Forskjell mellom versjoner av «2020»

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(53 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 22: Linje 22:
 
* [[Toppserien 2020| Toppserien 2020. Terminlista før koronapandemien]]
 
* [[Toppserien 2020| Toppserien 2020. Terminlista før koronapandemien]]
 
* [[LSK Kvinner - Cupen 2020]]
 
* [[LSK Kvinner - Cupen 2020]]
 +
* [[Champions League 2020 - 2021]]
 
* [[LSK Kvinner - Treningskamper 2020]]
 
* [[LSK Kvinner - Treningskamper 2020]]
 
* [[LSK Kvinner - Spillerstallen 2020]]
 
* [[LSK Kvinner - Spillerstallen 2020]]
Linje 290: Linje 291:
 
* [[24. november]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] blir trukket mot [[FC Minsk]] i Champions League. Hovedtrener Hege Riise er usikker på om det i hele tatt er mulig å reise til Hvite-Russland grunnet covid-19 og politisk uro i landet [https://www.rb.no/lsk-kvinner-fikk-hviterussisk-motstand-bade-korona-og-den-politiske-situasjonen-bekymrer-meg/s/5-43-1474309].
 
* [[24. november]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] blir trukket mot [[FC Minsk]] i Champions League. Hovedtrener Hege Riise er usikker på om det i hele tatt er mulig å reise til Hvite-Russland grunnet covid-19 og politisk uro i landet [https://www.rb.no/lsk-kvinner-fikk-hviterussisk-motstand-bade-korona-og-den-politiske-situasjonen-bekymrer-meg/s/5-43-1474309].
 
* [[24. november]] -  I et intervju med LSK.no forteller [[Geir Bakke]] hvordan karantenetida håndterers [https://www.lsk.no/nyheter/slik-leder-bakke-troppen-i-karantene-uka].
 
