Anja Sønstevold

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Anja Sønstevold
Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Anja Sønstevold (født 21. juni 1992) er en norsk fotballspiller som i november 2014 signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner. Deuterte for LSK Kvinner i seriekampen borte mot Amazon Grimstad 15. april 2015. Scoret sit første mål for LSK i cupkampen borte mot Lyn 5. mai 2015. Hennes første seriemål kom i den påfølgende kampen hjemme mot Klepp 9. mai 2015. Sønstevold spiller i utgangspunktet sentralt eller kant på midtbanen, men kan også spille back [1]. Spilte seg etterhvert inn LSKs startellever i 2016-sesongen mye takket være sin løps- og arbeidskapasitet. I kvartfinalen mot Avaldsnes ble Sønstevold målt til å ha løpt 12,08 kilometer i løpet av kampen. Det er lengre enn noen av spillerne i Premier League presterte i 2015/2016-sesongen.
Romerikes Blad skrev 24. september at Anja Sønstevold hadde signert en ny ettårskontrakt med LSK Kvinner. Hadde en meget god utvikling i 2016-sesongen og var fast inventar i LSKs førsteellever, oftest som høyre kant på midtbanen. Omskolert til venstreback før 2017-sesongen og spilte sin Toppseriekamp nummer 50 for LSK Kvinner 18. juni 2017. Jubileet kom i bortekampen mot Avaldsnes. 26. oktober 2017 kunngjorde LSK Kvinner at Anja Sønstevold hadde forlenget kontrakten med ytterligere ett år. Visekaptein for LSK Kvinner både i 2017 og 2018. Var på banen i samtlige av LSKs 31 offisielle kamper i 2018-sesongen, oftest som venstreback. Scoret også noen få, men viktige mål i 2018. To mål i Champions League, ett mål hjemme mot Zvezda-2005 Perm og ett mål borte mot Brøndby IF. Drømmemål i semifinalen mot Røa. Ett mål som åpent målkontoen for LSK og bidro sterkt til at LSK Kvinner snudde kampen og vant til slutt etter straffesparkkonkurranse hvor Sønstevold for øvrig sikkert satte inn sitt mål fra krittmerket. Scoret også på straffe i serieavslutninga hjemme mot Røa. Signerte en ny ettårskontrakt med LSK Kvinner 27. november i følge Romerikes Blad [2]. Lagkaptein i Ingrid Moe Wolds skadefravær, da LSK Kvinner 1. desember vant 4-0 i cupfinalen mot Sandviken. En nøkkelspiller som var på banen i samtlige 31 offisielle kamper for Birdsa i 2018.

En av fire spillere i Toppserien som i januar 2019 ble plukket ut til å bli "trainee" hos OBOS. En ordning som kom til etter en samarbeidsavtale mellom Toppfotball Kvinner og Generalsponsor OBOS for å gjøre det lettere for spillerne å satse på fotballen. "Det er fantastisk at jeg kan ha en jobb som både er tilpasset utdanningen min og til hverdagen som idrettsutøver. Det vil gjøre meg til en bedre fotballspiller samtidig som jeg kan fylle hverdagen med noe som gir meg verdifull ballast den dagen jeg legger skoene på hylla", uttalte Anja Sønstevold til Toppfotball Kvinner [3].
Valgte i juni 2020 å forlate LSK Kvinner til fordel for franske FC Fleury 91. "Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud", uttalte hovedtrener Hege Riise til RB 5. juni. "Anja har vært lenge i klubben, og det er vanskelig for oss å stå i veien for den muligheten hun har fått", mente daglig leder Emma Sørensen [4]. I følge RB 6. juni signerte Sønstevold en toårskontrakt med den franske klubben. " Jeg har alltid drømt om å bli proff i utlandet. Nå blir jeg endelig en ordentlig fotballproff. Det betyr at jeg kan være spiller på heltid og slipper å stresse fra jobb til trening. Dette er en mulighet jeg har tenkt på i de tre siste overgangsvinduene. Selv om jeg hadde lyst til å dra i fjor (hadde tilbud fra en spansk klubb), så skjønte jeg at LSK ikke ville det da. Jeg aksepterte det, og med tanke på den cupfinalen jeg fikk være med på så var det verdt de. Jeg vet ikke så mye om hva som venter bortsett fra at de endte på 7. plass og at de har en del franske landslagsspillere. I klubben er det også et par danske landslagsspillere og en tidligere Vålerenga-spiller som jeg har snakket med", fortalte Anja Sønstevold til RB [5]. Spilte sin første seriekamp for Fleury 91 5. september 2020 hjemme mot Montpellier. Kampen endte uavgjort 0-0.


Tidligere lagkaptein for Kolbotn med totalt 143 kamper for klubben. Har tidligere også spilt for Linderud Grei..

Anja Sønstevold har i følge NFF 17 A-landskamper for Norge. Debuterte i bortekampen mot Spania 14. januar 2014. Hun har videre 14 landskamper for U23-landslaget, 1 mål, og 9 landskamper for U20-landslaget. I tillegg har hun 45 landskamper på aldersbestemte lag og scoret 1 mål

  • VM-deltager i 2015, arrangert i Canada. Norge tapte for England i åttendedelsfinalen. Sønstevold spilte ingen av kampene.
  • EM-deltager i 2017, arrangert i Nederland. Norge endte sist i sin pulje i gruppespillet.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Kolbotn 123 7 2009 - 2014
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 105 11 2015 - 2020
Frankrike FC Fleury 91 6 0 2020 - 2021
Italia Inter 6 0 2021
  • Spillerstatistikken for Kolbotn er hentet fra Fotballmagasinet.no
  • Antall seriekamper og mål for FC Fleury 91 er ikke bekreftet, svært usikre tall.
  • - Spillerprofil Serie A