Gjermund Åsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Foto: Mathias Dulsrud, LSK.no

Gjermund Åsen (født 22. mai 1991) er en norsk fotballspiller som LSK 26. januar 2021 hentet på lån fra Rosenborg. LSK har også avtalt opsjon på kjøp av spilleren. "Jeg gleder meg veldig. Jeg har masse energi, og har bare lyst til å jobbe og trene hardt for å komme i gang med sesongen", uttalte han til LSKs hjemmeside, som på spørsmålet om hvorfor han valgte LSK svarte: " Det er en litt sovende kjempe. En nyopprykka, men veldig offensiv klubb som skal sette sitt preg på Eliteserien i år. Det er et spennende prosjekt på gang, og blant annet Lehne Olsen har snakket varmt om LSK. Vi både bodde og spilte sammen i Tromsø, og jeg vet litt om hvordan jeg skal få det beste ut av Lehne. Jeg er veldig, veldig glad for å være med på dette". Gjermund Åsen viste også at han har hjertet på rett sted: "Jeg har hørt at vi skal spille en veldedighetskamp i Gjerdrum til sommeren. Som alle andre ble jeg veldig berørt av den tragiske hendelsen som skjedde i Gjerdrum, så jeg har lyst til å betale 10 000 kroner fra egen lomme som skal gå til idrettslaget der og de berørte. Det gjør jeg med glede", fortalt han til LSK.no [1].

I følge Romerikes Blad gikk Gjermund Åsen kraftig ned i lønn, da han valgte å signere for LSK. "For meg har aldri det økonomiske vært noen stor sak. Du kan gi meg hvor mange milliarder du vil, men det kommer aldri til å erstatte den følelsen det er å lykkes og utvikles sammen med medspillerne på et lag. Det er verdens beste følelse", uttalte han til lokalavisen [2].

Gjermund Åsen har tidligere spilt for Ranheim, Tromsø IL og Rosenborg. Han har også futsal-kamper for Tiller og Freidig. I følge NFFs hjemmeside har Gjermund Åsen 1 kamp for det norske U21-landslaget, borte mot Portugal i 2011, og 5 kamper på G19-landslaget.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK (lån) 0 0 2021