Uba Charles

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Uba Charles Nwokoma (født 10. oktober 2002) er en nigeriansk midtbanespiller som 9. august 2022 signerte en fireårskontrakt med LSK. Avtalen startet 1. januar 2023. "Det føles som det beste valget jeg kunne gjøre. Da jeg var her på trening, så følte jeg meg hjemme med en gang. Det var nesten som jeg hadde vært her lenge. Tilbake i Sverige fortalte jeg agenten min at dette ville være det beste for meg og at jeg ville tilbake. Jeg ville komme hit med en gang, men jeg må vente til januar fordi Ljungskile ønsket å beholde meg ut sesongen. Det er også greit for meg. Alle var hyggelige her, og Mathew var som en bror for meg". RB: Han kalte deg visstnok for «nye Mathew»? Jeg hørte det, sier han mens han ler. Min største styrke er å vinne dueller. Jeg er rask, løper mye og er en ballvinner", uttalte Uba Charles til RB samme dag som kontrakten ble underskrevet [1].

Viste lovende takter under oppkjøringen til 2023-sesongen og ble vurdert til 5 poeng på RBs "Marbella-Børs": "Trenger tid på å ta nivået. Skjøt ut av startblokkene og var en av LSKs beste i den første treningskampen mot Sandefjord i slutten av januar. Har ikke vært like god etterpå, men han begynner nok å merke kjøret på et for ham nytt nivå. Ser ut til å ha positive holdninger og gir alt på treningene. Fikk to korte innhopp i kampene i Spania, og det vil nok bli ganske vanlig for nigerianeren i starten av sesongen. Det er heller ikke noen som har forventet mer av midtbanespilleren som for noen måneder siden spilte på nivå tre i Sverige" [2].

Foto: Fredrik Tyskeberg

Uba Charles fikk sin offisielle debut for LSK, da han i cupkampen borte mot Sogndal IL 12. mars kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 72. spilleminutt. "Inn til debuten. Kom greit fra den. Flyttet beina raskt og dekket de rommene han skulle", skrev RB i sin vurdering av nykommeren [3]. Spilte sin første seriekamp for LSK, da han borte mot Viking 15. april 2023 kom inn som reserve for Ylldren Ibrahimaj i det 83. spilleminutt. Var for første gang i LSKs startellever i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 16. mai 2023. "Hemmet av et lag som ikke fungerte. Fra start for første gang siden overgangen fra nivå tre i Sverige. Var en av få som virkelig prøvde før pause. Vant baller og forsøkte å sette fart de gangene han fikk muligheten. Men ble hemmet av et lag som ikke fungerte eller var på i hans startdebut. Byttet ut da LSK lå under med 0-2", skrev RB i sin vurdering etter kampen [4]. Slet likevel med å få spilletid i sin første sesong på Åråsen. Var på banen i 8 seriekamper, men var kun 1 gang i startelleveren.

Foto: LSK.no

Under treningsleiren på Tenerife innrømmet Charles i et intervju med RB, publisert 7. februar 2024, at den første tiden på Åråsen ikke hadde vært lett. "Jeg var ute av laget i fjor, og det var ikke bra for meg mentalt. Trente hver dag, men da jeg ikke fikk sjansen til å spille så påvirket det hodet mitt. Jeg prøvde å være sterk, men håndterte det ikke så bra som jeg burde. Jeg slet. Jeg var litt stresset i fjor, men nå er Uba tilbake", uttalte nigerianeren som la til at situasjonen var langt lysere nå. "Atmosfæren er annerledes nå, og jeg er veldig optimistisk for sesongen. Det er en ny start på det jeg tror kommer til å bli noe stort for meg. Og for laget også. Det er en følelse jeg har nå. Nedturer er en del av fotballen, og du må være sterk for å håndtere dem. Jeg skal innrømme at det ikke var så lett i fjor, men nå ser jeg bare positivt på framtida. I fotball handler det om å jobbe hardt og vente på sjansen. Når du får den må du gripe den. Denne sesongen skal jeg vise alle i LSK, fansen og laget den spilleren de signerte". Spilte vingback i 2023 og var klar til å konkurrere om en plass i startelleveren. "Så lenge jeg spiller fotball, så er det samme for meg hvilken posisjon jeg spiller. Da jeg kom til Sverige var jeg ving, og jeg spilte der det første året. Men treneren jeg hadde så at jeg hadde evnen til å vinne baller, og derfor plasserte han meg på midtbanen. De nye trenerne som har kommet inn, har sagt at jeg kan passe på backen i deres system. Da kan jeg bruke styrken min som er en-mot-en situasjoner defensivt. Det er ingen som skal passere meg i de situasjonene. Jeg er heller ikke så dårlig en-mot-en offensivt, men der har jeg mer å gå på" [5].

Startet i serieåpninga hjemme mot Kristiansund BK 1. april og var en av de spillerne som tok tak i LSKs angrepsspill og prøvde i hele tiden å skape noe på sin høyre side, så lenge han var på banen. Byttet ut i sluttminuttene. "Aktiv på høyresiden fra start. Leverte en god 1. omg. Spesielt defensivt hadde han god kontroll da. Godt innlegg på Gabrielsens crosspasning rett før pause. Ofte i posisjon ute på høyre etter pause uten at det ble noe særlig ut av det. Gjorde en defensiv feil før 1-3 målet da han støtet ut av leddet", skrev RB i sin vurdering etter kampen og ga ham 5 poeng på Børsen [6]. Kåret til LSK beste i hjemmekampen mot Bodø/Glimt 14. april. "Startet kampen med tunnel på Hauge. Rett etterpå ble han passert av Bjørkan på utsiden da gjestene skapte sin første sjanse. Lå bak stopperne og kan ha opphevet offside da Glimt kom gjennom på 0-1. Resten av 1. omg. hadde han full kontroll på sin side defensivt. Utover i omgangen var han også mye med framover. Spilte fra Lehne Olsen til hans store sjanse. Sterk defensiv jobb flere ganger etter pause. Kunne ikke gjøre noe alene med to Glimt-spillere på 0-4" [7].

I Sverige har Uba Charles spilt for Linköping FC og Ljungskile SK.

LSK TV, mars 2023 - - Midtbanekrigeren Uba Charles må spare kruttet til kampene

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Sweden Ljungskile SK 27 2 2022
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 17 0 2023 - 2024