Ásdís Karen Halldórsdóttir

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner

Ásdís Karen Halldórsdóttir (født 20. desember 1999) er en islandsk fotballspiller som 20. desember 2023, på hennes 24-årsdag, signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner. "Jeg er veldig glad for å ha signert for LSK Kvinner, dette er en toppklubb som har en god historie. Jeg gleder meg til å møte laget og komme i gang. Jeg har spilt med Valur de siste fire årene, hvor jeg vant den islandske ligaen 3 år på rad. Her har jeg opparbeidet meg god erfaring med å vinne, samtidig som jeg også har tilegnet meg mye lærdom fra å spille Champions League. Jeg ønsker å bidra til at LSK Kvinner er med å kjempe i toppen, og til at vi kommer til Champions League", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [1].
Kåret av RB til "Banens Beste Spiller" i sin debutkamp for LSK Kvinner 16. mars 2024. Allerede i det 3. spilleminutt i serieåpninga mot Brann scoret hun også sitt første seriemål for LSK. "Drømmedebut. Kom til sesongens første sjanse allerede før to minutter, men en god Brann-redning sørget for at det ble hjørnespark. Hjemmelaget vant førsteduellen på det påfølgende hjørnesparket som nyervervelsen til slutt satte inn til en drømmestart for vertskapet. Den lynraske spissen åpnet dermed målkontoen bare minutter inn i LSK-karrieren fra seriestart. En spiller som også både har sine løp i bakrom og i presspillet! Assist til Woldvik på 2-0", skrev RB etter kampen og ga henne 8 poeng på børsen [2], I intervjuet med RB etter kampen uttalte hun blant annet. "Det føles helt fantastisk akkurat nå. Måten vi sammen som lag tok tak og kom tilbake igjen etter 2–2 er jeg veldig stolt over. I pausen ble vi bare enige om å fortsette med det som fungerte, selv om vi ikke fikk den starten på den 2. omgangen som vi håpet på var vi allikevel gode nok til slutt. Så skal vi heller ikke glemme at Brann er et veldig bra fotballag, så at vi klarte å komme tilbake på måten vi gjorde er jeg veldig fornøyd med. Selvfølgelig er det deilig å score, og spesielt å få den første når man er i en ny klubb, men det eneste jeg tenker på nå er at vi sammen tok tre veldig viktige poeng" [3].

I følge det islandske fotballforbundet har hun 1 A-landskamp for Island. Debuten kom i bortekampen mot Estland 24. juni 2022. Videre har hun 31 landskamper på aldersbestemte nivå og har scoret 7 mål [4].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 10 2 2024