Hovedserien 1958-1959. Avdeling B.

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Lag Spilt V U T MF MM MD Poeng
1. Lillestrøm SK 14 9 1 4 36 25 +11 19
2. Larvik Turn 14 5 6 3 38 25 +13 16
3. Strømmen IF 14 5 6 3 27 26 +1 16
4. Skeid 14 6 3 5 28 18 +10 15
5. Raufoss 14 5 5 4 24 29 +5 15
6. Odd 14 5 3 6 23 29 -6 13
7. Freidig 14 5 2 7 34 38 -4 12
8. Kapp IF 14 2 2 10 19 55 -36 6Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 1

Onsdag 30. juli, 1958
Lillestrøm SK 2 - 0
(2 - 0)
Strømmen IF 18:30 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Gunnar Hansen, Skiens Grane
Tilskuere: 4000

Per Sæther Scorte etter 5. minutter 5.'

Oddvar Richardsen Scorte etter 11. minutter 11.'
Per Sæther Sent off

Arne Ruud Sent off


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Waaler, Rolf Wahl, Ivar Christiansen - Svein Bergersen, Ivar Hansen, Trond Willadsen - Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Strømmen IF: Erik Stenslet - Sten Svendsen, Per Persson, Tore Sørensen, Nils Tømte - Tor Hansen, Arne Ruud, Jan Tangen - Odd Wangen, Leif Olsen, Rune Kristiansen.


 • Overskriften i Akershus Arbeiderblad lød: «Sportsklubbens gode åpning ga to mål på seks minutter», med ingressen «Gunnar Arnesen fortsatt best - Leif Olsen og Stensleth eneste svaler hos Strømmen». Det ble ingen kamp av det helt store på Åråsen onsdag mellom arvefiendene Strømmen og Lillestrøm, men Sportsklubben sto utvilsomt for det beste spillet, og seiret helt fortjent 2-0. Skåringene kom allerede i det 5. og 11. minutt ved henholdsvis Per Sæther og Oddvar Richardsen.
 • Særlig første del av kampen var god av LSK, og enkelte ganger ble Strømmen spilt rundt. Man gikk på forhånd ut fra at duellene mellom «Knegge» og Sørensen og Tangen-Bergersen, ville bli det avgjørende. Som ventet vant LSK-guttene de fleste av disse duellene, og dermed også midtbanespillet.
 • Sportsklubben startet med reneste sjokkåpningen, og laget bygget opp flere gode angrep like fra avspark. Og så - alt etter 5 minutter - halvklarte Strømmens målvakt Stensleth helt mesterlig to meget gode skudd. Per Sæther fikk tak i den andre returen og plassert ballen der den skulle. 1-0 til Lillestrøm! Sportsklubben fortsatte å presse og i det 11. minutt ble det bygget opp et meget fint angrep på venstresiden, og Gunnar Arnesen spilte en fin stikkball til Oddvar Richardsen som var påpasselig frampå, og fluktet ballen elegant direkte i mål uten sjanse for Stensleth. 2-0 til Sportsklubben.
 • Sportsklubben hadde til da hatt et markant overtak, men så jevnet det seg ut. Midt i omgangen var Rune Kristiansen nære på å redusere, men skuddet strøk hårfint utenfor. Resten av omgangen forløp uten at noen av lagene hadde noen skikkelige sjanser, og det ble for det meste spilt fram og tilbake på midtbanen. Åpningen til Sportsklubben var av gammelt godt merke, med korte, hurtige og presise pasninger som tok helt luven fra Strømmen-guttene, slik at ledelsen heller var litt for liten.
 • Den første delen av annen omgang var også lillestrømlingenes, og alt i det 51. minutt hadde laget omgangens største scoringssjanse, da Oddvar Richardsen trakk ut på høyre-vingen og spilte Trond Willadsen fri i midten, men hans skudd strøk hårfint utenfor. Ellers noterte vi flere sjanser til begge lagene, dog var ingen helt opplagte. Siste del av omgangen var bare Strømmens, men de 8-9 Lillestrømguttene som lå i forsvar, klarte å ri stormen av, samtidig som Strømmen også gjorde sitt for å ikke få mål.
 • På slutten av kampen utartet det seg, og man fikk to utvisninger. Først måtte Arne Ruud ut. Han ble ulovlig taklet av Waaler, men sistnevnte hørte ikke fløyten, og fortsatte å føre ballen, og dermed sparket Ruud til Waaler i benet. Om det var med vilje eller ei, skal være usagt, ut måtte han i hvert fall. Noe strengt dømt! Det spørs om ikke en advarsel bare, hadde vært på sin plass. Like etter ble Per Sæther utvist, og her var det mer berettiget, da denne gjennom hele kampen bevisst (slik så det ut for oss) gikk inn for å ta igjen om i han ble taklet.
 • Gunnar Arnesen var atter en gang bestemann, og man blir, kort sagt, betatt av hans spillemåte. Onsdag var han alle steder, oppe og nede, og han dukket opp der man minst ventet det. Jo, han fortjener virkelig en plass på landslaget, den gode Gunnar. Ellers viste Svein Bergersen god form, og han var uten tvil banens beste vinghalf. Framleggene hans er noen ganger nokså meningsløse, det er så, men dette blir oppveid av den enestående innsatsen han viser. Oddvar Richardsen var også meget god, Ja, han var uten tvil den neste beste i rekka. Han virker ennå noe tung og treg, men han har kommet seg betraktelig i det siste, og scorer gjør han jo bestandig. Videre var nykommeren i mål, Jann Samstad (sist Freidig (og før det både Vif og Steinkjer)) meget god i feltet. På streken derimot er han ikke helt stø, men én ting er i hvert fall sikkert: Han er kommet på Sportsklubblaget for å bli! Det var moro å se Ivar Christiansen på plass som centerhalf igjen etter å ha vært borte hele vårsesongen pga skade. Han er ikke den han var, men likevel god nok. Rolf Wahl skal også ha ros for slitingen sin. Derimot trenger Per Sæther en hvilepause. Han resignerer fullstendig når han blir tacklet, og setter ikke noe inn på å få tak i ballen igjen, eller han kommer med etterslengere som onsdag. Han må ikke føle seg for sikker, den engang så lovende Per, Richardsen kan også ta straffe!
 • Myndig dommer var Gunnar Hansen, Skien-Grane, god og myndig dommer til det gjensto et kvarter av kampen. Deretter gjorde han mye rart. Til å være en hverdagskamp var det bra frammøte: ca. 4000, og stort flere kunne man ikke regne med, mente TUSCH i Akershus Arbeiderblad 01.08.1958,

