Treningskamper 1973

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Kamp 1, Pors

Søndag 18. mars, 1973
Pors 0 - 3
(0 - 2)
Lillestrøm SK "Kabelbanen", Porsgrunn

Dommer: Jan Rune Arvesen, Pors
Tilskuere: ca. 400

Tom Lund Scorte

Erik Karlsen Scorte
Bjørn Myhre Scorte


Pors (fra forhåndsomtalen i Porsgrunn Dagblad): Asbjørn Martinsen - Jørn Frønes, Kjell Gundersen, Ragnar Numme, Svein Halvorsen - Kåre Bergstrøm, Arnstein Abrahamsen - Bernt Petter Jørgensen, Jan Magnussen, Idar Marcussen, Tom Evensen.


Lillestrøm SK (4-2-4): Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Trond Johansen, Bjørn Myhre - Per Eriksen, Trygve Christophersen, Tom Lund, Erik Karlsen.


 • RB 19. mars 1973: "Vi har sett LSK sesongdebutere mange år nå, men vi kan ikke huske at man noen gang har åpnet slik som denne våren. På en nydelig gressbane i Porsgrunn i går ettermiddag ble et virkelig vist lovende tendenser i lange perioder - ja, så lovende at man ikke skulle tro det bare var 18. mars".
 • RB: "Det var en av nykommerne som tiltrakk seg størst oppmerksomhet i går. Vi tenker da på nyervervelsen fra Lyn - Trygve Christophersen. Han gled utvilsomhet meget fint i stilen og rollen som spillopplegger i angrepet"..."Således hadde han en finger med i spillet ved alle de tre scoringene. Imidlertid var han nok litt for beskjeden selv i avslutningene. Han hadde flere muligheter for scoringer, men sparte på kruttet denne gangen".
 • 0 - 1: Tom Lund kom rett fra landslagets treningsleir i Spania, og hardkjøret der satt naturlig nok ennå i beina. Men han fikk allikevel gjort nytte for seg. Pors-forsvaret ble stadig satt på prøve og det var ikke få ganger man måtte ty til ulovligheter for å stoppe ham. Den første scoringen tegnet da også Tommy seg for. Han fikk et fint framspill fra Trygve Christophersen, løp fra forsvaret, driblet av keeper og plasserte ballen i det tomme målet".
 • 0 - 2: sto Erik Karlsen (ex. Strømmen) for etter pasning fra Trygve Christophersen.
 • 0 - 3: Mens Bjørn Myhre etter heading fra Christophersen øket til 3-0 i 2. omgang.
 • RB: Unge (Erik) Karlsen ser ut til å bli en fin forsterkning på venstre-vingen og (Bjørn) Myhre gjorde en god jobb på midtbanen. Ellers tror vi at nykommeren fra Kjelsås på høyre-vingen, Trond Johansen, kan gli fint inn i bildet. Leif Hansen kom inn på midtbanen etter pause og slet som vanlig godt, mens Per Berg og Finn Bjerk var toneangivende i et forsvar som utvilsomt overrasket oss"...."Jan Tore Eidholm (midtstopper) og Jann Lund (venstre-back) klarte seg slett ikke verst. La oss så ikke glemme Håvard Larsen i mål. Han var god".
 • Tom Lund til RB etter kampen: "Det er på en måte synd at vi ikke kan spille litt dårligere og tape i treningskampene, i stedet for at det skal gå så bra som det som oftest gjør - for så å rote oss bort når alvoret kommer i gang".
 • Hovedtrener Joar Hoff til RB om den kommende sesongen: "Vi har utvilsomt godt nok mannskap til dette, og kan jeg nå bare lykkes i min streben etter å skape et LAG hvor alle betyr like meget og som skjønner at ingen kamper er vunnet på forhånd, så skal det lykkes i år. Dette med innstillingen til kampene, å undervurdere sine motstandere, har ofte vært utslagsgivende. Vi skal gå grundig til verks denne sesongen - ta en kamp om gangen og ikke kalkulere med lette poeng noen verdens steder. Man må ha klingende klart for seg at ingen kamper er vunnet før de er spilt, selv om motstanderne heter Redalen, Åssiden eller Grue".
 • Joar Hoff om selve kampen: "Jeg var fornøyd med 3-0 seieren, det var mye å glede seg over, selv om jeg ikke finner grunn til å hausse opp laget. Jeg fant nemlig mye å arbeide videre med også. Denne kampen gikk på en så god bane at det er lett å bedømme hvor vi egentlig står. Det var en stor overgang fra snø- og isbaner som vi har trent på til nå, men omstillingen gikk bra. Jeg vil nå først og fremst arbeide for å få til enda mer overraskende og farlig spill. Vi akter nemlig å ta initiativet i alle kampene i år og gå offensivt til verks. Det ligger ikke for dette mannskapet å spille trist og defensiv fotball".


 • Avisutklippene er hentet fra Romerikes Blad 19.03.73:


Kilder:
Akershus Arbeiderblad 19.03.73
Porsgrunns Dagblad 19.03.73
Telemark Arbeiderblad 19.03.73
Varden 19.03.73
Svein Skoglunns notater.

Kamp 2, Odder IGF

Søndag 25. mars, 1973
Odder IGF 2 - 1
(2 - 0)
Lillestrøm SK na, Odder (Århus)

Dommer: n/a
Tilskuere: na

Knut Jenssen ScorteLillestrøm SK: Øyvind Alnes - Jann Lund, Jan Tore Eidholm, Finn Bjerk, Frank Evensen - Per Eriksen, Bjørn Myhre, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Leif Hansen, Erik Karlsen.


 • "A-laget møtte et hardtspillende Odder og lå under med 2-0 ved pause, I 2. omgang reduserte Knut Jenssen på heading etter corner. Man manglet denne gang Per Berg og Tom Lund av de faste og det ble ganske merkbart. Lillestrømlingene hadde en del sjanser, men spillet ble for ineffektivt. Imidlertid er man fornøyd med det som ble levert ute på banen" (RB 26.03.73).
 • Håvard Larsen, Bjørn Tore Westby og Knut Jenssen spilte 2. omgang.
 • Tom Lund var opptatt med landslagets treningskamp mot Ham-Kam på Briskeby.
 • Per Berg var heller ikke med til Danmark.
 • LSKs U-lag spilte også kamp i Danmark samme helg. "Småfugla" tapte 1-5 mot Bjerringbros A-lag. Derimot vant juniorlaget 2-1 mot Bjerringbro. I følge forhåndsomtalen i RB (23.03.73) talte LSKs reisefølge hele 65 mann, da også juniorlaget var med på turen til Danmark.


