Kevin Krygård

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Kevin Martin Krygård (født 17. mai 2000) er en norsk fotballspiller som 7. juni 2024 signerte en fireårskontrakt med LSK. Krygård ble hentet fra portugisiske Casa Pia, en overgang som i følge RB kostet LSK ca. 7.5 millioner kroner [1]. I et intervju med Romerikes Blad samme dag forklarte Krygård hvorfor han valgte LSK i stedet for andre norske klubber (les: Brann). "Det er mye mer enn tabellposisjonen som betyr noe. En ting som har vært veldig viktig for meg, har vært de samtalene jeg har hatt med klubben og treneren. Det jeg har fått sett av klubben etter at jeg har vært her på besøk, var også viktig. Jeg har visst litt om LSK tidligere, men jeg har ikke sett så mye mer enn bortegarderoben og noen supportere som er «fæle» om du står på feil side. Etter samtalene jeg har hatt med LSK og det jeg har sett, har jeg følt et stort ønske fra klubben om å få meg hit. Det føles som et riktig og godt steg for meg. Jeg fikk et godt inntrykk av Andreas Georgson. Han fortalte at han kjente meg igjen fra scouting i Sverige. Det er viktig å føle seg ønsket, og den følelsen har jeg ikke kjent på samme måte i Portugal. At noen tror på deg og vil satse på deg betyr mye, og det ser jeg fram til å oppleve igjen. Det er sikkert ganske «digg» å spille i gult på Åråsen. Når du ikke gjør det, er det fælt. Jeg gleder meg til å få oppleve det når jeg er på riktig side" [2].

Fikk sine første minutter i LSK-drakta, da han i treningskampen hjemme mot IFK Göteborg 20. juni kom inn som reserve for August Karlin midtveis i annen omgang. "Det var tungt. Jeg har ikke spilt kamp på lenge, men det var deilig å komme i gang. Jeg hadde ønsket at vi hadde tatt mer vare på ball og fått kjent mer på kula i 2. omgangen, men det viktigste var å få minutter i beina", uttalte han til RB etter kampen [3].

I følge NFF har Kevin Krygårs 13 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. Han har tidligere spilt for Djerv 1919, FK Haugesund og portugisiske Casa Pia.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 0 0 2024