Vebjørn Hoff

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK.no
Fra semifinalen mot Glimt 26.04.23. Foto: Fredrik Tyskeberg

Vebjørn Alvestad Hoff (født 13. februar 1996) er en norsk fotballspiller som 22. mars 2023 signerte en treårskontrakt med LSK. I følge Telemark Arbeiderblad og Romerikes Blad kostet overgangen fra Rosenborg ca. 2 millioner kroner. Spilleren selv var selvfølgelig strålende fornøyd med å bli en del av mannskapet på Åråsen. "Dette gleder jeg meg til, og det er deilig å ha det i boks. Lillestrøm er en klubb som er veldig på vei oppover, og valget var enkelt til slutt. Jeg føler meg sterkt ønsket, sier Hoff, som har store ambisjoner. Jeg skal være med på å bidra til at Lillestrøm tar et steg til. Laget har vært stabilt gode med to fjerdeplasser på rad og har spilt bra fotball. Jeg vil bidra med alt jeg kan både på og utenfor banen. Vi skal slåss om medaljer. Semifinalen i cupen er en ren bonus, men det hadde vært fryktelig moro med en Ullevaal-tur", uttalte han til LSK.no etter at kontrakten var signert [1].

Overfor Romerikes Blad la Hoff til: "Det som fristet mest er at det er klubb som er i positiv utvikling og på vei oppover. Virker som det er bra fagfolk i klubben, og at det prates fag og at folk utvikles her. Det selges også spillere, og det er et tydelig tegn på at folk utvikles i klubben. Også har jeg lyst til å putte mer inni potten her som gjør at LSK kan utvikles enda litt". På spørsmålet om hvordan han selv ser seg som spiller svarte Vebjørn Hoff: "Jeg er en ledertype som prater mye og tar mye ansvar både på og utenfor banen. Er trygg med ballen og har bra forflytning. Det er i hovedsak det jeg skal bidra med" [2].

Vebjørn Hoff debuterte for LSK, da han i bortekampen mot Viking 15. april 2023 kom inn som reserve for Akor Jerome Adams i det 71. spilleminutt. "Kom inn da det kokte som mest på Viking stadion etter Roseths skade. Rakk ikke å komme inn i kampoen før det sto 0-1. Viste etterpå at han har mye å bidra med. Men det ble en annen type kamp enn det så ut til å bli da han kom inn", skrev i RB i sin vurdering [3]. Var for første gang i LSKs startellever i seriekampen hjemme mot Molde FK 23. april 2023, og ble likegodt kåret til banens beste spiller av RB. "En gigant på midten. Åpnet med å skalle et Molde-oppspill langt unna farlig område. Fulgte opp med å komme inn bak Tønnesen og stoppe et gjennombrudd etter at sørlendingen hadde slått en feilpasning. Fortsatte å være på rett sted som balansespiller etter det. Hadde flere viktige redningsaksjoner også etter pause. Også inne i egen boks. Trygg, god og smart med ballen. En meget god kamp. LSK har fått en ny gigant i den dype rollen på midten. Eneste lille minus var at han ble stående å se på ballen og kunne støtet opp i Breivik på baklengsmålet", skrev avisen i sin vurdering og ga ham 8 poeng på børsen [4]. Kåret også til BB i semifinalen mot Bodø/Glimt 26. april. "Ser løsningene før han får ballen. Har full oversikt hele tiden. Beveger seg riktig og har stort sett alltid god tid når han får ballen. Orienterer seg så godt før han får ballen at han alltid har løsningen klar. Samtidig har han teknikken til å utføre det presist med den første berøringen. Slik han gjorde da han på volley slo i bakrommet til Adams før 1-0. Fikk før det LSKs første sjanse da han kom fri og headet Ibrahimajs frispark, men Haikin fikk slått til corner. Hadde også en god andreomgang. Var på rett sted stort sett hele tida da også. Best på et meget godt lag", RBs vurdering [5].
I et intervju med RB 28. september 2023 innrømmet Hoff at han var svært takknemlig for støtten fra publikumet på Åråsen. "Vi har spilt litt marginfotball i det siste med mange dueller. Da er det viktig å få kampen inn i sitt spor og være først på ballen. Der hjelper Åråsen-publikummet oss veldig. Jeg må være ærlig å si at trøkket på hjemmebane betyr mye. Det gir en ekstrem positiv forsterkning hver gang du gjør noe bra når det er et slikt trøkk. Jeg vet hva jeg velger. Vi i LSK er privilegerte som får den rammen rundt kampene på hjemmebane som vi gjør. Det er mange som ikke har det trøkket, og vi som fotballspillere må egentlig bare nyte det. Deilig å få oppleve det 15 ganger i året" [6].


I følge NFFs hjemmesider har Vebjørn Hoff 8 kamper for det norske U21-landslaget. Han har også 18 landskamper på andre aldersbestemte nivåer. 2 G19-kamper, 13 for G18-landslaget og 3 på G17-landslaget, ingen mål.


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Spjelkavik IL 1 0 - 2011
Norge Aalesunds FK 82 3 2014 - 2017
Norge Odd 83 4 2018 - 2020
Norge Rosenborg 26 0 2021 - 2023
Norge Odd (lån) 11 3 2022
Norge Lillestrøm SK 36 0 2023 - 2024