Torbjørn Kallevåg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Torbjørn Kallevåg jubler etter seieren hjemme mot Ranheim.
Et svært så illustrerende bilde. Simon Mefsin (t.v.) og Torbjørn Kallevåg med masker ved signeringen av kontrakten grunnet koronapandemien. Foto: LSK.no

Torbjørn Kallevåg (født 1. februar 1993) er en norsk fotballspiller som 28. mai 2020 signerte en korttidskontrakt med LSK. Midtbanespilleren som opprinnelig er fra Bømlo hadde tilbud både fra Mjøndalen IF og Bodø/Glimt, men valgte likevel å ta steget ned til spill i OBOS-ligaen for LSK. "Med en gang jeg hørte om interessen fra Lillestrøm, så var det noe som trigget meg med en gang. Det gikk veldig fort. Det å komme hit til en så stor klubb, med et så stort, proffesjonelt apparat med trenere og alt, så var egentlig betydningen av divisjon veldig liten for meg", uttalte han til LSKs hjemmeside. En svært billig overgang i følge sportsdirektør Simon Mefsin: "Vi betaler ingenting nå, men vi har inngått en bonusavtale med FKH, som utløses dersom noen vilkår slår inn og han fortsatt spiller i LSK neste år" [1]. Debuterte for LSK, da han i serieåpninga borte mot Grorud IL 3. juli 2020 kom inn som reserve for Kaan Kairinen i det 61. spilleminutt. Særdeles positivt innhopp av midtbanespilleren. Var en skapende drivkraft som var med på å avgjøre kampen til LSKs fordel. Startet kontringen som til slutt endte med at Fredrik Krogstad skled ballen i mål. Scoret sitt første seriemål for LSK i bortekampen mot Åsane 27. juli 2020. En deilig "bananskru" fra kanten av 16-meteren som gikk inn i det lengste hjørnet.

Funfact: Da han var Hødd-spiller og bodde i leilighet på stadion i Ulsteinvik, fikk Torbjørn Kallevåg en rolle som statist i NRK-serien "Heimbane" [2].


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Bremnes IL - 2011
Norge Vard Haugesund 2011 - 2014
Norge Hødd 2015 - 2017
Norge FK Haugesund 2018 - 2019
Norge Lillestrøm SK 15 3 2020