Tonje Pedersen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Tonje Erikstein (tidl. Pedersen) (født 8. august 1994) er en norsk fotballspiller som LSK Kvinner 21. september 2020 hentet på lån fra Kolbotn. Debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Røa 26. september kom inn som reserve for Isabell Bachor i det 65. spilleminutt. "Det var veldig gøy, og veldig fint å få såpass mange minutter i første kampen, så det var veldig bra. LSK har uten tvil vært det beste laget i Norge i flere år, og er kjent for å ha gode trenere og spillere. Så det er klart at det fristet med en treningshverdag som denne, spesielt etter å ha vært seks år i Kolbotn. Det er jo et nivå opp fra Kolbotn", uttalte hun til RB etter debutkampen [1]. Var for første gang i LSKs startellever, da Birdsa 7. oktober vant cupkampen hjemme mot Lyn etter straffespark. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner i seriekampen hjemme mot Avaldsnes 16. oktober. LSK tapte 1-3.

Valgte en retur til LSK Kvinner, da Kolbotn rykket ned etter 2022-sesongen. 4. januar signerte hun en toårskontrakt med LSK. "Jeg er veldig fornøyd med å være her. Litt nervepirrende å skulle gå til en ny klubb etter 8 år, men det er jo en trygghet i å ha vært her tidligere. Det er mye bra som er på gang og en klubb som ønsker å komme tilbake til der den var og det er noe jeg har lyst til å være med på. Så skal jeg ikke legge skjul på at litt av årsaken også er at Kolbotn rykket ned. Jeg vet ikke om jeg hadde tatt dette valget dersom Kolbotn skulle spilt i Toppserien også neste sesong. Men historien er nå skrevet og sånn ble det, så da er jeg veldig fornøyd med å komme hit til LSK. Jeg trivdes godt sist jeg var her. God kjennskap til klubben og vet hva som gjøres her om dagen, og det trigget meg. Det har vært en rar prosess egentlig. Ikke nødvendigvis ikke med LSK, men hele greia. Ikke for å skryte, men det har vært noen klubber på banen. Mange har tatt kontakt. Samtidig har jeg måttet ta et valg på om jeg ønsket å spille 1. divisjon med Kolbotn også og det har kanskje vært det vanskeligste valget å ta; at etter 8 år i Kolbotn så er jeg ferdig der. Så har jeg jo også vurdert utlandet. LSK Kvinner kom vel på banen rett før jul og så gikk det veldig fort. Jeg sa vel ja lille julaften. Til slutt sto det mellom utlandet og LSK Kvinner. Jeg er en veldig trygghetssøkende person og trenger trygghet for å prestere. Så det var nok det som var utslagsgivende. Jeg har vært i klubben tidligere og følte at de var interessert i meg som spiller, og ikke minst det at jeg kjenner jeg en del av spillerne. Så det å ha den tryggheten i hverdagen, men samtidig ta et steg videre. Å signere med LSK Kvinner var et stort nok steg for meg i denne omgangen. Det at jeg kan bo hjemme, ha samboeren min og vennene mine, men samtidig ta et steg ut av komfortsonen ved å signere for en ny klubb da. Det tror jeg er det rette for meg for at jeg skal kunne prestere best mulig", uttalte hun til RB samme dag [2]. Comebacket kom, da hun i seriekampen borte mot Røa 21. mai 2023 kom inn som reserve for Emma Godø i det 67. spilleminutt.

Kom inn som reserve i serieåpninga hjemme mot Brann 16. mars 2024 og sikret LSK seieren ved å score på straffesparket i kampens siste spilleminutt. Scoret ett nytt mål i seriekampen hjemme mot Åsane 27. april 2024. I et intervju med RB etter kampen, fortalte hun den trøblete 2023-sesongen hvor hun slet med skader. "Det var mye greier i fjor. Jeg føler jeg har kommet sterkere ut av det, og i oppkjøringen nå så har jeg også bygget sakte, men sikkert og prøvd å være snill mot meg selv når ting ikke har fungert som normalt, og det har hjulpet. Det er veldig godt å kjenne nå at den jobben man har lagt ned gir resultater. Det at trenerne har vist at de har troen på meg, og det at jeg nå kan svare på både deres forventninger til meg og mine egne forventninger. Det har vært helt forferdelig. Helt forferdelig. Jeg syns hele fjoråret var ordentlig, ordentlig, ordentlig fælt. Da tenkte jeg at hvis det skulle være sånn, hvorfor skulle jeg da gidde å spille fotball. Men med god støtte fra trenere, lagvenninner, familie og venner så har jeg stått i det og klart å kjempe meg gjennom det. Når man har gått gjennom noe sånt, så føles det bare enda deiligere at det har løsnet" [3].

Tonje Pedersen har tidligere spilt for Alta IF og Grand Bodø.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner (lån) 5 1 2020
Mal:Country alias Norway Kolbotn 34 11 2021 - 2022
Mal:Country alias Norway Kolbotn Playoff 7 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 18 3 2023 - 2024