Eivind Arnevåg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Eivind Arnevåg.
Foto: LSKs kampprogram fra 1990.

Eivind Arnevåg (født 31. juli 1961) er en tidligere norsk Lillestrøm-spiller som 31. oktober 1989 signerte en toårskontrakt med LSK. Eivind Arnevåg spilte i angrepsrekka til de gule og svarte i to sesonger. Scoret ett mål i sin debutkamp for LSK 29. april 1990. Målet kom i seriekampen borte mot Moss FK. Innledet 1990-sesongen meget sterkt med 5 mål på de 7 første seriekampene, men ble deretter skadet. Huskes kanskje best for det avgjørende målet i kvalifiseringskampen hjemme mot Bryne FK 20. oktober 1990. "Da jeg scoret, så visste jeg at vi hadde vunnet. Det ble forløst så mye følelser og tårer, og det var et helt fantastisk øyeblikk. Det sitter i resten av livet, jeg glemmer ikke den scoringen der. Jeg blir stadig minnet på den scoringen av folk som var på kampen eller er fra Lillestrøm. Det er en historisk scoring", fortalte Eivind Arnevåg til Romerikes Blad 11. desember 2019 [1]. - Tar også med at han fikk deler av 1990-sesongen spolert grunnet en ankelskade han dro på seg i slutten av seriekampen mot Start 10. juni. En skade som holdt ham borte fra laget i nesten to måneder, først i returkampen borte mot Mjølner 8. august var han tilbake på banen igjen. Huskes også for "flipperspillmålet" i seriekampen hjemme mot Molde FK 2. september 1990. Arnevåg kom alene med keeper og sendte av gårde et skudd mot mål. Ballen traff først innsiden av den ene stolpen, rullet bortover målstreken før den traff innsiden av motsatt stolpe og trillet i mål. Kanskje det mest elegante biljardspillet vi har sett på Åråsen i moderne tid.

Eivind Arnevåg var mot slutten av 1988 og i begynnelsen av 1989 en av forkjemperne mot NFFs samarbeidsavtale med oljeselskapet Shell. Arnevåg var trolig den personen i idrettsmiljøet som tydligst sa fra om hva han mente om Shells rolle i apartheidregimet Sør-Afrika. Motstanden innad i fotballmlijøet ble til slutt så stor at NFF i januar 1989 valgte å trekke seg fra avtalen.

Eivind Arnevåg ble 12. januar 2019 tildelt kongens fortjenestemedalje. I nomineringen ble det lagt vekt på:
- over 35 år som sentral leder i KFUM-kameratene i en periode der klubben vokste fra å være en liten kameratklubb på Ekeberg til å bli en av Norges mest anerkjente breddeklubber og en klubb som har betydd mye for tusenvis av barn og unge.
– som fotballspiller har Eivind 245 kamper for klubbens A-lag, og er den som har scoret flest ganger med 187 mål. Han spilte i tillegg for Vålerenga (1986-89) og for Lillestrøm (1990-91).
– som fotballtrener og fotballinspirator har Eivind Arnevåg også har lagt ned utallige timer og kvelder arbeid for å hjelpe til med å løfte KFUM dit klubben er kommet i dag og inspirert andre klubber gjennom å dele erfaring og kunnskap fra det han har gjort på og utenfor banen.
– som formidler av kristen tro og verdier har Eivind vært klubbens viktigste forbilde, hvor han på en jordnær og personlig måte har delt både tro og liv på de fleste arenaer. Eivind har også vært en tydelig trosformidler utenfor klubben, som forkynner på søndagsgudstjenester i Bekkelaget menighet, SEM-huset og Østmarkskapellet, gjennom bibeltimer og taler på ulike stevner og leirer og gjennom engasjement i Oase der han har sitt arbeid i dag.

Kilde: oase.no [2].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
KFUM Oslo
Vålerengens IF 73 25 1986 - 89
Lillestrøm SK 19 8 1990 - 91

Eksterne linker