Simen Rafn

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Simen Rafn
Foto: LSK.no
Simen Rafn. Fra hjemmekampen mot VIF 19.08.17. Foto: Knut Håvard Solberg
Blø for drakta. Turban-Rafn etter hjemmekampen mot RBK 11. mai 2019. Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.no

Simen Rafn (født 16. februar 1992) er en norsk fotballspiller som 3. januar 2017 signerte en toårskontrakt med LSK. Debuterte for LSK hjemme mot Sandefjord 2. april 2017. Scoret sitt første seriemål for LSK i bortekampen mot Kristiansund BK 13. mai 2017. Mandag 16. oktober forlenget Simen Rafn sin LSK-kontrakt med ytterligere to år. Den nye kontrakten varer ut 2020. En av LSKs stamspillere i 2017-sesongen, var på banen i 29 av LSK 30 seriekamper. Huskes også for sin fantastiske og hyggelig gest etter bortekampen mot LASK Linz 26. juli 2018. Simen Rafn spanderte like godt øl på alle de LSK-supporterne som var samlet på puben "Josef. "Jeg kjøpte vel like mange øl som jeg har gjort resten av livet til sammen. Det var min måte å betale tilbake til de mange supporterne som hadde møtt opp og støttet oss på bortebane. Vi ga ikke nok valuta for pengene. Derfor følte jeg dette var det rette å gjøre", uttalte Simen til Romerikes Blad [1].

Simen Rafn spilte sin eliteseriekamp nummer 50 for LSK i hjemmekampen mot Tromsø IL 24. september 2018. En av nøkkelspillerne også i 2018-sesongen med sine 28 seriekamper. Ofte brukt som venstreback, men foretrekker å spille på høyrekanten. Noe han også ga uttrykk for i et intervju med Romerikes Blad 14. februar 2019. "Jeg er avhengig av å spille i min beste posisjon for å kunne ta nye steg som spiller. Føler at jeg har fått vist at jeg er best som høyreback, og derfor håper jeg på mer spilletid der i år" [2]. Prøvd som midtstopper i Tobias Salquists fravær i bortekampen mot Bodø/Glimt 5. mai. Noe som mildt sagt ikke var vellykket. Tilbake som høyre back i den påfølgende seriekampen hjemme mot Rosenborg 11. mai. Dannet backpar sammen med Josef Baccay som ble foretrukket i konkurranse med Mats Haakenstad, men unggutten (Baccay) hadde en uheldig inngripen som resulterte i straffespark i bortekampen mot Odd. Dermed ble 18-åringen henvist til benken. Mats Haakenstad fikk dermed tilbake plassen som høyre back, mens Simen ble skjøvet over til venstresiden. Så fulgte innledningen til en tapsrekke som senere endte med tidenes kollaps og nedrykk, men fra og med hjemmekampen mot Mjøndalen IF 12. august var Simen tilbake på høyresiden av forsvaret, og LSK vant det viktige bunnoppgjøret mot bruntrøyene. Bort sett fra hjemmekampen mot Stabæk 10. november var han fast inventar på denne plassen.
Likevel kunne hverken Simen Rafn eller de andre spillerne forhindre LSKs første nedrykk siden 1966. Det var derfor en revansjesugen spiller som stilte til intervju med RB 10. januar 2020: "LSK er en stor klubb med sterke tradisjoner, og nettopp det at jeg var med på nedrykket for en klubb som «aldri» rykket ned, er en skramme i min CV som fotballspiller. Jeg vil gjerne rette det opp igjen". "For å være ærlig så sliter jeg med å forstå hva som skjedde. Jeg lå i senga etter kampen og lurte seriøst på om jeg hadde drømt. Det var rett og slett surrealistisk" [3].

I 2020-sesongen ble det kamp om backplassene. Geir Bakke valgte i åpningskampene å bruke Melgalvis og Kind Mikalsen som backpar. Først i bortekampen mot Åsane 27. juli var Simen Rafn tilbake i startellveren. Matchvinner i seriekampen borte mot KFUM Oslo 11. august. "Mange trodde jeg var død og har gitt opp meg, men jeg kan fortelle at Rafn ikke er ferdig. Jeg har jobbet for dette, og nå klarte jeg endelig å få vist det i kamp. Jeg var skuffet over at jeg ikke bidro bedre i fjor høst, men jeg føler virkelig at jeg har jobbet hardt fra januar for å slå tilbake. Men det har blitt lite spilletid, og det har vært tøft. Jeg føler likevel at jeg har stått i det og vokst på det", uttalte han til RB etter kampen [4]. Spilte sin seriekamp nummer 100 for LSK, da Fugla 11. oktober 2020 beseiret Øygarden FK 3-0 hjemme på Åråsen. Ble i 2020-sesongen som oftest brukt som venstreback, men 12. desember skrev VG at serieavslutninga hjemme mot Grorud IL ville bli hans siste kamp for LSK. "Vemodig. Jeg har vært litt forberedt på at det har vært siste året mitt, men det blir jo litt sånn når man har vært her lenge. Det blir spesielt å spille siste kamp i morgen. Det har vært fire fine år. Det var veldig viktig for meg å avslutte med noe positivt (om opprykket)", uttalte Rafn till VG [5].
Var aktuell for et comeback i Fredrikstad FK, men ble ikke tilbudt kontrakt. Valgte derfor å signere for Aalesunds FK. Debuterte for tangotrøyene i serieåpninga hjemme mot Bryne FK 15. mai 2021. Med 25 seriekamper for AaFK bidro Rafn til at sunnmøringene rykket opp fra OBOS-ligaen 2021 etter å ha havnet på 2. plass på tabellen, men hele 11 poeng bak vinneren Ham-Kam. Var lenge usikkert om hvor Rafn skulle spille i 2022-sesongen, men 10. januar skrev Eurosport Norge på sin hjemmeside at han hadde signert en ny ettårskontrakt med Aalesund [6]. Etter to sesonger for Tango-trøyene valgte Rafne returnere til Fredrikstad, da han 21. november 2022 signerte en treårskontrakt med FFK. "Helt siden jeg forlot klubben har planen min vært å komme hjem igjen på et tidspunkt. Nå er jeg utrolig glad for å være tilbake, og jeg ser virkelig frem til å bidra med mitt for å få FFK tilbake der den hører hjemme", uttalte han til FFKs hjemmeside samme dag [7].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 87 4 2017 - 2020
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK Playoff 2 0 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 24 1 2020
Mal:Country alias Norway Aalesund 53 1 2021 - 2022
Mal:Country alias Norway Fredrikstad FK 28 1 2023 - 2024