Kilder:
Akershus Arbeiderblad 26.03.73
Svein Skoglunns notater

Kamp 3, Sarpsborg FK

Søndag 1. april, 1973
Sarpsborg 1 - 3
(0 - 2)
Lillestrøm SK Borgarbanen, Sarpsborg

Dommer: Willy Ahlsen, Sarpsborg FK
Tilskuere: na

Selvmål Scorte Tom Lund Scorte etter 25. minutter 25.'

Leif Hansen Scorte
Erik Karlsen Scorte etter 55. minutter 55.'


Sarpsborg FK (forhåndsomtale og kampreferat): Svein Bjørn Olsen - Ingar Løken, Finn Johansen, Thor Spydevold, Oddvar Midtfjeld - Hans Melby, Dag Navestad, Jan Aas - Øystein Olsen, Knut Spydevold (Åge Gjerlaugsen fra 46.), Freddy Lund (Steinar Høgtun "senere i 2. omgang").


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Frank Evensen - Trond Johansen, Bjørn Myhre - Odd Andersen, Leif Hansen, Tom Lund, Erik Karlsen.


 • RB 2. april 1973: "LSK er i vårform. I går var det Sarpsborg som fikk merke det. På en fin, fin gressbane ved Sarpsborg slo Lillestrøm sarpingene med 3-1. Seieren var så utvilsomt fortjent. Bortsett fra de første 20 minuttene dominerte LSK hele kampen. Spillet gled godt og de taktiske disposisjonene virket som planlagt, så såvel spillere som ledere var storfornøyd med kampen".
 • RB 2. april 1973: "Som nevnt: LSK spilte meget godt i går. Og som så mange gange før var det Tom Lund som var den førende. Han spilte midtspiss, og var hele tiden en trussel mot sarpeforsvaret". "LSK satser på offensiv fotball i år - noe som krever gode wingløpere. I går spilte Odd "Brasken" Andersen og Erik Karlsen på hver sin wing. De spilte begge godt. Ex-strømlingen Erik Karlsen har glidd fint inn i LSK-miljøet, og representerer så utvilsomt en forsterkning". "På midtbanen spilte Bjørn Myhre meget godt, mens Per Berg og keeper Håvard Larsen var de beste i forsvaret".
 • RB 2. april 1973: "Det samme laget som rundspilte LSK på Åråsen (i cupen), ble i går rundspilt selv. Dette forundret nok mange. Ikke minst Sarpborgs trener Per Mosgaard som etter kampen sa seg meget imponert over LSKs innsats".
 • Sarpsborg Arbeiderblad 2. april 1973: "Lillestrøm var det klart beste laget og dominerte nesten gjennom hele kampen. Laget lå klart over i pasningsspillet og dessuten virket Lillestrøm-spillerne langt hurtigere enn sarpingene. Når SFKs mål dessuten var selvmål er vel alt fortalt"
 • Knut Jensen kom inn i 2. omgang.
 • LSK skulle egentlig ha møtt Kvik Halden, men haldenserne klarte ikke å skaffe fram en gressbane. Derfor valgte LSK å finne en ny motstander, Sarpsborg FK, og flytte kampen til Borgarbanen i Fredrikstad kommune.
 • Oppmann Ivar Hoff til RB: "Det er nesten skremmende hvor godt gutta spiller nå. Det gikk jo fin-fint for oss på vårparten i fjor, men jamen går det enda bedre nå. I kampen mot Sarpsborg la vi særlig vekt på å få en del innøvde taktiske trekk til å gli. Vi hadde på forhånd bestemt oss for at uansett utfallet av kampen skulle vi konsentrer oss om å gjennomføre de innøvde trekkene. Og dette gikk jo riktig bra. Den goalen Erik Karlsen lagde kom etter innøvd frisparktrekk". Er innstillingen den samme som i fjor ?, spurte RB. Ivar Hoff svarte: "Vi har selvsagt våre håp, men regner ingenting som avgjort. Innstillingen denne sesongen vil bli å ta en kamp om gangen. Akkurat dette kommer vi til å legge veldig vekt på i sommer. Vi vil aldri tenke på andre kamper enn den nærmeste. Første kamp skal vinnes, de andre får vi tenke på senere".Kilder:
Akershus Arbeiderblad 02.04.73.
Sarpsborg Arbeiderblad 29.03.73 og 02.04.73.
Svein Skoglunns notater.

Kamp 4, Skeid

Torsdag 5. april, 1973
Skeid 1 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 17:30 - Grefsen stadion, Oslo

Dommer: Rolf Nyhus el. Arild Sigvaldsen **
Tilskuere: ca. 400

Øystein Skudal Scorte etter 15. minutter 15.' *


Skeid (ufullstendig): Per Egil Nygård - Erik Becklund, Jan Birkelund, Tor Egil Johansen, Trygve Bornø (ble byttet ut i 2. omg.), Øystein Skudal, Fred Waaler, Bjørn Skjønsberg, Egil Olsen.


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Per Berg, Jan Tore Eidholm, Frank Evensen - Trond Johansen, Bjørn Myhre, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Erik Karlsen.


 • Arbeiderbladet (Oslo) mente at målet kom etter 30 minutter. Aftenposten og RB etter 15 minutter.
 • Turneringsdommere, ikke oppgitt hvem som dømte Skeid - LSK ei heller Lyn - Kjelsås.
 • Kampen var en del av Kjelsås' jubileumsturnering. Klubben ble 60 år i 1973. Lyn, Skeid, LSK og Kjelsås deltok.
 • Skeid med fullt lag, bort sett fra keeper Bjørn Nordby (Dagbladet).
 • AA/RB 6. april 1973: "Lillestrøms fryktede angrep med Trygve Christophersen, Tom Lund og ex-strømlingen Erik Karlsen i spissen klarte ikke å få uttellinger i gårsdagens oppgjør mot Skeid på Grefsen stadion. Det ble Skeid som fortjent stakk av med seieren 1-0".
 • AA/RB 6. april 1973: "Opplegget fra LSKs side var å dirigere spillet til ving-løperne i større grad enn tidligere. Fordi, som klubbens oppmann, Ivar Hoff sa": "Alle lag vi møter ønsker å binde Tom Lund og Trygve Christophersen fast i midten". "Det viste seg også at de gangene ballen var å finne på vingene, var det med en gang større luker i forsvaret til Skeid. Ex-strømlingen Erik Karlsen med nummer elleve på ryggen klarte å utnytte dette ved mange anledninger. Han var også nære på å score, men". - "I deler av kampen hvor Skeid spilte seg til scoringssjanser var sisteskansen, keeper Håvard Larsen sikker og god. I løperrekka hos LSK var alltid Tom Lund, Trygve Christophersen og Erik Karlsen en farlig trio for Trygve Bornø og co. i Skeid-forsvaret, men ble nøytralisert i avslutningene".
 • AA/RB 6. april 1973: "Hvorfor tapte LSK oppgjøret? Vi mener at en av årsakene kan ligge i det svake bindeleddet mellom forsvar og angrep, og som spillet ofte har en tendens til å bli konsentrert mot midten i løperrekka".
Kilder:
Akershus Arbeiderblad 06.04.73.
Arbeiderbladet 06.04.73.
VG 06.04.73.
Aftenposten 06.04.73.
Dagbladet 06.04.73.
Svein Skoglunns notater.

