Ida Norstrøm

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Ida Norstrøm.
Foto: LSK Kvinner.

Ida Norstrøm (født 11. juni 1997) er en norsk fotballkeeper som 24. januar 2018 ble presentert som ny spiller i LSK Kvinner. Debuterte med å holde nullen i cupkampen hjemme mot Fart 31. mai 2018. Voktet også buret i cupkampen borte mot Innstranda 20. juni 2018. Fikk registrert sin første Toppseriekamp for LSK Kvinner, da hun i hjemmekampen mot Grand Bodø 24. juni 2018 kom inn som reserve for Cecilie Fiskerstrand i det 87. spilleminutt. Var i startelleveren og spilte hele seriekampen hjemme mot Vålerenga 4. august 2018. 4 seriekamper for LSK Kvinner både i 2018 og i 2019.
Forfremmet til førstekeeper i begynnelsen av 2020 etter at Cecilie Fiskerstrand signerte for engelske Brighton. "Ida har vært andrekeeper lenge. Hun fortjener en mulighet til å kunne ta det neste steget. Det er mange som vokser på oppgaven. når de får en slik sjanse. Ida gjorde det bra i kampene hun sto. Keeperplassen er en spesiell posisjon. Det var jo ingen konkurranse da Fiskerstrand var skadefri. Det er vanskelig en vanskelig situasjon å være i, med tanke på at det er så stor forskjell på å være nummer én og to", uttalte Hege Riise til RB 20. januar [[1]]. Ida Norstrøm var glad selvfølgelig glad for å få denne muligheten: "Det er klart det er moro å få denne tilliten. Det noe jeg har håpet på at ville skje på sikt, kanskje ikke så raskt. For jeg har ikke så veldig mye erfaring. Men jeg gjorde det bra da jeg fikk sjansen i høst. For meg har ikke vært spesielt vanskelig å være andrekeeper, siden Cecilie var så klar førstekeeper. Jeg har lært mye av henne. Den tiden ville jeg ikke vært foruten. Nå er det bare å gjøre en så god jobb at jeg viser at jeg fortjener denne sjansen". Likevel ble hun lånt ut til Arna-Bjørnar, 17. august uttalte hovedtrener Knut Slatleim til klubbens hjemmeside: "Ida har fått en annerledes konkurransesituasjon etter at Cecilie kom inn, og når Arna Bjørnar meldte sin interesse for et lån tillot vi Ida å gå i dialog med dem. Både Ida og vi kom raskt til enighet med Arna-Bjørnar og ser på det som en avtale som alle parter kan være fornøyde med. Ida er en bra keeper og vi satser på at hun stenger buret mot våre argeste konkurrenter i høst" [2]. 7. januar 2022 ble utlånet gjort om til en permanent overgang, da LSK Kvinner solgte Norstrøm til Arna-Bjørnar. "Det blir spennende å komme tilbake til Bergen og Arna-Bjørnar. Det unge talentfulle laget er kjempespennende, opplevelsen av klubben jeg hadde sist høst har virkelig gjort at avgjørelsen var enkel for et klubbskifte. Fine mennesker, gode trenere og et godt klubbmiljø er viktig for meg. Jeg vil jobbe for å fortsette min utvikling, og da er Arna-Bjørnar klubben for meg", uttalte Norstrøm til Arna-Bjørnars hjemmeside samme dag [3].

Ida Norstrøm spilte for Grei før overgangen til LSK Kvinner, men hospiterte og var med på LSK-treningene i hele 2017-sesongen. Ida Norstrøm har også spilt for Nova Southeastern University i USA.

I følge NFFs hjemmeside har Ida Norstrøm 3 kamper for det norske U23-landlaget. Videre har hun 31 landskamper på aldersbestemte nivåer.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 35 0 2018 - 2021
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar (lån) 1 0 2021
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar 18 0 2022
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar Playoff 2 0 2022
Mal:Country alias Norway Arna-Bjørnar 8 0 2023
Mal:Country alias Norway Stabæk 0 0 2023 - 2024