UEFA Europa Conference League 2022-2023

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

UEFA Europa Conference League (forkortet UECL), på folkemunne og i media referert til som Conference League er en årlig fotballklubbkonkurranse som startet i 2021 av UEFA for europeiske fotballklubber. Klubbene vil kvalifisere seg til konkurransen basert på deres prestasjoner i deres nasjonale ligaer og cupkonkurranser. UECL er det tredje nivået av europeisk klubbfotball, etter Champions League og Europa League. Den første turneringen ble vunnet av Roma som slo Feyenoord 1-0 i finalen.

I 2022/2023-utgaven av turneringen startet LSK sammen med Molde FK og Viking i 2. kvalifiseringsrunde.


Conference League, 2. kval. runde. Kamp 1

Torsdag 21. juli, 2022
SJK Seinäjoki 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 (finsk tid) -
OmaSP Stadion, Seinäjoki

Dommer: Marcel Birsan, Romania
Tilskuere: 3. 630
TV-kanal: VG +

Samson Ebuka Obioha Gult kort etter 80. minutter 80.'

Diego Rojas Gult kort etter 88. minutter 88.'

Lars Ranger Gult kort etter 23. minutter 23.'

Igoh Ogbu Gult kort etter 58. minutter 58.'
Vetle Dragsnes Scorte etter 68. minutter 68.'
Holmbert Fridjonsson Gult kort etter 82. minutter 82.'


SJK Seinäjoki (4-3-3): Jesse Öst - Ville Tikkanen, Matej Hradecký, Mehmet Hetemaj (Jake Dunwoody fra 77.), Daniel Håkans - Diego Rojas, Nooa Laine (Felipe Aspegren fra 91.), Pyry Hannola - Tuomas Kaukua (Samson Ebuka Obioha fra 74.) Jake Jervis, Kingsley Ofori (Pablo Andrade fra 74.)


Lillestrøm SK (3-4-1-2/3-4-3: Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Lars Ranger (Eskil Smidesang Edh fra 70.), Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen, Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj, Magnus Knudsen (Gjermund Åsen fra 70.) - Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 70).