Kamp 5, Eik-Tønsberg

Lørdag 7. april, 1973
Eik-Tønsberg 1 - 1
(0 - 1)
Lillestrøm SK Eikbanen, Tønsberg

Dommer: Mogens Larsen, Teie IF
Tilskuere: ca. 200

Harald Jensen Scorte etter 75. minutter 75.' Odd Andersen Scorte etter 20. minutter 20.' *

Trond Johansen Sent off


Eik-Tønsberg (fra forhåndsomtalen): Bjørn Solberg - Robert Hansen, Rune Olsen, Per Erik Kompalla, Fred Jacobsen - Erik Børstad, Ivar Eeg-Nielsen, Göran Johansson - Harald Jensen, Odd Arne Engelstad, Svein Ove Mangelrød.


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Frank Evensen, Jan Tore Eidholm, Jann Lund, Finn Bjerk - Trond Johansen, Leif Hansen, Per Eriksen - Odd Andersen, Trygve Christophersen, Erik Karlsen.


 • Tønsbergs Blad mente at scoringen kom etter 35 minutter.
 • Bjørn Tore Westby og Rune Lundahl spilte 2. omgang. Erik Karlsen var en av de spillerne som gikk av banen etter første omgang.
 • Hovedtrener Joar Hoff til RB 9. april 1973: "Dette var vår svakeste kamp i år. Jeg mener likevel at vi burde ha vunnet ut fra det som ble vist i kampen. Vi manglet tre av de sikre spillerne og det hadde nok sin betydning. Så jevnt mannskap som vi har nå burde vi likevel greid å hamle opp med Eik. Men når vi ikke greide å komme fram i gode scoringsposisjoner foran mål, hjelper det ikke stort om spillet ellers er bra. Vi må i tiden fremover arbeide veldig aktivt for å oppnå forbedringer i laget. Vi har snakket mye om fasong og spillestil, og vår linje vil bli fulgt med noe små justeringer. Treningskampene har gitt oss seire, uavgjort og tap. De har vist oss at vi kan slå til, men de har også vist at vi kan tape for jevnbyrdige motstandere".
 • RB 9. april 1973: "Uten Per Berg, Bjørn Myhre og Tom Lund - tre spillere som absolutt er med og danner grunnstammen i laget - greide Lillestrøm lørdag uavgjort 1-1 mot Eik i Tønsberg. På denne bakgrunn må LSK si seg fornøyde med kampen". "I første omgang var LSK det førende laget, og det var fullt fortjent da Odd "Brasken" Andersen etter 20 min. scoret sikkert fra skrått hold etter god pasning fra Leif Hansen. Første omgang ble den beste sett med gule øyne. Spillet gled til sine tider meget bra, og det oppsto en god del sjanser. Utlikningsmålet til Eik kom et kvarter før slutt, og det må vel LSK-forsvaret ta på sin kappe. LSK hadde også noen store sjanser mot slutten av kampen, men Bjørn Tore Westbye skudd traff undersiden av tverrliggeren og ned i målstreken".
 • RB 9. april 1973: Odd "Brasken" Andersen var den store spilleren på lørdag. Det ser ut for at Brasken for alvor skal slå til i LSK-drakta. Han leverte tekniske detaljer, pasningsspill og spilleglede som man sjelden ser. Samtidig viste han at skuddbeinet er innstilt. Ellers må Erik Karlsen få god kritikk for sin første omgang. Han gikk ut ved pause, men hadde da vist at han stadig er for oppadgående i formkurven. På midtbanen var Leif Hansen den beste, men midtbanespillerne hadde for dårlig kontakt med hverandre. I forsvaret var Finn Bjerk god, og Håvard Larsen var som vanlig sikker i målet".Kilder:
Romerikes Blad 09.04.73
Tønsbergs Blad 07.04.73 og 09.04.73.
Svein Skoglunns notater.

Kamp 6, Lyn (U-lag)

Onsdag 11. april, 1973
Lyn (U-lag) 1 - 4
(1 - 2)
Lillestrøm SK Grefsen stadion, Oslo

Dommer: na, na
Tilskuere: na

Selvmål Scorte Leif Hansen Scorte

Per Eriksen Scorte
Trygve Christophersen Scorte
Per Eriksen Scorte


Romerikes Blad 12.04.73

Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Rune Lundahl, Per Altenborn, Per Berg, Leif Hansen - Bjørn Tore Westby, Jann Lund, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Knut Jenssen, Per Eriksen.


 • Spillere benyttet i 2. omgang: Tor Sverre Østgaard og Ole Gunnar Andersen, begge juniorspillere.
 • Kampen var en del av Kjelsås' jubileumsturnering. Klubben ble 60 år i 1973. Lyn, Skeid, LSK og Kjelsås deltok. Skeid vant turneringen etter 2-0 i finalen mot Kjelsås.
 • RB 12. april 1973: "Verken tilskuere, spillere eller ledere tok LSK-kampen mot Lyn særlig alvorlig. Lillestrøm manglet halve laget - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Bjørn Myhre, Trond Johansen, Tom Lund og Erik Karlsen - mens Lyns lag var enda mer reservepreget og bestod av en spritløs blanding med A- og U-lagsspillere".
 • RB 12. april 1973: "Trygve Christophersen var den store spilleren på banen i går, og hans gamle lagkamerater fikk aldri noe tak på ham. Han har tempo og styrke i sitt spill og vil bli en plagsom kar for forsvarerne i Østland/Nordre"
 • RB 12. april 1973: "Flere av spillerne virket pigge i kulda. Det gjaldt f.eks. midtbanespilleren Jann Lund etter pause og backen Bjørn Tore Westby, selv om innsatsvilje iblant gikk utover oversikten. Ellers har junioren Tor Sverre Østgaard - midtstopper i 2. omgang - grunn til å imøtese sin videre karriere med forventninger. Det blir trangt om plassene på årets LSK-lag. Spillere som Leif Hansen (nyttig mann de siste sesongene), Knut Jenssen (U-landslaget i fjor) og Per Eriksen (tomålsscorer i går) står faktisk i overhengende fare for å ikke komme med på laget. Det sier sitt om spillemateriellet".


Kilder:
Akershus Arbeiderblad 12.03.73.
Svein Skoglunns notater.

Kamp 7, Sandefjord BK

Lørdag 14. april, 1973
Sandefjord BK 0 - 5
(0 - 1)
Lillestrøm SK 16:30 - Storstadion, Sandefjord

Dommer: Carl-Tørres Lohne Reiersen, Larvik Turn
Tilskuere: ca. 300

Trygve Christophersen Scorte etter 45. minutter 45.'

