Cecilie Fiskerstrand

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Cecilie Hauståker Fiskerstrand.
Foto: Vegeir Kjærstad
Støtt Norsk Kvinnefotball.

Cecilie Hauståker Fiskerstrand (født 20. mars 1996) er en norsk fotballkeeper som i november 2015 signerte en treårskontrakt med LSK Kvinner. Hun uttalte til NFF-TV 24. januar 2016 at hun valgte LSK Kvinner for å få mer spilletid og utvikle seg videre som keeper. "Utviklingsmålene mine er å bli en mer autoritær keeper, og å framstå som en førstekeeper (på landslaget)", sa hun i videointervjuet med NFF [1]. Fikk sin første Toppseriekamp for LSK Kvinner, da Birdsa spilte uavgjort 1-1 borte mot Kolbotn 28. mars 2016. Voktet også LSKs mål i den påfølgende hjemmekampen mot Røa, men en ryggskade holdt Fiskerstrand borte fra fotballen i nesten hele 2016-sesongen. Kom inn som reserve i den siste seriekampen mot Sandviken 5. november og fikk dermed akkurat nok kamper til å bli seriemester med LSK Kvinner. Klubbens førstevalg mellom stengene gjennom hele 2017-sesongen og voktet buret i 27 av LSK Kvinners 30 offisielle kamper. Nøkkelspiller og ubestridt førstevalg mellom stengene også i 2018-sesongen. Sto 26 av LSKs 30 offisielle kamper. Signerte en ny ettårskontrakt med klubben 13. desember 2018.

Fra semifinalen mot Sandviken 3. oktober 2021. Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.

Cecilie Fiskerstrand spilte sin Toppseriekamp nummer 50 for LSK Kvinner, da Stabæk 1. mai 2019 ble beseiret i LSK-hallen med 4-0. LSK Kvinners førstevalg mellom stengene, spilte 20 av 22 seriekamper, mente at 2019-sesongen overgikk det meste: "Å vinne seriegull og komme til cupfinalen er en større prestasjon av oss enn i fjor. Vi har mistet mange spillere underveis og har måtte jobbe knallhardt for dette. Det er skikkelig gøy å være tilbake i cupfinalen", uttalte hun til NFFs hjemmeside 21. november [2]. I 2019 tok Fiskerstrand også over plassen som landslagets nummer 1 etter at Ingrid Hjelmseth "pensjonerte" seg. "Jeg har nesten ikke vært på en samling uten at Ingrid har vært der. Jeg har lært masse av henne på og utenfor banen. Jeg tenkte det kom til å bli rart uten henne, men sånn er det jo med alt. Livet går videre. Det har føltes overraskende naturlig så langt. Det har vært veldig gøy å få muligheten til å få spille kampene nå i kvaliken. Det er jo det man har drømt om. Jeg har vært med landslaget flere år, så det er gøy å få spille nå".
Valgte 3. januar 2020 å signere for den engelske klubben Brighton & Hove Albion [3]. Kontrakten varte til 30. juni 2021. Debuterte for Albions kvartfinalekamp borte mot Manchester United 15. januar 2020. En kamp Brighton tapte 1-2. I et intervju med FAs hjemmeside uttalte Fiskerstrand: " "I felt we put in a really good performance and I have never seen a team as good as United! It thought it was a really good match, at least that's how it felt, and I can imagine it was nice to look at from the stands. But we're very disappointed with the result and I felt we deserved something. We definitely had the chances and played very well but United are a very good football team. We need to take the good performance with us and go on to play like that in the league. I didn't watch the last game with United but I have heard rumours of it and today was a different game. We were as good as United in a lot of areas of the game so it was a big improvement. If we play like that in the league we will get a lot of points. We had a lot of momentum after the break but I felt we got a bit tired and that was when they got the second goal. I haven't played a game since November so it has been a while and I need to take some time to get into shape". [4]. - Holdt nullen i sin første seriekamp, da Brighton vant 1-0 borte mot West Ham 15. november 2020. Brighton endte midt på tabellen, ble nr. 6 av 12 lag, etter endt sesong.

