Tilde Andersson

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK Kvinner.

Tilde Andersson (født 26. august 2007) er en norsk fotballspiller som 8. september 2022, og bare 15 år gammel, signerte for LSK Kvinner. "Det er veldig stort å signere for LSK Kvinner. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, og dette er noe jeg har jobbet for i mange år. Jeg har lyst til å spille på a-laget til LSK Kvinner og på landslaget. Hvis en ser lengre frem i tid håper jeg å kunne få spille i utlandet. Jeg begynte å spille fotball i Rælingen, men gikk tidlig til Lillestrøm Sportsklubb. Der har jeg vært siden jeg fylte 8 år og det har vært veldig utviklende for meg. Jeg har vært med på kretssamlinger helt siden starten, og jeg er nå på J15-landslaget. Som spiller er jeg teknisk, rask, kreativ og offensiv med god spilleforståelse", uttalte hun til klubbens hjemmeside samme dag [1]. - Tilde Andersson debuterte for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Åsane 30. oktober 2022 kom inn som reserve for Rebecka Holum i det 89. spilleminutt. I følge LSK-kvinner.no var hun da den yngste spilleren klubben hadde benyttet i Toppserien [2].
Signerte proffkontrakt med LSK Kvinner 6. januar 2023. "Jeg tenkte ikke at det skulle skje så fort. Jeg er jo bare 15 år, så jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er litt rart på en måte. Det er selvfølgelig veldig gøy, og noe jeg alltid har drømt om. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få være med A-laget så fort, sier hun og legger til at det er et annet nivå på treningene. Det har gått veldig bra på treningene synes jeg. Men jeg merker jo at det er stor forskjell fra det jeg er vant til. Men det har vært gøy og jentene har tatt meg godt imot", uttalte hun til Romerikes Blad noen dager senere, og fortalte også litt om sine videre ambisjoner . "Først og fremst er det jo en fast plass på A-laget her i LSK, så er det jo klart at A-landslaget hadde vært veldig kult etter hvert. Utlandet er jo også en drøm, men det er langt frem i tid. Først vil jeg utvikle meg her i Lillestrøm" [[3]. Spilte sin første vanlige seriekamp, da hun i serieåpninga hjemme mot Avaldsnes kom inn som reserve for Mille Ivi Christensen i det 68. spilleminutt. "Meget spennende. God med ballen i bena på små flater og lager ofte store rom til seg selv og andre. Nydelig pasning til Holt Andersen etter 82 minutter. Stortalentet viste at hun har noe i Toppserien å gjøre", skrev RB i sin vurdering etter kampen [4]. Scoret sine to første seriemål for LSK Kvinner i bortekampen mot Åsane 3. juni 2023. "Dette var veldig stort. Det var veldig gøy og stort å få to scoringer i dag. Det er noe jeg har ventet på at skulle komme, ettersom jeg har vært ganske nærme i de andre kampene også. Så det var veldig deilig at det endelig satt i dag. Jeg hadde ikke forventet å få så mye spilletid som jeg har fått denne sesongen, så det at jeg er med på å påvirke kampen på den måten med to scoringer er selvfølgelig utrolig stas". Hva er det som gjør at du er så uredd og bare kjører på? (RB) "Jeg føler at jeg greier å holde nervene i sjakk og holde meg rolig med ball. Selv om jeg pleier å være litt nervøs før hver kamp, men det er noe jeg tenker bare er positivt. Man vil jo alltid vise seg frem, så man føler jo på et lite press. Men så tror jeg mange tenker på at jeg bare er 15 år, så da forventer de kanskje ikke like mye såpass tidlig. Men samtidig setter jeg høye krav til meg selv og vil få til ting, så jeg liker egentlig at folk forventer ting av meg", uttalte hun til RB etter kampen [5].

2024-sesongen startet på verst tenkelig måte, da hun på treninga 2. februar røk et korsbånd og dro også på seg en meniskskade [6].

I følge NFFs hjemmeside har Tilde Andersson 5 kamper for det norske J17-landslaget og scoret 2 mål. Videre har hun 8 landskamper for J-16, 1 mål og 3 kamper for J15-landslaget, 2 mål. Vinner av det åpne nordiske mesterskapet for J16-landslag i 2023.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 1 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 20 2 2023