Erik Karlsen Scorte etter 57. minutter 57.'
Odd Andersen Scorte etter 72. minutter 72.'
Trygve Christophersen Scorte etter 83. minutter 83.'
Tom Lund Scorte etter 87. minutter 87.' *


Sandefjord BK (fra forhåndsomtalen i Sandefjords Blad + Kampreferatet): Jan A. Jahnsen - Gunnar Malmin, Arne Havnås, Bjørn Gunnar Johannessen, Thor Johannessen - Kai Gustavsen, Jostein Holsvik, Willy Andersen - Åge Haugen, Tor Kristian Bøe, Torbjørn Svenssen jr.


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Leif Hansen, Bjørn Myhre, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Erik Karlsen.


 • Kampfakta her hentet fra Sandefjords Blad, men det er uenigheter om hvem av LSK-spillerne som scoret to mål. Sandefjords Blad mener Trygve Christophersen scoret to, mens Romerikes Blad har to mål av Erik Karlsen. I Svein Skoglunns notater står Tom Lund oppført med to mål.
 • Spillere benyttet i 2. omgang: Frank Evensen og Knut Jenssen.
 • Sandefjord BK: Kjell Holst spilte ikke grunnet sykdom. Han ble trolig erstattet av Arne Havnås. Willy Andersen og Kai Gustavsen måtte begge forlate banen grunnet skade. Det er ikke oppgitt hvem som kom inn som reserver for disse to spillerne.
 • UK-formann Svein Skoglunn var ikke helt fornøyd etter kampen: "Selv om resultatet i seg selv er meget sterkt, så er vi på ingen måte fornøyd med det spillet vi viste. Formasjonene slo ikke til som beregnet, samtidig som vingspillet ble neglisjert. Hadde vi bredt ut spillet mer, hadde det sikkert blitt mer enn 5-0. Scoringstallene forteller mer om Sandefjords svakheter enn om vår styrke", uttalte han til RB.
 • RB 16. april 1973: "Overbevisende seier, men ikke overbevisende spill". "Med 5-0 seier over Sandefjord i en treningskamp lørdag, kan ikke Lillestrøm Sportsklubb unngå favorittstempel foran serie-åpningen".
 • RB 16. april 1973: "LSK kom til å dominere spillet allerede fra starten. Samspillet var godt, alle var arbeidsvillige, og spillerne fant hverandre bedre enn i hjemmelaget. LSKs elleve var langt mer oppfinnsomme i sitt spill, utnyttet lukene bedre og brukte hele banens bredde. Hjemmelaget kom til kort på nesten alle ledd. Spesielt mot slutten av kampen ble forskjellen markert. LSK dominerte fullstendig.
 • 0 - 1: "Det ble Trygve Christophersen som omsider fikk ballen i nettmaskene og notert 1-0 til LSK. Det skjedde i de siste sekunder av første omgang".
 • 0 - 2: "Gang på gang fant Tom Lund og Trygve Christophersen veien gjennom forsvarsrekka, men først midtveis ut i omgangen lyktes det Erik Karlsen å legge på til 2-0".
 • 0 - 3: "Noen minutter senere gjorde Odd Andersen 3-0 på et ypperlig langskudd".
 • 0 - 4: "ble gjort av Erik Karlsen.
 • 0 - 5: "av Tom Lund, begge (de siste målene) var lettvinte scoringer".
 • RB 16. april 1973: "Angrepsrekka hos LSK hadde relativt lett spill. Uten større besværlighet tråklet de seg gjennom Sandefjord-forsvaret, men avslutningene ble bare så altfor dårlige. Det ble spill frem og tilbake foran mål, ingen ville avslutte. Hverken Tom Lund eller Trygve Christophersen hadde sin store dag, selv om enkeltprestasjonene kunne virke flatterende. Det var det at Sandefjords forsvarsrekke ikke var noen skikkelig målestokk. Odd Andersen jobbet godt. Det samme kan en si om Erik Karlsen, selv om han hadde en tendens til å ville gjøre vel mye selv. Forsvaret hos LSK arbeidet systematisk og sikkert med Jan Tore Eidholm som siste skanse. Nå skal det i sannhet legges til at de aldri ble satt på noen skikkelig prøve. I andre omgang jobbet Finn Bjerk iherdig. Han er en av de mest offensive backer vi har sett på en norsk fotballbane".
Kilder:
Sandefjords Blad 14.04.73 og 16.04.73.
Romerikes Blad 16.04.73.
Svein Skoglunns notater.

Kamp 8, Larvik Turn

Torsdag 19. april, 1973
Lillestrøm SK 4 - 0
(3 - 0)
Larvik Turn Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Ivar Fredriksen, LSK
Tilskuere: ca. 300

Erik Karlsen Scorte etter 17. minutter 17.'

Per Berg Scorte (str.)
Tom Lund Scorte
Tom Lund Scorte etter 65. minutter 65.'


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Frank Evensen, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Bjørn Myhre, Leif Hansen, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Erik Karlsen.

 • Spillere benyttet i 2. omgang: Tor Sverre Østgård.


Larvik Turn (fra forhåndsomtalen i Østlands-Posten): Klaus Morten Østby - Einar Strøm, Bjørn Walle Hansen, Arne Anudsen, Arne Becker - Rolf Tanum, Kjell Vidar Larsen, Gunnar Thoresen - Per Albert Bjørge, Svein Jacob Mathiesen, Arne Pedersen.


 • Håvard Larsen reddet et straffespark i 2. omgang.
 • RB 24. april 1973: "Spillemessig var første omgang jevnest mot Larvik Turn. Men målene var det Lillestrøm som sørget for. Først ved Erik Karlsen, så ved Per Berg på straffespark og til slutt ved Tom Lund. 3-0 ved pause var egentlig i overkant. Derimot burde målene ha kommet i 2. omg. Det ble imidlertid bare ett - ved Tom Lund etter ca. 20 minutter. Innen da hadde Håvard Larsen reddet et straffespark. - 2. omgang som helhet var meget god og bidro til at årets første møte med Åråsens publikum (ca. 300) ble riktig hjertelig. Ballen gled utmerket fra mann til mann og i hele banens bredde. Presset var markert, og nesten alle spillerne var oppe og avsluttet. Angrepskvartetten Odd Andersen, Trygve Christophersen, Tom Lund og Erik Karlsen imponerte med fantasi og presisjon, og bak lå flittige håndtlangere med ballene klare. Larvik-spillerne rakk ikke å tenke på noe annet enn å forsvare seg. - Lillestrøm-laget var godt og solid tvers igjennom med ekstra pluss for Leif Hansen og Trygve Christophersen" [1].
 • Oppmann Ivar Hoff til RB: "Dette har nesten gått for lett. Jeg må faktisk håpe på at det går dårlig mot Hamkam 2. påskedag". Hoff var bekymret fordi at han fryktet at optimismen skulle bli for høy etter en vårsesong med seire mot fire forskjellige 2. divisjonslag og en målforskjell på 15-1 [2].Kilder: Romerikes Blad 24.04.73.
Østlands-Posten 18.04.73 og 21.04.73
Svein Skoglunns notater.

