Amanda Johnsson Haahr

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: Megapiksel.no

Eva Amanda Johnsson Haahr (født 23. februar 1996) er en svensk fotballspiller som 14. juli 2022 signerte for LSK Kvinner. Avtalen varte ut 2022, men LSK hadde sikret seg opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere ett år. "Det kjennes veldig bra å signere for LSK Kvinner. Jeg har ventet litt på å signere for klubben, og det har vært en lang sommerferie, så det er fint å endelig være på plass. LSK Kvinner har vært en stor klubb i Norge i mange år, noe som tilsier at klubben har både kunnskaper og ambisjoner om å komme seg opp på et slikt nivå igjen. Mine ambisjoner er å bidra på denne reisen, slik at vi kommer lenger opp enn der vi befinner oss nå i prestasjoner. Jeg har erfaring fra Champions League, og jeg begynner å opparbeide meg litt erfaring generelt, så dette er noe jeg håper å bidra med inn i troppen", uttalte den offensive spilleren som ikke la skjul på at Signe Holt Andersen var en av grunnene til at hun kom til Lillestrøm. "Signe og jeg har alltid hatt et veldig bra samarbeid, både på og utenfor banen. Det er klart at det faktumet at Signe allerede er her, spilte litt inn da jeg tok valget om å signere for LSK Kvinner", fortalte hun til klubbens hjemmeside [1]. Overfor RB beskrev hun sine fotballferdigheter slik: "Mine spisskvaliteter som fotballspiller er fremst farten min og det å utfordre en mot en offensivt. Jeg har spilt fotball på høyt nivå lenge nå, så jeg kan også bidra med mye erfaring, spesielt i garderoben før kamper. Der er jeg ganske rolig og avslappet" [2]. Scoret ett mål sin debutkamp for LSK Kvinner borte mot Vålerenga 6. august 2022. Til Romerikes Blad uttalte hun blant annet dette etter kampen: "Det er klart at man får en ekstra spenning i kroppen inn mot et derby, og jeg elsker å spille sånne kamper. Og jentene i LSK har trigget oss nye også inn mot kampen, så det har vært veldig bra" [3].

Forlenget kontrakten med ytterligere ett år 8. desember 2022. "Det føles veldig bra å forlenge kontrakten min med LSK Kvinner! Jeg har vært i dialog med klubben en stund nå, så det er godt å endelig bli enige. Jeg ser veldig fram mot ett år til i LSK Kvinner. Jeg trivdes med laget fra dag én dag da jeg kom til klubben. Jeg har utviklet meg mye under de månedene jeg har vært her, og jeg liker godt den rollen jeg har fått på banen. Trenerteamet har hatt en stor rolle i den utviklingen jeg har hatt og de har gjort at jeg trivdes, det setter jeg stor pris på. Ting skjer fort i fotballen og nå kommer André inn. Det blir spennende å se hva vi kan gjøre sammen som lag, og hvordan han kan bidra til å fortsette min utvikling", uttalte hun til klubbens hjemmeside [4]. Ny forlengelse av kontrakten signert 23. juni 2023. "Det kjennes veldig bra. Når klubben ville forlenge fantes det ingen tvil. Jeg har trivdes veldig bra under min tid i klubben, og dette viser at de har troen på meg. Vi har startet sesongen på en veldig bra måte, selv om vi har et ganske nytt lag og nye trenere. Dette er noe som gjør at det er veldig spennende å se hvor bra vi faktisk kan bli. Jeg har veldig stor tro på laget, og selv om mange sier vi har overrasket i årets sesong, har vi alltid hatt en veldig stor tro på oss selv innad i gruppen", uttalte hun til klubbens hjemmeside [5].
Mistet flere av kampene i vår-sesongen 2024 grunnet en sene-skade under foten.

Amanda Johnsson Haahr har tidligere spilt for IS Halmia, Växjo DFF, BK Häcken (Kopparbergs/Göteborg FC) og belgiske OH Leuven. I følge hjemmesiden til det svenske fotballforbundet har hun 4 landskamper for Sverige på aldersbestemte nivåer. 2 kamper for både J19- og J17-landslaget [6].


Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 4 1 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 7 3 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 35 7 2023 - 2024