Fiona Worts

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK-Kvinner

Fiona Helen Worts (født 30. januar 1996) er en engelsk fotballspiller som 21. mars 2022 signerte for LSK Kvinner. Kontrakten med LSK varte ut 2022-sesongen. I følge hjemmesiden til Adelaide United ville hun returnere tilbake til klubben, når den australske serien starter opp igjen [1]. "Jeg er veldig spent på å bli en del av LSK Kvinner, det er en veldig profesjonell klubb med en flott historie og et godt rykte. Jeg gleder meg til å finne meg til rette og se hva jeg kan tilføre laget denne sesongen. Jeg er en hardtarbeidende spiller som liker å skape rom og som liker å ha ballen så mye som mulig. Jeg liker å spille god angrepsfotball og jeg er alltid ute etter å skape målsjanser for meg selv og lagkameratene mine. Jeg gjør alltid mitt ytterste for å score mål", uttalte hun til LSK Kvinners hjemmeside [2]. Fiona Worst har tidligere spilt for Leicester City og Coventry City.

Worts spilte sin første kamp for LSK Kvinner, da hun i seriekampen hjemme mot Brann 3. april kom inn som reserve for Thea Kyvåg i det 77. spilleminutt, men det ble absolutt ingen drømmedebut for den engelske spilleren i følge RB. "Nesten ikke borti ballen før hun laget straffesparket som sørget for at Brann tok med seg alle tre poengene" [3]. Slo til i cupkampen borte mot Tynset IF 18. mai 2022 og scoret likegodt fire mål i 12-0 seieren mot 2. divisjonslaget. Hennes første mål i LSK-trøya var et vanvittig langskudd fra drøye 20 meter som føk inn i krysset. Likevel valgte hun å nedtone sin egen innsats: "Dette var en god mulighet for flere av våre spillerne til å få mange minutter i beina, og også å få mange på scoringslista. Å vinne med så store sifre gir oss god selvtillit inn i helgens kamp, og inn i resten av sesongen" [4]. Hennes første seriemål kom i hjemmekampen mot Stabæk 29. mai 2022. "Ah, det var utrolig deilig. Dette har jeg jobbet hardt for, og jeg føler jeg fikk mest mulig ut av det med både mål og assist, så jeg er veldig glad. Det er alltid fint å score mål, og det var godt å få sitt første mål i ligaen og føle at man bidro til noe på banen også. Jeg kom fra en sesong i Australia hvor jeg har spilt masse og scoret mange mål, så det å komme hit og bare sitte på benken har vært tøft og ingen god følelse for noen – heller ikke meg", uttalte hun til RB etter kampen [5].

I et større intervju med Romerikes Blad 31. oktober 2022 innrømmet Worts at sesongen hadde blitt langt fra slik som hun hadde ønsket seg. "Det har uten tvil vært veldig utfordrende. Det har vært mye å komme inn i med tanke på kultur, spillestil og språkbarrierer. Det har vært en helt annen livsstil enn jeg har vært vant til og da i tillegg være syk og ikke kunnet spille så mye som jeg hadde håpet, så har det vært vanskelig. Jeg har hatt undersøkelser på både hjerte og lunger, og alt ser fint ut der. De siste symptomene er borte nå, så jeg føler meg frisk og klar for å spille igjen og det er jeg selvfølgelig veldig glad for. Jeg kommer til å savne jentene. De har vært det beste med tiden min her i Lillestrøm. Det er en veldig fin gjeng med mange gode spillere her. De er gode, morsomme og i det hele tatt veldig fine jenter. Det å ha lunsj sammen med laget etter trening, det har vært noe jeg har satt veldig stor pris på. Det er ikke noe jeg var vant til fra tidligere, så det var en veldig fin ting å gjøre sammen. Da blir man kjent på en helt annen måte også. Det har vært deilig å ha muligheten til å reise hjem til England oftere for å besøke familie og venner. Bare det å være i samme tidssone og bare kunne ta opp telefonen å ringe hjem eller at folk bare har dukket opp på besøk har vært veldig fint, og det er noe jeg kommer til å savne når jeg drar til Australia igjen. Jeg ville selvfølgelig ønsket meg enda flere muligheter til å spille, og kanskje gjøre en forskjell for laget. Men jeg har vært så heldig å få trene med flotte kvalitetsspillere hver dag. De har pushet meg hele veien og forhåpentligvis vil jeg se resultater av det fremover. Utenfor banen tror jeg hele opplevelsen har lært meg mye, ikke minst det å gå ut av komfortsonen min ganske mye. Jeg tror ofte at man kan vinne mer på situasjoner hvor ikke alt går på skinner, så jeg vil si at oppholdet mitt har vært lærerikt på mange måter.", fortalte hun [6].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 10 3 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner (Play Off) 3 0 2022