Kamp 9, Ham-Kam

Mandag 23. april, 1973
Ham-Kam 0 - 0 Lillestrøm SK Briskeby stadion, Hamar

Dommer: Wiggo Zachariassen, Vang
Tilskuere: ca. 1000


Ham-Kam (ufullstendig lagoppstilling): Tore Antonsen - Edgar Malman, Finn Thorsen, Stein Karlsen, Knut Amundsen, Ole Bernhard Iversen, Bror Vold, Leif Hagelund, Bjørn Hval, Pål Jacobsen (Knut Stensrud i 2. omgang).

 • I 2. omgang kom Knut Stensrud, Knut Sørensen og Per Kristian Torvik inn som reserver.


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Bjørn Myhre, Leif Hansen, Odd Andersen - Trond Johansen, Trygve Christophersen, Erik Karlsen.

 • Tor Sverre Østgård kom inn i 2. omgang.


RB 24.04.73
 • RB 24. april 1973: "Lillestrøm spilte uten Tom Lund mot HamKam, på Briskeby 2. påskedag. Tommy ble skadet i treningsoppgjøret mot Larvik Turn, men selv uten ham gjorde Lillestrøm-angrepet en fin framtreden, særlig i første omgang. Trygve Christophersen var kjernen i angrepet, og han fikk god hjelp av Erik Karlsen. Angrepskjeden gled forbausende lett gjennom det vanligvis bastant Hamkam-forsvaret, men det skortet på avslutningene. Den eneste reelle målsjansen i første omgang sørget høyreback Finn Bjerk for på et knallhardt skudd som med nød og neppe ble fistet til corner av HamKam-keeperen Tore Antonsen. Første omgang ble temmelig jevnspilt, men med Lillestrøm som det mest velspillende laget. Karene fant hverandre godt og det var absolutt mer plan over LSKs angrep enn HamKams. - Men etter pause ble det mest HamKam. De kjørte opp det ene angrepet etter det andre og flere ganger var det regelrett flaks som reddet Lillestrøm fra baklengsmål. - På Lillestrøms lag spilte Per Berg en meget god kamp som midtstopper. Han ble bra assisterte av Jan Tore Eidholm som imidlertid spilte av og til spilte på grensen av det tillatte. Framover på banen gjorde Bjørn Myhre et meget godt inntrykk på midtbanen. I angrepet har vi allerede nevnt Trygve Christophersen og Erik Karlsen.
 • Dagens morsomste på Briskeby. "Da speakeren ga beskjed om at en feilparkert bil med Lillestrøm-kjennetegn måtte flyttes øyeblikkelig, kom det fra et vittig hode på tribunen. "Vi får håpe at det er keeperens bil så vi kan få sjanse til scoring". Men Lillestrøm-keeper Håvard Larsen sto kampen ut og sto godt. I alle fall slapp han ikke ballen forbi seg og i eget nett en eneste gang. To ganger sang det i metallstengene bak ham etter skudd fra Ole Bernhard Iversen, men mål ble det ikke på Ham-Kam denne gangen heller" (Østlendingen 24.04.73.).


Kilder:
Romerikes Blad 24.04.73
Svein Skoglunns notater.


Kamp 10, Sørumsand IF

Fredag 6. juli, 1973
Sørumsand IF 3 - 4
(1 - 2)
Lillestrøm SK 19:00 - Idrettsparken, Sørumsand

Dommer: Arne Løken, Aurskog
Tilskuere: 1.500

Reidar Solheim Scorte etter 20. minutter 20.'

Harald Sunde Scorte etter 70. minutter 70.'
Arild Bråthen Scorte

Trond Johansen Scorte etter 7. minutter 7.'

Per Eriksen Scorte etter 32. minutter 32.'
Rolf Grundesen Scorte etter 75. minutter 75.'
Odd Andersen Scorte etter 88. minutter 88.'


Kampannonse i RB

Sørumsand IF: Forsterket med Rosenborg-spillerne Geir Karlsen, Harald Sunde, Bjørn Wirkola og Odd Iversen. SIF-spillere: Svein Haagenrud, Ole Døhli, Svein Næss, Victor Flack.


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Tor Sverre Østgård - Trond Johansen, Erik Karlsen, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Per Eriksen.

Reserver som kom inn i 2. omgang: Rune Lundahl, Rolf Grundesen, Geir Lorentzen og Knut Jenssen.


 • Romerikes Blad 9. juli 1973: "Lillestrøm, vant 4-3: MATTE STJERNER PÅ SØRUMSAND Rosenborg spillerne tok lett på oppgaven mot LSK. — Kom, så går vi bort dit hvor Geir Karlsen er. — Hvor er han'a? De var ti-tolv år gamle de to guttungene som sa dette på Idrettsparken på Sørumsand fredag. Det var et kvarter igjen av kampen da denne samtalen fant sted. De to unge fotballentusiastene hadde plassert seg bak Sørumsand-målet. Der sto de fordi de ville se sin store keeperhelt — Rosenborgs og landslagets Geir Karlsen. Men han var ikke der. Ikke da. Han var med fra start, men gikk av banen et stykke ut i annen omgang. Geir Karlsen var en av de Rosenborgstjernene som forsterket Sørumsand i kampen mot Lillestrøm fredag. Fotballstjernene skulle trekke publikum, og publikum skulle gi penger til klubbkassen. Stjernene kom — og publikum kom. Ved kampstart var både Odd Iversen, Harald Sunde, Geir Karlsen, Bjørn Wirkola og 1500 tilskuere på plass. Så langt var alt greit. Men etter vel halvspilt første omgang begynte ting å skje. Da gikk Geir Karlsen av banen, mens Iversen og Wirkola ble trukket tilbake i forsvar. Etter pause kom Geir Karlsen inn igjen, men da hadde Iversen gitt seg. Han spilte bare én omgang. Midt i annen omgang forsvant også Wirkola, og ikke før hadde han funnet veien til garderoben før også Geir Karlsen sa takk for seg. Da var det over et kvarter igjen av kampen — og det var da de to skuffede småguttene lurte på om de skulle gå dit Geir Karlsen var. Som man skjønner: De tilkalte Rosenborg-stjernene som skulle forsterke Sørumsand-laget og trekke publikum, tok meget lett på oppgaven. Så noen stor fotballkamp ble aldri fredagens oppgjør mellom Sørumsand/Rosénborg og Lillestrøm. Litt brukbar underholdning fikk imidlertid de 1500 fremmøtte igjen for inngangspengene. De så hele syv mål — hvorav i hvert fall tre var riktig pene. Lillestrøm vant fortjent 4—3. Om spillet er ikke stort annet å si enn at Sørumsand kjempet langt bedre enn Lillestrøm, men at Lillestrøm spilte bedre enn Sørumsand. En del lekre detaljer fikk man se. Seiv om helhetsinntrykket var heller matt. Av de tilreisende Rosenborgspillerne var det bare Harald Sunde som forsøkte å få til noe. Han var da også periodevis god. Ellers kan nevnes at begge lag brukte dette showoppgjøret til å prøve en del nye spillere. Enkelte ganger ble det byttet så mange spillere på en gang at man følte seg mer hensatt til en ishockeyarena enn en fotballbane. Hvor mange som fikk spille noen minutter i dette oppgjøret har vi ikke oversikt over, men det virket som om alle som hadde fotballutstyr med seg tok en tur utpå gresset. Følgende scoret for Lillestrøm: Trond Johansen, Per, Eriksen, Rolf Gundersen og Odd «Brasken» Andersen. For Sørumsand: Reidar Solheim, Harald Sunde og Arne Bråthen" [3].