* [[24. november]] -  I et intervju med LSK.no forteller [[Geir Bakke]] hvordan karantenetida håndterers [https://www.lsk.no/nyheter/slik-leder-bakke-troppen-i-karantene-uka].
 +
* [[25. november]] -  Hege Riise nomineres av FIFA til "Årets trener i 2020" [https://www.rb.no/riise-kan-fa-prestisjetung-fifa-pris-det-var-jeg-ikke-klar-over/s/5-43-1475356].
 +
* [[25. november]] - "Vi ønsket oss en dag ekstra etter karantene. Det ville gitt kamper 2. og 6. desember istedenfor 1. og 5. desember. Men nå er det bestemt, og da forholder vi oss til det. Det viktigste nå er at vi er klare 1. og 5", uttaler styreleder Morten Kokkim til RB om det reviderte kampoppsettet for serieavslutninga i OBOS-ligaen [https://www.rb.no/to-av-tre-romeriksklubber-likte-ikke-nytt-oppsett-det-viktigste-er-at-vi-er-klare/s/5-43-1475365].
 +
* [[25. november]] - Lokalvisen Hallingdølen publiserer "Garnås-tabellen" som viser at [[LSK]] har sanket flest poeng OBOS-ligaen etter Garnås sin inntreden på laget. 32 poeng på 14 kamper [https://www.hallingdolen.no/sport/alt-har-snudd-med-garnas-og-taaje-pa-laget/].
 +
* [[26. november]] - Etter innspill fra klubbene justerer NFF på nytt de utsatte kampene i OBOS-ligaen, og [[LSK]] får igjennom sitt forslag om å spille 2. og 6. desember [https://www.fotball.no/turneringer/obosligaen/2020/justeringer-i-obos-ligaen/].
 +
* [[26. november]] - VG skriver at kvinnens cupfinale ikke vil bli spilt på Ullevaal. "Det er to grunnet til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig", uttaler Nils Fisketjønn til avisen [https://www.vg.no/sport/fotball/i/Vqg7wJ/cupfinalen-flyttes-fra-ullevaal].
 +
* [[26. november]] - "Nå er det fullt kaos rundt kvinnenes cupfinale", skriver VG noen timer senere samme kveld, da NFFs generalsekretær, Pål Bjerketvedt, hevder han at det ikke er bestemt at kampen skal flyttes fra Ullevaal [https://www.vg.no/sport/fotball/i/KyrJvE/kritiserer-nff-naa-er-det-fullt-kaos-rundt-kvinnenes-cupfinale].
 +
* [[27. november]] - Dagen etter gjør NFF helomvending. Cupfinalen skal spilles på Ullevaal, skriver fotballforbundet i en pressemelding [https://www.fotball.no/turneringer/nm-kvinner/2020/cupfinalen-spilles-pa-ullevaal/].
 +
* [[28. november]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] skriver på sin hjemmeside at [[Thea Kyvåg]] har signert en ny toårskontrakt med klubben [https://lsk-kvinner.no/nyheter/thea-kyvag-har-signert-ny-kontrakt/].
 +
* [[28. november]] - Gjensynsgleden var stor, da [[Geir Bakke]] samlet troppene til den første fellestreninga etter karantenetida. "Vi satt på kontoret vårt i 2. etasje før trening. Det hørtes ut som det var et julebord i etasjen under", fortalte Bakke til RB [https://www.rb.no/lsk-ute-av-karantene-det-hortes-ut-som-det-var-et-julebord-i-etasjen-under/s/5-43-1477448].
 +
* [[2. desember]] - [[LSK]] vinner 2-0 i den viktige seriekampen hjemme mot [[KFUM Oslo]], den første kampen etter at laget hadde vært i karantene.
 +
* [[3. desember]] - [[Emilie Haavi]] signerer en ny ettårskontrakt med [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] [https://www.rb.no/haavi-har-bestemt-seg-det-er-ingen-som-er-her-for-a-bli-nummer-fire/s/5-43-1479434].
 +
* [[3. desember]] - [[Ståle Solbakken]] presenteres som [[Norge]]s nye landslagssjef [https://www.fotball.no/landslag/norge-a-herrer/2020/stale-solbakken-ny-landslagssjef-for-a--herrer/].
 +
* [[4. desember]] - Hamar Arbeiderblad skriver at LSK-ledelsen har hatt samtaler med Kammas Markus Solbakken og Åråsen vil trolig være neste stoppested for midtbanespilleren.
 +
* [[5. desember]] - RB skriver at dette blir Hege Riises siste år som hovedtrener for [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]]. Hun har av klubben fått tilbud å bli utviklingssjef. Nåværende assistenttrener Knut Slatleim tar over etter Riise etter nyttår.
 +
* [[6. desember]] - [[Casandra Luthcke]] debuterer for [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]].
 +
* [[6. desember]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] taper 0-1 i serieavslutninga hjemme mot [[Lyn]] og ender på en skuffende 5. plass. Den dårligste plasseringa i Toppserien siden [[2011]].
 +
* [[6. desember]] - [[LSK]] spiller uavgjort 1-1 borte mot [[Ham-Kam]] og opprykksfesten blir utsatt (men bare i 24 timer, se neste punkt).
 +
* [[7. desember]] - [[Sogndal IL]] taper 0-2 borte mot [[Ull/Kisa]], dermed er [[LSK]] sikret opprykk til Eliteserien 2021.
 +
