Oda Mathilde Johansen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner/Megapiksel.no

Oda Mathilde Johansen (født 28. juli 2004) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i cupkampen borte mot Grand Bodø kom inn som reserve for Nora Eide Lie i det 80. spilleminutt. Fikk sin Toppseriedebut i serieavslutninga hjemme mot Sandviken 13. november 2021. Hun kom da inn som reserve for Casandra Lüthcke i det 91. spilleminutt. Signerte en proffkontrakt med LSK Kvinner 18. februar 2022. Avtalen varer ut 2023-sesongen. "Jeg syns det er gøy å nå et mål jeg har jobbet hardt for. LSK Kvinner er en etablert klubb med vinnerkultur og jeg gleder meg til å bidra. Jeg tror at ved å spille med gode medspillere i LSK Kvinner, og med flinke trenere rundt meg, vil jeg utvikle meg videre", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [1]. Nytt kort innhopp i seriekampen borte mot Avaldsnes 27. mars 2022. I Toppserien var hun for første gang i LSKs startellever i hjemmekampen mot Lyn 22. mai 2022. "Jeg var ekstremt nervøs. Jeg har aldri kommet ordentlig i gang i en Toppserie-kamp, og var veldig nervøs da jeg skulle starte også, så jeg var veldig nervøs og uvel. Jeg er veldig sliten og veldig glad. Det var seigt de siste minuttene altså. Jeg har ikke spilt 90 minutter på veldig lenge, men det var veldig deilig å få noen minutter i Toppserien og ikke minst få starte - det setter jeg veldig stor pris på. Jeg fikk roet nervene etter hvert og slappet mer av, og ikke minst spilt med lagvenninnene mine akkurat sånn som jeg ville, så det var veldig deilig. Vi slet litt fremover igjen. Vi hadde ballen veldig mye, men vi kom ikke til nok sjanser og satte eller ikke de sjansene vi fikk", uttalte hun til RB etter kampen [2]. Scoret sitt første seriemål for LSK Kvinner borte mot Røa 21. mai 2023. "Jeg ble litt overrasket da ballen gikk i mål, og jeg vil ikke si det var et skudd jeg prøvde på, men inn gikk den. Det var egentlig ment å være et innlegg langs bakken som var planen", fortalte hun til RB [3].
10. desember forlenget hun kontrakten med LSK Kvinner, den nye avtalen varer ut 2025. "Det kjennes bra å forlenge med to nye år, jeg trives veldig godt i klubben. Vi har en veldig god spillergruppe med godt samhold, og vi har et godt trenerapparat. Det er jo ikke så lenge siden jeg spilte i Fjellhamar til jeg er her. Det har vært gøy å ta steg så fort, og jeg gelder meg til å ta nye steg i tiden fremover", uttalte hun til klubbens hjemmeside [4].


Oda Mathilde Johansen har tidligere spilt for Fjellhamar FK. I følge NFF har hun 2 landskamper for U23, samt 31 landskamper på aldersbestemte nivåer for Norge og scoret 2 mål.

  • EM-sølv for J19-landslag, arrangert i Tsjekkia 2022. Oda Mathilde Johansen spilte gruppespillskampene mot England, Tyskland og Sverige. Matchvinner med kampens eneste mål mot Sverige. Noe som også sikret Norge en plass i semifinalen. Kom inn som reserve i semifinalen mot Frankrike. Kom også inn som reserve i finalen mot Spania.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 13 0 2021 - 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner (Play Off) 7 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 40 1 2023 - 2024