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 2

Søndag 3. august, 1958
Larvik Turn 2 - 4
(1 - 2)
Lillestrøm SK 16:00 - Lovisenlund stadion, Larvik

Dommer: Gunnar Andersen, Ulefoss
Tilskuere: 3500

Per Ljostveit Scorte etter 11. minutter 11.'

Harry Boye Karlsen Scorte etter 79. minutter 79.' (str.)

Oddvar Richardsen Scorte etter 2. minutter 2.'

Hans Nylund Scorte etter 40. minutter 40.'
Oddvar Richardsen Scorte etter 68. minutter 68.'
Oddvar Richardsen Scorte etter 76. minutter 76.'


Larvik Turn: Thor Kristiansen - Marcus Borgersen, Per Nielsen - Arne Legernes, Harry Boye Karlsen, Åge Bergene - Gunnar Thoresen, Per Ljostveit, Reidar Sundby, Jan Hansen, Erling Mathisen


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Waaler - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


 • Ifølge Akershus Arbeiderblad sikret Lillestrøm seg to fortjente poeng i kampen mot Larvik på Lovisenlund ved å slå hjemmelaget 4 – 2. Laget vant først og fremst på bedre utnyttelse av sine sjanser. Riktignok hadde Larvik Turn atskillig flere og farligere sjanser, men det så ut som løperne helt har glemt kunsten å lage mål. Begge lag hadde sine perioder med godt markert overtak på sin motstander uten at lagene overbeviste med det helt store spillet. Enkelte glimt så vi av Lillestrøm, som med sitt shortpassingsspill ofte satte Turn helt ut av spill på midtbanen. Lillestrøm-forsvaret virket patent og sikkert med senterhalf Christiansen som den beste. I løperrekken spilte indre høyre Nylund og ytre venstre Sæther godt. Turn hadde sine beste i senterhalf' Boye Karlsen og høyre half Legernes. Thoresen og Ljostveit viste bare glimt av det de har vært gode for (Akershus Arbeiderblad 04.08.1958).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 3

Søndag 17. august, 1958
Lillestrøm SK 7 – 1
(3 - 0)
Raufoss 13:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Harald Heltberg, Frigg
Tilskuere: 2100

Oddvar Richardsen Scorte etter 16. minutter 16.'

