Laura Gashi

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Emil Saglien Ruud. Megapiksel.

Laura Gashi (født 22. mai 2002) er en norsk fotballspiller som 14. oktober 2021 signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner. I et intervju med RB samme dag uttalte hun blant annet: "Det føles selvfølgelig veldig bra, og jeg legger ikke skjul på at det allerede er litt sommerfugler i magen. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med spillergruppen og komme i gang med fotballen. Men først ligger fokuset på å spille ferdig sesongen sammen med jentene i Lyn. Jeg følte det var et riktig steg videre i min fotballkarriere. LSK er en klubb jeg vil kunne utvikle meg selv som fotballspiller enda mer, sammen med mange gode og erfarne spillere rundt meg. I 2016 var jeg i LSK-hallen sammen med min far og så på LSK ta seriegull. Da håpet jeg at jeg en dag kunne stå der og løfte pokalen i den drakta" [1]. Debuterte for LSK Kvinner i serieåpninga hjemme mot Kolbotn 20. mars 2022. "Kriger mye. Vil mye hele veien, men manglet litt på den siste finishen. Klarte ikke å skape det helt store på egenhånd, men kom mer til sin rett utover i kampen", skrev RB i sin vurdering etter debutkampen [2].
I et intervju med Norske Fotballkvinner, gjengitt på toppserien.no 24. mars, fortalte Laura Gashi at samarbeidet med Hegerberg-familien hadde vært svært viktig for henne. "Samarbeidet har vært veldig viktig. Han (Stein Erik Hegerberg, far til Ada og Andrine Hegerberg) har gitt meg mange gode råd, og det var han som anbefalte meg å dra til Lyn for å få spilletid. Etter at jeg gjorde det, har jeg blitt tryggere på meg selv på banen og tatt nivået. Jeg føler meg trygg på at jeg er god nok og at jeg kan matche de beste. Rådene er direkte og konkrete – og han er er veldig opptatt av å få meg til å tenke selv. Det har vært veldig viktig for min karriere, og vil fortsette å være det. De har masse erfaring derfra og jeg spurte Stein Erik om råd. Etter det har han vært min rådgiver, vært på kamper og gitt gode tilbakemeldinger på hva jeg er nødt til å gjøre bedre. Han vil mitt beste og har masse god erfaring med Ada og Andrine. Så jeg føler meg ganske trygg på det han sier". Gashi fortalte også at hun valgte å takke nei til andre klubber for å bli LSK Kvinner-spiller i vinter. "Det er en klubb jeg har hatt lyst å dra til tidligere. Jeg fikk et godt tilbud fra dem, i tillegg til at de ønsker å kjempe om serie- og cupgull. Da passet det perfekt. Jeg har fått en opptur etter overgangen. Jeg kan dra på trening bare for å spille fotball og gjøre det jeg elsker. De er veldig flinke til å følge opp om det er noe du må bli bedre på og gi beskjed. Jeg er bedre på ting jeg hadde som mål tidligere i år, og har kommet lenger enn de hadde sett for seg. Det har de bekreftet", uttalte Laura Gashi [3].

Var tilbake etter en ankelskade i cupkampen borte mot Fredrikstad FK 31. mai 2023. "Shit så deilig det var. Det var så etterlengta og det har kribla i beina så lenge nå. Skuddfoten er egentlig ganske god men har satt den på vent en stund nå. Etter syndesmoseskaden har det vært lite skudd, men deilig å få fyrt av å se at det ikke er farlig eller vondt lenger. Blir bare bedre å bedre utover. Kroppen kjennes grei ut. Det har blitt en del egentreninger med bror og søster, og joggeturer i skogen for å komme tilbake i form, så det er jeg ikke redd for. Det viktigste er at jeg er på ball igjen, for det er det jeg elsker å gjøre", uttalte hun til RB etter kampen [4]. Laura Gashi valgte å forlate klubben etter endt sesong.


Laura Gashi har tidligere spilt for Tiller, Trondheims-Ørn, Rosenborg og Lyn. I følge hjemmesida til NFF har hun 29 landskamper for Norge på aldersbestemte nivåer og scoret 4 mål.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 17 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 6 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 9 0 2023