Magnus Knudsen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Hopp til navigering Hopp til søk
Magnus Nordengen Knudsen. Foto: LSK.no

Magnus Nordengen Knudsen (født 15. juni 2001) er en norsk fotballspiller som 3. oktober 2018 signerte en proffkontrakt med LSK. Avtalen varer fra 1. januar 2019 og ut 2021-sesongen. Debuterte for LSK, da han i cupkampen mot Gjelleråsen IF 1. mai 2019 kom inn som reserve i sluttminuttene for Kristoffer Ødemarksbakken. Fikk et nytt innhopp i cupkampen borte Kvik Halden 22. mai. Magnus Knudsen fikk sin eliteseriedebut, da han i bortekampen mot FK Haugesund kom inn for Arnór Smárason i det 84. spilleminutt.
Før sesongoppstarten i januar 2020 publiserte LSK.no et intervju med midtbanespilleren hvor han blant annet uttalte: "For 2020 ser jeg mange muligheter. Jeg vil og jeg ønsker å spille så mye som mulig. Jeg vil bevise at jeg er god nok, og ikke fordi vi må/ønsker bruke unge spillere. Men jeg er tålmodig og det trengs mye hard jobbing for å komme inn i laget. For lagets del ser jeg muligheter til å bygge opp nivået vi skal ligge på" [1]. Leverte en solid søknad om mer spill på A-laget i LSKs første treningskamp for sesongen, hjemme mot Tromsø IL 1. februar. Knudsen scoret ett mål og var blant kampens aller beste spillere. "Han legger ned nok meter, han er sterk nok i duellene og han har et meget god blikk. En spennende spiller", uttalte hovedtrener Geir Bakke etter kampen. Magnus Knudsen var også fornøyd etter kampen: "Føler jeg er både sterkere og smartere enn jeg var for ett år siden. Nå spiller jeg med mer intensitet og eksplosivitet. Det er min tredje sesong i en profesjonell gruppe, og jeg trener med gode spillere hver dag. På den måten har jeg spilt på meg mer erfaring" [2]. Nytt innhopp i seriekampen hjemme mot Ham-Kam 7. juli 2020. Denne gangen på Åråsen. "Det føles veldig bra. Vi spiller en kjempematch. Nesten sykt at det bare står 2-0. Vi kunne scoret mye mer, hverfall i første omgang. Så var det utrolig gøy å spille på Åråsen. Det er noe helt eget å spille på en så fantastisk stadion", uttalte Knudsen til klubbens hjemmeside [3].

Var i LSKs startellever i seriekampen hjemme mot Ull/Kisa 14. august 2020 og ble RB kåret til banens beste spiller. "Meget god kamp. Vant mange dueller i starten. Veldig bevegelig. Nesten alltid smarte valg med ballen. Et brukbart skuddforsøk før pause. Litt heldig som slapp gult da han satte knottene i leggen på Langås. Headet unna på første stolpe på flere cornere. Godt innlegg til Lehne Olsens mål og klok da han spilte fram til Kallevågs kjempesjanse. Litt overraskende at han ikke fikk stå på banen. Gjorde ikke en ting feil. Banens beste" [4]. 8. september forlenget han kontrakten med LSK. Den nye avtalen varer ut 2023-sesongen. "To år ekstra med klubben i mitt hjerte høres helt fantastisk ut. Jeg gleder meg til mange flere år i Lillestrøm. Så skal jeg gjøre mitt beste for å få oss tilbake der vi hører hjemme", uttalte han til klubbens hjemmeside [5]. Scora sitt første seriemål for LSK i hjemmekampen mot Kongsvinger 21. september 2020. Heada ballen over KIL-keeper Riffi Mandanda som var ute på en skikkelig bærtur. Våkent. Godt sett og utført av unge Knudsen. Magnus Knudsen om sitt første mål: "Så keeperen var langt ut fra streken, og min eneste tanke da ballen kom mot meg var å få den mot kassa. Da ville den enten bli reddet på streken eller trille inn. Men da jeg headet ballen hadde jeg ikke litt troen på at den skulle gå inn en gang. Da jeg så at det ristet i nettet var det en deilig følelse", uttalte han til RB etter kampen [6].

