Martin Ove Roseth

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no

Martin Ove Roseth (født 10. juli 1998 i Volda) er en norsk fotballspiller som 25. november 2022 signerte en treårskontrakt med LSK. Midtstopperen som kom fra Sogndal IL til LSK uttrykte stolthet og glede på sin første pressekonferanse på Åråsen: "Jeg er veldig stolt og glad for å signere for Lillestrøm nå. Lillestrøm er en stor klubb, og etter praten jeg hadde med Geir Bakke og Simon så var det egentlig en "no brainer" for min del", uttalte han til klubbens hjemmeside [1]. Roseth har tidligere spilt sammen med Igoh Ogbu og Akor Jerome Adams. LSKs to nigerianer hadde gitt klubben gode skussmål: "De har bare gode ting å si om klubben og jeg har fulgt med på de stegene de har tatt, og håper jeg selv kan ta store steg i den gule drakta". Overfor Romerikes Blad utdypet Roseth sitt overgangsvalg: "LSK er en veldig stor klubb, og jeg har veldig tro det som skjer her. Da jeg fikk høre at LSK var interessert, så var det egentlig et ganske lett valg for meg. Spesielt etter den praten jeg hadde med Simon (Mesfin) og Geir (Bakke). De har sagt til meg at de har fulgt meg en stund, og de signerer meg ikke bare fordi jeg er uten kontrakt. De har vist at de har tro på meg, og det er viktig for meg som spiller. Jeg kommer ikke hit bare for å komme hit, men fordi jeg mener at jeg har noe å bidra med her. Det var flere klubber som var ute etter meg, og det var kjekt det selvfølgelig. Men da LSK først kom på banen og jeg følte det var en god match, så var det ingen tvil" [2]. - Roseth la ikke skjul på at 2022-sesongen hadde vært spesiell først og fremst grunnet skader: "Jeg har vært en del skadeplaget, men det er noe både klubben og jeg har tro på at vi skal få orden på. Det siste året har vært spesiell for min del. Da fikk jeg en kraftig strekk i hamstringen, og den holdt meg egentlig ute store deler av sesongen. Det er to hamstring-strekker som har holdt meg mest ute. For min egen del handler det egentlig om å komme raskest mulig i gang med det medisinske apparatet her, få jobbet meg opp og ikke se seg tilbake. Jeg satser på at jeg er ferdig med det nå. I hvert fall er det målet. Å spille på Åråsen-matta er noe jeg gleder meg til. Det var en god opplevelse i 2020 da jeg var med på å vinne her med Sogndal. Jeg ville nok signert for LSK selv om de hadde spilt på kunstgress, men at det er en stor fordel med gress for en kropp som har slitt litt er det ingen tvil om. Det kan bli en bra kombinasjon", fortalte han til RB [3].
Spilte sin første treningskamp for LSK, hjemme mot Sandefjord Fotball 27. januar 2023. "Det var veldig kjekt å komme i gang. Jeg syns vi hadde overtaket hele kampen. Skikkelig kjedelig for oss som spilte i første omgang at de fikk et heldig mål der som gikk via leggen og i mål, men alt i alt så føler jeg at det var en godkjent kamp av oss. Selvfølgelig er det mye å gå på også, men dette var første kampen vår, så det var en god start syns jeg. Det har vært veldig fint. En kjempefin gjeng som er her, og det å komme inn i gruppa her har ikke vært noe problem. Det er bare fine gutter her. Energien i gruppa er bra. Selvfølgelig er det tungt når man har første økt 07.30 uten frokost og du skal løpe i sju-åtte kilometer så tærer det på. Men den gruppa her står godt i det, og jeg regner med at det gir gode resultater etter hvert". RB: Den beryktede løpeturen mot Leirsund – hva syns du om den? "Det er jo mer mentalt egentlig enn det er fysisk tungt. Det er jo kun en lang rett strekke du skal løpe i 45–50 minutter, men man må bare komme seg gjennom det. Enkelt og greit", uttalte Roseth til RB etter kampen [4].

Fikk gode skussmål etter sesongoppkjøringen i 2023 og ble belønnet med 6 poeng på RBs "Marbella-Børs": "Rolig og ballsikker. Spilleren som kom fra Sogndal, hadde gitt et meget positivt inntrykk bade I trening og kamp før treningsleiren. Hans ro, fart og trygghet med ballen gjør at han ser ut som en meget god signering. I kampene i Spania har pasningskvaliteten hans vært litt mer variabel enn tidligere i vinter. Slet også litt med posisjoneringen mot Viking, men i Haugesund-kampen leverte han solid defensivt i tillegg til at han noterte seg for en målgivende på dødball. Utfordres av Kristoffer Tønnessen i kampen om den venstre stopperplassen" [5].