* [[7. desember]] - Jubelen står i taket i LSK-garderoben, når dommeren blåser av kampen på [[UKI Arena| Jessheim stadion]] [https://www.lsk.no/nyheter/jubelscener-og-gledestarer-etter-at-opprykket-ble-sikret] og [https://www.youtube.com/watch?v=bxyvHhntV54].
 +
* [[7. desember]] - Mange "tunge LSK-navn" blant gratulantene etter at opprykket er sikret. [[Tom Lund]]:  Dette er selvfølgelig veldig gledelig. De har gjort en formidabel jobb, og at de klarte dette varmer selvfølgelig et LSK-hjerte. Det viser en enorm styrke i laget. Først fikk de den tunge opplevelsen det er å rykke ned, og så kom sikkert mange av de tunge tankene tilbake da prestasjonene var dårlige og poengene uteble. At de sammen klarte å snu dette og rykke opp er helt enestående" [https://www.rb.no/tom-lund-at-de-sammen-klarte-a-snu-dette-og-rykke-opp-er-helt-enestaende/s/5-43-1482617]. [[Tom Nordlie]]: "For meg som lillestrømling var det blytungt å rykke ned. Jeg var ansvarlig da det skjedde og har vært i klubben siden jeg var sju år gammel. Samtidig følte jeg ikke at nedrykket sto på meg, som kom inn så sent. Jeg tror dette betyr mye for byen. Det er noe spesielt med å trene Lillestrøm, selv i år som det har vært lite folk på tribunen. Supporterne er kravstore, og det er «antimaning» og dommedag hele tida. Jeg har selv sittet på tribunen og hørt det som blir ropt. Samtidig viser det hvor mye det betyr og hvilket engasjement folk har for klubben" [https://www.rb.no/tom-lund-at-de-sammen-klarte-a-snu-dette-og-rykke-opp-er-helt-enestaende/s/5-43-1482617]. Arne Scheie: "Dette er selvfølgelig helt fantastisk. Gratulerer med denne store dagen til alle i Lillestrøm, alle spillere, trenere og ikke minst supporterne. Lillestrøm er det laget jeg følger i tykt og tynt, så det er klart at som supporter er dette veldig stort og fantastisk hyggelig. Det var helt forferdelig å gå ned, men nå er jobben gjort og vi er oppe igjen. Nå må vi bare glede oss over dette" [https://www.rb.no/tom-lund-at-de-sammen-klarte-a-snu-dette-og-rykke-opp-er-helt-enestaende/s/5-43-1482617]. [[Ivar Hoff]]: "Dette er rett og slett helt herlig. Virkelig virkelig stort. Det er helt nydelig, det er så stort og jeg unner den gjengen der borte dette så inderlig. Det var selvfølgelig en gedigen nedtur da vi rykket ned, men at vi klarer å rykke opp på første forsøk er så stort og så viktig. Dette er sterkt følelsesmessig" [https://www.rb.no/tom-lund-at-de-sammen-klarte-a-snu-dette-og-rykke-opp-er-helt-enestaende/s/5-43-1482617].
 +
* [[8. desember]] - [[Ståle Solbakken]], Norges nye landslagssjef, bøtlegges av politiet med 20.000 kroner, da han brøt karantenetida ved å se kampen [[Ham-Kam]] mot [[LSK]] fra tribunen [https://www.vg.no/sport/fotball/i/aPG4kL/solbakken-har-faatt-bot-paa-20000-kroner].
 +
* [[9. desember]] - Den islandske avisen DV skriver at [[Arnór Smárason]] har signert en toårskontrakt med [[Valur]] [https://www.dv.is/433/2020/12/09/arnor-smarason-val/]
 +
* [[10. desember]] - [[Uranik Seferi]] kåres til "Årets Talent" i PostNord-liagen [https://divisjonsforeningen.no/ukategorisert/uranik-seferi-arets-talent-i-postnord-ligaen-2020/].
 +
* [[11. desember]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] kåres til Årets Fair Play-vinner i Toppserien [https://www.fotball.no/turneringer/toppserien/2020/lsk-kvinner-er-arets-fair-play-vinner/].
 +
* [[12. desember]] - VG skriver at både [[Aleksander Melgalvis]] og [[Simen Rafn]] forlater [[LSK]] etter sesongslutt [https://www.vg.no/sport/fotball/i/86PzL1/simen-rafn-og-aleksander-melgalvis-ferdig-i-lillestroem].
 +
* [[13. desember]] - [[Aleksander Melgalvis]] spiller sin 100. seriekamp for [[LSK]].
 +
* [[13. desember]] - [[Philip Slørdahl]] scorer sitt første mål for [[LSK]].
 +
* [[13. desember]] - [[LSK]] spiller uavgjort 1-1 i serieavslutninga hjemme mot [[Grorud IL]].
 +
* [[13. desember]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] taper 0-2 etter ekstraomganger i cupfinalen mot [[Vålerenga]].
 +
* [[14. desember]] -  Etter 24 år på Åråsen velger [[Arild Sundgot]] å bli assistenttrener for [[Ull/Kisa]] de neste tre årene [https://www.lsk.no/nyheter/sundgot-til-kisa-takker-for-seg-etter-24-ar-i-lsk].
 +
* [[15. desember]] - [[Kaan Kairinen]] signerer en fireårskontrakt med [[LSK]] [https://www.rb.no/lsk-kjoper-kairinen-dette-er-noe-jeg-har-onsket-i-lang-tid/s/5-43-1487929] og [https://www.lsk.no/nyheter/kaan-kairinen-klar-for-lsk-signerte-avtale-ut-2024].
 +
* [[16. desember]] - [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]] taper 0-1 i Champions League-kampen hjemme mot [[FC Minsk]], men går videre med 2-1 sammenlagt.
