Daniel Pedersen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Daniel Alexander Pedersen. Foto: LSK.no

Daniel Alexander Pedersen (født 27. juli 1992) er en dansk fotballspiller som 7. august 2018 signerte for LSK. Debuterte for LSK i seriekampen borte mot Sarpsborg 12. august 2018, kom inn som reserve for Aleksander Melgalvis rett etter pausehvilen. Var for første gang i LSKs startellever i seriekampen hjemme mot FK Haugesund 19. august. Viste med en gang at han er en meget god fotballspiller. Rett og slett en kvalitetspiller med god teknikk, godt overblikk og ikke minst evnen til å holde på ballen og fordele den videre med høy presisjon. Kan minne mye om Robert Koren i sin spillestil. Fast plass som sentral midtbanespiller i tospann med Ifeanyi Mathew.

Uttrykte overfor TV2 Østjylland 4. oktober at han var meget godt fornøyd med overgangen til LSK: "Det har været fedt. Det er altid godt at få en ny start og få friske øjne på én. Det er også med til at udvikle dig. Jeg har fået en træner (Jörgen Lennartsson, red.), som selvfølgelig har set mig spille før, men som ikke rigtigt kender mig personligt og på træningsbanen. Og han er med til at rykke mig i forhold til, hvordan jeg skal udvikle mig og hvad jeg gør god" [1]. Likte også veldig godt støtten fra Kanarifansen: "Vi har en sindssygt god fanskare, som råber rigtigt højt. Da vi spillede rivalopgør mod Vålerenga på hjemmebane, der var der over 10.000 tilskuere. Det er et lukket stadion, så atmosfæren der var helt fantastisk".

Med sin ro og sitt hovemesterblikk sto Daniel Pedersen fram som den kreative kraften sentralt på LSKs midtbane, playmakeren, da klubben trengte det som mest i kampen for å overleve i Eliteserien 2018. Dansken vokste på oppgaven og satte fullstendig sin makker Ifeanyi Mathew i skyggen. Kåret til Banens Beste (VG) og Dagens Kanarifugl (RB) både i hjemmekampen mot Tromsø IL 24. september og mot Rosenborg 21. oktober. Daniel Pedersen nøt stor respekt i spillergruppa og fikk derfor også tilliten som LSKs lagkaptein i Frode Kippes fravær i bortekampen mot Ranheim 28. oktober. Dagens Kanarifugl også i hjemmekampen mot Bodø/Glimt 5. november. - 26. januar 2019 sendte Daniel Pedersen samtlige Fugla-supportere ut i en enorm gledesrus, da det ble kjent at han hadde forlenget kontrakten med ytterligere to år. Den nye kontrakten varer ut 2021-sesongen. "Nå har jeg vært her i et halvt år, og jeg har hatt en supergod opplevelse. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av laget og klubben. Jeg føler at klubben har et kjempestort utviklingspotensial. Og jeg vil gjerne være med på å bringe klubben til toppen i norsk fotball igjen. Jeg vil vinne noe med Lillestrøm. Det er ambisjonen min", uttalte Daniel Pedersen til klubbens hjemmeside [2].
LSKs visekaptein i 2019 og hadde på seg kapteinsbindet i de kampene Frode Kippe ikke spilte. Dro på seg en skulderskade i hjemmekampen mot FK Haugesund 28. april. En skade som førte til at han måtte stå over bortekampen mot Bodø/Glimt. Hans fravær var merkbart, da LSK leverte en av sine svakeste bortekamper noensinne. Tilbake i den påfølgende hjemmekampen mot Rosenborg. En av LSKs nøkkelspillere gjennom hele sesongen, men bare unntaksvis kom han opp på sitt aller beste nivå. Den fantastiske midtbanespilleren vi så på høsten 2018, var dessverre ikke til stede i 2019. Til hans forsvar skal det også tillegges at dansken slet med skader. Scoret sitt første seriemål for LSK i seriekampen borte mot Rosenborg 14. september 2019. En kamp LSK tapte 1-3.
Solgt til Brann 12. januar 2020 for en pakkeløsning på ca. 2 millioner kroner (kilde: RB) [3]. Samme dag signerte han en treårskontrakt med bergenserne [4]. Debuterte og ble matchvinner for rødtrøyene i seriekampen borte mot FK Haugesund 17. juni 2020.

I forbindelse med en gjennomgang av sportssjef Simon Mesfins 40 spillersigneringer 2. juni 2022 ble Daniel Pedersen vurdert av Romerikes Blad til terningkast 4. "Hentet gratis fra AGF Aarhus. Ble som Smárason den store redningsmannen på høsten i 2018. Leverte meget solid og var sjefen på midten. Heller ikke for dansken skulle det gå som ønsket etter at han signerte ny kontrakt med LSK. Fikk tidlig skadetrøbbel, og det gjorde at han aldri kom opp på det stabilt gode nivået som han leverte på i 2018. Totalt ble det 37 seriekamper og 2 mål før han ble solgt til Brann for to millioner før 2020" [5].

Overgangen til LSK

I et intervju med Romerikes Blad 7. august 2018 fortalte Pedersen at klubbens verdier var meget tiltalende:" Jeg har hørt mye bra om klubben, og jeg har hatt gode samtaler med både Simon (Mesfin) og Jörgen (Lennartsson). Simon har fortalt meg mye om klubbens verdier og hvordan de holder sammen. LSKs verdier tiltale meg", sa Daniel Pedersen [6]. Den opprinnelige kontrakten varte ut 2019-sesongen.
Hovedtrener Jörgen Lennartsson var meget glad for at Daniel Pedersen hadde valgt LSK. "Det er en spiller som har stor erfaring fra en balanserende sentral midtbanerolle på høyeste nivå i den danske ligaen. Han har hatt den rollen både i Silkeborg og AGF Aarhus. En spiller med godt pasningsspill, som er trygg med ballen - og god på å bygge opp spillet bakfra. Daniel kommer til å bidra at vi utvikler spillet vårt i den retning vi ønsker akkurat nå", uttalte Lennartsson til klubbens hjemmeside [7].

Meritter

  • Cupfinalist med AGF Aarhus i 2016.
  • Daniel Pedersen har i følge det danske fotballforbundets hjemmeside 6 kamper for Dansmarks U21-landslag og 6 kamper for U20-landslaget [8].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Danmark Silkeborg IF 82 5 2011 - 2015
Danmark AGF Aarhus 76 0 2015 - 2018
Norge Lillestrøm SK 37 2 2018 - 2019
Mal:Country alias Norway Lillestrøm SK Playoff 2 0 2019
Norge Brann 33 3 2020 - 2022
USA Orange County 39 1 2022 - 2023
Danmark AB Gladsaxe 25 1 2023 - 2024


  • Spillerstatistikken for Silkeborg og AGF Aarhus er hentet fra superstats.dk [9].
  • Spillerprofil på sofascore.com [10].