I midten av juni 2021 valgte Cecilie Fiskerstrand å signere en toårskontrakt med LSK Kvinner. "Det er flere ting som har påvirket valget mitt. Jeg synes LSK kvinner har en spennende gjeng, og jeg har lyst til å komme tilbake til klubben som jeg trivdes veldig bra i tidligere. Da jeg først bestemte meg for å dra hjem, så var valget enkelt. Det var bare én klubb som var aktuell for meg i Norge. Det var utrolig kult å være en del av det jeg fikk være med på i LSK før jeg dro til England. Serien er litt jevnere nå, men jeg tror det er bra for ligaen at flere lag er med og kjemper i toppen. Jeg er sikker på at LSK også vil være med i toppen", fortalte hun i et intervju med RB 18. juni 2021 [5]. Den nye kontrakten startet 1. juli, men Fiskerstrand ble ikke klar for spill før overgangsvinduet åpnet 1. august. - Shit, det er så deilig å være hjemme igjen. Det er helt fantastisk. Jeg trives veldig godt med gjengen, og det er kjempegøy på trening. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen altså, jeg gjør det. Det er jo andre typer spillere i laget, mange unge spillere som kanskje er litt uerfarne, men veldig spennende. Så det er kanskje den største forskjellen. Men det er også veldig likt som tidligere fordi vinnerkulturen i laget og klubben er så innarbeidet. Jeg har vunnet gull med denne gjengen før, så jeg håper jo at jeg kan bidra med erfaring rundt det å vinne og ikke minst gjøre gode prestasjoner bakerst i banen", uttalte hun til RB 6. august, dagen før comebacket i LSK Kvinner [6]. Måtte hente ut 3 baller fra nettet i comebacket borte mot Arna-Bjørnar 7. august, men kan ikke lastes for noen av målene. Reddet blant straffesparket fra Meryll Abrahamsen, men kunne lite gjøre med returen fra Miljana Ivanovic. Unødvendig å skrive kanskje, men Fiskerstrand var LSKs førstevalg mellom stengene resten av sesongen. Voktet buret i 12 offisielle kamper, hvor av 9 seriekamper, og holdt buret rent i 2 av dem. I 2022-sesongen tok hun også på seg jobben som rekruttlagets keepertrener. 12. mai skrev RB at Cecilie Fiskerstrand trolig hadde røket korsbåndet på treningen dagen føre. "Det skjedde en akutt skade på Cecilie Fiskerstrand under treningen onsdag. Høyre kne har fått et traume. Jeg har vært med henne i hele dag. Det går fint med henne, men det ser ikke bra ut for umiddelbart spill igjen", fortalte fysioterapeut i LSK Kvinner, Simen Gilje Bergant, til RB [7]. Senere samme dag bekreftet LSK Kvinner på sine hjemmeside at korsbåndet var røket. "Cecilie Fiskerstrand mister resten av sesongen etter at hun røk korsbåndet på gårsdagens trening", var den korte bekreftelsen som ble publisert [8].Cecilie Fiskerstrand har tidligere spilt for Fortuna Ålesund, Langevåg og Stabæk. Cecilie Fiskerstrand debuterte for Stabæk i cupkampen mot Øvre Hosle 6. august 2014, men var et klart andrevalg bak Ingrid Hjelmseth og måtte vente til 19. april 2015 og bortekampen mot Sandviken før hun fikk sin Toppseriedebut.

I følge NFF har den solide keeperen 44 A-landskamper for Norge. Cecilie Fikserstrand debuterte for Norge i kampen mot England 17. januar 2014. Landskampen ble spilt på La Manga. I tillegg har hun 1 kamp for U23-landslaget og 19 landskamper på aldersbestemt nivå. Fordelt på følgende landslag: 2 kamper for J15, 5 kamper for J16, 1 kamp for J17 og 11 kamper for J19-landslaget. Cecilie Fiskerstrand har også 3 landskamper i håndball på aldersbestemt nivå.

  • Tildelt Statoils talentpris for juli 2012.
  • Åpent Nordisk Mesterskap 2012 med J16-landslaget. Norge tapte bronsefinalen mot England.
  • EM-bronse 2014 for J19-landslaget. Norge tapte på hjemmebane i semifinalen mot Spania.
  • Presentert på NFFs hjemmeside som "Ukens profil" 6. august 2014 [9].
  • VM-deltager 2015. Cecilie Fikserstrand var med i troppen, men spilte ingen av kampene.
  • EM-deltager i 2017, arrangert i Nederland. Norge endte sist i sin pulje i gruppespillet. Cecilie spilte ingen av kampene.
  • Vinner av Algarve Cup 2019.
  • VM-deltager 2019, arrangert i Frankrike. Norge tapte for England i kvartfinalen. Cecilie Fiskerstrand var ubenyttet reserve i hele turneringen.
  • Etter bortekampen mot Færøyene 8. oktober 2019 ble Cecilie Fiskerstrand tildelt gullklokka for 25 spilte landskamper.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Langevåg - 2012
Mal:Country alias Norway Fortuna Ålesund 1 0 2012
Mal:Country alias Norway Langevåg G16 7 0 2013
Mal:Country alias Norway Fortuna Ålesund 9 0 2014
Mal:Country alias Norway Stabæk 3 0 2014 - 2015
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 63 0 2016 - 2019
England Brighton 7 0 2020 - 2021
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 17 0 2021 - 2022