Åråsen stadion

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
(Omdirigert fra Åråsen)
Hopp til navigering Hopp til søk

Åråsen stadion ligger cirka ti minutters gange fra Lillestrøm sentrum. Fra sentrum kan du følge Alexanders Kiellands gate til enden der Åråsen ligger - eller følge strømmen på kampdag.

Åråsen stadion. Foto: LSK.no

Den aller første kampen på Åråsen ble spilt 7. juli 1951, da LSK slo Sarpsborg 3-2. Arne Aaserød, Sarpsborg, scoret det aller første målet på Åråsen. Gunnar Lund ble den første LSK-spilleren som scoret på Åråsen. De to andre LSK-målene ble scoret av Odd Rosenlund og Bjørn Jacobsen.

Den første offisielle landskampen på Åråsen ble spilt 28. juni 1979. Norges U-21 landslag tapte 3-1 for Sveriges U-21. For andre landskamper spilt på Åråsen. - Gå til denne oversikten.

På slutten av 1990-tallet ble Åråsen utbygd til den moderne stadion vi finner i dag. Den gamle sittetribunen er det eneste som er igjen av det gamle anlegget.

Kapasiteten på stadion i dag er rundt 12.000 etter at hele tribunen (med unntak av Kanari-Fansens felt) ble fylt med seter. Gjestende supportere står på Diadora-tribunen (gamle Adidas) eller henvises til Robo-tribunen. Den gamle sittetribunen er forbeholdt gul-svarte.

  • Publikumsrekord: 13.652 tilskuere i seriekampen mot Vålerenga 16. mai 2002.
  • Beste gjennomsnitt i en og samme sesong: 9.018 tilskuere i Eliteserien 2007.

Så sent som i 2005 ble Åråsen ytterligere utbygd med flere kvadratmeter med næringslokaler. I 2006 fikk LSK på plass et nytt, permanent flomlysanlegg på stadion.

Åråsen er nå en komplett stadion, med en god, intim stemning.

Åråsen stadion AS er 100% eid av det Per Berg-kontrollerte selskapet LSK AS. Lillestrøm Sportsklubbs inntektsgrunnlag fra stadion kommer i form av leieinntekter betalt fra AS-selskapet.

Nytt stadion?

28. mars 2006 lanserte Per Berg en idé om en ny stadion i Lillestrøm i Romerikes Blad. Ideen er satt i sammenheng med at Kjeller flyplass kan bli lagt ned i løpet av en tiårs-periode. Da skal 1200 dekar utvikles og gjøre Lillestrøm som by enda større. LSK-eier Per Berg ser for seg et stadion med en tilskuerkapasitet på rundt 20.000, og viser til Brøndby som inspirasjonskilde.

Eiendomsinvestoren gjør også et poeng ut av at stadion må utvikles med tilknytning til annen næringseiendom som hotell, og ikke minst infrastruktur og parkering. For å ruste Sportsklubben ytterligere mot fremtiden ser Per Berg også for seg tak på en slik stadion.

Ideen vakte - ikke uventet - raskt mange reaksjoner.

14. februar 2007 kom det nok et utspill om ny stadion. Denne gang dreide seg om at Åråsen var blitt for liten leietagerne ved stadion. Altså er ønsket å bygge ny stadion for å kunne ha større næringsarealer til utleie. Samtidig er det klart at Kjeller flyplass vil bli værende i minst 10 år, og at LSK sannsynligvis vil ha behov for nytt stadion i løpet av denne tiden.

Vokser ut av Åråsen (rb.no)

Se også andre anlegg. Skedsmo.kommune.no

Kapasitetsutvikling

År Kapasitet
1988 3700 [1]
2005 12500


Fotnoter

  1. Nordlys morgen 28.04.1988