Uba Charles

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Uba Charles Nwokoma (født 10. oktober 2002) er en nigeriansk midtbanespiller som 9. august 2022 signerte en fireårskontrakt med LSK. Avtalen startet 1. januar 2023. "Det føles som det beste valget jeg kunne gjøre. Da jeg var her på trening, så følte jeg meg hjemme med en gang. Det var nesten som jeg hadde vært her lenge. Tilbake i Sverige fortalte jeg agenten min at dette ville være det beste for meg og at jeg ville tilbake. Jeg ville komme hit med en gang, men jeg må vente til januar fordi Ljungskile ønsket å beholde meg ut sesongen. Det er også greit for meg. Alle var hyggelige her, og Mathew var som en bror for meg". RB: Han kalte deg visstnok for «nye Mathew»? Jeg hørte det, sier han mens han ler. Min største styrke er å vinne dueller. Jeg er rask, løper mye og er en ballvinner", uttalte Uba Charles til RB samme dag som kontrakten ble underskrevet [1].

Viste lovende takter under oppkjøringen til 2023-sesongen og ble vurdert til 5 poeng på RBs "Marbella-Børs": "Trenger tid på å ta nivået. Skjøt ut av startblokkene og var en av LSKs beste i den første treningskampen mot Sandefjord i slutten av januar. Har ikke vært like god etterpå, men han begynner nok å merke kjøret på et for ham nytt nivå. Ser ut til å ha positive holdninger og gir alt på treningene. Fikk to korte innhopp i kampene i Spania, og det vil nok bli ganske vanlig for nigerianeren i starten av sesongen. Det er heller ikke noen som har forventet mer av midtbanespilleren som for noen måneder siden spilte på nivå tre i Sverige" [2].

Uba Charles fikk sin offisielle debut for LSK, da han i cupkampen borte mot Sogndal IL 12. mars kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 72. spilleminutt. "Inn til debuten. Kom greit fra den. Flyttet beina raskt og dekket de rommene han skulle", skrev RB i sin vurdering av nykommeren [3]. Spilte sin første seriekamp for LSK, da han borte mot Viking 15. april 2023 kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 83. spilleminutt. Var for første gang i LSKs startellever i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 16. mai 2023. "Hemmet av et lag som ikke fungerte. Fra start for første gang siden overgangen fra nivå tre i Sverige. Var en av få som virkelig prøvde før pause. Vant baller og forsøkte å sette fart de gangene han fikk muligheten. Men ble hemmet av et lag som ikke fungerte eller var på i hans startdebut. Byttet ut da LSK lå under med 0-2", skrev RB i sin vurdering etter kampen [4].

I Sverige har Uba Charles spilt for Linköping FC og Ljungskile SK.

LSK TV, mars 2023 - - Midtbanekrigeren Uba Charles må spare kruttet til kampene

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Sweden Ljungskile SK 27 2 2022
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 8 0 2023 -