El Schaddai Furaha

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

El "Elscha" Schaddai Furaha (født 2. november 2006) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK, da han i seriekampen borte mot Molde FK 12. november 2023 kom inn som reserve for Thomas Lehne Olsen i det 86. spilleminutt. "Det var veldig deilig. Tempoet var høyt, men det var som jeg forventet egentlig. Så det var veldig deilig å få debuten. Endelig. Det var jo kjipt å komme innpå når det var 3-0, men det eneste jeg tenkte på var å gi min beste innsats og hjelpe gutta". Om tiden i LSK fram til debuten. "Det har vært ganske fantastisk. Gutta pusha meg uansett hva. Uansett om jeg har slitt litt. De har tatt godt imot meg og hjulpet meg til å bli en bedre person og en bedre fotballspiller", uttalte han i et videointervju med LSK.no etter kampen [1].
"Elscha" kommer opprinnelig fra Bjørndal i Oslo og har tidligere vært i ungdomsavdelingen til Vålerenga før han meldte overgang til LSK. "Jeg føler at utviklingen min har vært mye bedre enn tidligere. Jeg har jo spilt for Vålerenga og det var greit der, men jeg var litt misfornøyd. Det var derfor jeg dro til Lillestrøm. Og Lillestrøm har tatt meg veldig godt i mot. En bedre klubb. Jeg vil selvfølgelig gjerne debutere i Eliteserien. Og bare spille mer med A-laget", uttalte han til klubbens hjemmeside 6. oktober 2023 [2]. LSK-trener Pål André Helland var full av lovord om Fuglas nye unggutt: "Når han får de rette ballene er han nesten umulig å stoppe for motstanderne. Han har et voldsomt uforløst potensial, og det er artig at han får trene mer og mer med A-laget også. Dessuten er han veldig ydmyk og lærevillig. Her sitter Lillestrøm på et stort talent og en fremtidig A-lagsspiller" [3].

Scoret ett mål, da LSK sesongåpnet med å slå Fredrikstad FK 2-1 i LSK-hallen 27. januar 2024. Et krigermål hvor unggutten ikke viste noen nåde innenfor 16-meteren. "Jeg så først at midtstopperen var veldig shaky, så jeg gikk i fullt press. Min følelse var at jeg tok ballen. Også satte jeg den bare i kassa da jeg fikk den. Jeg tenkte ikke på noe mer", før han la til. "Veldig deilig å starte med de store gutta. Trenerne synes jeg fortjente det, og jeg setter pris på alt trenerne og resten av laget har gjort for meg. Det har vært intensivt og tøft så langt i oppkjøringen. Vi har nye trenere og skal bygge opp laget, og det har vært vanskelig. Men etter hvert kommer jeg inn i det, og da vil det bli bedre" [4].

Scoret sine to første mål for LSK i cupkampen borte mot Bjørkelangen 10. april 2024. Etter kampen uttalte han til RB om sine to mål: "Veldig deilig. Vebjørn (Hoff) ga meg en lang ball. Jeg tok først ett touch. Da så jeg at keeperen var ved siden av meg, tok jeg ett touch til siden. Også satte jeg den hardt inn slik at forsvareren ikke kunne få den. På det andre målet mitt var det (Kristoffer) Tønnessen som driblet en spiller, tok luka på ham og ga meg ballen. Da skar jeg inn fra venstre og satte den. Deilig det også" [5].

Signerte en ny proffkontrakt med LSK 19. juni 2024. Den nye kontrakten varer til sommeren 2027. "Det er veldig gøy at klubben har tillit til meg. Jeg føler at utviklingen min har vært ganske bra siden jeg kom hit, og prøver bare å gjøre mitt beste hele tiden, så håper jeg på enda flere sjanser fremover", uttalte han til klubbens hjemmeside samme dag [6].

El Schaddai Furaha har i følge NFF 4 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. 2 kamper for G18 og 2 kamper for G15, 1 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 7 0 2023 - 2024