Råholt Kanaris

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk

Opprinnelse
Råholt Kanaris ble dannet under turen til København og gruppespillkampen mot FCK vinteren 2006. Før det var det noen spede forsøk med et mindre antall personer som lekte med navnet Texas Kanaris. Det ble imidlertid byttet med navnet Råholt Kanaris i løpet av denne turen.

Det startet som en gjeng som stort sett hver for seg dro direkte på kamp, sang og dro hjem. På høsten 2005, begynte disse med noe samkjøring til kamper, et par ganger med minibuss, noe som var opphavet til Råholt Kanaris.

Kjennetegn
Gruppen kan lett kjennes igjen ved bannere og flagg som har et litt annet preg enn de fleste andre. Det er fokus på at gruppen kommer fra landet, og har tegnede kuer i sentrum i flere bannere. Et annet symbol som har fått noen tilhengere også utenfor gruppa, er Bob Fugl.

Hvor
Råholt Kanaris har sitt utspring fra tettstedet Råholt i Eidsvoll Kommune, men dekker også større deler av omkringliggende steder. Jessheim, Holter, Eidsvoll Verk, Dal og Bøn er andre steder som er representert. Før hjemmekampene samles Råholt Kanaris på TEXAS PUB. Pub'n blir pyntet i gult og svart, med bannere stripes og gulkledde mennesker. Her holdes det quiz, det synges og det grilles pølser. Stemningen bygges opp før det er felles transport inn til Martins noen timer før kamp. På kamp samles denne gjengen på Felt A.

Borteturer
Gruppen er som regel også godt representert på bortekamper, enkelte får med seg samtlige. Ryktene skal faktisk ha det til at de to eneste i KFL som har fått med seg samtlige Royal League kamper som Lillestrøm SK har spilt, er fra Råholt Kanaris.

Vekst
Råholt Kanaris har ikke noe medlemskap, så det er vanskelig å anslå hvor stor gruppen er, men det har vært en eventyrlig oppblomstring av interessen rundt Lillestrøm og KFL på Øvre Romerike det siste året og dette merkes godt. Over 90 personer har, i større eller mindre grad, deltatt på arrangementene i løpet av gruppas første fulle leveår 2006