Vetle Dragsnes

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Vetle Dragsnes. Foto: LSK.no

Vetle Winger Dragsnes (født 6. februar 1994) er en norsk fotballspiller 29. desember 2020 signerte en treårskontrakt med LSK etter en bosmann-overgang fra Mjøndalen IF. "Jeg ble klar over interessen fra Lillestrøm i juli. Vi har hatt jevnlig dialog og noen møter. Jeg har jo vært på Åråsen siden jeg var liten gutt, og har alltid hatt en drøm om å spille for Lillestrøm. Veldig morsomt at jeg skal få til det nå" - "Jeg spilte barnefotball i Rælingen før jeg kom til Lillestrøm som andreårs junior. Det gikk ganske bra i starten før det ble ødelagt litt av skadeproblematikk. Da spilte jeg kant, og så gikk jeg videre til Strømmen og Egersund - selv om begge deler ble litt halvveis. Jeg måtte egentlig til Ull/Kisa før det løsnet. Der fant jeg også rollen min som venstre back", uttalte han til LSK.no samme dag som han signerte kontrakten [1].

Vetle Dragsnes, fra hjemmekampen mot RBK i 2021. Foto: Fredrik Tyskeberg.

Dagen før sesongens første treningskamp, en internkamp i LSK-hallen spilt 5. februar, uttalte Dragsnes til LSK.no: "Det er deilig å være tilbake. Jeg føler at ting er litt på gang igjen her nå. Jeg håper på en bra sesong. Vi må angripe Eliteserien. Vi kan ikke bare håpe på å holde oss. Ambisjonen må være både å dominere banespillet og få med oss resultater" [2].

Dragsnes var den som gjorde det best på klubbens fysiske løpstest i sesongoppkjøringen til den nye sesongen. "Det blir mye løping på backen. Jeg har lyst til å være med framme, og da må jeg orke å ta de tunge returløpene. Vi har en ambisjon om at vi skal dominere noen kamper og mye ball, og da må vi ha spillere som kan løpe", uttalte han til RB 10. mars 2021 [3].

Debuterte for LSK i serieåpninga borte mot Strømsgodset 16. mai 2021. Dragsnes spilte hele kampen. Scoret sitt første mål for LSK i cupkampen borte mot Grorud IL 22. september 2021. Ett mål som førte til ekstraomganger og dermed reddet LSK fra en gedigen cupflause. Fast inventar i LSKs startellever som oftest som venstre back eller venstre vingback. Vikarierte også i noen kamper som midtstopper. Før lokalderbyet mot Vålerenga uttalte han til RB blant annet: "Jeg husker godt kampene mot Vålerenga fra jeg var liten, og det er slike kamper jeg har drømt om å spille siden den gangen. Det er helt nydelig at dette kommer nå etter korona. Et skikkelig oppgjør mellom to rivaler på et fullsatt Åråsen. Derbyet er i seg selv noe helt eget. Det er ekstra morsomt nå som vi har gjort det ålreit sportslig og Åråsen fylles. Jeg føler at det er et Lillestrøm som har fått litt puls igjen og følger med. Det er helt magisk rett og slett. Det er ikke noe som kan sammenlikne seg med dette derbyet. Med det trøkket som kommer til å være på søndag, så er det noen divisjoner over «Ælv Classico» (Strømsgodset - Mjøndalen)". Dragsnes fikk skryt av Geir Kåsene for sin gode løpskapasitet. "Vetle har alltid hatt gode løpstall. Den siste tida har de vært meget gode, fortalte Kåsene til RB. Dragsnes hadde selv også merket fremgangen. "Det har blitt noen meter i de siste kampene. Jeg har fått brukt kapasiteten min, og det liker jeg. Du er litt avhengig av kampbildet som vingback for å kunne være med mye offensivt. Uansett føler jeg selv at formen har blitt enda bedre enn tidligere, og at jeg har litt ekstra trøkk" [4]. Scoret sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Strømsgodset 27. november, da han med et langt bein skled inn innlegget fra Gjermund Åsen. Hans andre seriemål kom i serieavslutninga hjemme mot Sandefjord 12. desember 2021, og igjen sto Gjermund Åsen for forarbeidet.

Var på banen i samtlige av LSKs 30 seriekamper i 2021. I følge statistikkoversikten til Helge Børresen lagt ut på issuu.com var Vetle Dragsnes den LSK-spillerne med flest spilleminutter i Eliteserien 2021, totalt 2673 minutter av 2700 [5]. Kun Ifeanyi Mathew var i nærheten med sine 2644 minutter fordelt på 30 kamper. Etter at LSK la om til 3-4-3 ble Vetle Dragsnes hovedsakelig brukt som vingback, noe han likte godt: "Jeg er veldig glad i å spille vingback. Der får jeg brukt mange av mine styrker. Løpe opp og ned langs siden, være med både offensivt og defensivt. Jeg kan i større grad være med hele veien enn jeg kan som vanlig back hvor man må se situasjonene litt mer an", derimot var han ikke så glad i rollen som midtstopper. "Har ikke noe spesielt ønske om å spille der. Jeg gjør det når trenerne føler at de har et behov for å bruke meg der og det er det beste for laget, men det er ikke der jeg har lyst til å spille. På stopperplass føler jeg ikke helt at jeg får brukt de største styrkene mine", uttalte han i et intervju med RB 2. mars 2022 [6].

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Vetle Dragsnes vurdert av Romerikes Blad til terningkast 5. "Hentet gratis fra Mjøndalen. Åtte år etter at han forsvant ut døra som LSK-junior, kom Rælingen-gutten tilbake til Åråsen etter å ha spilt på de to øverste nivåene i mange år. Slet litt i starten av den første sesongen. Var litt defensiv i tankegangen og valgte det sikre og trygge. Ble gradvis bedre utover i 2021, og denne sesongen har han hevet spillet sitt ytterligere, spesielt defensivt. En løpsmaskin som spiller alt" [7].

I et intervju med RB 8. juli 2022 vurderte han sin egen vårsesong slik: "Jeg har vært litt for tenkende utpå der, og altfor ofte har jeg kjørt de trygge valgene istedenfor å gi mer f ... og bare «gønne» på. I perioder har det blitt for trygt og enkelt. Nå er jeg der at jeg kjører på med det som faller inn der og da. Også føler jeg meg i bra fysisk form i tillegg, og det har gitt bedre prestasjoner. Jeg føler jeg har hatt en god periode hvor jeg har sluppet meg helt løs, og det har gitt mye energi inn i spillet mitt. Helt naturlig har det ført til at jeg har tatt mer ansvar. Det har vært en boost inn mot eget spill, og jeg håper også at det er noe som smitter over på andre og at vi er en gjeng som hjelper hverandre når det butter litt. Den biten har kommet mer og mer, og det er deilig" [8].

Vetle Dragsnes spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK hjemme mot Kristiansund BK 28. august 2022.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Rælingen FK 2010
Norge Lillestrøm SK 2011 - 2013
Norge Strømmen IF 31 1 2014 - 2015
Norge Egersund 6 0 2015
Norge Ull/Kisa 44 1 2016 - 2017
Norge Mjøndalen IF 102 4 2018 - 2020
Norge Lillestrøm SK 53 6 2021 - 2022


  • Statistikken tom. 2020 er hentet fra spillerens profil hos NFF [9].