Oddvar Richardsen Scorte etter 26. minutter 26.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 33. minutter 33.'
Oddvar Richardsen Scorte etter 53. minutter 53.'
Per Sæther Scorte etter 76. minutter 76.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 87. minutter 87.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 88. minutter 88.'

Roy Strandbakke Scorte etter 89. minutter 89.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Waaler - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Raufoss: Arve Engebretsen - Jan Jakobsen, Kjell Amundsen -– Odd Hermansen, Per Torkehagen, Erik Langedal – Roy Strandbakke, Gaute Steen, Svenn Solberg, Einar Roterud, Paul Børthus.


 • Helt ærlig, den store begivenheten i Lillestrøm søndag 17. august var nok åpningen av Rælingsbrua, som da også trakk 15-20 000 mennesker ifølge Akershus Arbeiderblad mandag 18. august 1958. Likevel, 7 – 1 på hjemmebane er godkjent.
 • Etter den overbevisende seieren mot Raufoss var signaturen TUSCH i Akershus Arbeiderblad smått begeistret etter tre goaler av både «Knegge» og «Richardo»: Videre: «Det var nok mange som hadde overveid lenge om de skulle gå på Åråsen eller på bru-åpningen. Man kan i hvert fall trygt si at de som gikk på Åråsen ikke ble skuffet, heller tvert om. Det er sjelden et lag kan leke slik fotball som LSK gjorde det. Med litt mere alvor hadde det blitt 10 mål, men vi er fornøyde med det det ble, for fotball er jo bare en lek, og det er det sjelden man ser i de grader som denne gang. I gårsdagens kamp leverte alle en god innsats, og det er ikke lett å fremheve noen spesielt. (målvakt) Jann Samstad hadde ikke så meget å gjøre, men han fikk da ved noen få anledninger vist hva han er god for. Av backene var Kjell Waaler best, ja, han leverte sin beste kamp av året, og nøytraliserte Strandbakke hel. Hans Hansen er ikke alltid på høyden, men han er unnskyldt, den gamle Hans (sic). Ivar Christiansen bandt det indre forsvaret godt sammen, og er nå på vei mot gamle høyder. Vinghalfene (Rolf Wahl, Svein Bergersen) slet begge i velkjent stil, og rådde totalt over midtbanen. Mange regner løperrekken for landets beste. Selv om vi ikke er helt enige, må også vi erkjenne at den er god, ja, meget god. Den er stort sett jevn, med de tre i indretrioen (Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen) en tanke foran de to øvrige (Ivar Hansen, Per Sæther). Fire «strake» har Sportsklubben nå etter ferien i de obligatoriske kampene, og laget leder nå avdeling B i Hovedserien sammen med Skeid. Jo, dette lover bra for både serie og cup, noe som sikkert vil behage Lillestrømpublikumet bra, nå da laget har hatt en så anonym periode de siste 2-3 årene.
 • Oppland Arbeiderblad 18. august 1958 oppsummerte kampen for Raufoss ved å sitere en bortesupporter: "De må lære seg å spille sammen".
 • Ifølge Sportsmanden dagen etter kampen, spilte Raufoss vel naivt og lå altfor høyt med sin backrekke i starten av kampen, noe som gjorde det enkelt for LSKs kjappe angripere. Tidsskriftet trekker fram Gunnar Arnesens tredje, og Sportsklubbens siste, mål som spesielt fint: ""Arnesen var spilt fri bak et ganske glissent forsvar, og da keeper ganske riktig gikk på, stakk angriperen fram støvelen og løftet den over målmannen og inn". Ja, vi kan se det for oss.
 • Arbeiderbladet er naturlig nok også begeistret for LSKs prestasjon i kampen, men synes kanskje det ble i overkant mye av det som kjennetegnet Sportsklubbens spillestil på 50-tallet - det kjappe og ledige pasningsspillet: "Men nettopp slike kamper viser at Lillestrøm-spillerne fortsatt har en sterk tendens til å la seg forlede av sine tekniske ferdigheter. Det blir litt for mye småpusling og briljering" (Arbeiderbladet 18.08.1958).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 4

Søndag 24. august, 1958
Skeid 0 - 0
(0 - 0)
Lillestrøm SK 17:45 - Bislett stadion, Oslo

Dommer: Trygve Dahlgren, Urædd
Tilskuere: 2100


Skeid: Øivind Johannessen - Arne Winther, Knut Andersen - Jan Gulbrandsen, Leif Belgen, Bernhard Johansen - Jan Erik Wold, Hans Nordahl, Harald Hennum, Arvid Halvorsen, Per Tidemann.


