UEFA-cupen 1994-95

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

UEFA-cup, Kvalifisering. Kamp 1.

Tirsdag 9. august, 1994
Lillestrøm SK 4 - 1
(2 - 0)
Shakhtar Donetsk 19.00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Herbert Barr, Nord-Irland
Tilskuere: 2.779

Peter Hedman Scorte etter 2. minutter 2.'
Ronny Johnsen Scorte etter 42. minutter 42.'
Tom Gulbrandsen Scorte etter 49. minutter 49.'
Jan Ove Pedersen Scorte etter 68. minutter 68.'
Kåre Ingebrigtsen Gult kort
Viktor Smyhunov Sent off after 22.' 22.'
Igor Petrov Scorte etter 58. minutter 58.'
Sergej Popov Gult kort
Valerij Kryventsov Gult kort


Lillestrøm (4-4-1-1): Frode Grodås - Dennis Schiller, Thomas Berntsen, Torgeir Bjarmann, André Bergdølmo - Jan Ove Pedersen, Tom Gulbrandsen, Kåre Ingebrigtsen, Peter Hedman (Arne Sandstø fra 66.) - Ståle Solbakken - Ronny Johnsen.


Shakhtar Donetsk: Shutkov, Leonov (Babyy fra 73.), Smyhunov, Yashchenko, Popov, Koval, Onopko, Orbu, Petrov (Stolovytskyy fra 73.), Kryventsov, Atelkin.


  • Banens beste og Dagens Kanarifugl: Tom Gulbrandsen (9).
  • Kjempekamp av Tom Gulbrandsen og Kåre Ingebrigtsen. Sistnevnte måtte sent i første omgang sy flere sting etter at en ukrainer plantet en albue i ansiktet hans. Til tross for blåveis og svekket syn på det ene øyet reiste Ingebrigtsen seg og spilte en av sine beste kamper for LSK.

UEFA-cup, Kvalifisering. Kamp 2.

Tirsdag 23. august, 1994
Shakhtar Donetsk 2 - 0
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19.00 - RSK Olimpiyskiy, Donetsk

Dommer: Rishard Voytsik, Polen
Tilskuere: 25.000

Gennadij Orbu Scorte etter 49. minutter 49.'
Igor Petrov Scorte etter 59. minutter 59.'
Igor Leonov Gult kort
Igor Petrov Gult kort
Onopko Gult kort
Thomas Berntsen Gult kortShakhtar Donetsk: Shutkov, Leonov, Babyy, Yashchenko, Popov, Atelkin (Onopko fra 77.), Belychenko, Pohodin (Matveyev fra 68.), Petrov, Kryventsov, Orbu.


Lillestrøm (4-4-1-1): Frode Grodås - Thomas Berntsen, Anders Jacobsen, Torgeir Bjarmann, André Bergdølmo - Jan Ove Pedersen, Tom Gulbrandsen, Kåre Ingebrigtsen, Peter Hedman (Arne Sandstø fra 60.) - Ståle Solbakken - Ronny Johnsen.


UEFA-cup, 1. runde. Kamp 1.

Tirsdag 13. september, 1994
Bordeaux 3 - 1
(2 - 1)
Lillestrøm SK Parc Lescure, Bordeaux

Dommer: M. Pinto Correia, Portugal
Tilskuere: ca. 3.000

Christophe Dugarry Scorte etter 3. minutter 3.'

Ronny Johnsen Scorte etter 38. minutter 38.' (selvmål)
Richard Witschge Gult kort etter 48. minutter 48.'
Richard Witschge Scorte etter 84. minutter 84.'

Gaetan Huard Scorte etter 5. minutter 5.' (selvmål)

Anders Jacobsen Gult kort etter 22. minutter 22.'
Torgeir Bjarmann Gult kort etter 36. minutter 36.'


Bordeaux (4-4-2): Gaetan Huard - Laurent Fournier, Jean-Luc Dogon, Didier Sénac, Bixente Lizarazu - Philippe Lucas (Daniel fra 76.), Daniel Dutuel, Richard Witschge, Zinédine Zidane - Anthony Bancarel (Youssouf Fofana fra 66.), Christophe Dugarry.


Lillestrøm SK (4-4-2/4-4-1-1): Frode Grodås - Thomas Berntsen, Anders Jacobsen (Dennis Schiller fra 46), Torgeir Bjarmann, André Bergdølmo - Jan Ove Pedersen, Tom Gulbrandsen, Kåre Ingebrigtsen, Peter Hedman - Ståle Solbakken - Ronny Johnsen


(Kilde: Teitur Thordarsons artikkel i kampprogrammet LSK-Bordeaux)

UEFA-cup, 1. runde. Kamp 2.

Tirsdag 27. september, 1994
Lillestrøm SK 0 - 2
(0 - 2)
Bordeaux 17:07 (17:15) - Ullevaal stadion, Oslo

Dommer: Ilkka Koho, Finland
Tilskuere: 2.003

Zinédine Zidane Scorte etter 2. minutter 2.'

Richard Witschge Gult kort etter 7. minutter 7.'
Laurent Fournier Scorte etter 14. minutter 14.'
Daniel Gult kort etter 36. minutter 36.'


