Cupen 1963

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, 1. runde

Onsdag 29. mai, 1963
Lillestrøm SK 5 - 1
(0 - 0)
Hamar IL 19:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: n/a, n/a
Tilskuere: 700

Kjell Hansen Scorte etter 69. minutter 69.'

Kjell Hansen Scorte
Sverre Heggtveit Scorte
Egil Martinsen Scorte
Jan Christiansen Scorte etter 85. minutter 85.'

Kjell Håkonsen Scorte etter 63. minutter 63.'


Romerikes Blad 31.05.63

Lillestrøm SK: Odd Rune Andersen - Kjell Hansen, Trond Willadsen - Frank Edvardsen, Claus Andersen, Svein Bergersen - Per Sæther (Hans Bjørn Eidholm), Jan Christiansen, Sverre Heggtveit, Åge Buer, Egil Martinsen.


Hamar IL: Svein Holm, Jan Erik Johansen, Istvan Palfi, Knut Amundsen, Øystein Eriksen, Tor Stenberg, Arve Nordseng, Terje Nilsen, Svenn Rakstad Larsen, Kjell Håkonsen, Tore Evensen.


 • LSKs fem mål kom i løpet av femten minutter i 2. omgang.
 • "Jeg satt med hjerte i halsen i 1½ omgang for det var ikke mye å skryte av det som ble levert da, men avslutningen var meget god, da fikk guttene til noe av det vi vet de kan. I cupen er det tross alt bare seier som teller, og på bakgrunn av det må man vel si seg fornøyd", oppmann Arne Hansen til Romerikes Blad 31.05.63.
 • LSK manglet Jan Tore Berntzen (tilbake i militærtjeneste) og Oddvar Richardsen (kjevevonde). I tillegg måtte Per Sæther gå av banen like før pause på grunn av en skade.
 • "Svært dårlig tempo før pause. Lillestrømspillerne virket svære giddeløse". "I annen omgang ble det gjort en del forandringer som skulle vise seg å være til det bedre. Kjell Hansen ble flyttet opp som center, Sverre Heggtveit ut som ytre høyre og Hans Bjørn Eidholm kom inn som høyre back (klarte seg bra)". "Bortsett fra den siste halvdelen i annen omgang, kan man si at så og si samtlige LSK-spillere skuffet. Det vil si at Claus Andersen spilte meget godt som center half kampen igjennom. Trond Willadsen (venstre back) klarte seg bra. I rekka var Åge Buer den klart beste under hele kampen. Også Jan Christiansen var av de bedre. Kjell Hansen gjorde også mye positivt etter at han ble flyttet opp som center" (Romerikes Blad 31.05.63).

Cupen, 2. runde

Søndag 23. juni, 1963
SK Freidig 2 - 9
(2 - 5)
Lillestrøm SK Lerkendal stadion, Trondheim

Dommer: n/a, n/a
Tilskuere: 525

Tor Vannsvik Scorte etter 7. minutter 7.' (str.)

Asbjørn Sandberg Scorte

Åge Buer Scorte etter 3. minutter 3.'

Jan Christiansen Scorte
Jan Christiansen Scorte etter 19. minutter 19.'
Egil Martinsen Scorte
Oddvar Richardsen Scorte
Per Sæther Scorte
Per Sæther Scorte
Jan Christiansen Scorte etter 62. minutter 62.'
Per Sæther Scorte etter 80. minutter 80.'


SK Freidig: Ole Risan – Knut Johansen, Audun Ytrestøyl - Tor Gullikstad, Sven Brandt Andersen, Thor Wennevik - Asbjørn Sandberg, Rolf Larsen, Tor Vansvik, Arne Lorentzen, Ole Holm.


Lillestrøm SK: Roar Sand - Trond Willadsen, Sverre Olsen - Claus Andersen, Jan Guldhaug, Svein Bergersen - Egil Martinsen, Per Sæther, Jan Christiansen, Oddvar Richardsen, Åge Buer.