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Waaler - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


 • Iføle Akershus Arbeiderblad hadde Sportsklubben mange og farlige sjanser i 1. omgang, men det ville seg ikke foran mål. Den første halve timen av 2. omgang var Skeid best, men så tok LSK over igjen. Richardsens kanonskudd i tverrliggeren ned på målstreken hadde kanskje fortjent en bedre skjebne. Totalt sett var Lillestrøm nærmest seieren i en god kamp på Bislett, hvor LSK også ble kvitt sitt "Bislett-kompleks". Indreløperne Wahl og Bergersen var best på en våt og tung gressmatte. (Akershus Arbeiderblad 25.08.1958).
 • Sportsmanden meldte om stemning på tribunen som ved en cupfinale og at "Store stå" i høy grad var på gjestenes side, med et stort innrykk fra Romerike (Sportsmanden 25.08.1958).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 5

Søndag 7. september, 1958
Freidig 1 - 3
(1 - 1)
Lillestrøm SK 13:00 - Lerkendal stadion, Trondheim

Dommer: Georg Dragvoll, Brage
Tilskuere: 3318

Paul Brandtzæg Scorte etter 25. minutter 25.' Trond Willadsen Scorte etter 14. minutter 14.'

Trond Willadsen Scorte etter 56. minutter 56.'
Trond Willadsen Scorte etter 68. minutter 68.'


Freidig: Ole Risan – Tor Gullikstad, Thor Thoresen – Kaare Lind, Herbert Lunde, Johnny Gran – Paul Brandtzæg, Bjørn Strandhaug, John Krogh, Ole Holm, Ivar Robinson.


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Waaler - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Trond Willadsen.


 • Etter 1 - 1 ved pause og en jevnspilt førsteomgang, tok LSK over i andre halvdel og dro fordel av bedre kondisjon enn vertene. Ellers ble det bemerket at avreise fra Lillestrøm kl 07 på morgenen og ankomst på Lerkendal kl 12, én time før kampstart, nok ikke var den beste oppladningen for bortelaget. Dagens positive overraskelse var naturlig nok tremålsskårer Trond Willadsen (Akershus Arbeiderblad 08.09.1958).
 • Sportsmanden trekker fram det utmerkede "shortpasningsspill" fra det hurtigspillende Lillestrømlaget. Videre: "De kvikke skiftningene med stadig framspill i lukene kan bringe et hvilket som helst forsvar til fortvilelse. De to vingene Willadsen og Ivar Hansen, boltret seg av hjertens lyst, sistnevnte var vel alt i alt banens beste spiller. Richardsen ble noe treg på det glatte teppet mens begge indreløperne var meget gode i det oppbyggende spillet. En velspillende halfrekke hadde godt, om enn ikke overbevisende tak på midtbanespillet. Backs var gode mens Samstad spilte vel meget for galleriet" (Sportsmanden 08.09.1958).
 • Adressa meldte at de rød-gule ble statister da Lillestrøm kjørte opp for fullt, og at en faktisk var glad for at fløyta gikk for full tid da det ble kjedelig bare å se ett lag i lengden (Adresseavisen 08.09.1958).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 6

Søndag 28. september, 1958
Lillestrøm SK 6 - 1
(1 - 0)
Odd 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Sverre E. Olsen, Akademisk ballklubb
Tilskuere: 3000

Gunnar Arnesen Scorte etter 9. minutter 9.'

Per Sæther Scorte etter 51. minutter 51.'
Per Sæther Scorte etter 59. minutter 59.' (str.)
Sverre Heggtveit Scorte etter 61. minutter 61.'
Sverre Heggtveit Scorte etter 65. minutter 65.'
Sverre Heggtveit Scorte etter 88. minutter 88.'

Ove Ødegaard Scorte etter 84. minutter 84.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen (Sverre Heggtveit fra 45. min), Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Odd: Øivind Haugen (Tibor Roszmann) - Odd Bøe, Roger Svendsen - Ragnar Larsen, Magne Helland, Guyla Kovacs - Tor Rønningen, Odd Johannessen, Kjell E. Johannessen, Ove Ødegaard, Arvid Gravklepp.