 +
* [[16. desember]] - Hege Riises siste kamp som hovedtrener for [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]].
 +
* [[17. desember]] - [[Emilie Haavi]] kåres til Årets Spiller i Toppserien 2020. Det er første gangen NTB gjennomfører en spillerbørs i Toppserien [https://toppserien.no/nyheter/emilie-haavi-kares-til-arets-spiller-av-ntb-og-obos/].
 +
* [[17. desember]] -  I et intervju med RB forteller [[Marius Amundsen]] at han legger opp som proffspiller, til sportsjefs Simon Mefsins store overraskelse [https://www.rb.no/amundsen-legger-opp-i-rb-intervju-det-er-nytt-for-meg-sier-lsks-sportssjef/s/5-43-1490287].
 +
* [[17. desember]] - [[Emilie Haavi]] og [[Emilie Woldvik]] tas med på Årets Lag i Toppserien [https://toppserien.no/nyheter/emilie-haavi-kares-til-arets-spiller-av-ntb-og-obos/].
 +
* [[18. desember]] - RB skriver at [[Isabell Bachor]] har signert en ny toårskontrakt med [[LSK Kvinner FK| LSK Kvinner]]. I neste sesong skal hun være spillende assistenttrener, mens hun i 2022-sesongen skal kun bekle trenerrollen [https://www.rb.no/lsk-kvinner/sport/fotball/blir-assistent-og-tar-n-sesong-til/s/5-43-1489861].
 +
* [[18. desember]] -  Nettavisen skriver at [[LSK]] har tilbudt [[Start]]s Eirik Wichne et kontraktsforslag, men at høyrebacken trolig velger Sarpsborg [https://www.nettavisen.no/sport/eirik-wichne-forlater-start-enig-med-eliteserie-rival/s/12-95-3424051256].
 +
* [[23. desember]] - RB skriver at [[Tryggvi Hrafn Haraldsson]] har takket nei til [[LSK]]s kontraktsforslag og har reist hjem til Island [https://www.rb.no/blir-ikke-med-lsk-opp-han-har-tatt-et-livsvalg/s/5-43-1493898].
 +
* [[23. desember]] - Islandske Fotbolti.net melder at [[Tryggvi Hrafn Haraldsson]] har signert en treårskontrakt med [[Valur]] [https://www.fotbolti.net/news/23-12-2020/tryggvi-hrafn-i-val-stadfest].
 +
* [[24. desember]] - Kanarifansen skriver på Facebook at KFL overtar LSK-shop etter å ha inngått en avtale med [[LSK]]. LSK-shop døpes om til "Forza Fugla" med slagordet "Kledd for kamp".
 +
* [[25. desember]] - LSK slipper den første episoden [https://www.lsk.no/nyheter/premiere-pa-vi-er-fugla-fugla-na-skal-reise-seg] av "Vi er Fugla" på YouTube [https://www.youtube.com/watch?v=eeA3yCfvEBw] og Facebook. Den første episoden "Fugla nå skal reise seg" starter oppsummeringen fra nedrykket i desember 2019 og fram til og med nedstengingen av sesongen grunnet Covid-19.
 +
* [[26. desember]] - Episode nummer 2 av "Vi er Fugla" slippes på YouTube [https://www.youtube.com/watch?v=0ieXG1zm9Io] og Facebook. Episoden har tittelen "I med- og motgang".
 +
* [[27. desember]] - Episode nummer 3 av "Vi er Fugla" slippes på YouTube [https://www.youtube.com/watch?v=MrEYUR2Oq0Q] og Facebook. Episoden har tittelen "Sterkere enn før".
 +
* [[28. desember]] - Episode nummer 4 av "Vi er Fugla" slippes på YouTube [https://www.youtube.com/watch?v=6XQXW0RZIYw&list=PLLvlH5_FNiH6AYaj05ACN-hd_NYKYFbQN&index=4] og Facebook. Episoden har tittelen "Alle fugler store små".
 +
* [[29. desember]] - Episode nummer 5 av "Vi er Fugla" slippes på YouTube [https://www.youtube.com/watch?v=mWA7dKl-jK4] og Facebook. Episoden har tittelen "Ofrer det vi har for LSK".
 +
* [[29. desember]] - [[Vetle Dragsnes]] signerer en treårskontrakt med [[LSK]] [https://www.lsk.no/nyheter/dragsnes-signerte-for-lsk-dagen-etter-kvalik-dramaet].
 +
* [[30. desember]] - Siste episoden av "Vi er Fugla" slippes på Youtube [https://www.youtube.com/watch?v=8cc9xPy57r8&list=PLLvlH5_FNiH6AYaj05ACN-hd_NYKYFbQN&index=6] og Facebook. Episoden har tittelen "Fugla er tilbake". Link til spillelisten for alle episodene av "Vi er Fugla" [https://www.youtube.com/watch?v=eeA3yCfvEBw&list=PLLvlH5_FNiH6AYaj05ACN-hd_NYKYFbQN].
 +
* [[30. desember]] - [[Kanarifansen]] starter innsamlingsaksjon for de evakuerte etter jordskredet ved Ask, Gjerdrum [[https://www.tv2.no/sport/11863457/]].
 +
* [[31. desember]] - I et intervju med RB avviser [[Fredrik Krogstad]] ryktene om at han er klar for en annen klubb [https://www.rb.no/er-ikke-enig-om-ny-lsk-kontrakt-jeg-har-et-onske-og-en-motivasjon-om-a-fa-til-noe-med-lsk/s/5-43-1496331].
 +
* [[31. desember]] - [[Jonatan Braut Brunes]] signerer en treårskontrakt med [[LSK]] [https://www.lsk.no/nyheter/braut-brunes-lsk-spiller-ut-2023-helt-perfekt].
 +
* [[31. desember]] - [[Björn Bergmann Sigurðarson]] blir enig med [[LSK]] om en avtale ut [[2021]]-sesongen [https://www.lsk.no/nyheter/sigurdarson-enig-med-lsk-om-2021-avtale].