Kamp 11, Jerv

Søndag 22. juli, 1973
Jerv 1 - 1
(1 - 0)
Lillestrøm SK Levermyr stadion, Grimstad.

Dommer: Sigurd Gundersen, Donn
Tilskuere: "over" 3.000

Erik Hasle Scorte etter 40. minutter 40.' Knut Jenssen Scorte etter 47. minutter 47.'


Lillestrøm SK: Øyvind Alnes - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Trond Johansen, Leif Hansen, Odd Andersen - Erik Karlsen, Tom Lund, Per Eriksen.

 • Frank Evensen og Knut Jenssen kom inn som reserver i 2. omgang.
 • Reserver som ikke ble benyttet: Rolf Grundesen og Tor Sverre Østgård.


 • Akershus Arbeiderblad 23. juli 1973: "Uventet pengedeling i Grimstad for LSK. l-1 mot Jerv ødela for mange tippere. 1-1 mot Lillestrøm kan gi Jerv-patriotene et håp om at lagets høstsesong i tredjedivisjon ikke blir så «svak som innsatsen hittil tyder på. Noen revolusjon har ikke laget gjennomgått i fotballferien. men vi syntes å merke en positiv tendens i laget i går. Laget kjempet godt, og var nesten på høyde med Tom lund & Co. gjennom hele kampen. Dessuten holdt laget begge omgangene. Den tendens til å sprekke på slutten av annen omgang som laget har hatt, så vi ikke i går. Kampen åpnet med et lite Lillestrøm-overtak. Men gjestene gadd ikke spille seg fram til de store sjansene. Tom Lund var imidlertid hele tiden farlig framme, og Jerv-forsvarerne hadde en del problemer med å holde ham i sjakk. Jerv hadde sine farlige kontrastøt. og hadde vel en del sjanser som burde gitt scoring. I omgangen vekslet spillet fram og tilbake, og de over tre tusen på tribunen begynte å kjede seg inntil Erik Hasle var påpasselig framme og ga hjemmelaget føringen 1-0, som også ble pauseresultatet. Annen omgang var imidlertid ikke gammel før Per Eriksen brakte balanse ved å sende i vei et skudd som Roar Larsen i Jerv-buret bare hørte susen av. Ellers skjedde det lite i annen omgang. Lillestrøm. Norges beste 3. divisjonslag, - imponerte ikke. Tom Lund glimtet til i visse perioder, og fikk vist hvilken eminent spiller han er. Men banens dominerende spiller var han ikke, På Jerv utmerket Reiulf Svensen seg på midtbanen, han jobbet godt og spilte riktig fotball. Reidar Simonsen kom ikke opp mot sitt beste. At Jerv klarte 1-1, ødela nok kupongen for mange. Om det ikke ble gevinst på alle de tipperne som hadde holdt Lillestrøm som sikker, så ble det i alle fall fire tusen kroner i Jervs slunkne klubbkasse [4].
 • Grimstad Adressetidende 24. juli 1973: "Jerv lurte tipperne denne gangen også. I stedet for den ventede sikre borteseier til Lillestrøm, ble det 1—1 og deling av tippeselskapets pengepremie på 8000 kroner. Og Jerv kan være fornøyd med innsatsen. Laget spiller god fotball for tiden og kan imøtese høstsesongen med optimisme. Fremdeles er det ting som kan og må rettes på selvsagt, men det er 14 dager til hjemmekampen mot Snøgg. Lillestrøm, «Norges beste 3.- ¦ divisjonslag», imponerte ikke, og landslagsspilleren Tom Lund •kom sjelden til, Lillestrøm leder for øvrig 3. div. Østland Nordre og det var altså topp og bunn i de to avdelingene som møttes. Sigurd Gundersen fra Donn, dømte".


Kamp 12, Start

Tirsdag 24. juli, 1973
Start 5 - 1 Lillestrøm SK Kristiansand stadion, Kristiansand.

Dommer: na, na
Tilskuere:na

Odd Frivold Scorte

Odd Frivold Scorte
Villy Lauritzen Scorte
Villy Lauritzen Scorte
Gunnar Jonassen Scorte

Leif Hansen Scorte


Lillestrøm SK: Øyvind Alnes - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg, Jann Lund - Trond Johansen, Rolf Grundesen, Odd Andersen - Leif Hansen, Terje Berg, Erik Karlsen.


