Malin Brenn

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Malin Johnsen Brenn.
Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball.

Malin Johnsen Brenn (født 13. mars 1999) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Røa 2. april 2016 kom inn som reserve for Sherida Spitse i det 90. spilleminutt. Slo i gjennom som midtstopper i løpet 2016-sesongen. Fast plass som midtstopper i LSKs startellever gjennom hele 2017-sesongen. Scoret sitt første seriemål for LSK Kvinner mot AvaldsnesTelenor Arena 27. mai 2018. Målet kom i hennes 34. seriekamp for LSK. Var særdeles uheldig i landskampen mot Polen spilt 11. juni 2018 og røk korsbåndet. Dermed brast også drømmen om å få spille EM-sluttspillet for J19-landslag i Sveits sommeren 2018.
Gjorde comeback først for LSK Kvinners 2. lag i hjemmekampen mot Lier IL 13. juni 2019, før hun i cupkampen mot Amazon Grimstad 31. juli var tilbake på A-laget. Kom inn som reserve for Ina Gausdal i det 71. spilleminutt. Fast inventar i LSKs midtforsvar inntil hun på nytt ble dro på seg en kneskade tidlig i 2020-sesongen. Forlenget sin kontrakt med LSK Kvinner 4. september 2020. Den nye avtalen varer ut 2022-sesongen. "For egen del ønsket jeg å sende et signal om at jeg ser for meg en stor framtid i LSK. Det er mye mer å hente her. LSK kan bli et veldig bra lag i framtida også, og det er ekstra moro at det satses på unge spillere", uttalte hun til RB samme dag [1]. Tilbake på laget i hjemmekampen mot Røa 26. september og kåra av RB til kampens beste spiller. "Jeg har vært ute tidligere, men det har vært litt ekstra vondt å ikke å kunne bidra denne gangen. Det har vært vondt å sitte på sidelinja. Først og fremst er det veldig deilig å være tilbake igjen. Jeg prøver bare å bidra med det jeg kan, og er god på. Men jeg merket også at det var en veldig god trygghet i hele det bakre leddet i dag som også spredte seg fremover i banen", uttalte hun til lokalavisen [2]. Spilte sin Toppseriekamp nummer 50 for LSK Kvinner FK borte mot Arna-Bjørnar 3. oktober 2020.

Fast inventar i LSK-forsvaret og en av klubbens bærebjelker gjennom både 2020 og 2021-sesongen. Nyheten om at Camilla Linberg og Malin Brenn hadde 4. juni 2022 terminert sine kontrakter med LSK Kvinner slo derfor ned som en bombe. "Det skal etter det vår avis erfarer ha vært en konflikt over lengre tid, men den siste tiden skal konflikten ha eskalert", skrev RB i sin artikkel [3].

Var nær en overgang til Rosenborg, men valgte å trekke seg fra videre forhandlinger, da Camilla Linberg ikke besto den medisinske testen. "Hun (Camilla Linberg) har en skade som gjør at hun tidligst er klar om to måneder, og da er poenget borte", uttalte nestleder Ørjan Engen til Nidaros [4] 29. juli 2022. Noen dager senere, 2. august, ble det kjent at både Linberg og Brenn hadde signert for italienske Como. "Laget har store ambisjoner og jeg er glad for å være en del av Como-prosjektet. Serie A er en drøm og jeg gleder meg til å spille. Nå skal jeg begynne å bli kjent med treneren og lagkameratene, jeg vil lære så mye som mulig av dem, spesielt på banen. Jeg er nysgjerrig på å vite hvilken spillestil vi vil ta i bruk, og jeg ønsker å gå inn i mekanismene, metodene, til italiensk fotball så snart som mulig. Mitt idol er Maldini, en forsvarslegende i italiensk fotball" , uttalte hun til klubbens hjemmeside [5]. I et intervju med RB 15. juli 2023 oppsummerte Malin Brenn sin første sesong i Italia på denne måten: " Det har vært veldig lærerikt. Spillestilen er annerledes enn jeg var vant med, og jeg er blitt brukt i alle posisjoner i forsvaret, sier Brenn om oppholdet i Italia så langt. Det var språkutfordringer i starten, siden alle snakker italiensk. Jeg har gått på språkkurs og lært meg noen fotballbegreper, og forstår mer enn jeg kan prate. Det er så mye følelser knyttet til fotball. Det er jo nesten å regne for religion her nede, noe som har vært veldig morsomt å kjenne på" [6].

I følge hjemmesiden til NFF har Malin Brenn 1 A-landskamp for Norge. Debuterte 15. februar 2023, da hun i kampen mot Uruguay kom inn som reserve for Tuva Hansen. Kampen spilt på Stade Raymond-Kopa i Frankrike. Hun har videre 12 landskamper for det norske U23-landslaget. I tillegg har Malin Brenn 42 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer. 19 landskamper for J19. 7 landskamper for J17, 12 kamper for J16 og 4 for J15-landlaget. Ble 6. februar 2023 tatt ut i den norske A-landslagstroppen av tidligere LSK-sjef Hege Riise. "Malin Brenn kjenner jeg godt fra tiden i LSK. Da spilte hun stopper. I Como har hun spilt høyreback, og det er også en posisjon vi ønsker å se henne i. Så kan hun bekle stopperrollen hvis vi trenger det. Hun har hatt en fin utvikling, spilt aldersbestemt opp gjennom årene og har bra erfaring derfra", uttalte Riise til NFFs hjemmeside [7]. Malin Brenn ble 19. juni 2023 tatt ut som hjemmeværende reserve til norske VM-troppen [8]. "Jeg hadde jo et håp om å komme med. Samtidig er dette mitt første år med samlinger med A-landslaget. Jeg får masse verdifull erfaring. Jeg får jobbe på og håpe at muligheten kommer i framtida", uttalte hun til RB 15. juli [9].
Malin Brenn er opprinnelig fra Jessheim og har tidligere spilt for Ull/Kisa.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 80 2 2016 - 2022
Italia Como 18 0 2022 - 2023
Sverige Linköping 11 0 2023 - 2024