Nåværende revisjon fra 31. des. 2020 kl. 14:55


2020
MMXVXX

| 2000-årene | 2010-årene | ◄ 2020-årene ► | 2030-årene | 2040-årene |

◄ ◄ | | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | ◄ 2020 ► | 2021 | 2022 | 2023 | 2024 | 2025 | | ► ►Kamper

Sesongstatistikk

LSK Kvinner

Viktige hendelser

 • 1. januar - "Velkommen til Lillestrøm Kommune". Et stort banner i gult og svart henges opp på hovedtribunen på Strømmen stadion. Et mindre banner med det nye kommunevåpnet - i gult og svart - henges opp på inngangsdøra til klubbhuset. Supporterkrigen anno 2020 er i gang [1].
 • 2. januar - Geir Bakke holder sin første pressekonferanse som LSKs nye hovedtrener [2].
 • 3. januar - Romerikes Blad skriver at LSK og Geir Bakke har Kristoffer Tokstad "høyt oppe på sin ønskeliste" [3].
 • 3. januar - Både Sarpsborg Arbeiderblad og Romerikes Blad melder at Geir Bakke gikk gratis til LSK. Bakke hadde en «exit-mulighet» i sin kontrakt med Sarpsborg som han benyttet seg av [4].
 • 4. januar - LSKs styreleder Morten Kokkim bekrefter overfor RB at klubbens ansatte i administrasjonen har fått tilbud om sluttpakke. LSK må nedbemanne som en konsekvens av nedrykket til OBOS-ligaen [5].
 • 6. januar - Geir Bakke leder sin første LSK-trening.
 • 6. januar - LSK og Mats Haakenstad blir enige om å terminere spillerens kontrakt [6].
 • 6. januar - I følge Romerikes Blad har Kristoffer Ødemarksbakken takket nei til et tilbud fra Bodø/Glimt [7].
 • 6. januar - LSK Kvinner gjennomfører sesongens første trening. På instagram skriver klubben også at Anja Sønstevold har forlenget kontrakten med LSK.
 • 8. januar - På sin hjemmeside takker LSK Erik Næsbak Brenden, Marko Maric og Joonas Tamm for innsatsen. Forlatt klubben har også assisterende sportskoordinator Ole Vidnes, LSK 2/G19-trener Kai Holt, G16-trener Robin Ødegaard og toppspillerutvikler Lars-Oluf Mattson [8].
 • 9. januar - I følge Romerikes Blad er Josef Baccay nær en overgang til Chelsea [9].
 • 10. januar - Kl. 12:00 åpnet billettsalget til serieåpninga borte mot Ham-Kam. 9 timer senere er de 500 billettene revet bort. "Dere er en sjuk gjeng FUGLAFAMILIEN", skrev Kanarifansen på sin Twitterkonto. "Billettsystemet gikk ned for telling to ganger grunnet overlastede servere, det sier vel det meste om hvilket engasjement som ble vist", skrev LSK på sin hjemmeside [10].
 • 12. januar - Daniel Pedersen selges til Brann. I følge Romerikes Blad får LSK en pakke på ca. 2 millioner for dansken [11].
 • 12. januar - Romerikes Blad skiver at Henning Hauger og Sindre Mauritz-Hansen kommer til å trene med LSK de neste dagene.
 • 14. januar - Lars Ranger forlenger sin kontrakt med LSK ut 2022-sesongen [12].
 • 14. januar - Kanarifansen avholder medlemsmøte på Martins hvor "veien videre" etter nedrykket diskuteres [13].
 • 17. januar - Kanarifansen har chartret et flytog til serieåpninga borte mot Ham/Kam [14].
 • 17. januar - "Vi har mellom 25 og 30 navn på lista over styrekandidater. Det er mer enn vi noen gang har hatt i min tid i valgkomiteen", uttaler komiteens leder Odd Granerud til RB [15].
 • 20. januar - På sin hjemmeside skriver LSK at de har inngått en ny sposnoravtale med Romerikes Blad. Tidenes mest omfangsrike avtale mellom partene i følge RBs markedssjef Terje Kjos Johansen og LSKs daglige leder Robert Lauritsen [16].
 • 22. januar - Sportsdirektør Simon Mefsin forteller på klubbens hjemmeside at keeper Emil Gundelach Ødegaard også denne sesongen blir lånt ut til Grorud, men LSK har forlenget avtalen med spilleren ut 2021 [17].
 • 23. januar - LSK Kvinner henter Mimmi Löfwenius på lån fra Lyn [18].
 • 23. januar - Bindestreken i logoen på LSK-hallen kommer endelig på plass [19].
 • 23. januar - I følge daglige leder Robert Lauritsen blir ingen sagt opp i LSK, men to ansatte har takket ja og fått innvilget sluttpakke [20].
 • 24. januar - LSK ansetter Petter Myhre som assistenttrener [21].
 • 25. januar - I forbindelse med sin testimonial blir Frode Kippe utnevnt til æresmedlem i Kanarifansen. Lillestrøm SK hedrer sin avtroppende lagkaptein med å tildele ham LSK-statuetten.
 • 28. januar - LSKs styreleder reagerer kraftig på at ansatte i administrasjonen har blitt hetset av supportere [22].
 • 28. januar - Josef Baccay er tilbake i LSK etter treningsoppholdet i Chelsea. "Vi har fått tilbakemelding fra Chelsea om at han klarte seg bare. De har fulgt ham lenge og ser at han har et stort potensial, men pr. i dag vil de ikke vil legge inn noe bud på ham. Det lever vi greit med", uttalte Simon Mefsin til RB [23].
