Pasi Rasimus

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Pasi Rasimus. Foto: LSK.no. Kampprogram fra 1990

Pasi Rasimus (født 6. mars 1962) er en tidligere finsk fotballspiller som kom til LSK foran 1990-sesongen fra hovedstadsklubben HJK Helsingfors.

Rasimus regnes som en av de største floppene i LSK gjennom tidende, sammen med bl.a. Romanus Orjinta, Stig Arne Gjellestad og Jesper Westerberg. Han var på den tiden Norges dyreste import, kostet LSK 250.000 kr pluss bil og leilighet (kilde: VG 28.05.90), men slo aldri gjennom. "Hvorfor i all verden har de kjøpt ham? Har de ikke allerede nok dårlige fotballspillere på Romerike?", uttalelse fra journalist i Bergens Tidendes etter LSKs hjemmekamp mot Fyllingen 27. mai 1990. Pasi Rasimus debuterte for LSK i 2-1 seieren hjemme på Åråsen mot Rosenborg 5. mai 1990, da han i det 73. minutt kom inn som reserve for Jan Ove Pedersen. Var for første gang i startelleveren, da LSK tapte 0-1 borte mot Strømsgodset 13. mai 1990. Dannet spisspar sammen med Eivind Arnevåg i sine første kamper for LSK. Ble fra hjemmekampen mot Start 10. juni benyttet som midtbanespiller før han måtte overta midstopperplassen etter at Bård Bjerkeland hadde falt i unåde hos LSK hovedtrener Tom Lund. Scoret sitt første mål for LSK i cupkampen hjemme mot Ready 30. mai 1990. Hans første av to seriemål kom i bortekampen mot Molde FK 4. juni. Hans andre gjorde ham til matchvinner i hjemmekampen mot Start 10. juni 1990.

Det sies at finner, bil og alkohol er en dårlig kombinasjon; det stemmer bra når det kommer til Pasi Rasimus, som hadde noen spreke bilturer med Ivailo Kirov. Bedre ble det ikke av at Pasi Rasimus var skadet og spilte ingen obligatoriske kamper for LSK i 1991-sesongen. Lediggang er roten til alt ondt, heter det. 25. august 1991 ble Ivailo Kirov og Pasi Rasimus hentet av politiet mistenkt for promillekjøring og for å ha kjørt ned en fotgjenger i Strømmen Sentrum. Kirov var sjåfør med Rasimus som passasjer Rasimus innrømmet forholdet dagen etter. Styret svarte med å suspendere finnen for resten av sesongen. I et ærlig og åpenhjertig intervju med Romerikes Blad 27. august innrømmet finnen: "Jeg hadde drukket alkohol og hadde ikke kontroll. Ivailo hadde også drukket. Vi burde ikke kjørt bil. Vin til maten, noen øl. Jeg hadde ikke kontrollen over meg selv. Kanskje trodde jeg det, men jeg hadde det ikke". Fra selve hendelsen husket ikke Rasimus mye. "Jeg hørte et dunk, men reagerte ikke noe særlig på det. Muligens trodde jeg at en eller annen hadde sparket til bilen. Vi kjørte videre. Ivailo trodde kanskje det samme som meg. Jeg vet ikke. Vi har ikke snakket sammen siden politiet stoppet oss". Han la også til: "Farten var ikke høy. Jeg så aldri noe menneske". I intervjuet var Pasi Rasimus klar på at han ikke ville forsøke å frita seg for skyld: "Jeg har også skyld og må straffes av samfunnet for min uansvarlige handling. Vi har påført klubben negativ omtale. Vi har skjemt oss ut overfor naboer og venner. Vi har skuffet mange unge fotballinteresserte. Det er fryktelig vondt å tenke på. Jeg vil ikke skade klubben mer enn jeg har gjort. Derfor kommer jeg til rette meg etter styrets beslutning i kveld".
Pasimus siste kamp for LSK ble da kvalifiseringskampen hjemme mot Bryne FK 20. oktober 1990.

Reiste tilbake til Finland og Helsinki-klubben Finnairin Palloilijat (FinnPa) i 1992. FinnPA ble også klubben hvor han startet sin trenerkarriere i 1996. FinnPA ble oppløst som klubb etter 1998-sesongen, da eier og hovedsponsor Finnair ikke lenger var villig til å finansiere klubben.

Er i dag trener for det finske U-19 landslaget. [1]

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 19 2 1990 - 91