Camilla Linberg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Camilla Linberg.
Foto: LSK Kvinner

Camilla Linberg (født 19. februar 1999) er en norsk fotballspiller som 17. november signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner [1]. "Jeg har alltid vært en teknisk spiller, men tidligere har det kanskje blitt litt for mye gatefotball. I år har jeg klart å utnytte kvalitetene mine mer effektivt og har funnet veien til mål oftere. Det er nok det LSK har sett. Alle klubbene på Østlandet har vist interesse. Jeg har hatt det veldig bra i Lyn, men jeg følte at jeg trenger noen nye utfordringer. Slik jeg ser det er LSK det riktige og neste steget for meg. Det var et veldig naturlig valg for meg. De har hatt en fin vinnerkultur over tid, og jeg ser at de har en sterk tropp som jeg ønsker å bli en del av. I Lyn har jeg spilt spiss og venstrekant, og det har vært bra. Men hvis jeg får velge, så trives jeg aller best i en 10-er-rolle", uttalte hun til RB ved signeringen [2].

"Hun er en offensiv og kreativ spiller som vi for så vidt har fulgt i flere år. Jeg synes ikke hun har vært stabil på et høyt nivå. før i år. Denne sesongen synes jeg hun har vært veldig god. Det er imponerende å være så høyt på toppscorerlista når man spiller for et lag som har kjempet på nedre halvdel. Camilla er litt unorsk. Hun er sterk teknisk, god en mot en og har bra fart i det hun gjør. Hun kan minne litt om Guro (Reiten), og ikke minst kan hun være aktuell i posisjonen som hun spilte i. De har også litt forskjellige kvaliteter, men også en del likheter. Hun er en spennende spiller", la hovedtrener Hege Riise.

Etter treningskampen hjemme mot Kolbotn 13. februar hvor hun på nytt leverte en meget god kamp uttalte Linberg til RB at "Min rolle er å servere, men jeg er også glad i å score mål. Målpoeng er min jobb. Om jeg ikke blir toppscorer i år, skal jeg i alle fall bli «assist-dronning». Målene får bare renne inn, som de gjorde i dag". LSK Kvinner vant hele 5-0 etter to mål hver av Emilie Haavi og Sophie Haug, samt ett mål av Isabell Bachor. "Jeg trives veldig godt i Lillestrøm og Norge, det hadde vel vært noe veldig feil hvis jeg hadde begynt å mistrives her allerede. Profesjonaliteten, settingen, rundt hverdagen, er et steg opp. Tempoet og tilstedeværelsen på treningene er også bedre. Her er det absolutt mulighet for meg å ta nye steg". Vi er derimot litt mer usikre på om den konkrete beskrivelsen av hvorfor Lillestrøm er et bedre sted var så veldig klok og gjennomtenkt: "Det er litt friskere luft på landet. Ja, jeg spilte jo midt i vestkanten, så det er friskere luft her. Det er deilig det. Det er viktig det. Ehh, var det dumt å melde?", lurte hun på, men Linberg tok seg mesterlig inn. Det skal vi innrømme: "Bare ikke dra Vålerenga inn i bildet, for da ... «Søpla», vet du", fortalte hun til RBs journalist Per Morten Sødal.

Camilla Linberg på Årets lag 2021

Camilla Linberg debuterte for LSK Kvinner i Champions League-kampen borte mot Wolfsburg 3. mars 2021. Hennes første toppseriekamp for LSK kom i serieåpninga hjemme mot Arna-Bjørnar 29. mai 2021. Scoret sitt første seriemål for LSK Kvinner i seriekampen borte mot Avaldsnes 5. juni 2021. Scoret hattrick i cupkampen borte mot Kongsvinger 11. august 2021. I neste cuprunde, borte mot Grand Bodø 25. august, var hun enda hvassere og scoret like godt fire mål mot nordlendingene. "Vi tok ikke lett på Grand Bodø, men vi lyktes med planen vår og var effektive foran mål. Det er veldig deilig at scoringsformen sitter igjen, det gir absolutt motivasjon for veien videre", fortalte hun til RB [3]. Slet med en kneskade store deler av høsten. Hennes siste kamp i 2021 kom mot Kolbotn 4. september. Fikk et tilbakefall på meniskskaden våren 2022 og mistet dermed seriestarten. "Veien tilbake har vært nokså lang, og det føles som en evighet siden jeg spilte min forrige kamp. Det begynner å klø greit i fingra etter å få spilt kamper igjen. Mulig det er én klisje å si etter et langt skadeavbrekk, men jeg har lært utrolig mye i tiden som har vært og dette er noe jeg kommer til å ta med meg videre i livet. Jeg skal til Moksnes på IHS for oppfølging denne uken. I førsteomgang blir det å få kastet krykkene, for så å bygge meg opp igjen de neste ukene. Dersom alt går etter planen, er jeg tilbake med ball i beina igjen om kun få uker. Det gleder jeg meg stort til", uttalte hun til klubbens hjemmeside 4. april [4]. Det tok litt lenger tid. 18. mai var hun endelig tilbake på banen igjen og spilte de siste 20 minuttene av cupkampen borte mot Tynset IF. "Det føltes ut som det var åtte måneder siden sist jeg spilte kamp...(men) Det var veldig deilig å endelig være i gang igjen. Jeg gleder meg til å spille mer ball fremover. Jeg matches så fort som det medisinsk lar seg gjøre, men jeg er selvfølgelig ivrig på å spille så mye som mulig", uttalte hun til RB [5].
Nyheten om at Camilla Linberg og Malin Brenn 4. juni 2022 hadde terminert sine kontrakter med LSK Kvinner slo ned som en bombe i LSK-miljøet. "Det skal etter det vår avis erfarer ha vært en konflikt over lengre tid, men den siste tiden skal konflikten ha eskalert", skrev RB i sin artikkel [6]. Linberg var i juli 2022 nær en overgang til Rosenborg, men hun besto ikke den medisinske testen. Dermed valgte også Malin Brenn å trekke seg fra videre forhandlinger med RBK, skrev Nidaros.no [7]. Noen dager senere, 2. august, ble det kjent at Linberg og Brenn hadde signerte for italienske Como. "Jeg er veldig spent på å starte dette nye kapittelet i livet mitt, Det var ikke lett for meg å velge å endre livsstilen min fullstendig på noen få dager. Jeg hadde aldri forlatt Norge før, men jeg bestemte meg for at jeg ville prøve meg på et nytt eventyr. Forhandlingene med Como Women varte i noen dager, og jeg var ikke i tvil om å velge Como". uttalte hun til klubbens hjemmeside [8].

Camilla Linberg har tidligere spilt for Stabæk og Lyn. I følge NFFs hjemmeside har hun 4 kamper for det norske U23-landslaget og scoret 2 mål. Hun har videre 26 landskamper på aldersbestemte nivåer og scoret 9 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Stabæk 1 0 2014 - 2016
Mal:Country alias Norway Lyn 90 22 2016 - 2020
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 15 4 2021 - 2022
Italia Como 12 4 2022 - 2023
Mal:Country alias Norway Rosenborg 21 3 2023 - 2024