 • 29. januar - LSK har den finske midtbanespilleren Kaan Kairinen på prøvespill [24].
 • 1. februar - Romerikes Blad skriver at en VIF-supporter er tiltalt for trusler mot politiet i forbindelse med derbyet på Åråsen i 2019. Minst tre andre supportere - fra begge leire - må også møte i retten, da de ikke har godtatt politiets forelegg om bøter [25].
 • 1. februar - LSK vinner 2-0 i sesongens første treningskamp, hjemme mot Tromsø IL.
 • 2. februar - LSK Kvinner skriver på sin hjemmeside at de har signert keeperen Idun-Kristine Jørgensen fra Fotballaget Fart.
 • 2. februar - LSK Kvinner vinner 1-0 i sesongens første treningskamp, hjemme mot Kopparbergs/Göteborg FC. LSKs nye lagkaptein Anja Sønstevold blir matchvinner [26].
 • 3. februar - RB skriver at Moses Ebiye sendes på prøvespille til svenske Ljungskile SK [27].
 • 5. februar - LSK henter den finske midtbanespilleren Kaan Kairinen på lån fra FC Midtjylland [28].
 • 5. februar - Doms- og sanksjonutvalget i LSK vil utestenge to supportere i to år for å ha kastet inn røykbomber mot slutten av kvalifiseringskampen mot Start. Foreløpig eneste bevis: LSK mener den ene supporterens uttalelser på Facebook identifiserer ham. Den ene supporteren har anket til LSKs hovedstyre [29].
 • 9. februar - LSKs trenerteam er i Gøteborg og bruker helga til teambuilding, men et bilde på Twitter med Jörgen Lennartsson til stede ved trenerteamets middag provoserer flere supportere. Smakløst, dårlig timing, taktisk uklokt. Et bilde sier mer enn tusen ord og symbolikken er tung å svelge for noen mens andre kaller bildet for en filleting.
 • 10. februar - Kommuneskiltet ved Strømmen stadion har blitt fjernet, melder RB [30].
 • 11. februar - På årsmøtet blir Tony Johansen gjenvalgt som leder av Kanarifansen [31].
 • 14. februar - Valgkomiteen i LSK innstiller på å bytte ute tre av styremedlemmene [32].
 • 17. februar - Tidligere LSK-leder Per Mathiesen kan bli foreslått som benkeforslag skriver RB.
 • 20. februar - "Økonomisk viser regnskapet et underskudd på om lag 12,7 millioner kroner. Dette er for en stor del en konsekvens av de dårlige sportslige prestasjonene" LSK årsberetning for 2019 er dyster lesing [33].
 • 20. februar - LSK melder at fra 2020-sesongen vil det for første gang spilles med samme ball i hele OBOS-ligaen. Valget har falt på Umbro [34].
 • 23. februar - VG skriver at LSK kutter utgiftssiden med 20 millioner kroner i neste budsjett. Halvparten, 10. mill. kr, av besparelsene skal tas på personalsiden [35].
 • 24. februar - Den folkekjære artisten Jahn Teigen går bort. En av Teigens mest kjente samger, "Optimist", blir ofte beskrevet som Kanarifansens hymne [36].
 • 25. februar - I følge VG åpner NFF for alkoholsalg til vanlige supportere på fotballkampene. Det blir opptil den enkelte kommune å innvilge klubbene bevilgning [37].
 • 27. februar - LSK avholder sitt årsmøte. Kanarifansen får flertall for sitt forslag (98 mot 50 stemmer) om at klubben aktivt skal støtte supporternes ønske om å bruke pyroteknikk under kampene [38].
 • 27. februar - Årsmøtet vedtar enstemmig at LSKs reservedrakter skal være røde. Derimot faller forslaget om at det kun er klubbens årsmøte som kan beslutte å endre underlaget på Åråsen fra gress til et annet underlag. Forslaget om å lønne supporterkoordinatoren i en 20% stilling faller også.
 • 27. februar - Kanarifansens Ronnie Hallén gir LSKs daglige leder Robert Lauritsen et glimrende motsvar under diskusjonen om regnskapet som viser om lag 12,7 millioner kroner i underskudd: "Det samme sukket som tidligere, at dere budsjetterer med spillersalg. Skal vi være en bærekraftig klubb, kan vi ikke budsjettere med noe så usikkert. Selv det "sikre" salget i 2019, gikk i vasken. Det blir som å basere privatøkonomien på å spille poker".
 • 27. februar - Per Mathisen blir fremmest som benkeforslag fra Ivar Hoff og Finn Bjerk til posten som nestleder. Mathisen taper kampkvoteringen mot Raymond Gabrielsen med 115 mot 63 stemmer.
 • 27. februar - Per Mathisen er naturlig nok skuffet etter nederlaget og uttaler til RB: "Jeg tror at det kan være siste gang jeg er aktuell for en styreplass i LSK. Jeg blir ikke noe yngre. Det var tydelig at det var viktig for mange å få med yngre mennesker. Jeg skjønner det. Jeg er selvfølgelig skuffet over at det gikk slik, for gjennom alle de henvendelsene som kom så ble jeg også motivert for å ta litt tak igjen" [39].
 • 27. februar - Raymond Gabrielsen (nestleder), Anita Westby Bjerke (styremedlem) og Shant Håndstad (varamedlem) velges inn i LSKs nye styre [40].