 • Terje Berg var hentet på lån fra Sander IL.
 • Frank Evensen og Per A. Støland kom inn som reserver i 2. omgang.
 • Reserver som ikke ble benyttet: Per Eriksen og Knut Jenssen.
 • Romerikes Blad 25. juli 1973: "Reservepreget LSK kom. til kort mot Start. Men sørlendingenes 5-1 seier var for stor. - Det var 22 dyktige slitne fotballspillere som forlot Kristiansand stadion tirsdag kveld. Med en hard gjennomkjøring tidlig på dagen og kamp om kvelden, er det lett forståelig. Lillestrøm hadde tatt turen fra treningsleiren i Grimstad til Sørlandets hovedstad for å møte førstedivisjonslaget Start. Og de gulsvarte vant. Med den viktige forskjell at det var Start som bar draktene. LSK byttet ut sine faste drakter til fordel for knallrøde overdeler. Den lille bagatell kom selvsagt ikke til å bety noe i det sommerlige møtet mellom første og tredje divisjon. Ingen av lagene la særlig vekt på oppgjøret, men en ren gjennomkjøring ble det. Lillestrøm mistet ikke motet på tross av det uvante resultat 1—5. Begge lag manglet flere av sine topper. Gjestene stilte uten Håvard Larsen, Bjørn Myhre, Trygve Christophersen, som alle befinner seg i Lillestrøm opptatt med husbygging og arbeid. Tom Lund satt på fly til Bergen, og skal spille landskamp mot Nord Korea. Torsdag er han tilbake og slutter seg til LSK igjen. Et LSK lag uten disse fire blir utvilsomt ribbet. Men gutta kjempet bra. og det hele var langt mer positivt enn i tippekampen mot Jerv søndag. Selvsagt var det forskjell. Start beviste at laget ikke har ligget på latsiden i sommer. Til AA/RB. sa trener Karsten Johansen at gutta trener to ganger daglig i hele sommer.' — Klarer vi å unngå skader, og gutta fortsette r slik de har begynt, blir det fornyet kontrakt, — da slipper vi å møte Lillestrøm i annen divisjon, ler han. Det er klart vi ikke kan dømme Lillestrøm etter innsatsen her i dag, gutta var tydelig fulle av trening. Dessuten manglet vi flere av toppspillerne. Imidlertid var det et sympatisk bekjentskap, og jeg håper virkelig de skal lykkes i år, sa Start treneren. På sitt eget lag var han fornøyd med den måten gutta utnyttet banens fulle bredde på. De fikk relativt fritt spillerom på midtbanen og klarte å utnytte denne fordelen. Framme viste blant andre Svein Otto Birkeland at han er fullt restituert etter skaden og vil gjøre full nytte for seg i seriekampene. Lillestrøm tok på ingen måte lett på oppgaven. De var meget godt forberedt, om enn noe slitne etter formiddagens hardkjør. Erstattere for de fire som sto over var Øyvind Alnes, Leif Hansen. Rolf Grundersen og Terje Berg. Keeper Alnes spilte igjen en god match, men burde nok redusert litt på nederlaget, fem baklengsmål er for mye. I forsvaret var lagkaptein Per Berg desidert best. Trond Johansen jobbet bra. Det skorter ikke på viljen hos denne gutten. Han sliter og er hard nok til det. Bare synd at avleveringene til sine tider er meget svake. I de bakre rekker var også Jann Lund positiv. Framme anførte Rolf Grundersen og Leif Hansen. Hos hjemmelaget var trekløveret Svein Otto Birkeland, Odd Frivold og Gunnar Jonassen absolutt best. De er tre målhungrige gutter som ikke nøler i skuddøyeblikket. Odd sørget for to av målene, det samme gjorde Villy Lauritzen, mens Gunnar Jonasen lagde ett. Lillestrøms redusering kom i det 45. minutt i annen omgang, og Leif Hansen var siste mann på ballen. Banens beste spiller var Svein Otto Birkeland. - Lillestrøm blir liggende i treningsleir til helgen, og det blir trolig nok en kamp, sannsynlig mot Grane torsdag. Gutta er på en familieleir, og mens de trener, nytes sommerens gleder sammen med de medbrakte hustruer og arvinger. Det går også rykter om at de har klart å fiske til livets opphold. Hvis det er sant da" [5].


Kamp 13, Arendal BK

Fredag 27. juli, 1973
Lillestrøm SK 9 - 1
(3 - 0)
Arendal BK Levermyr stadion, Grimstad.

Dommer: na, na
Tilskuere:na

Tom Lund Scorte

Tom Lund Scorte
Tom Lund Scorte
Tom Lund Scorte
Tom Lund Scorte
Tom Lund Scorte
Leif Hansen Scorte
Leif Hansen Scorte
Knut Jenssen Scorte


Lillestrøm SK: Øyvind Alnes - Rune Lundahl, Tor Sverre Østgård, Per Berg, Frank Evensen - Trond Johansen, Geir Lorentzen, Odd Andersen - Leif Hansen, Terje Berg, Per Eriksen.

 • Følgende spiller kom inn i 2. omgang: Erik Karlsen, Jan Tore Eidholm, Rolf Grundesen, Knut Jenssen og Per A. Støland.
 • RB 30. juli 1973: "Tommy lagde seks i Grimstad. Fredag kveld møtte Lillestrøm Arendal Ballklubb i privatkamp i Grimstad på Levermyr stadion. De gul /svarte vant med hele 9—1 etter 3—0 ved pause. I perioder spilte laget meget godt og Tommy Lund sto for hele seks mål. Leif Hansen noterte seg for to nettkjenninger og «Kula» Jensen lagde ett mål. Det ble altså bare en seier under treningsleiren i Grimstad, mot Start ble det som kjent tap 1—5 og kampen mot Jerv endte uavgjort. Lillestrøm-gutta er nå tilbake og vil trene på Åråsen denne uka foran seriestarten til helga" [6].


Kamp 14, Vålerenga

Mandag 24. september, 1973
Vålerenga 2 - 2
(1 - 1)
Lillestrøm SK 19:00 - Bislett stadion, Oslo.

Dommer: Rolf Hennum Andersen
Tilskuere: 1.471

Terje Gulbrandsen Scorte

Terje Gulbrandsen Scorte etter 88. minutter 88.'

Tom Lund Scorte etter 7. minutter 7.'

Trond Johansen Scorte etter 65. minutter 65.'


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Finn Bjerk, Jan Tore Eidholm, Per Berg Jann Lund - Leif Hansen, Trond Johansen, Odd Andersen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Erik Karlsen.

 • Frank Evensen og Per Eriksen kom inn som reserver i 2. omgang.
 • Aftenposten: "Kampen var et ledd i feiringen av VIFs 60-årsjubileum".
 • RB 25.09.73: KJEDELIG PA BISLETT: Lillestrøm burde vunnet, men Guldbrandsen avgjorde. "Dette oppgjøret burde Lillestrøm ha vunnet. De gul/svarte tok nemlig langt bedre vare på sine sjanser enn motstanderen, 60-års jubilanten Vålerengen, på Bislett i går kveld. 2-2 ble resultatet, noe begge parter tydeligvis var tilfreds med. Det ble langt fra noen god fotballunderholdning de 22 ute på banen viste. Bisletts grønne teppe innbød ikke til det. Vått og uhyre vanskelig var det å spille. Spillerne klarte bare i få stunder å «varme» det fåtallige publikum. Gjestene åpnet best og det var fullt fortjent at Lillestrøm kunne ta ledelsen etter bare syv minutter. Vi hadde nær sagt som vanlig var Tom Lund sistemann på ballen, Trygve Christophersen var mannen bak innspillet som Tommy lett effektuerte videre i nettmaskene. Terje Guldbrandsen, Vålerengas bestemann, reduserte både til 1-1 og 2-2 for jubilanten. Som klart må vise langt andre takter skal de klare seg i, kvalifiseringen til førstedivisjon. Trond Johansen gav Lillestrøm ledelsen 2-1 i annenomgang, men en gedigen forsvarstabbe ble utnyttet av Guldbrandsen som reduserte få minutter før slutt. Ingen av lagene tok særlig hardt på oppgaven. Terje Guldbrandsen var hjemmelagets desiderte beste spiller. Even Pellerud viste også gode takter den stunden han var med. Ellers var begge keeperne gode på det «sleipe føret». Håvard Larsen hadde en rekke flotte reaksjonsredninger som ble satt pris på. Finn Bjerk, Tommy og Trygve Christophersen var Lillestrøms beste i denne «betydningsløse» kampen. Lillestrøm har lagt opp til en hard avslutning av sesongen. Foruten de to seriekampene som gjenstår mot Drafn og Skiold kal de møte Rosenborg og kanskje to førstedivisjonslag til, nemlig Viking og Brann" [7].