 • Overlegne sifre mot Odd. Akershus Arbeiderblad oppsummerte: "Knegge i gnistrende spillehumør. Usikker Odd-keeper forærte bort mål. Heggtveit inn som reserve og scoret tre mål på en omgang" (Akershus Arbeiderblad 29.09.1958).
 • Sportsmanden mente også at seieren til LSK var fortjent, men i overkant. Overskriften "Hva skulle spionene tro?", henspeilte på semifinalen mot Fredrikstad i cupen uka etterpå. Gunnar Arnesen var visstnok overalt i den første halvtimen. Richardsen måtte ut med skade til pause uten at semifinalen skulle være i fare (Sportsmanden 29.09.1958).
 • Varden mente som de andre avisene at seieren til hjemmelaget var fortjent, men for stor, noe en usikker reservemålvakt hos bortelaget måtte bære deler av skylda for. Guyla Kovacs hos bortelaget fikk også en "forstrekning" i låret tidlig i andre omgang og knapt var i stand til å løpe etterpå (Varden 29.09.1958).
 • VG beskriver LSK-strategen Gunnar Arnesens spill i første omgang som ypperlig med en teknikk og et ganske utrolig blikk for lukespillet. Videre skryter avisa av LSKs solide aktivum i de utrettelige vinghalfene Rolf Wahl og Svein Bergersen, som aldri ble lei av å samle opp og mate (løper)rekken. Og løperrekken som kan svært mye fotball og i sine lyse øyeblikk kan lage det helt store spillet (VG 29.09.1958).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 7

Søndag 12. oktober, 1958
Strømmen 5 - 1
(3 - 0)
Lillestrøm SK 13:00 - Strømmen stadion, Strømmen

Dommer: Trygve Dahlgren, Urædd
Tilskuere: 6200

Sverre Olsen Scorte etter 1. minutter 1.'

Odd Wangen Scorte etter 19. minutter 19.'
Odd Wangen Scorte etter 23. minutter 23.'
Sverre Olsen Scorte etter 64. minutter 64.'
Odd Wangen Scorte etter 88. minutter 88.'

Gunnar Arnesen Scorte etter 63. minutter 63.'


Strømmen: Arve Egner - Sten Svendsen, Per Persson - Tore Sørensen, Nils Tømte, Tor Hansen - Bjørn Tyskerud, Jan Tangen, Odd Wangen, Sverre Olsen, Roar Kristiansen.


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Kjell Aspelien - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen (Leif Eriksen) - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


 • Etter 14 kamper uten tap, kom tilbakeslaget med ganske grusomme sifre på Strømmen stadion. Kampen var ikke helt uten kontroverser, overskriften i Akershus Arbeiderblad lød i alle fall "Hardt Strømmenlag, elendig bane og dommer "drepte" LSK" ... Og ingressen: "Fem av Sportsklubbens spillere skadet. Dommeren snøt begge lag for straffespark og lot nesten alle ulovligheter passere UTEN Å REAGERE" (AAs utheving). Med harde taklinger ble LSKs midtbane knust, fem av spillerne haltet rundt og begge indreløperne måtte forlate banen. Lokalavisa spekulerte slik om Strømmens hensikter: "Men var det også meningen å skade flest mulig av Lillestrømlingene?". Ellers mener avisen at kampen, spesielt i andre omgang, var slik at LSK kunne risikert et enda større tap (Akershus Arbeiderblad 13.10.1958).
 • Sportsmanden mente det var et stort spørsmål om kampen i det hele tatt burde vært spilt på grunn av baneforholdene, og at skadelista ble ekstraordinært omfattende for det laget som kjente gjørma dårligst. Dommerens prestasjoner ble slaktet og Sportsmanden talte opp at Dahlgren fra Urædd i løpet av en 11 minutters periode snøt LSK for to klare straffespark og blåse feilaktig offside to ganger. Først da Ivar Hansen fikk ballen fra motspiller og deretter da Oddvar Richardsen startet på egen halvdel. Overskriften i Sportsmanden lød forresten "Strømmen vant på teknisk knock-out", noe som forteller sitt om at det fysiske elementet i denne bataljen (Sportsmanden 13.10.1958).
 • VG hiver seg på kritikken av banen og dommeren: "Banen hadde dype gjørmehull vakkert plassert på en rekke strategiske steder - og da dommeren ødela spilernes humør med en rad horrible avgjørelser, ble det hele nærmest en parodi på fotball. Kanarifuglene ble rent i senk av robuste Strømmen-spillere" (VG 13.10.1958).
 • Aftenpostens overskrift og ingress: "Lillestrøms svarte dag, Strømmen seiret med 5 - 1. Sterk annen omgang av Strømmen, men Lillestrøm, som var best før pause, var forfulgt av uhell. Svak dommer i altfor hard kamp". Og videre: "Det lå nesten litt i luften at det ville skje noe på Strømmen i går, men at cupfinalist Lillestrøm skulle få reisepass med 5 - 1 for naboklubben, var det vel ingen som hadde tenkt seg muligheten av. Noen løfterik generalprøve før finalen på Ullevaal på søndag ble det ikke for Lillestrøm-laget, men for vår del vil vi ikke legge for stor vekt på gårsdagens sifre. For det første manglet LSKs gode venstreback Trond Willadsen og dernest ble nøkkelspilleren Svein Bergersen ødelagt, og måtte byttes ut midt i første omgang. Strømmens sjokkåpning med mål i kampen første minutt fikk også sin innflytelse på den videre utvikling, så Lillestrøm hadde ikke hellet med seg i går" (Aftenposten 13.10.1958).