Romerikes Blad 24.06.63
 • Årsbeste: "Så omsider klaffet alt for LSK denne for-sommeren, for på Lerkendal stadion fikk Landsdelsserie-laget Freidig SK-mannskap i 2. rundekampen møte et LSK i absolutt årsbeste (vår tolkning av denne setningen i ingressen). Særlig etter pause fikk man overvære et suverent spill og flotte avslutninger. Mål-kalaset endte 9-2, og det var ikke ett mål for mye etter det som hendte". "Jo, denne gang var det svært mye å glede seg over for LSK-folk. Sant nok var ikke Freidig av gammelt godt merke, men likevel.... Man kan alltid se når LSK-formen melder seg: Lagets bevegelighet, tempo og pasningssikkerheten særpreget laget denne gang, og da kom også scoringene. Apropos scoringer er det sjelden å se et så skudd-villig LSK-lag i aksjon" (Romerikes Blad 24.06.63).
 • Årets mål på Lerkendal mente mange om Per Sæthers 6-2 scoring: "et knall-hardt skudd fra spiss vinkel helt oppe i krysset" (RB 24.06.63)
 • LSK syntes det var merkelig at det ble en langtur allerede i 2. runde av NM : "Vi hadde ventet å få et landsdelsserielag og det er for så vidt ikke noe å si på at vi fikk Freidig, selv om jeg synes det er merkelig at Forbundet vil sende oss til Trondheim allerede i 2. runde, vi som også har to seriekamper der oppe. Men nå har imidlertid NFF vært meget greie mot oss og latt oss få lov til å benytte fly. Dermed er vi tilbake til Lillestrøm igjen så tidlig som 19:30 søndag", uttalte LSK-oppmann Arne Hansen til RB 21.06.63

Cupen, 3. runde

Søndag 11. august, 1963
Lillestrøm SK 4 - 6
(2 - 2)
SK Ulf 14:30 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Ivar Hornslien, Nydalen
Tilskuere: 2.000

Oddvar Richardsen Scorte etter 25. minutter 25.'

Svein Haagenrud Scorte etter 38. minutter 38.'
Åge Buer Scorte etter 47. minutter 47.'
Oddvar Richardsen Scorte etter 75. minutter 75.'

Kjell Mathisen Scorte etter 17. minutter 17.'

Tor Jan Skretting Scorte
Tor Jan Skretting Scorte etter 46. minutter 46.'
Kjell Mathisen Scorte etter 60. minutter 60.'
Kjell Mathisen Scorte etter 78. minutter 78.'
Tor Jan Skretting Scorte etter 88. minutter 88.'

Lillestrøm SK: Roar Sand - Trond Willadsen, Claus Andersen - Kjell Hansen, Svein Bergersen, Jan Christiansen - Sverre Olsen, Svein Haagenrud, Per Sæther, Oddvar Richardsen, Åge Buer.


SK Ulf: Tor Olsen - Sven Bollestad, Gustav Grødem, John Oftedal, Tor Kyllingstad, Reidar Berger, Magne Haugstad, Ingvar Høiland, Thor Jan Skretting, Kjell Mathisen, Jan Gunnar Paulsen.


Romerikes Blad 12.08.63
 • Rogalands avis mener at Ulfs første mål skal krediteres Kjell Mathisen. "Corner som gikk direkte i mål". RB mente at dette var et selvmål som kom etter 17 minutter. Rogalands avis har notert målet etter 22 minutter.
 • Romerikes Blad var ikke nådige sin dom av LSKs prestasjon i cupkampen: "Ingen av LSK-spillerne leverte en god kamp. Alle i det indre forsvaret var svake, og tre av målene kom etter tabber. Roar Sand leverte ikke sin beste kamp, men det er ikke bare, bare å være siste skanse med et slikt forsvar foran seg. Svein Bergersen som slett ikke var heldig med kampen, var den klart beste av de tre som ble prøvd som midtbanespillere. Fire goaler burde vanligvis å være nok til å vinne en kamp. Men det kreves tross alt at løperne jobber litt jevnere enn tilfellet var i går. Oddvar Richardsen var ujevn, men var allikevel rekkas beste. Det ble da også to fine scoringer foruten forarbeidet til en tredje på ham".
 • "Forrige gang Ulf spilte på Åråsen (1952) ble laget døpt for "Uff" for sitt spill av LSK-patriotene. I går var det LSK som fikk dette navnet etter 6-4 tapet i 3. rundekampen. Og vi skal si oss enig i at det var mye å "uffe" seg over. Særlig forsvarsspillet var svakt, noe også seks mål forteller om". "LSK burde ha avgjort kampen til sin fordel allerede i det første kvarteret, da Richardsen, Christiansen og Sæther hadde hver sin kjempesjanse uten å lykkes. I stedet laget en LSK-forsvarsspiller selvmål i det 17. minutt" (Romerikes Blad 12.08.63).
 • "Ulf vant fortjent. Laget spilte sjanseskapende og godt, men det må også sies at det fikk lett spill mot Lillestrøms åpne forsvar. Kampen var jevn og spennende og bød på mye dramatikk, og den var ikke avgjort før Ulf la på til 6-4 et minutt før slutt". "Lillestrøm klarte seg bra ute på banen i store perioder, men det ble gjerne for puslete. Forsvaret spilte svakt uten den nødvendige sikring. I løperrekka kom Oddvar Richardsen og Åge Buer på plussida" (Arbeiderbladet 12.08.63).