 • 28. februar - Dagen etter årsmøtet ønsket styreleder Morten Kokkim å moderere sin uttalelse om Jörgen Lennartsson: "Kom sterkere fram i avisa enn intensjonen", uttalte han i et intervjue med RB [41].
 • 1. mars - Romerikes Blad skriver at Thomas Lehne Olsen blir LSKs lagkaptein denne sesongen [42].
 • 4. mars - RB skriver at LSK har den nigerianske spissen Olanrewaju Abdulafeez på prøvespill [43].
 • 5. mars - "Tokstad har aldri sagt nei til et tilbud fra LSK. Det var vi som måtte trekke tilbake vårt tilbud på grunn av økonomi", uttaler sportsdirektør Simon Mefsin til RB [44].
 • 6. mars - LSK utsetter barne- og ungdomsturneringen ECIT 7’er Cup 2020 i LSK-hallen grunnet smittefaren ved koronaviruset. 160 lag er påmeldt til turneringen [45].
 • 7. mars - Emilie Woldvik debuterer på det norske A-landslaget. I kampen mot Tyskland kommer hun inn som reserve for Ingrid Moe Wold. Kampen var en del av Algarve Cup 2020.
 • 7. mars - RB skriver at Lars Ranger har pådratt seg brudd i venstre fot og blir ute i minst 6 uker. Bruddet kom etter en sammenstøt med Thomas Lehne Olsen på treningssamlingen på Marbella [46].
 • 9. mars - Charles Chinedu Ezeh lånes ut til Øygarden FK [47].
 • 11. mars - Sarpsborg Arbeiderblad skriver at treningskampen mellom Sarpsborg 08 og LSK spilles for tomme tribuner grunnet smittefaren ved koronaviruset [48].
 • 12. mars - LSK Kvinner skriver på sin hjemmeside at Anders Melheim er valgt som klubbens nye styreleder [49].
 • 11. mars - Grunnet smittefaren skriver LSK på sin hjemmeside at LSK-hallen stenges for all barneaktivitet og Coerver-trening inntil videre [50].
 • 12. mars - NFF skriver på sin hjemmeside at all toppfotball stoppes til 15. april, og kampavviklingen startes tidligst opp i den første helga i mai [51].
 • 13. mars - LSK Kvinner skriver på sin hjemmeside at de har signert den australske spilleren Karly Røstbakken[52].
 • 17. mars - "Nå er vi opptatt av å ta vare på våre ansatte, og foreløpig er det ikke snakk om å permittere noen", uttaler daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til RB [53].
 • 17. mars - Norsk Fotballtrenerforening, Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball, Toppfotball Kvinner og Divisjonsforeningen blir enige om en felles uttalelse i forbindelse med permittering av spillere og trenere [54].
 • 18. mars - Klubbene i Toppserien blir enige om at de ikke skal signere spillere som er blitt permittert av de andre klubbene [55].
 • 18. mars - LSK permitterer ingen."Vår begrunnelse for at ingen permitteres er at alle for øyeblikket har en jobb å gjøre. Vi trenger alle våre ansatte i jobb, og derfor er det ikke noe grunnlag for å permittere", uttaler styreleder Morten Kokkim til RB [56].
 • 18. mars - Norges Fotballforbund beslutter å iverksette permitteringer som en konsekvens av koronaepidemien, ca. 100 årsverk blir berørt. NFFs ledergruppe tas ikke ut, men lønnen til medlemmene reduseres med 20% [57].
 • 19. mars - Strømmen IF velger å permittere alle sine spillere, trenere og alle ansatte i administrasjon. Unntaket er de som tjener under 0,75G og dermed ikke har krav på dagpenger [58].
 • 20. mars - Ull/Kisa gjør det samme som Strømmen og permitterer alle sine spillere og trenere med unntak av de som tjener under 0.75G [59].
 • 20. mars - Til tross for fotballaktivitetene er satt på vent på grunn av koronaviruset har LSK signert sponsoravtaler for over 1 million kroner [60].
 • 23. mars - LSK Kvinner vedtar på sitt styremøte å permittere alle spillere som har rett til dagpenger. Daglig leder blir permittert i 50%, mens trenerne blir permitterte i 75% [61].
 • 24. mars - NFF skriver på sin hjemmeside at seriestarten er utsatt til helga 23. mai og 24. mai, men holder døra på gløtt for 16. mai [62].
 • 27. mars - RB melder at alle ansatte, bortsett fra banesjefen, i LSK tar ferie fra kommende mandag til over påske [63].
 • 31. mars - NFF skriver på sin hjemmeside at overgangsvinduet for profesjonelle spillere justeres grunnet utsettelsen av seriestarten. "På herresiden deles sommervinduet i to like deler. Det åpnes et 14 dagers vindu to uker før seriestart i tillegg åpnes et 14 dagers vindu i sesong tilpasset klubbturneringer og overgangsvindu på kontinentet" [64].
