Cupen 1933

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Søndag 6. august, 1933
Haga IF 1 - 3
(1 - 1)
Lillestrøm SK n/a - Hagas bane, Haga

Dommer: Wiger, Kongsvinger
Tilskuere: "mange"

1-0 (ukjent) Scorte 1-1 Claus Rasmussen Scorte

1-2 Claus Rasmussen Scorte
1-3 Øivind Johansen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar HaugSigurd Karstensen, Olaf AndresenSverre Hansen, Jon Ruud, Knut HallingstadØivind Johansen, Rolf Johansen, Arvid Magnussen, Claus Rasmussen, Henry Taugbøl.


 • Aftenposten 07.08.33: "Lillestrøm fortjente seieren. Lillestrøm 3 - Haga 1." "Det var mange tilskuere til rundekampen Lillestrøm Sportsklubb - Haga Idrettsforening ved Haga i går. Hjemmelaget begynte bra og sikret seg 1 mål etter få minutters spill. (uleselig) nådde 2 mål nemlig ved Claus Rasmussen for Lillestrøm og omgangen sluttet 1-1. I 2. omgang fant Sportsklubben seg bedre til rette på den lille bane og oppnådde 2 mål nemlig ved Claus Rasmussen, indre venstre, og ytre høire Øivind Johansen. Dommeren Wiger, Kongsvinger, var svak i bedømmelsen av hårdt spill".
 • Eidsiva 08.08.33: Lillestrøm Sp.kl.— Haga Idrf. 3-1. Bane: Haga - "Haga aapnet scoringen umiddelbart efter kampens begynnelse, men det lykkedes Lillestrøm aa utligne før omgangens slutt. I 2den omgang var det gjestene som dominerte, men Haga ydet et meget respektabelt forsvar. Dommer var Wiger, Kongsvinger.

Cupen, 2. runde

Søndag 13. august, 1933
Lillestrøm SK 3 - 0
(1 - 0)
Ski IL 17:00 - Vigernes, Lillestrøm

Dommer: Eugen Hansen, Fredensborg
Tilskuere: 1000

Rolf Magnussen Scorte etter 1. minutter 1.'

Claus Rasmussen Scorte
Øivind Johansen Scorte


Lillestrøm SK: Reidar Haug - Sigurd Karstensen, Olaf Andresen - Sverre Hansen, Jon Ruud, Knut Hallingstad - Øivind Johansen, Rolf Johansen, Rolf Magnussen, Claus Rasmussen, Gustav Hansen.


 • Østlandets Blad 10.08.33: I anledning cupkampen ble det satt opp billigtog fra Ski til Lillestrøm. "Ved elskværdig imøtekommenhet fra Statsbanernes side vil det søndag førstkommende bli anledning til billigreise fra Ski til Lillestrøm. Forutsetningen er at minst 50 deltagere melder sig og prisen er satt så lavt som til 2.50 frem og tilbake. Fremreisen skjer samlet med tog fra Ski 14.06 til Oslo 14.45. Derfrå med Lillestrømtoget 15.20 hvorpå man er fremme kl. 15.55. Fotballkampen begynner klokken 17, så man får også anledning til å bese sig litt på stedet før kampen. Tilbakereisen skjer med hvilketsomhelst tog som ønskes, såvel fra Lillestrøm som fra Oslo. Tog fra Lillestrøm efter kampen går kl. 19.05 og 20.05 og senere
 • Østlandets Blad 14.08.33: "Lillestrøm - Ski 3-0" "Det gikk nok som mange fryktet på Lillestrøm igår. Ski fant sig ikke til rette på banen før langt ut i 2. omgang, da slaget allerede for lengst var tapt. Et par hundrede mennesker fra Ski overvar forestillingen som sett fra disses standpunkt var høist bedrøvelig. Allerede i kampens første minutt kom «Nuffen»s store tabbe. Et angrep på høire lar han utvikle sig uten å skride inn, og ballen lå i nettet før man fikk sukk for sig. Og Lillestrøm fortsatte angrepene, som da Skis forsvar (Sæves undtatt) spilte høist usikkert alltid hadde yderst farlig preg. Heldigvis holdt det så nogenlunde hele omgangen ut, men det var meget ofte det fremmøtte Skipublikum satt med «hjertet i halsen». De angrep Ski fikk istand blev alltid ødelagt ved meningsløse skudd, langt over eller til side for mål.
  Ski var et slagent lag i pausen, spillerne var uten humør og manglet all den «fighting spirit» som deres publikum var i ibesiddelse av. Og det varte ikke mere enn liO minutte r inn i 2. omgang før Lillestrøm hadde sikret sig en solid overvekt. 2 mål lavet laget i denne periode, og i hvert fall et av dem burde vært undgått.
  Først mot slutten kom Ski til hektene og lå da en smule over. Men Lillestrøms forsvar avverget alle angrep og tillot ikke engang Ski å få trøstemålet som endog Lillestrømpublikummet undte dem. Med 3—0 endte kampen. Lilestrøms lag var nærsagt på alle plasser bedre enn Ski. De var fremforalt adskiliig kjappere i starten og vandt næsten alle dueller mann mot mann. De hadde en helt ypperlig spiller i sin venstre back, og han blev godt sekundert av sin makker på høire. En jevn og god halfrekke samt hurtige og målhungrige løpere. Alt i alt et meget godt lag.
  Hos Ski var Sæves bestemann, dernæst fulgte Thorleif Kjuus, Ove Brenna og Ragnar Five. Alle de andre var under pari. Det store nederlag skyldtes i første rekke feilspill i halfrekken hvor centerhalf tross sin virketrang hadde den største skyld i at Lillestrøm fikk alt for åpent spill. Når dertil kommer at et par av løperne burde vite at fotball er lagspill skulde alt være sagt. Dommer var Eugen Hansen, Fredensborg" [1].

