Ina Gausdal

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Ina Gausdal.
Foto: Anja Sønstevold. Gjengitt med tillatelse

Ina Gausdal (født 21. mars 1991) er en norsk fotballspiller som signerte for LSK Kvinner 23. november 2018. I et intervju med Romerikes Blad dagen før, 22. november, beskrev Hege Riise sin nye spiller som landets beste duellspiller. "Ina er en rutinert og god forsvarsspiller som har sin styrke i boksspillet. Hun er veldig god på dødball. Jeg vil si at Ina er landets beste duellspiller" [1]. Hennes første offisielle kamp for LSK Kvinner kom i kvartfinalen borte mot Barcelona Femení i Champions League 20. mars 2019. Spilte sin første seriekamp for LSK, da hun i hjemmekampen mot Røa 27. april kom inn som reserve for Emilie Woldvik i det 88. spilleminutt. Scoret sitt første mål i CL-kvalifiseringskampen borte mot RSC Anderlecht 10. august 2019. Hennes første seriemål kom i bortekampen mot Røa 17. juli 2020. Signerte en ny toårskontrakt med LSK Kvinner 15. oktober 2020 [2]. Spilte sin Toppseriekamp nummer 50 for LSK Kvinner, da Birdsa tapte 1-2 borte mot Rosenborg 13. oktober 2021. Dessverre scoret Gausdal ett selvmål i jubileumskampen. Forlenget kontrakten med LSK Kvinner 22. april 2022. Den nye avtalen varer ut 2023-sesongen "Jeg er veldig glad for å forlenge med LSK Kvinner. Det har skjedd utrolig mye spennende i klubben det siste året, det er gøy å være med videre på dette. Det er en veldig ambisiøs og bra spillergruppe, som jeg tror det er veldig mye potensiale i. Jeg trives veldig godt med gjengen, så det føles veldig bra å skulle være med et år til", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [3].

Ble 10. januar 2023 solgt til belgiske Oud-Heverlee Leuven. "Det kjennes litt skummelt å signere for OH Leuven, men også veldig bra. Jeg har spilt mange sesonger i Toppserien og jeg føler at jeg har opplevd det meste en kan oppleve her. Jeg gleder meg til å teste ut en ny by og ett nytt land, og til å spille i en annen liga. OH Leuven virker som en veldig fin klubb, og ikke minst har jeg inntrykket av at de er én samla klubb, med både herre- og kvinnelag på øverste nivå. Det blir gøy å kjempe om å vinne titler, og kanskje få mulighet til å spille Champions League igjen. Tiden i LSK Kvinner har vært innholdsrik. Det har skjedd mye, og nesten hele laget er byttet ut fra da jeg kom i 2019. Konkurransen i Toppserien har blitt tøffere med flere andre klubber som satser tungt. Samtidig har også LSK Kvinner profesjonalisert seg år for år, og det har vært en fin reise å være med på. I tillegg har jeg møtt utrolig mange fine folk som jeg har blitt veldig glad i. Det siste året har vært utfordrende på flere måter, men jeg har mange fine minner og opplevelser å ta med videre. Jeg tenker tilbake for finne mitt beste minne, men det er faktisk litt vanskelig å velge. Jeg kommer ikke utenom «the double» i 2019, særlig cupfinalen mot Vålerenga det året var en stor opplevelse. Samtidig henger 3. plassen fra 2021 veldig høyt, det var en veldig god prestasjon ut ifra forutsetningene. I tillegg har det selvfølgelig vært stort å få spille Champions League-kamper mot noen av verdens beste lag", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [4].

Ina Gausdal har tidligere spilt for Kolbotn og Grei.

I følge NFFs hjemmeside har Ina Gausdal 8 A-landskamper for Norge og scoret 2 mål. Debuterte og scoret ett mål i kampen mot Canada 23. november 2017, kampen spilt på Marbella. Videre har Ina 22 kamper for Norges U23-landslag, 2 mål, og 10 kamper for J19-landslaget.

  • Vinner av Algarve Cup 2019

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 66 6 2019 - 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 5 1 2022
Belgia Oud-Heverlee Leuven 2023
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar 4 0 2023
Mal:Country alias Norway Sarpsborg 08 1 1 2024