LSK Kvinner FK

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Begynnelsen

LSKs ordinære årsmøte vedtok 23. februar 2009 å innlemme Team Strømmen som en allianseklubb under navnet LSK Damer.[1] Senere omgjort til LSK Kvinner FK av juridiske årsaker. Selve overgangen fra Team Strømmen til LSK-familien ble realisert 1. januar 2010. [2]

2010

LSK Kvinner spilte sin første treningskamp 26. januar 2010. Kampen mot Røa som ble spilt i LSK-hallen endte med tap 4-1. Cathrine Dekkerhus scoret LSKs mål. Klubbhistorie ble også skrevet, da LSK Kvinner spilte sin første offisielle seriekamp borte mot Kattem 5. april 2010. LSK vant hele 5-0 og danske Dorte Dalum Jensen ble tidenes første målscorer, mens Anne Stenstvedt i Lene Storløkkens fravær fikk æren av å være LSKs første lagkaptein.[3]. Den første hjemmekampen ble spilt fem dager senere, 10. april, da Klepp ble beseiret 3-0. [4] Under hovedtrener Ranvieg Karlsen startet LSK Kvinner sesongen meget godt. Laget vant alle sine seks første seriekamper og ledet serien, to poeng foran Stabæk. Den første motgangen kom i hjemmekampen mot Donn 16. mai 2010. LSK tapte overraskende 1-2 for sørlendingene etter å ha spilt nesten en time med bare 10 spillere. Ida Elise Enget utvisning etter bare 35 minutter i første omgang preget dessverre resten av kampbildet. (Artikkelen er under redigering)

Før LSK-perioden

Setskog
Setskog var et av Norges mest anerkjente lag. De debuterte allerede fra begynnelsen av kvinnefotballen i norgesmesterskapet i 1978 der de kom til kvartfinalen. Dette ble den første av flere kvartfinaler for laget. Setskog kvalifiserte seg til den øverste divisjonen for kvinner i 1986, og var med fra begynnelsen, da den nasjonale serien begynte i 1987. I 1988 opplevde Setskog sitt muligens flaueste cupøyeblikk, da laget ble slått i første runde av Grorud, et lag som aldri før eller siden har markert seg i toppfotball for kvinner. I serien markerte Setskog seg med en femteplass som best i 1988.

Høland
Høland var også med fra begynnelsen, men har langt mer beskjedne plasseringer i cupen. I ligaen holdt de seg i 1. divisjon midt på treet fram til 1989, da laget rykket ned.

Setskog/Høland
Setskog og Høland ble slått sammen i 1989. I sitt første år tangerte laget femteplassen, og i 1991 ble det fjerdeplass. 1992 ble klubbens beste år, da de fikk sølv i serien og vant cupen, en bragd de hittil ikke har lyktes å kopiere eller forbedre. Imidlertid ble det sølv i 1995. Med unntak av 1999, ble Setskog/Hølands videre historie preget av kamp for å unngå nedrykk. Denne oppgaven lyktes de med, og Setskog/Høland, og deres fortsettelse, Team Strømmen, er et av tre lag som aldri har rykket ned fra den øverste divisjonen for kvinner.

Team Strømmen
Fra 2001 ble laget flyttet til Strømmen og fikk navnet Team Strømmen. De fire første årene befant laget seg på 6. og 7. plass, men før 2005-sesongen kom Hege Riise tilbake til Team Strømmen. I 2005 overrasket laget med en andreplass og en cupfinale mot Asker. Cupfinalen var jevn, og endte 0-0 etter ordinær tid. I ekstraomgangene raknet imidlertid alt, og laget tapte 0-4. Riise og laget fortsatte, og 2006 ble det en 4. plass. Mot slutten av sesongen annonserte trener Janne Jansson at han kom til å trekke seg som trener, og spillende assistenttrener Riise tok over hovedtrenerrollen. I sitt første år som trener lyktes det henne å bekrefte Team Strømmens posisjon som et av landets beste lag med en femteplass, og i 2008 kopierte hun Janssons bedrift ved å vinne sølv både i serie og cup.

Kilde: Hjemmesiden til Team Strømmen

Fotnoter