Signe Holt Andersen

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
LSKKvinner/Megapiksel.no

Signe Holt Andersen (født 28. august 1999) er en dansk fotballspiller som 26. november 2021 signerte en toårskontrakt med LSK Kvinner. Holt Andersen har tidligere spilt for svenske Växjö DFF og italienske Lazio. I et intervju med klubbens hjemmeside uttalte Holt Andersen samme dag: "LSK Kvinner er en klubb med store ambisjoner, ett profesjonelt set-up og en klubb som har et supert treningsmiljø. Klubbens filosofi matcher meg, og dette er et sted hvor jeg føler at jeg kan utvikle meg som fotballspiller, sier Signe. Jeg ser frem mot å oppleve Norge både på og utenfor fotballbanen – og så gleder jeg meg til at møte mine nye lagkamerater og hele staben, sier Signe. Jeg vil beskrive meg selv som en teknisk og kreativ spiller, som elsker å utfordre motstandernes forsvar. Som person er jeg meget sosial og åpen, og jeg bidrar med positiv stemning i garderoben" [1]. Hovedtrener Knut Slatleim og sportssjef var begge svært fornøyde etter at avtalen var på plass og underskrevet: "Signe er en offensiv spiller som kan bekle de fleste roller høyt i banen. Hun er ballsikker, flink til å finne de ulike rommene høyt i banen og er god til å drive med ball for å skape ubalanse. Vi er utrolig godt fornøyd med å lande Signe, en spiller vi har fulgt lenge og hatt dialog med i flere måneder. At vi nå lander henne er en signalsignering for LSK Kvinner. Det kommer inn ei ung og sulten jente med gode internasjonale referanser fra toppmiljøer i Danmark, Sverige og Italia. Signe har gjort solid inntrykk på oss som ei reflektert og moden jente, som vil bidra til økt profesjonalitet i gruppen. Vi kan ikke vente med å se hun med den gule og svarte drakten" [2].

Foto: LSK Kvinner

Signe Holt Andersen debuterte for LSK Kvinner i serieåpninga hjemme mot Kolbotn 20. mars 2022. "Bra skuddfot Løper ekstremt mye, vil mye og får til mye. Hardt skudd som hun burde bruke oftere. Ropte på straffe etter 63 minutter, og TV-bildene viser at hun hadde en god sak. Flott assist på utligningen. Hun satte fart og fant Stølen Godø perfekt inne i boksen til 2-2. Blir spennende å følge utover i sesongen", skrev RB i sin vurdering etter debutkampen [3]. Scoret sitt første offisielle mål i seriekampen borte mot Avaldsnes 27. mars 2022. Scoret hattrick i sluttspillskampen borte mot TIL 2020 10. september 2020. LSK Kvinner vant til slutt 4-0 og Holt Andersen ble kåret til banens beste spiller av RB. "Tre mål før pause. Nær usynlig første kvarteret før hun satte inn en god og viktig takling på TIL-spilleren som kunne sette fart fremover. Men så var det duket for dansk målshow på Alfheim. Hun scoret LSKs første mål, men grunnet teknsiske problemer fikk vi ikke TV-bilder av den scoringen. Flott løp og jobb da hun løp seg fri på bakre og satte inn sitt andre for dagen etter 27 minutter. Flott jobb og assist til Holum på 3-0 til LSK. Satte sin tredje scoring etter 37 minutter på innlegget fra Johansen. Igjen god plassering hos dansken. Bedre passet på etter hvilen og fikk ikke like store rom som i førsteomgang" [4].

Signerte en ny kontrakt med LSK Kvinner 26. juni 2023. Den nye kontrakten varer ut 2025-sesongen. "Det kjennes helt fantastisk! Jeg trives supergodt i LSK Kvinner og jeg ser frem til to nye år. Jeg føler vi er på vei mot noe bra, og vi har spilt en bra sesong så langt. Jeg har troen på at vi kan fortsette den gode steamen etter sommerpausen. Vi har stor tro på at vi kan slå alle lag på en god dag, så det håper vi også at vi kan gjøre mot Vålerenga på fredag. Vi kommer til å gi alt for å ta med oss tre poeng", uttalte hun til klubbens hjemmeside [5]. Ble 15. desember 2023 solgt til danske AGF.

I følge den danske nettavisen "fjordavisen.nu" startet Signe Holt Andersen sin fotballkarriere med å spille sammen med gutta i Mariager IK allerede da hun bare var 4 år gammel. Som 10-åring flyttede hun til VH08 (nå FyrkatQ) og var her til og med U15-laget. I 2013 ble hun både Jysk og Dansk Pokalmester (cupmester) med U15- jentene fra VH08. Signe ble deretter tatt ut på det danske U16-landslaget og skrev under for IK Skovbakken, hvor hun var med til at vinne DM gull og sølv i den øverste danske ligaen (3F ligaen). I løpet av tre sesonger i Skovbakken scoret hun 32 mål på 50 kamper før ferden gikk videre til Växjö DFF i damallsvenskan og italienske Lazio. Signe har spilt 31 ungdomslandskamper for Danmark.

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 15 2 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 7 4 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 25 4 2023