om sitt første mål: "Så keeperen var langt ut fra streken, og min eneste tanke da ballen kom mot meg var å få den mot kassa. Da ville den enten bli reddet på streken eller trille inn. Men da jeg headet ballen hadde jeg ikke litt troen på at den skulle gå inn en gang. Da jeg så at det ristet i nettet var det en deilig følelse", uttalte han til RB etter kampen [6].

Magnus er sønn av tidligere LSK-keeper Jon Knudsen. I følge hjemmesiden til NFF har Magnus Knudsen 3 kamper for G18-landslaget. Debuterte mot Slovakia 8. februar 2019. Landskampen spilt på La Manga.

  • Kåret av supporterne til Årets Spiller for LSK2 i 2018.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 26 1 2019 - 2020