Kristoffer Tønnessen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Kristoffer Tønnessen (født 1. oktober 1997) er en norsk fotballspiller som 23. desember 2022 signerte en treårskontrakt med LSK. "Det er en klubb med store tradisjoner, og jeg gleder meg veldig til å spille foran Kanari-Fansen. Jeg er en offensivt anlagt forsvarsspiller med en ok pasningsfot, og innimellom treffer jeg også på et langskudd. Jeg håper å kunne få vist fram det også i LSK. Jeg er også veldig imponert over det samholdet som det ser ut til at laget har. I tillegg har jeg har hørt mye bra om treningskulturen her. Målet må være å vinne en pokal eller to her", uttalte han til LSK.no samme dag [1]. Overfor Romerikes Blad fortalte han litt mer om sine styrker som fotballspiller: " Har for det meste spilt enten venstre vingback eller venstre sidestopper. Jeg har vært innom sentral midtbane og indreløper også, men det har vært som vikar. Ellers er det først og fremst venstrefoten som er min store styrke på banen, og jeg har også en ok toppfart som jeg håper å kunne bruke". Tønnesen kjenner godt til rollene som både venstre vingback og sidestopper: "De to posisjonene står ganske likt hos meg, men de to siste årene har jeg spilt mest sidestopper" [2].
I den mye omtalte playoff-kampen mellom LSK og StartÅråsen 2019, var Kristoffer Tønnesen tilskuer. "Jeg satt på tribunen den kvelden, og det er ikke noen tvil om at det var en fantastisk atmosfære rundt kampen. Den stemningen som ble lagd av Kanari-Fansen, er nok det beste jeg har sett i Norge i hvert fall", fortalte han til RB [3]. LSK per dags dato er et mye bedre lag mener Tønnesen: " Nå er klubben på et mye bedre sted, og jeg er sikker på at vi skal få til mange positive opplevelser på Åråsen framover. Ikke minst så er det et veldig bra fotball-lag. Vi skal kjempe i toppen neste år, og det er en utfordring som jeg ser veldig fram til å ta fatt på. Jeg kunne gått et par andre steder, men jeg falt ned på at dette var det mest spennende tilbudet" [4].

Kristoffer Tønnessen fra hjemmekampen mot Stabæk 04.06.23 Foto: Fredrik Tyskeberg

Fikk gode skussmål etter sesongoppkjøringen i 2023 og ble belønnet med 6 poeng på RBs såkalte "Marbella-Børs": "Utfordrer i to posisjoner. Har fått en positiv start på sin LSK-karriere. Ikke minst har han fått vist at han har en meget god venstrefot. Kan spille både på back- og stopperplass, men foreløpig ser han mest komfortabel ut som midtstopper på venstresiden. Fant seg ikke helt til rette på backen mot Viking, men var meget god i den omgangen han spilte stopper mot Haugesund. Er robust i duellene defensivt og venstrefoten hans er spennende både i innleggssituasjoner og på dødball" [5].

Hans offisielle debut kom, da han i kvartfinalen borte mot Tromsø IL 19. mars 2023 kom inn som reserve for Vetle Dragsnes i det 110. spilleminutt. "Trolig inn for å ta et eventuelt straffespark. Bidro isteden med et innlegg da LSK trykket på og avgjorde kampen", skrev RB i sin vurdering etter kampen [6]. Spilte sin første seriekamp for LSK, da han i bortekampen mot Viking 15. april 2023 kom inn som reserve for Martin Ove Roseth i det 72. spilleminutt. Scoret sitt første mål for LSK i seriekampen hjemme mot Molde FK 23. april 2023. På en corner fra Gjermund Åsen ruvet Tønnessen i luftrommet og headet ballen i mål. Måtte dessverre forlate banen noe senere i første omgang grunnet en skulderskade.

Før han kom til LSK hadde Kristoffer Tønnessen nærmest spilt samtlige seriekamper for Jerv og Start i sine sesonger på sørlandet, kun en ankelskade hadde holdt ham ute i ca. 6 uker. "Bortsett fra den sesongen har jeg ikke hatt skader av betydning før alt kom på en gang i år. Alle skadene er ting det ikke går an å gjøre noe for å forhindre i forkant. Det har vært mye, men nå satser jeg på at jeg er ferdig med de greiene der". Mot Molde FK dro han på seg en skulderskade. "Ola Brynhildsen løp meg rett inn i sida. Også kom Eirik Haugan inn i skulderen rett etterpå. Det ble en dobbelt smell, og jeg hørte det knaset i skulderen. Leddet fikk seg en trøkk der. Heldigvis klarte jeg å spille fotball selv om skulderen var veldig vond. Nå begynner den å bli bra. Det gjenstår bare å trene den opp igjen til der den var". Mot Glimt 7. mai ble han tråkket på. "En Glimt-spiller landet oppe på foten min. Knotten gikk gjennom skoen og det ble et dypt kutt som jeg måtte jeg sy. Jeg ble klar til cupfinalen, men etter å ha spilt der fikk jeg en infeksjon i såret. Da ble jeg satt tilbake igjen og måtte på antibiotikakur i et par uker". Hjemme mot Stabæk 4. juni var uhellet ute igjen. "Jeg tråkket på foten til en Stabæk-spiller og fikk en innoverrotasjon i ankelen. Prøvde å spille videre, men det gikk ikke. Jeg har kommet meg gjennom noen kamper på grunn av smertestillende. Det kan jeg ikke holde på med i lengden. Ankelen har hovnet litt opp igjen, og det kommer fortsatt væske i den når jeg er i for mye aktivitet. Derfor tar jeg det litt med ro denne uka slik at den skal bli helt bra igjen", uttalte han til RB 22. juni [7].I følge hjemmesiden til NFF har Kristoffer Tønnesen 2 U21-landskamper for Norge, begge spilt i 2017 [8].

LSK TV. Intervju med Kristoffer Tønnessen på Marbella mars 2023: - Silkefoten fra Sørlandet stortrives med LSK-tilværelsen

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge IL Imås
Norge Jerv 108 2 2012 - 2019
Norge Start 93 7 2019 - 2022
Norge Lillestrøm SK 34 3 2023 - 2025