 • 31. mars - Norsk Toppfotball vedtar at klubbene i Eliteserien og Obos-ligaen kan vende tilbake til treningsfeltet og trene organisert fra og med 1. april. Klubben på Romerike (LSK, Ull/Kisa og Strømmen) er derimot samstemte. "Vi avventer svar fra helsemyndighetene. Dette føles foreløpig ikke opp". Simon Mefsin sier til RB: "Vi tar vedtaket til etterretning, men forholder oss til at våre spillere og trenere er på ferie. Det er ikke aktuelt å avbryte den. Våre spillere jobber med individuelt egentreningsprogram. Vi må få mer informasjon og hva som er lov og hva som ikke er lov. Dette vedtaket sier ikke noe mer om det. Vi vil vurdere hva vi gjør fra 14. april ut fra hva helsemyndighetene kommer med at retningslinjer for trening" [65].
 • 2. april - "LSK ønsker ikke å være en klubb som tapper fellesskapet Norge for penger, før det er reelt og helt nødvendig. Fra et samfunnsøkonomisk perspektiv er det det vi har gjort, det vi mener er det rette å gjøre", Simon Mefsin i et intervju med VG om hvorfor LSK ikke har permittert sine spillere [66].
 • 7. april - Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) kunngjør at frem til 15. juni vil ikke kunne avholdes idrettsarrangementer i Norge [67].
 • 7. april "Meldingen om en ny utsettelse kommer ikke overraskende. Vi hadde håpet i det lengste på at vi kunne starte i mai, men vi skjønte at dette også kunne bli tilbakemeldingen". " Heller tomme tribuner, enn ingen kamper i det hele tatt!", uttaler daglig leder i LSK, Robert Lauritsen, til RB [68].
 • 10. april - I et intervju med Eurosport.no uttaler Aleksander Melgalvis at han "ser på det som en umulighet å spille foran tilskuere i 2020" [69]
 • 11. april - VG følger opp saken hvor Melgalvis også tror at det kan bli kaos på overgangsmarkedet [70].
 • 13. april - LSKs første hjemmekamp ble utsatt grunnet corona-pandemien. Klubben valgte derfor å invitere på et digitalt kick off med Morten Stokstad og Ivar Hoff som programledere.
 • 14. april - LSK starter opp igjen med gruppe-treninger i LSK-hallen. Planen er å gjennomføre fellesøkter i små grupper fram til 1. mai [71].
 • 15. april - LSK skriver på sin hjemmeside at klubbens digitale kick off ga en inntekt 230.000 kroner [72].
 • 18. april - Ifeanyi Mathews kontrakt går ut 1. august, men på grunn av korona-pandemien finner ikke nigerianeren seg en ny klubb. Han vurderer derfor å forlenge med LSK [73].
 • 18. april - Koronakrisen gjør at klubbene må tenke annerledes for å få inn inntekter. Nettavisen skriver at LSK vurderer å tilby et digitalt abonnement for dem som allerede har betalt billetter ved å ha et studio med aktiviteter som gjør at det blir underholdende [74].
 • 23. april - LSK skriver på sin hjemmeside at de to tidligere spillerne Ruben Gabrielsen og Fredrik Gulbrandsen av egen lomme kjøper 400 billetter som skal distribueres til ansatte på Ahus, når det blir klart hvilken kamp som blir den første med publikum på Åråsen [75].
 • 25. april - Regjeringen forlenger forbudet mot større kultur- og idrettsarrangementer som samler mer enn 500 tilskuere fram til 1. september. I klartekst, med andre ord. Det kan ikke spilles kamper med tilskuere på plass i Eliteserie før tidligst 1. september [76].
 • 29. april - RB skriver at de to supporterne om ble bøtelagt for å ha kastet røykbomber inn på Åråsen-matta under nedrykkskampen mot Start i desember i fjor, er frikjent i Nedre Romerike tingrett [77].
 • 6. mai - LSK Kvinner har terminert kontrakten med østerrikske Simona Koren etter ønske fra spilleren selv, melder RB [78].
 • 7. mai - På regjeringens pressekonferanse forteller kulturministeren at trening med kontakt kan gjenåpnes fra dagens dato. Eliteserien vil starte opp igjen 16. juni, mens Toppserien og OBOS-serien planlegges å starte fire uker senere [79].
 • 8. mai - I følge Romerikes Blad settes seriestart i OBOS-ligaen til 7. juli. Det åpnes for trening med full kontakt fra og med 7. juni. Noe som for Geir Bakke er helt uforståelig. "Bra at fotballen kommer i gang igjen. Det er vi er kjempeglade for. Men for meg som trener er det er vanskelig å forstå hvorfor vi som er en helprofesjonell klubb, uten permitteringer og er klare til å starte, ikke kan starte å trene med en gang" [80].
 • 8. mai - VG: "Lillestrøm ber NFF ta en ny vurdering" [81].
 • 8. mai - Leif Welhaven i VG: "Minner om maktmisbruk" - "Hvis en klubb i toppfotballen er i stand til å innfri smittevernkravene myndighetene har godkjent, er det ytterst problematisk at Norges Fotballforbund nekter denne aktøren trening med kontakt" [82].
 • 11. mai - VG: "Lillestrøm skaper splid i obosligaen: – Blir Ikke fair play". Flere ledere i Obosligaen uttaler til VG at det er feil hvis Lillestrøm eller andre skulle få tillatelse til å trene med kontakt tidligere enn resten