Kent Håvard Eriksen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Kent Håvard Eriksen (født 29. mai 1991) er en norsk fotballspiller som 9. februar 2021 signerte en treårskontrakt med LSK. I følge Romerikes Blad kostet overgangen fra Sandnes Ulf om lag 600.000 kroner. "Jeg sitter her som Lillestrøm-spiller med stor stolthet. En stor dag for meg. Det er vanvittig deilig å se emblemet på brystkassa. Det er en liten barndomsdrøm å kunne spille for LSK. Det blir ikke så mye større enn det i norsk fotballsammenheng. Jeg er en hardtarbeidende spiller. En ærlig spiller. En som ikke er redd for å gå i bresjen og jobbe hardt for drakta. Jeg er nok ikke den mest tekniske fotballspilleren du ser på en fotballbane, men det jeg ikke har med føttene - det skal jeg vise med hjertet", uttalte Eriksen til LSK.no [1].

"Jeg sitter her i dag og tenker at det nok ikke er mange som hadde sett for seg at jeg skulle spille i LSK noen gang. De hadde nok ikke sett for seg at jeg skulle spille i Eliteserien i hele tatt. Verken av trenere eller foreldrene til gutta på laget da jeg var liten. Så å kunne sitte her med stor stolthet og si at jeg er LSK-spiller det betyr litt altså. Det har jeg også lyst til å vise på banen", fortalte Kent Håvard Eriksen til RB 9. februar [2]. "Det blir ikke noe særlig større enn LSK. For meg er det å spille for Fugla svært altså. Har fulgt med LSK i alle år og vokst opp med Frode Kippe på skjermen. Alle som er opptatt av fotball skjønner at det er stort å spille for klubben. Det er en klubb som mange snakker om, det er engasjement og trøkk. Synes det er en ærlig klubb og en arbeiderklubb, og det passer mine personlige kriterier når jeg skal velge klubb. Det er deilig å kunne ta steget opp i Eliteserien og være med de store", la han til.

I et intervju med Glåmdalen, gjengitt i RB 11. februar, fortalte LSKs nye spiller at oppveksten hadde vært alt annet enn en dans på roser. "Fotballen var alltid et tilholdssted for meg. En mulighet til å flykte litt fra hverdagen. Spesielt utstyr fikk jeg mye av fra mine besteforeldre og øvrig familie, stort sett til bursdager og jul. Når det kom til kontingent, var det noe mamma fikk delt opp i flere deler. Skarnes IL var veldig fleksible sånn. Om ikke det var mulig, kunne ikke jeg ha vært med. Moren min var nok også litt for stolt til å søke hjelp fra det offentlige, og ville få det til å gå rundt med sin lave trygd. Da jeg vokste opp var det mye mobbing, og mye alkohol og vold hjemme. For meg var fotballen ekstremt viktig. Det var mitt fristed, og jeg benyttet hver mulighet jeg hadde til å være på fotballbanen, både organisert og uorganisert. Det store på skolen var også i friminuttene" [3].

Debuterte for LSK, da han i hjemmekampen mot Viking kom inn som reserve for Daniel Gustafsson i det 62. spilleminutt. Innrømmet i et intervju med Euorsport.no 12. juni at oppkjøringen til årets sesong ikke hadde vært optimal for hans egen del. "Jeg startet litt på minus. Det var en periode der hvor det var litt mye vektfokus, uten at det nødvendigvis var noen tanke bak det. Jeg har vel egentlig aldri tenkt at jeg hverken har vært under- eller overvektig. Men det ble litt fokus på det i Sandnes, i det siste året mitt der. I vinter tok jeg det til det helt ekstreme, hvor jeg løp masse og spiste lite. Det har satt meg litt tilbake. Heldigvis har man flinke folk rundt seg her, med ernæringsfysiologer og medisinsk apparat som hjelper meg på rett vei. Det jeg har lært av det, er at man skal være utrolig forsiktig med å tulle med kosthold og å skippe måltider når man trener mye. Og at det kanskje kan bli mer fokus på dette. Det er nesten så det blir litt spiseforstyrrelser, egentlig. Det er litt skummelt at man lar ting gå helt til hodet på seg og at man begynner å veie mat, når man egentlig er vant til å bare dytte i seg sunn, god mat og egentlig har et godt kosthold i utgangspunktet", fortalte Eriksen [4]. - Fikk et nytt innhopp i de hektiske sluttminuttene i derbyet borte mot Vålerenga 11. juli 2021. Ble 6. august 2021 solgt til Mjøndalen IF. I følge RB var salgssummen omtrent det samme som LSK ga Sandnes Ulf for spilleren, ca. 600.000 kroner. "Flere klubber har henvendt seg med et ønske om å hente Kent Håvard Eriksen. Nå har det endt med at spilleren ønsket å gå til Mjøndalen. Vi ble enige med Mjøndalen om en ramme som vi kunne akseptere, og ønsker Kent Håvard lykke til videre. Han har vært en ytterst profesjonell spiller i løpet av det halvåret han har vært her. I LSK har han hatt utrolig sterk konkurranse siden Thomas Lehne Olsen har vært veldig god. Da er det forståelig at han ønsker å gå til en klubb der han kan få mer spilletid. Vi er veldig takknemlige for innsatsen Kent Håvard har lagt ned hos oss", uttalte sportsdirektør til lokalavisen samme dag [5].

Karriere som spiller

Klubb Seriekamper Seriemål Periode
Norge Sander IL
Norge Fu/Vo
Norge Elverum
Norge Sandnes Ulf
Norge Lillestrøm SK 2 0 2021
Norge Mjøndalen IF 20 3 2021 - 2022