Kamp 15, Østsiden IL

Lørdag 13. oktober, 1973
Lillestrøm SK 4 - 0
(3 - 0)
Østsiden IL 15:30 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Ivar Fredriksen, LSK
Tilskuere: 600

Tom Lund Scorte etter 6. minutter 6.'

Tom Lund Scorte etter 36. minutter 36.'
Tom Lund Scorte etter 45. minutter 45.'
Odd Andersen Scorte etter 81. minutter 81.'


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Frank Evensen, Jan Tore Eidholm, Per Berg Jann Lund - Odd Andersen, Bjørn Myhre, Erik Karlsen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Per Eriksen.


 • Øyvind Alnes, Knut Jenssen og Tor Sverre Østgård kom alle inn som reserver i 2. omgang.
 • Fredriksstads Blad: "På grunn av uheldige omstendigheter ankom ØIL-bussen banen bare fem minutter før avspark. Dette medførte at guttene måtte skifte i bussen og gå rett til dyst. De sier seg selv at med en slik oppladning måtte det gå galt" [8].
 • RB 15.10.73: Hat-trick av Tommy - 4-0 over Østsiden. "Det var et sjanseløst Østsiden-lag som gjestet Åråsen lørdag. 4-0 var så absolutt i underkant av hva det burde ha vært. Østsiden hadde faktisk kun to angrep som det var noe å snakke om, resten var det bare LSK. Hjemmelaget savnet Finn Bjerk, Leif Hansen og Trond Johansen, men til gjengjeld var Tom Lund tilbake, og det med et «hat-trick». Østsiden på sin side stilte uten Gunnar Dahl. Lillestrøm har i år spilt mot syv annendivisjonslag. Av disse har det blitt seks seire og en uavgjort. Dette sier sitt om lagets styrke. Tommy ga LSK ledelsen etter seks minutters spill etter gjennomspill fra Odd Andersen. Tommy økte til 2-0 på en forsvarstabbe etter 36 minutter. I første omgangs siste minutt var Tommy atter en gang framme, 3-0, på innlegg fra Erik Karlsen. Ni minutter før slutt fastsatte Odd Andersen sluttresultatet til 4-0 på en praktfull heading. Hos de gul/svarte var Tom Lund eneren, men Odd Andersen, Erik Karlsen og Bjørn Myhre gjorde sine saker bra. Hos Østsiden var midtstopperne Øivind Hansen og Øivind Nilsen Samt midtbanespilleren Per Erik Jacobsen de beste. Dommer Ivar Fredriksen, LSK, var myndig og god. 600 tilskuere så kampen" [9].

Kamp 16, Viking

Lørdag 20. oktober, 1973
Viking 2 - 2
(0 - 0)
Lillestrøm SK 16:00 - Stavanger stadion, Stavanger.

Dommer: Stefan Merenyi, Viking
Tilskuere: 2.000

Johannes Vold Scorte etter 85. minutter 85.' (str.)

Torbjørn Svensen Scorte etter 90. minutter 90.'

Trond Johansen Scorte etter 62. minutter 62.'

Tom Lund Scorte etter 67. minutter 67.'


Lillestrøm SK: Håvard Larsen - Frank Evensen, Jan Tore Eidholm, Per Berg Jann Lund - Leif Hansen, Bjørn Myhre, Erik Karlsen - Trygve Christophersen, Tom Lund, Trond Johansen.


 • Odd Andersen og Per Eriksen kom inn som reserver i 2. omgang.
 • Juniorlandslagets Steinar Nilsen, Mo IL, var med LSK til Stavanger
 • RB 22.10.73: LILLESTRØM nær kjempesensasjon mot seriemesteren VIKING: 2—2. Ledet 2-0 til det gjenstod bare fem minutter. To null stod til Lillestrøm på Stavanger stadion lørdag ettermiddag. Fem minutter var igjen å spille i kampen mellom Viking og Lillestrøm. De gul/svarte var nære den helt store sensasjon, men sløing og dårlig konsentrasjon mot slutten hindret seier. 2-2 ble det, og det er faktisk bare Skeid og Start som tidligere har klart uavgjort eller seier mot seriemesteren på hjemmebane i år. Det forteller mye om Lillestrøms innsats, og resultatet blir ikke mindre sensasjonelt av den grunn. Laget kjempet, og gjorde sin desidert beste match av året. Håvard Larsen i goalen stod nok en praktmatch, i kampen mot et fulltallig Viking-lag. Viking var nok spillemessig best, men seriemesteren var alt for ineffektiv foran mål. Det var ikke tredjedivisjonslaget Lillestrøm, som beviste for all verden at laget ikke eier respekt. Det var aldri snakk om å. ta lett på oppgaven i Stavanger. Laget leverte da. også en av sin aller beste kamper i åt. De burde ba vunnet. Fem minutter før slutt ledet de hele 2-0, men var i stand til å somle bort ledelsen. Det ene målet kom på en korrekt idømt straffe, mens utligning nærmest kom på overtid. Trond Johansen sendte Lillestrøm foran med 1-0 etter pent forarbeide av Erik Karlsen. Dette var i begynnelsen av annenomgang. Mot midten av omgangen la Tom Lund på til 2-0. Den samme mann imponerte Vikings 11. seriemestere. Lagets stoppere fikk store problemer med å holde unna for landslagsspissen som ble fint støttet av Trygve Christophersen framme i angrepet. I forsvaret var Jann Lund best, mens Bjørn Myhre dominerte på midten. Hjemmelaget hadde sine beste i Reidar Goa og Erik Johannesen. Rundt 1 500 tilskuere så denne kampen, som for begge lag var uten betydning. Vikings mål ble satt inn av Johannes Vold på straffespark og Torbjørn Svendsen lagde 2-2 nærmest på overtid. Lillestrøm kom best fra det. Det samme kan ikke sies om Viking-dommeren, Stefan Mereny som langt fra hadde noen heldig dag" [10].