Thea Kyvåg

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: megapiksel.no

Thea Kyvåg (født 1. januar 2004) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Sandviken 12. juli 2020 kom inn som reserve for Isabell Bachor i det 88. spilleminutt. Var for første gang i LSK Kvinners startellever i seriekampen hjemme mot Kolbotn 26. august 2020. Scoret sitt første mål for LSK Kvinner i seriekampen borte mot Vålerenga 1. november. Signerte en ny toårkontrakt med LSK Kvinner 28. november [1]. I følge nettstedet Norske Fotballkvinner var dette hennes første proffkontrakt. "Å signere min første proffkontrakt med akkurat LSK, det var utrolig gøy. Jeg har sett opp til alle jentene der siden før jeg kom til klubben, og det å være på samme lag som dem er utrolig kult. Ikke minst er det en trygghet i seg selv. Jeg føler jeg vokser som spiller hver dag, og jeg har veldig mange gode folk rundt meg slik som Emilie Haavi som jeg kan lære av og som jeg virkelig ser opp til. Jeg var superfornøyd bare med å få trene med dem, jeg synes det var skikkelig kult. Det har gått over alle forventninger, og det er kjempeflinke trenere og spillere som pusher meg hver dag til å bli en bedre spiller. Jeg trives veldig godt i LSK", uttalte hun i større portrettintervju med Norske Fotballkvinner [2]. Scoret hattrick i cupkampen borte mot Kongsvinger 11. august 2021.

Signerte for West Ham United 3. august 2022. "Det er sykt å tenke på at jeg skal spille i den beste ligaen i verden. Jentene her er veldig snille, og det blir spennende å se hvordan profflivet utenlands blir. Det er veldig kult å få oppleve en sånn spesiell mulighet. Jeg gleder meg enormt, men jeg kommer så klart til å savne lagvenninnene og klubben som hadde trua og ga meg sjansen allerede som 16-åring", uttalte hun til LSK Kvinners hjemmeside samme dag [3]. Oppholdet i London ble kortvarig. Etter 10 seriekamper for "The Hammers" valgte Thea Kyvåg å returnere tilbake til Norge og LSK Kvinner, da hun 3. januar 2023 signerte en ettårskontrakt med sin tidligere klubb. "Det er veldig deilig å være hjemme igjen. Fotballmessig har det vært veldig bra faktisk. Jeg har lært så utrolig mye i en av de beste ligaene i verden. Så uten tvil veldig bra sånn sett, men jeg er en person som trenger å ha det bra utenom fotballen også og jeg savnet veldig hjem. Derfor føltes det veldig riktig å reise hjem nå. Der jeg er i livet mitt akkurat nå så har jeg ikke lyst til å bo i utlandet. Det har ikke vært noe med klubben eller fotballen. West Ham er en kjempefin klubb. Jeg har rett og slett savnet å bo hjemme, savnet familie og venner. Det har vært tøft å være alene i et ukjent land, ukjent kultur og ja – det var bare noe jeg ikke trivdes med nå. Det kan jo være det endrer seg om noen år, men akkurat nå var det helt riktig for meg å dra hjem", uttalte hun til Romerikes Blad samme dag [4]. Spilte sin Toppseriekamp nummer 50 for LSK Kvinner, da hun i hjemmekampen mot Lyn 27. mai 2023 kom inn som reserve for Rebecka Holum i det 61. spilleminutt. Signerte en ny kontrakt med LSK Kvinner 15. august 2023. Den nye avtalen varte ut 2025. "Det kjennes veldig deilig å forlenge med klubben. Jeg trives veldig godt og da er det jo ingen grunn til å ikke fortsette. Fra da jeg kom fra Gjelleråsen for noen når siden, hvor jeg tok tre steg opp i samme slengen, har det vært lærerikt og det har gått fort, men jeg har trivdes veldig. Fra da jeg kom fra England har jeg vært litt preget av sykdom, så jeg har ikke følt meg helt i 100, men nå er jeg bedre og er veldig klar gi full gass i høstsesongen. I år tror jeg at vi i hvert fall kan ta pall (topp 3), det er jo det vi må sikte på. Jeg har gode forventinger til høstsesongen, uttalte hun til klubbens hjemmeside [5].

Thea Kyvåg har tidligere spilt for Gjelleråsen IF. I følge NFF har hun 4 landskamper for U23-landslaget, 1 mål. Scoret ett mål i sin debutkamp hjemme mot England 22. september 2023. Videre har hun 35 landskamper for Norge og scoret 7 mål på aldersbestemte nivåer.

Funfact: Høsten 2021 var hun sammen med sin mor Sahra Hausmann med i NRK-programmet "Familiens ære". Et program hvor tidligere LSK-spiller Jan Åge Fjørtoft også deltok i sammen med sin sønn.


  • Cupfinalist med LSK Kvinner i 2020.
  • Seriebronse med LSK Kvinner i 2021.
  • EM-sølv for J19-landslag, arrangert i Tsjekkia 2022. Thea Kyvåg spilte gruppespillskampene mot England, Tyskland og Sverige, samt semifinalen mot Frankrike og finalen mot Spania.
  • Hennes utlikning i seriekampen borte mot Vålerenga ble kåret til månedens mål i Toppserien for september 2023.
  • Seriebronse med LSK Kvinner i 2023.
  • Norgesmester for J19 med LSK Kvinner 2023.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway Gjelleråsen IF - 2019
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 40 7 2020 - 2022
England West Ham United 10 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 32 3 2023 - 2024