Vinterpause
Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 8

Søndag 26. april, 1959
Lillestrøm SK 3 - 1
(1 - 1)
Kapp IF 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Øyvind Wille, Kvik Halden
Tilskuere: 2050

Hans Nylund Scorte etter 23. minutter 23.'

Kjell Hansen Scorte etter 62. minutter 62.'
Kjell Hansen Scorte etter 67. minutter 67.' (str.)

Arvid Øversveen Scorte etter 13. minutter 13.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Kjell Hansen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Kapp IF: Per Sandli - Hans Mikkelborg, Anders Baakind - Sverre Thomassen, Henry Thomassen, Gunnar Thomassen - Bjørn Sørgen, Arvid Øversveen, Karl Sandvold, Sverre Engh, Petter Fauchald.


 • Første omgang var så som så. Kapp lykkes med å rive opp LSKs småspill og resultatet til pause, 1 - 1, var helt ok. Etter pause var det imidlertid bare LSK, men enten ble sjansene puslet bort eller så var skuddene dårlig innstilt. Overskriften i Akershus Arbeiderblad reflekterer da også sjansesløseriet: "LSK vant 3 -1 overKapp, men det burde vært 6 - 1. På den positive siden, Kjell "Vesle-Løkkan" Hansen (17 år), yngre bror til midtbanemotor Ivar "Løkkan" Hansen (27 år), debuterte og skåret to ganger i rollen som senter da Oddvar Richardsen måtte kaste inn håndkleet pga. halsvondt (Akershus Arbeiderblad 27.04.1959).
 • Morgenposten mente det knirket i LSKs maskineri og karakteriserte Sportsklubbens skåringer i hengekampen som heldige. Så veldig mye å være glad for ble det heller ikke rapportert om i det sure regnværet. Kanarifuglene var store favoritter, men det holdt hardt mot Kapp, spesielt i 1. omgang. Kapp tok ledelsen, og fikk et mål til tvilsomt annulert for offside. LSK på sin side fikk et billig straffespark som Per Sæther satte midt på keeper. LSKs utlikning kom etter corner hvor Hans Nylund får pirket ballen inn etter tabbe av Kapps målmann. Kjell Hansen var noe heldig ved sin første skåring da ballen havnet i nettet etter en duell med en forsvarer. Den andre skåringen kom på straffe som keeper kunne tatt. Morgenposten skriver videre at det er spekulert i at "Vesle-Løkkan" kan være den som skyver sin bror ut av LSK-laget, men at unge Kjell nok må spise julegrøt opptil flere ganger før det vil skje (Morgenposten 27.04.1959).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 9

Søndag 3. mai, 1959
Lillestrøm SK 3 - 2
(1 - 1)
Freidig 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Ivar Hornslien, Bakkevold IF
Tilskuere: 1850

Paul Brandtzæg Scorte etter 7. minutter 7.'

Hans Nylund Scorte etter 46. minutter 46.'
Paul Brandtzæg Scorte etter 57. minutter 57.'

Bjørn Strandhaug Scorte etter 14. minutter 14.'