Innrømmet i et intervju med RB 1. mars 2021 at sesongavslutningen i OBOS hadde vært tung. "Høsten var mer utfordrende for meg. Jeg begynte å bli litt seigere mot slutten av en lang sesong. Jeg kjente det på kroppen. Vi fikk inn flere spillere med friske bein som hadde spilt regelmessig fotball som Ulrik (Mathisen) i 2. divisjon. Han kom inn og tok egentlig plassen min i de siste kampene. Det var tøft for meg psykisk i den perioden. Men jeg hadde et godt samarbeid med Mette Rosseland (LSKs personlige utvikler red.anm.) på den tida. Det var viktig for meg", fortalte Magnus Knudsen, som følte at samarbeidet med Rosseland virkelig hadde gitt ham et løft før den nye sesongen. "Det har gjort at jeg har fått en frisk start før sesongoppkjøringen i år. Jeg kunne starte med blanke ark og god selvtillit inn mot 2021. Jeg vet at det vil gå litt opp og ned som ung fotballspiller. Det handler egentlig om å være tålmodig, så kommer sjansene etter hvert håper jeg". Magnus Knudsen viste i de tre internkampene at han var mer meget motivert for å kjempe om en plass i startelleveren, og da helst i ankerrollen på midtbanen. "Det er min favorittposisjon. Jeg har roen og begynner å bygge opp en fysisk pakke som gjør at jeg kan passe veldig godt der. Mine egenskaper akkurat nå tilsier kanskje mer en indreløperrolle, men jeg mener jeg kan utvikle meg til å passe best i den rollen jeg brukes i nå. Mathew har vært førstevalget der. Når han er i form er han en klar startspiller og en av de beste i Eliteserien, men jeg føler i hvert fall at jeg gir ham en god kamp om plassen. Jeg er nok bak ham nå, men målet mitt er å slå ut ham etter hvert". Likevel var ikke Knudsen fremmed for å gå på utlån i løpet av sesongen, både Ull/Kisa og Strømmen IF var i følge RB interesserte i å hente midtbanespilleren. "Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med treningshverdagen vi har her. Vi har et veldig proft opplegg, trener bra og har en fin gruppe. Det gjør at jeg er godt fornøyd med å være her og ta opp kampen om plass på laget, så får vi se hvordan jeg står i gruppa senere. Hvis det blir slik at jeg sitter på benken og får noen minutter her og der, så må jeg kanskje vurdere et utlån til en klubb hvor jeg sannsynligvis får spille 90-minuttere", uttalte Magnus Knudsen [7].

15. mars valgte Magnus Knudsen likevel å gå på ut lån til Ull/Kisa: " Det har vært litt snakk med agenten min (Mike Kjølø red.anm.), Geir (Bakke) og Simon (Mesfin) den siste uka. Jeg tror løsningen som har kommet opp kan være det beste for meg. Jeg føler at jeg trenger litt stabilitet. Slik jeg ser det nå er kanskje stabilt spill i Obos-ligaen det rette for meg. Det jeg ønsker mest er å spille for LSK i Eliteserien, men om den korteste veien dit er å spille fast i Obos-ligaen eller å bli i LSK, er vanskelig å si. Agenten min og jeg føler at det jeg trenger mest er stabilitet. Det kan være lurt å starte i en ny klubb med en gang framfor å vente til seriestart", uttalte han til RB [8]. Knudsen er sentral midtbanespiller og vet at han blant annet konkurrerer med Ifeanyi Mathew om plassen: " Jeg ønsker å spille i den sentrale rollen, og jeg vet hva Mathew har i seg. Når han kommer i form, mener jeg han er en klar førstelagsspiller. Geir (Bakke) ga beskjed om at jeg spiller om jeg er bedre enn Mathew. Men jeg tror han vil komme i god form, og at det da vil vanskelig for meg å holde ham ute av laget. Derfor har jeg følt at det er viktig å gå nå, slik at jeg får innblikk i hvordan Ull/Kisa spiller". - Etter to uker kan LSK kan hente ham tilbake på kort varsel om det er behov for det. Den nasjonale utlånsordningen for unge spillere betyr at LSK kan hente tilbake Knudsen med 48 timers varsel når de selv ønsker det.