Lillestrøm SK (4-4-2/4-4-1-1): Frode Grodås - Dennis Schiller, Thomas Berntsen, Torgeir Bjarmann, André Bergdølmo (Anders Jacobsen fra 57.) - Jan Ove Pedersen, Tom Gulbrandsen, Kåre Ingebrigtsen, Peter Hedman (Arne Sandstø fra 69.) - Ståle Solbakken - Ronny Johnsen.


Bordeaux (4-5-1): Gaetan Huard - Jean-Luc Dogon, William Prunier, Didier Sénac, Bixente Lizarazu - Daniel, Daniel Dutuel, Laurent Fournier, Richard Witschge, Zinédine Zidane (Franck Histilloles fra 75.) - Christophe Dugarry (Youssouf Fofana fra 46.)


  • LSKs beste spiller (RB): Frode Grodås (5).
  • Dennis Schiller og Peter Hedman fikk begge to se den berømte stolpen - 1 poeng - på RB-børsen. "Det er de 90 verste minuttene jeg noen sinne har vært med på i mitt fotballiv. Det var helt jævlig. De var bedre enn oss i alt. Vi fikk ikke til noe som helst", uttalte Schiller til RB etter kampen [1].
  • RB om kampen: DIREKTE PINLIG. Ukonsentrerte, upresise og uten vilje. Det er de tre ordene som best beskriver gårsdagens LSK-spillere. Men mest av alt var det 90 tragiske og pinlige minutter for en klubb som har ambisjoner om å hevde seg i Europa. I 103 sekunder hadde klokka til den finske dommeren gått da LSK spilte opp til fransk seiersvals. Ingen i gult og svart klarte å stoppe Bordeaux' Zinedine Zidane, og han kunne nesten uhindret skyte forbi Frode Grodås og i mål. Der og da ble LSKs drøm om avansement nærmest knust. Da franskmennene økte ledelsen tolv minutter senere, ble drømmen til et mareritt. Kampen var over og Bordeaux i andre runde. Men mest av alt var det en forestilling med en flau smak. - Paralysert I LSK-garderoben var det ingen fornøyde fjes å se. Aller minst fornøyd var trener Teitur Thordarson. - Gutta virket jo helt paralysert. Innsatsen de viste i første omgang er under enhver kritikk. Det var rett og slett for dårlig. Etter pause var i hvert fall innsatsen bedre, mente LSK-trener Teitur Thordarson. LSK gjorde feil allerede i åpningsminuttene, og det straffer seg i internasjonal fotball. Thordarson var ikke imponert over det hans spillere viste fram, men vet ikke hvorfor det ble sånn. Psykisk knekk - Jeg hadde en god følelse før kampen, og har ingen forklaring på hvorfor det ble sånn. Må få kampen på avstand først, sa en tydelig skuffet LSK-trener i garderoben før han la til: - Det første scoringen ga gutta en psykisk knekk, og den ødela selvfølgelig mye. Men det forklarer ikke hvorfor vi var så dårlige. - Den første scoringen ville aldri kommet hvis vi hadde vært pa topp fra start. Vi var for dårlige over alt, mente lagkaptein Frode Grodås. Jakten avlyst Den offensive satsingen som LSK-treneren hadde annonsert på forhand, ble det ingen ting av. LSK maktet aldri å true franskmennenes tomålsledelse. Jakten ble effektivt stoppet av profesjonelle fotballspillere fra Bordeaux. - Vi var ikke gode nok til å styre kampen. I min tid på Åråsen har jeg aldri sett oss spille så dårlig som lag. Pasningene, bevegelsen og innsatsen var dårligere enn den pleier å være, sa Thordarson.
  • RB om hvorfor kampen ble flyttet fram med 8 minutter. "En del av de 2003 tilskuere fikk aldri se den første Bordeaux-seoringen på Ullevaal. Årsak: Fransk TV tvang LSK til å flytte kampstarten fra klokka 17.15 til 17.07. Det var hektisk virksomhet i kulissene på Ullevaal stadion for kampstart i går kveld. Det franske TV-selskapet som hadde kjøpt rettighetene til kampen, ville ha kampstarten framskutt med åtte minutter. I avtalen var kamptidspunktet fastsatt til klokka 17.15, men franskmennene mente at de hadde rett til å flytte kampen. Det kravet stilte de til det selskapet som har representert. Vi var ikke direkte involvert i forhandlingene. Men var forhandlingspartner anbefalte oss å gå med pa å flytte kampstarten åtte minutter. Vi gjorde det for å unngå brak, sier LSK-formann Einar Krokan. Avgjørelsen hadde også en økonomisk begrunnelse. - Det var ingen grunn til å sette halvannen million kroner på spill på grunn av noen få minutter. Vi vet ikke hva som hadde skjedd med vår avtale hvis vi hadde startet klokka 17.15. Krokan og LSK-styret ga etter for det franske presset i går ettermiddag, men de er ikke ferdige med saken. Utidig - Det som skjedde var svært utidig og etter vår mening helt unødvendig. Vi kommer til å følge opp saken. Det vil si at vi skal undersøke hva som egentlig har skjedd, sier han. Årsaken til at franskmennene ville starte kampen tidligere enn avtalt, var trolig at de skulle få plass til den i et stramt sendeskjema. I tillegg til Bordeaux spilte Cannes, Marseille og Nantes UEFA-cup i går kveld. Alle de fire kampene ble sendt direkte på fransk TV".
  • - Video fra kampen