Roar Forbord Scorte etter 75. minutter 75.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Per Sæther, Ivar Hansen, Paul Brandtzæg, Gunnar Arnesen, Hans Nylund.


Freidig: Bjørn Fuglevaag - Gunnar Tiller, Tor Gullikstad - Thor Thoresen, Herbert Lunde, Knut Risan – Thor Moxnes, Bjørn Strandhaug, Roar Forbord, Ole Holm, Ivar Robinson.


 • Overskriften i Akershus Arbeiderblad var at det fortsatt haltet, selv om det var framgang siden kampen mot Kapp helgen før. Sjefen i LSKs uttakningskomité (UK), Sigurd Andersen uttalte: "Nei, dette var ikke mye å skryte av, men det ble da heldigvis seier og da så!" Målestokken var selvfølgelig den gode høstsesongen året før. Paul "Stubben" Brandtzæg hadde tidligere skåret mot LSK både som spiller for Steinkjer og Freidig, men denne gangen debuterte han i Hovedserien for LSK ved å nette to ganger mot gamleklubben. Nylunds skåring kom endog etter skudd fra Brandtzæg. Likevel fikk han høre fra lokalavisa at han ikke helt innfridde forventningene(!) (Akershus Arbeiderblad 04.05.1959). Hårda bud.
 • Dagbladet var noe mer positive til LSKs nysignering og mente han med sin harde, kontante spillestil skilte seg fra Lillestrømspillet ellers (Dagbladet 04.05.1959).
 • Sportsmanden skriver at Lillestrøm manglet struktur og ikke framsto som et godt lag. Overskriften lød "Dette er ikke finalespill", og refererte til finalen som lagene i hver avdeling skulle spille mot hverandre. Tilskuertallet var også overraskende lavt. Under 2000 kom for å se lederlaget på Åråsen (Sportsmanden 04.05.1959).
 • Arbeiderbladet var også skeptiske til LSK: "Ellers er det fremdeles et åpent spørsmål hva Lillestrøm er gode for når det virkelig røyner på. Spillet går stort sett pent ute på banen og laget har ingen direkte svake punkter. Men vi savner to ting - det hurtige, sjanseskapende lukespillet og det direkte åpne vingspillet. Følgen er at spillerne klumper seg på midtbanen i stedet for å trekke ut på vingene. Vingspillet er kanskje LSKs største svakhet for øyeblikket. Skuddferdigheten er heller ikke imponerende" (Arbeiderbladet 04.05.1959).

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 10

Torsdag 7. mai, 1959
Raufoss 5 - 2
(2 - 0)
Lillestrøm SK 16:00 - Raufoss stadion, Raufoss

Dommer: Bjørn Borgersen, Mercantile/Trygg
Tilskuere: 2500

Willy Dalheim Scorte etter 22 minutter 22'

Svein Solberg Scorte etter 37. minutter 37.'
Erik Langedal Scorte etter 50. minutter 50.'
Erik Langedal Scorte etter 69. minutter 69.'
Roy Strandbakke Scorte etter 84. minutter 84.'

Oddvar Richardsen Scorte etter 75. minutter 75.'

Oddvar Richardsen Scorte etter 81. minutter 81.'


Raufoss: Arve Engebretsen – Jan Jakobsen, Karl Opjordsmoen – Kjell Amundstuen, Per Torkehagen, Odd Hermansen - Roy Strandbakke, Gaute Steen, Willy Dalheim, Erik Langedal, Svein Solberg.


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Oddvar Richardsen, Paul Brandtzæg, Kjell Hansen, Hans Nylund.

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 11

Søndag 10. mai, 1959
Lillestrøm SK 1 - 0
(1 - 0)
Skeid 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Georg Dragvoll, Brage
Tilskuere: 3080

Hans Nylund Scorte etter 24. minutter 24.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Hans Hansen, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Kjell Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Skeid: Øivind Johannessen - Arne Winther, Finn Tøråsen - Jan Gulbrandsen, Leif Belgen, Jack Farem - Finn Halvorsen, Hans Nordahl, Erik Folkedal, Finn Gundersen, Sverre Dreier.

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 12

Søndag 24. mai, 1959
Lillestrøm SK 0 - 1
(0 - 1)
Larvik Turn 14:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Birger Nilsen, Grüner
Tilskuere: 3361

Per Ljostveit Scorte etter 7. minutter 7.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Paul Brandtzæg, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Larvik Turn: Thor Kristiansen - Einar Strøm, Finn Gjerken Larsen - Arne Legernes, Harry Boye Karlsen, Erling Mathiesen - Odd Jacobsen, Gunnar Thoresen, Einar Sundby, Per Ljostveit, Marcus Borgersen.

