Romanus Orjinta

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk

Romanus Orjinta (født 12. august 1981 - død 31. desember 2014) er tidenes bomkjøp av Lillestrøm SK. Orjinta som signerte en treårskontrakt med LSK 27. januar 2004 hadde skyhøye forventninger knyttet til seg, da han kom til Åråsen som afrikansk Champions League-vinner og bronsemedaljevinner med Nigeria i Afrikamesterskapet. Orjinta manglet i alle fall ikke selvtillit og hadde stor tro på egne ferdigheter, da han for første gang uttalte seg til Romerikes Blad 27. mars 2004: "Jeg er sterk, teknisk god og har et godt pasningsspill. Jeg er rask og har stor fighting spirit. Og jeg er ganske god i lufta". I tillegg fremhevet LSK spillerens harde skudd: "Dessuten skyter han som en hest sparker. Den dagen han får presset skuddene sine ned, er det mange keepere som vil få svidd fingertuppene sine" [1].

Dessverre var nigerianeren mer en sweeper enn en midtstopper. Til tross for at lagkameretene omtalte det som en umulighet å komme forbi Romanus i en-mot-en situasjoner på trening, slo kraftpluggen aldri til i LSK-drakta. Spilte ikke en eneste offisiell kamp for LSKs eliteserielag i sin tid på Åråsen. Mange Kanarifans mente etter hvert at LSK hadde kjøpt den beørmte katta i sekken. Det var også mange som lurte på om det i det hele tatt var den samme mannen som Arne Erlandsen og Frank Grønlund hadde speidet på under Nigerias treningsleir i Portugal [2] som var ankommet Åråsen. Ryktene svirret også om svært tvilsomme kontraktforhandlinger mellom spillerens agent og LSK. Onde tunger vil ha det til at LSK betalte Orjintas agent ca. 1 million kroner "under bordet", eller "en koffert full av penger" som det het på folkemunne.

Under Uwe Röslers regime fikk Orjinta en måned til å vise hva han dugde til, og knapt nok det. Etter bare en omgang i treningskampen borte mot Kongsvinger 15. januar 2005 hadde tyskeren fått nok. Romanus Orjinta ble 28. januar 2005 løst fra sin kontrakt med LSK [3]. Spilleren hadde da to år igjen av kontrakten med LSK. Hvor mye termineringen av spillerens kontrakt kostet LSK, er det ingen som har ønsket å uttale seg om.

Orjinta har hjemme i Nigeria spilt for Enyimba.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Enyimba - 2004
Lillestrøm 0 0 2004 - 2004