Magnus Knudsen debuterte for Kisa i serieåpninga borte mot Sogndal IL 15. mai 2021. Spilte 11 seriekamper for Kisa, Knudsen startet i alle 11, før han 15. juli ble hentet tilbake av LSK igjen. "Jeg fikk en telefon fra Geir Bakke i går som ville ha meg hjem. Det er en god mulighet for meg. Kampene kommer tett nå. Ser frem til å kjempe meg inn i startelleveren. Tiden i Kisa har vært veldig fin. Gode spillere, god gjeng med bra personligheter, fin administrasjon. Bare positive ting å ta med seg fra oppholdet. Vi har hatt et spillende prosjekt som mange av spillerne har vært lojale til og har stor tro på. Det har vært veldig givende. Det har hjulpet meg til å bli bedre med de egenskapene jeg hadde fra før av til å bli enda bedre. Jeg er veldig fornøyd med spilletiden og tilliten jeg har fått. De har gitt meg mer kjøtt på beina. Jeg føler jeg har mer erfaring fra toppnivå. Spilt mange viktige kamper med høyt nivå og tempo. Det gjør at jeg føler meg mer rusta til å spille Eliteserie-fotball i år, enn hva jeg har gjort tidligere. Håper på at jeg kan bidra med det jeg er god til i Lillestrøm. Dere får en spiller med mer erfaring. Kan bidra med ro i spillet og det oppbyggende spillet. Vi spilte en del ut bakfra i Kisa, så jeg kommer til å bidra mye med det og holde på ballen så lenge som mulig. Håper jeg har blitt en bedre spiller også. Ser frem til å vise det jeg kan her på Åråsen", uttalte Magnus Knudsen til LSK.no. [9]. Gjorde comeback etter utlånet, da han i hjemmekampen mot Molde FK 18. juli kom inn som reserve for Lars Ranger. I Kaan Kairinens skadefravær høsten 2021 fikk Knudsen muligheten til å vise seg fram og gradvis tok han nye steg. Noe han også innrømmet i et intervju med RB 21. oktober. "Jeg synes jeg tar for meg mer for hver kamp som går. Selv var jeg misfornøyd med prestasjonen min mot både Odd og Tromsø, men det har gått mye bedre mot Sarpsborg og Kristiansund. Så det er i hvert fall en stigende kurve, og det må jeg ta med meg. Jeg vet at jeg er god nok med ballen til å være kreativ hvis jeg blir satt opp i gode situasjoner. Det føler jeg at jeg har lyktes bedre med i de siste kampene. Formen er bra, og jeg tar med meg god selvtillit fra kampen mot Kristiansund". I samme periode fikk han også sine to første kamper på U20-landslaget. "Det var veldig inspirerende å få starte en U20-landskamp. Jeg har aldri startet en landskamp noensinne, men nå gikk jeg rett inn i startelleveren selv om jeg i utgangspunktet ble hentet inn som reserve i troppen. Jeg synes også jeg gjorde to ganske gode kamper mot Portugal og Polen selv om vi tapte den mot Polen. Jeg koser meg om dagen, og jeg har nok ikke hatt en bedre periode tidligere. Det å starte U20-landskamper og spille i Eliteserien er noe annet enn å spille G16 interkrets", uttalte han til RB [10].


Magnus er sønn av tidligere LSK-keeper Jon Knudsen. I følge hjemmesiden til NFF har Magnus Knudsen 8 landskamper på aldersbestemte nivåer fordelt på 3 kamper for U20-landslaget. Blant annet spilte han 11. oktober 2021 U20-landskampen på Åråsen mot Polen. 2 kamper for G19-landslaget og 3 kamper for G18-landslaget. Debuterte for Norge mot Slovakia 8. februar 2019. Landskampen spilt på La Manga.

  • Kåret av supporterne til Årets Spiller for LSK2 i 2018.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Norge Lillestrøm SK 26 1 2019 - 2020
Norge Ull/Kisa (lån) 11 0 2021
Norge Lillestrøm SK 17 0 2021