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 13

Søndag 31. mai, 1959
Odd 1 - 2
(1 - 1)
Lillestrøm SK 18:00 - Odd stadion, Skien

Dommer: Kåre Furulund, Løren
Tilskuere: 4000

Ove Ødegaard Scorte etter 40. minutter 40.' Hans Nylund Scorte etter 4. minutter 4.'

Kjell Hansen Scorte etter 76. minutter 76.'


Odd: Øyvind Haugen - Odd Bøe (Roald Larsen), Roger Svendsen - Guyla Kovacs, Magne Helland, Tor Rønning - Odd Johannessen, Per Jacobsen, Ragnar Larsen, Ove Ødegaard, Fredrik Gundersen.


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Paul Brandtzæg, Hans Nylund, Kjell Hansen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.

Hovedserien 1958 - 1959. Serierunde 14

Søndag 7. juni, 1959
Kapp IF 5 - 2
(2 - 1)
Lillestrøm SK 15:00 - Fauchaldplassen, Kapp

Dommer: Knut Fossum, Garden
Tilskuere: 1000

Petter Fauchald Scorte etter 4. minutter 4.'

Karl Sandvold Scorte etter 12. minutter 12.'
Hans Mikkelborg Scorte etter 66. minutter 66.'
Karl Sandvold Scorte etter 67. minutter 67.'
Sverre Engh Scorte etter 88. minutter 88.'

Per Sæther Scorte etter 27. minutter 27.'

Oddvar Richardsen Scorte etter 62. minutter 62.'


Kapp IF: Per Sandli - Alf Norheim, Sverre Thomassen - Hans Mikkelborg, Henry Thomassen, Anders Baakind - Bjørn Sørgen, Arvid Øversveen, Karl Sandvold, Sverre Engh, Petter Fauchald.


Lillestrøm SK: Odd Tvedte - Kjell Aspelien, Frank Edvardsen - Rolf Wahl, Kjell Waaler, Trond Willadsen - Paul Brandtzæg, Oddvar Richardsen, Sverre Heggtveit, Kjell Hansen, Per Sæther.

FinaleHovedserien 1958 - 1959. Finale 1

Søndag 21. juni, 1959
Lillestrøm SK 2 - 2
(1 - 2) eeo.
Fredrikstad 18:00 - Ullevaal stadion, Oslo

Dommer: Georg Dragvoll, Brage
Tilskuere: 14149

Per Sæther Scorte etter 18. minutter 18.' (str.)

Oddvar Richardsen Scorte etter 59. minutter 59.'

Per Kristoffersen Scorte etter 3. minutter 3.'

Ivar Christiansen Scorte etter 14. minutter 14.' (selvmål)


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Fredrikstad: Per Mosgaard - Jan Hermansen, Aage Spydevold - Roar Johansen, Reidar Kristiansen, Rolf Olsen - Willy Olsen, Tore Nilsen, Per Kristoffersen, Henry Johannessen, Rolf Borgersen.

Hovedserien 1958 - 1959. Finale 2

Onsdag 5. august, 1959
Lillestrøm SK 4 - 1
(1 - 0)
Fredrikstad 19:00 - Ullevaal stadion, Oslo

Dommer: Leif Gulliksen, Ørn/Horten
Tilskuere: 18607

Hans Nylund Scorte etter 7. minutter 7.'

Gunnar Arnesen Scorte etter 49. minutter 49.'
Gunnar Arnesen Scorte etter 58. minutter 58.'
Oddvar Richardsen Scorte etter 80. minutter 80.' (str.)

Henry Johannessen Scorte etter 86. minutter 86.'


Lillestrøm SK: Jann Samstad - Kjell Aspelien, Trond Willadsen - Rolf Wahl, Ivar Christiansen, Svein Bergersen - Ivar Hansen, Hans Nylund, Oddvar Richardsen, Gunnar Arnesen, Per Sæther.


Fredrikstad: Per Mosgaard - Kjell Andreassen, Aage Spydevold - Roar Johansen, Reidar Kristiansen, Rolf Olsen - Willy Olsen, Tore Nilsen, Per Kristoffersen, Henry Johannessen, Rolf Borgersen.