Klara Rybrink

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Megapiksel.no

Klara Rybrink (født 16. november 1995) er en svensk fotballspiller som 20. juli 2022 signerte for LSK Kvinner. Avtalen varte ut året, men LSK hadde opsjon på ytterligere to år. "-Det er kjempekult og spennende å ha signert for en storklubb som LSK Kvinner, jeg gleder meg kjempemasse til å komme til Norge. Jeg ser frem mot å begynne å trene med laget og møte alle sammen. Jeg er en midtstopper som alltid jobber hardt og er sterk i det defensive. I oppspillsfasen liker jeg å ta med meg ballen fremover. Mitt personlige mål har alltid vært å bli så bra som mulig og hele tiden utvikle meg selv som fotballspiller. Jeg tror derfor at LSK Kvinner passer meg veldig bra, dette kjennes som et rett steg å ta i min karriere. Dette blir en helt ny liga for meg og jeg vil så klart vinne og utvikle meg så mye som det går med klubben", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag som kontrakten ble underskrevet [1]. Kåret av Romerikes Blad til banens beste spiller i sin debutkamp for LSK Kvinner, borte mot Vålerenga 6. august 2022. "Kastet seg inn foran Thorsnes da hun klinte til etter kvarteret spilt. Blokkerte ut til corner på skuddet som hadde god retning. God kommunikasjon med Winnem Jørgensen og de andre bak der. Løste det som kom på en god måte. Meget god også etter hvilen. Høyt oppe i presset, sterk i duellene og kastet seg inn i blokkeringer. En rutinert midtstopper med gode kvaliteter, som blir viktig for LSK denne høsten", skrev RB og ga henne 7 poeng på børsen [2].

Etter 12 offisielle kamper (11 seriekamper og 1 cupkamp) var det likevel slutt for Klara Rybrink i gult og svart som returnerte tilbake til Sverige. "Jeg er veldig takknemlig for tiden jeg hadde i LSK Kvinner. Selv om sesongen ikke gikk helt slik vi håpet på, har jeg virkelig utviklet meg både som fotballspiller og person. Beslutningen om å ikke fortsette i LSK Kvinner er er gjort på grunnlag av at jeg har kjent for mye på hjemlengsel. Jeg ønsker å rette en stor takk til mine nydelige trenere og jentene i laget, jeg kommer virkelig til å savne dem alle", uttalte hun til klubbens hjemmeside 15. desember 2022. Neste stoppested for Rybrink ble Onsala BK i Hallands län, en klubb hun også tidligere hadde spilt for.

I følge det svenske fotballforbundet har hun tidligere spilt for Kristianstads DFF, IFK Kalmar, Kungsbacka DFF og Onsala BK.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 4 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 7 0 2022