Cupen, 3. runde

Søndag 26. august, 1933
FK Kvik 2 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 17:30 - Gressbanen, Trondheim

Dommer: Alv Østeraas, Levanger
Tilskuere: 2500

K. Hustad Scorte etter 26. minutter 26.' (str.)

Wilh. Moe Scorte etter 49. minutter 49.'


FK Kvik: Bjarne Moe – A. Skorgen, W. Wickmann – Hj. Husby, H. Arnesen, E. Strandhaug – E. Kjelaas, Børre Iversen, Wilh. Moe, K Hustad, O. Eid.


Lillestrøm SK: Reidar HaugSigurd Karstensen, Olaf AndresenSverre Hansen, Jon Ruud, Knut HallingstadOle Hermansen, Kåre Hansen, Rolf Magnussen, Claus Rasmussen, Henry Taugbøl.


 • Dette var LSKs første kamp utenfor Østlandet.
 • LSK scoret tre ganger, men alle ble annullerte for offside.
 • Nidaros 27.08.33: "Kvik til 4. runde. Kvik slo Lillestrøm i en ikke særlig god kamp. Men seieren var fortjent. Et tvilsomt mål på straffespark i første omgang". I overvær av 2500 tilskuere og beunstiget av et strålende sommervær sikret Kvik sig spillerett til fjerde runde i mesterskapet ved å beseire Lillestrøm Sportsklub med 2—0. Kampen var aldri av noen høi kvalitet og slett ikke på høide med det vi har rett til å vente i tredje runde.
  Lillestrøm vant det forholdsvis viktige målvalg, idet kveldssolen stod sterkt på skrå av banen, og valgte naturligvis å spille med solen i ryggen, og fikk allerede dermed en liten fordel. Bj. Moe som fikk solen rett iansiktet, var adskillig handicapet og fikk enkelte ganger adskillig bryderi med Lillestrøms skudd. Kampen var som før nevnt ikke særlig strålende, med en temmelig matt og interesseløs førsteomgang, mens annen omgang var litt mere spennende og livlig, men også temmelig hård.
  Kvik fikk sitt første mål på et meget tvilsomt idømt straffespark efter 26 minutters spill. Lillestrøms v. back handset like innenfor feltet, men som det så ut fra tribunen helt ufrivillig. Straffesparket som blev tatt av Hustad blev satt i mål med et lavt skudd i høire hjørne. Kviks annet mål kom efter 4 minutters spill i annen omgang, idet Wilh. Moe scoret på en pen stikkball fra Hustad. Moe hadde for øvrig ennu tre baller i mål i denne omgang, men samtlige blev, helt korrekt, annullert for offside.
  Spil og chanser tatt i betraktning var Kviks seir i orden. De hadde så meget mere av spillet at seir med et par måls overvekt gir et korrekt billede av kampen. Dog hadde vel Lillestrøm fortjent mål på en av sine chanser, spesielt på et hårdt skudd fra indre venstre som gikk i overliggeren.
  Hos Kvik spilte begge backs utmerket, gode tacklinger og rene utspark. Moe i mål hadde ikke så meget å bestille, men det som kom, tok han da. Han hadde litt besvær med et par skudd i første omgang som han halvklarte, men returballene blev satt høit over eller til siden. Halfbacks gode forsvar, men dårlige og sleivete oplegg, Strandhaug undtatt. Løperrekken var både og. I første omgang kopierte den sitt spill fra kampen mot Rosenborg med tversoverspill hovedsagelig i centrum, og opnådde da heller ikke noe resultat, bortsett fra målet på straffesparket. I annen halvdel benyttet de vingene mere, og chansene blev straks hyppigere og farligere. De to yttreløpere, Kjelås og Eid var de som kom best fra kampen av løperne. Hustad periodevis bra, men tilbøielig til å overdrive driblingen og holder for lenge på ballen. Moe som vanlig farlig foran mål når han får de riktige baller, men hvorfor ikke gå op og forsøke å nå ballen istedetfor ustanselig å trykke motspilleren? B. Iversen som begynte kampen lovende, dabbet av og somlet bort mange chanser. Han som de øvrige i løperrekken har ballbehandlingen i orden og bør kunne utrette mere enn denne gang.
  Hos Lillestrøm merket man sig særlig indre venstre K. Rasmusen, som ikke alene var Lillestrøms beste mann, men også plassens beste spiller. For noen chanser den mannen skapte! Med litt bedre makkere i løperrekken vilde det nok ha sett stygt ut for Kvik. Ytreløperne var ikke noe å skryte av. Ellers var høire back bra, treffsikker og arbeidsom. Keeperen arbeidet godt ute i feltet og hadde et bra grep på ballen. Dommer var A. Østeraas, Levanger, som hadde sin annen prøve for forbundsgraden. Han virket enkelte ganger pirket, men overså i annen omgang flere stygge benhektinger, og dertil tabben med straffesparket. Lillestrøm som tok nederlaget som sportsfolk, likte da heller ikke dommerens avgjørelse på det punkt" [2].