Dan Alberto Fellus

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Dan Alberto Fellus, her avbildet i debut kampen mot Lyn 6. juli 2008
Dan Alberto Fellus, i kampen mot Fredrikstad FK 13. juli 2008

Dan Alberto Fellus (født 17. desember 1987) er en fotballspiller med både norsk og israelsk statsborgerskap. Han har blant annet 2 G-19 landskamper for Israel. "Faren min er fra Israel, og jeg var med en kamerat på ferie da han bad meg med på trening. Jeg holdt faktisk på å skrive under, både Maccabi Tel Aviv og Hakoah Amidar Ramat Gan fra toppserien der var interessert, fortalte han til RB 28. juni 2008 [1]. Tar med at hans bestefar er italiensk mens hans mor er norsk. Fellus er opprinnelig fra Bøler og havnet i Vålerenga som guttespiller. I løpet av tida som juniorspiller ble det klart at Oslo-klubben heller valgte å satse på spisstyper som Glenn Roberts og Mohammed Fellah. I stedet havnet Fellus i 2. divisjon og Gjøvik-Lyn, og det var her han traff trener Frode Birkeland, som i 2008 var rekrutt-trener i LSK. "Det gikk ikke noe særlig der, jeg hadde kyssesyke halve sesongen og vi rykket ned". Etter en treningsperiode i Eidsvold Turn vinteren 2007-2008, valgte Fellus å takke ja til en plass i LSKs rekruttstall.

Dan Albert Fellus scoret ett mål i treningskampen borte mot Kongsvinger 21. juni 2008, og leverte en god søknad til videre spille på A-laget. "Det var kjempegøy å få starte en A-kamp, og jeg er godt fornøyd med å få en scoring. Skulle jeg få sjansen i Tippeligaen vil jeg bli kjempeglad", uttalte Fellus til RB etter kampen. Manager Jan Åge Fjørtoft likte det han så på Gjemselund: "En pen scoring. Fellus klarte seg veldig bra, og han er en annerledes type enn de andre spissene vi har. Han er en sterk bakromsspiss. Det er morsomt å se at vi nå har så tøff kamp om plassene på topp. I tillegg til de fire som spilte en omgang mot Kongsvinger, har vi Magnus Myklebust i bakhånd. Når det gjelder Fellus, så kom han til oss etter at A-stallen var full. Vi må nå se på hvilken status han skal ha resten av sesongen" [2]. 5. juli skrev RB at Fellus hadde signert for LSK ut 2010-sesongen. Debuterte for LSK i seriekampen mot Lyn hjemme på Åråsen 6. juli 2008, kom inn som reserve for Olivier Occean i det 77. spilleminutt. "Håper jeg viste nok til at jeg får flere sjanser. Dette fristet til gjentakelse", fortalte han til RB, som ga debutanten et godt skussmål. "Dan Alberto Fellus ble kastet innpå da LSK trengte en utlikning. Og bare sekunder etter at han kom inn holdt han på å servere Arild Sundgot foran et åpent Lyn-mål. Det skjedde etter en god prestasjon fra 21-åringen. Bortsett fra at LSK tapte koste han seg i sin Tippeliga-debut" [3]. Var for første gang i startelleveren til LSK i den påfølgende seriekampen borte mot Fredrikstad 13. juli. I en forferdelig dårlig kamp av LSK, tap 0 - 4, ble Dan Alberto Fellus kåret til "dagens kanarifugl". ""Løp mye de første minuttene og ville gjerne ha ballen. Ble borte og fikk ikke den kampen han hadde drømt om, seiv om han forsøkte iherdig. Men det er andre enn ham som må forventes ta de tunge tåkene i situasjonen LSK er i", skrev RB i sin vurdering på RB-børsen. Spilte totalt 8 seriekamper for LSK i tippeligaen 2008, men bare 2 fra start. Etter endt sesong i 2008 fikk Fellus kun terningkast 2 som "årskarakter" på RB-børsen: "Kom på laget midt på sommeren og gjorde en grei jobb. Deretter litt ut og innfør han ble borte. Spennende om han er en mann som med sin hurtighet kan utvikle seg til toppspiller" [4].

Var skadet mesteparten av oppkjøringen til 2009-sesongen, og ble 31. mars 2009 solgt til Bærum SK. "Jeg skal bøtte inn mål for Bærum, og deretter ønsker jeg å komme tilbake til LSK og Åråsen", uttalte han til LSK.no samme dag. Fellus har også spilt for Strømmen IF, Bøler IF, Vålerenga, Gjøvik/Lyn Lørenskog IF og Teisen. Spiller i dag for Gamle Oslo FK.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Gjøvik/Lyn 17 5 2006 - 2007
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK 8 0 2008 - 2009
Mal:Country alias Norway Bærum SK 2009 -
Mal:Country alias Norway Bøler IF 2010 - 2012
Mal:Country alias Norway Strømmen IF 21 2 2013
Mal:Country alias Norway Lørenskog IF 25 7 2014