Martin Roseth fikk sin offisielle debut, da han spilte hele cupkampen borte mot Sogndal IL 12. mars 2023. "Bestemann bak. Tilbake på Fosshaugane i sin første kamp for LSK. Den tidligere Sogndal-spilleren stusset Åsens heading videre inn feltet, og den havnet i beina til Adams som satte inn 1-0. Med unntak av en pasningsfeil etter pause, så leverte han en god prestasjon både defensivt og offensivt. Solid debut", skrev RB i sin vurdering etter kampen [6]. Etter kampen som startet med en målgivende pasning uttalte Roseth: "Det var en fin start det. Skulle bare ønske at vi fortsatte med det momentumet vi fikk da vi scoret så tidlig. Vi ga det vekk, og det er ikke så bra. Men 2-1-seier tar jeg alle dager i uka. Vi fikk den tidlige scoringen, og da handlet det egentlig bare om å fortsette å pushe på. Men vi ble for lave, var unøyaktige og bommet med pasningene. Vi spilte ikke gjennom ledd og ble passive. Det er noe vi må finne ut hvorfor skjer. Også må vi lære av det" [7]. Ble av RB kåret til [LSK]]s beste spiller sin første seriekamp for Fugla, borte mot Viking 15. april 2023, men måtte dessverre forlate banen i annen omgang etter å ha fått en albue i nakken av Lars-Jørgen Salvesen. Noe som i følge avisen endret hele kampens karakter, i fordel av Viking. "Best før han ble slått ned. Kom fint i gang og var rolig med ballen. Viste også sine defensive kvaliteter både langs bakkeni lufta. På rett plass feler ganger før pause da han headet unna innlegg foran eget mål. Sterk i lufta på alle andre oppspill også. Var like god etter pause, og det var et slag i trynet både for han og LSK da han måtte gå ut etter en smell i hodet fra Salvesens albue. Hans beste kamp i LSK-trøya i debuten", og ble vurdert til 7 poeng på RB-børsen [8].

Foto: LSK.no

I et intervju med LSK.no fortalte Martin Ove Roseth at skaden tok lengre tid å lege enn hva han hadde regnet med. "Jeg trener lett for meg selv i juni og juli. Målet er å vedlikeholde formen best mulig frem til jeg får grønt lys til å være med for fullt. Jeg håper å være tilbake på banen i løpet av august. Når du sliter eller ting er tøft, så får man virkelig merke at det er en garderobe som ivaretar alle. Vi er en kompisgjeng, enten det handler om spillere eller støtteapparatet. Det har vært en tøff periode, men jeg håper å kunne bidra til gode opplevelser for både klubben og meg selv når jeg er tilbake" [9].

Var tilbake på banen og spilte de siste minuttene av treningskampen hjemme mot Kongsvinger 7. september. "Jeg fikk de siste fem, seks, sju minuttene. Jeg skulle gjerne ha spilt mer, men en utrolig god følelse endelig å være tilbake på banen selv om bare var en treningskamp. Det er ikke i til å legge skjul på at den tida jeg har vært gjennom har vært tøff. Det hele har vært veldig usikkert og vanskelig å forholde seg til. Men lagkameratene har backet meg hele veien, og det har gjort det lettere. Nå kjennes alt bra ut, så nå ser jeg fremover - og håper det har vært gjennom er et lukket kapittel. Jeg føler meg helt fin nå", uttalte han til klubbens hjemmeside etter kampen [10]. Spilte sin første seriekamp etter skaden mot Viking, da han i seriekampen borte mot Sarpsborg 08 17. september kom inn som reserve for Kristoffer Tønnessen i det 75. spilleminutt. Hans første seriemål kom - passende nok - i seriekampen hjemme mot Vålerenga 22. oktober 2023. Ble også av RB kåret til banens beste spiller - med 8 poeng - "Dette fortjente han. Viktig med sin ro og sitt smarte fotballhode fra avspark. Passerte ledd med ballen og var sikker med pasningsfoten. Var muligens i offside da han var nær ved å heade inn 1-0 etter 15 min. Gjorde alt riktig da han skallet LSK opp i ledelsen på Åsens corner før halvtimen var spilt. Leverte helt suverent resten av kampen også. vant alt av dueller både i lufta og langs bakken. Banens beste" [11].


LSK TV. Intervju med Martin Roseth på Marbella mars 2023. - LSK var en «no-brainer» for Svendsens nye romkamerat.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Volda 13 0 2013 - 2014
Norge Molde FK 1 0 2014 - 2017
Norge Levanger FK 14 0 2018
Norge Molde FK 0 0 2019
Norge Sogndal IL 16 0 2019
Norge Sogndal IL (Play Off) 1 0 2019
Norge Sogndal IL 51 0 2020 - 2021
Norge Sogndal IL (Play Off) 1 0 2021
Norge Sogndal IL 11 1 2022
Norge Lillestrøm SK 17 2 2023 - 2025