Thea Kyvåg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk

Thea Kyvåg (født 1. januar 2004) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Sandviken 12. juli 2020 kom inn som reserve for Isabell Bachor i det 88. spilleminutt. Var for første gang i LSK Kvinners startellever i seriekampen hjemme mot Kolbotn 26. august 2020. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner i seriekampen borte mot Vålerenga 1. november. Signerte en ny toårkontrakt med LSK Kvinner 28. november [1]. I følge nettstedet Norske Fotballkvinner var dette hennes første proffkontrakt. "Å signere min første proffkontrakt med akkurat LSK, det var utrolig gøy. Jeg har sett opp til alle jentene der siden før jeg kom til klubben, og det å være på samme lag som dem er utrolig kult. Ikke minst er det en trygghet i seg selv. Jeg føler jeg vokser som spiller hver dag, og jeg har veldig mange gode folk rundt meg slik som Emilie Haavi som jeg kan lære av og som jeg virkelig ser opp til. Jeg var superfornøyd bare med å få trene med dem, jeg synes det var skikkelig kult. Det har gått over alle forventninger, og det er kjempeflinke trenere og spillere som pusher meg hver dag til å bli en bedre spiller. Jeg trives veldig godt i LSK", uttalte hun i større portrettintervju med Norske Fotballkvinner [2]. Scoret hattrick i cupkampen borte mot Kongsvinger 11. august 2021.

Thea Kyvåg har tidligere spilt for Gjelleråsen IF. I følge NFF har hun 14 landskamper for Norge og scoret 5 mål på aldersbestemte nivåer.

Funfact: Høsten 2021 var hun sammen med sin mor Sahra Hausmann med i NRK-programmet "Familiens ære". Et program hvor tidligere LSK-spiller Jan Åge Fjørtoft også deltok i sammen med sin sønn.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Gjelleråsen IF - 2019
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 26 5 2020 - 2021