Helene Dønnum Veum

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Foto: LSK-kvinner.no

Helene Dønnum Veum (født 6. februar 2004) er en norsk fotballspiller som debuterte for LSK Kvinner, da hun i cupkampen hjemme mot Øvrevoll Hosle 15. juni 2022 kom inn som reserve for Oda Mathilde Johansen i det 93. spilleminutt. Spilte sin første Toppseriekamp for LSK, da hun i bortekampen mot Stabæk 18. juni kom inn som reserve for Kristina Karlöf i sluttminuttene. Nytt kort innhopp i seriekampen borte mot Røa 14. august 2022.
Helene Dønnum Veum ble i januar 2023 tatt opp i A-stallen på permanent basis. "Det er utrolig deilig å være en del av denne gjengen, og å kunne spille med de og å utvikle meg. Jeg var jo med en del i fjor, og jeg trivdes veldig, men å nå være en fast del av a-laget er veldig stas. De er en veldig fin gjeng, og jeg føler meg automatisk som en del av gruppa, uavhengig av om jeg er en del av a-stallen eller ikke. Nå kan jeg komme å gå som jeg vil, og har en egen fast plass i garderoben. Ambisjonene mine er å bli så god som jeg vet jeg kan. Jeg ønsker å bli en etablert a-lagsspiller og eventuelt se hvor langt jeg kan nå derfra. Om en etablerer seg i Toppserien vil jo mulighetene komme, både på landslaget og i utlandet. Jeg setter meg heller delmål på veien mot noe større, slik at jeg får masse glede på veien. Målet om å bli en del av a-laget er oppnådd, nå sikter jeg meg inn på å få mer spilletid i Toppserien. Det var utrolig stort å debutere for LSK Kvinner, og det var en ekstremt deilig følelse. Det var en opplevelse som en kjenner veldig godt på, og som jeg bruker videre som en motivasjon til å jobbe på enda hardere. Det tenner meg, og får meg til ville å jobbe på videre for å bli enda bedre", uttalte hun til klubbens hjemmeside 13. januar 2023, etter at hun mot slutten av 2022-sesongen pådro seg en korsbåndskade [1]. "Jeg røk korsbåndet i november i inne-KM og skal opereres i slutten av måneden. Jeg tar det litt som det kommer, men jeg er veldig klar for å begynne opptreningsperioden så fort jeg får lov til det. Jeg har et godt støtteapparat rundt meg, som jeg vet kommer til hjelpe meg. Vi har lagd en god plan, så det kommer nok til å gå veldig fint fremover".

Helene Dønnum Veum har tidligere spilt for Ull/Kisa og Gjelleråsen IF. I følge NFFs hjemmeside har Dønnum Veum 9 landskamper, 2 mål for Norge på aldersbestemte nivåer [2].

Karriere som spiller

Klubb Ligakamper Ligamål Periode
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner 2 0 2022
Mal:Country alias Norway LSK Kvinner Playoff 2 0 2022