Bak fra venstre:
Akor Jerome Adams, Espen Garnås, Kaan Kairinen, Igoh Ogbu, Magnus Knudsen, Tom Pettersson, Mads Hedenstad Christiansen.
Foran fra venstre:
Vetle Dragsnes, Ylldren Ibrahimaj, Lars Ranger og Ifeanyi Mathew. Foto: SJK Seinäjoki.
 • Banens beste (RB): Kaan Kairinen (7). "Elegant på finsk jord. Innrømmet før kamp at det var spesielt å skulle spille med LSK i Finland, men viste en ro fra start. Flott pasning til Ibrahimaj på sjansen etter 13 minutter. Styrte midtbanen med en ro og trygghet få andre har" [1].
 • Ifeanyi Mathew var LSKs lagkaptein inntil Gjermund Åsen entret banen i det 70. spilleminutt.
 • Kort oppsummering: "Fire minutter fra helvete til himmel" [2]. RBs overskrift forteller ikke alt om bortekampen mot SJK Seinäjoki, men treffer "nerven" og peker på kampens to viktigste situasjoner. Straffesparket som Diego Rojas filmet seg til, heldigvis bommet Jake Jervis fra straffemerket, da han banket ballen i stolpen og ut, og målet til Vetle Dragsnes som fire minutter etter straffesituasjonen fikk sin hevn. - Kampen sett under ett: LSK var klart det beste laget med blant annet tre treff i treverket. Petterssons heading i stolpen i 1. omgang, faktisk klarte en av hjemmelagets spillere å sette returen i tverrliggeren. I 2. omgang traff Pettersson tverrliggeren på nytt. Ta også med at Akor Jerome Adams ofte tok finnene med på noen saftige løpeturer i den stekende sommervarmen og skapte flere gode målsjanser. På midtbanen styrte Kairinen og Mathew det meste, de har vel sjeldent hatt så gode arbeidsforhold, mens Dragsnes, Knudsen og Ibrahimaj denne gangen tok jobben som lagets arbeidsmaur. Bakover på banen hadde Garnås, Ogbu og Pettersson stålkontroll på det meste. Kun to ganger slapp finnene til, men da var "smultringen" på plass og reddet begge forsøkene mesterlig.
Etterspill: LSK bøtelagt med £47.500 (euro) på grunn av ordensforstyrrelse og bruk av pyroteknikk i bortekampen mot SJK. I tillegg ble LSKs supportere utestengt i den kommende bortekampen mot Royal Antwerpen
 • Vetle Dragsnes til RB om straffesituasjonen: "Jeg hadde lyst til å løpe bort til han og skrike han opp i ansiktet da. Jeg følte jeg var på ball og så fikk jeg en lang touch, og da så jeg at Rojas kom til å rekke ballen, og da trakk jeg meg. Jeg gikk ikke for å ta han eller ball, og så bare kastet han seg og klarte å få maks ut av den situasjonen. Så da kokte det greit for å si det sånn. Det var ikke sånn at jeg var litt borti han. Jeg var ikke i nærheten en gang. Så det var veldig deilig å se den straffa gå i stolpen for å si det sånn. Det ville vært utrolig surt om de skulle fått en scoring på den måten. Men da var det jo desto deiligere da jeg var i andre enden der og fikk en scoring, smiler han og fortsetter. Så det var utrolig deilig at karmaen var litt på jobb der" [3].
 • 0 - 1: Corner fra Ylldren Ibrahimaj som Akor Jerome Adams headet mot mål. I en tøff duell med både hjemmelagets keeper og en av de finske forsvarerne kriget Vetle Dragsnes ballen i mål. Det oste seiersvilje av Rælingsgutten, helt opp på tribunen. Straffesparket skulle hevnes.
 • Vetle Dragsnes til RB om målet: "Det var så deilig da jeg så den stussen der og så at det var det muligheter, og da var det bare å krige den inn", sa han og la til at selv om bortemålsregelen er borte, så er det bedre å ta med seg 0–1 på bortebane enn 0–0. "Det er stor forskjell. Så det er veldig deilig å ta med en ledelse til neste kamp. Samtidig føler jeg at det var flere ganger i denne kampen hvor vi kunne vært enda mer presise og enda råere og kunne fått enda mer ut av kampen enn det vi gjorde. Men en ledelse hjem til Åråsen skal vi være godt fornøyd med" [[[4].
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det var grusomt varmt. Jeg kan bare tenke meg hvordan det var for spillerne utpå der. Så det er klart at de kjente på det utover i kampen. Jeg syns mye av førsteomgang var bra, og jeg syns vi hadde noen store sjanser. Så jeg skulle ønske at vi hadde gått til pause med et par mål. Det syns jeg vi hadde fortjent. Men det handler om å være skarp nok i de situasjonene der" [[5].
 • En stor takk til SJK Seinäjoki for klubbens enorme gjestfrihet. Finnene vartet opp med egen buss som gikk i skytteltrafikk mellom puben i sentrum og stadion. Utenfor stadion hadde klubben laget til en egen fan-sone for de tilreisende lillestrømlingene. Suverent opplegg. Stadionvertene var også veldig hyggelig og imøtekommende. Eneste minuset, sikkerhetskontrollen. Her var vaktene for nærgående og svært mange av våre fans fikk en alt for grundig sjekk av "sine intime soner". Ikke bra.
 • For en maktdemonstrasjon av de ca. 250 - 300 LSK-supporterne som trosset sommervarmen og skapte trolig tidenes stemning på OmaSP Stadion. Etter kampen meldte RBs sportsredaktør Morten Svesengen "hjemmebane" : "Supporterne som støttet laget i Finland skal ha sin del av æren for at LSK vant kampen. Spillerne må ha følt at det var som å spille på hjemmebane da de rundt 250 LSK-supporterne holdt det gående både før kampen og i samtlige 90 minutter. Det var full fyr på feltet til LSK-supporterne, bokstavelig talt. Både før kampen og underveis ble det brukt bluss [6].
 • - Fra Innsiden av OmaSP
 • - Sammendrag av kampen. Finsk tale
 • Bildene er hentet fra "Innsiden av OmaSP" og SJK Seinäjoki.Conference League, 2. kval. runde. Kamp 2

Torsdag 28. juli, 2022
Lillestrøm SK 5 - 2
(2 - 1)
SJK Seinäjoki 19:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Iwan Arwel Griffith, Wales
Tilskuere: 3.829
TV-kanal: rb.no (stream)

Ifeanyi Mathew Scorte etter 23. minutter 23.'

Holmbert Fridjonsson Scorte etter 42. minutter 42.'
Holmbert Fridjonsson Scorte etter 56. minutter 56.'
Holmbert Fridjonsson Scorte etter 61. minutter 61.'
Colin Rösler Scorte etter 85. minutter 85.'

Nooa Laine Scorte etter 31. minutter 31.'

Jake Dunwoody Gult kort etter 81. minutter 81.'
Diego Rojas Scorte etter 91. minutter 91.'


Lillestrøm SK (3-4-3/3-4-2-1): Mads Hedenstad Christiansen - Colin Rösler, Igoh Ogbu, Tom Pettersson (Espen Garnås fra 66.) - Eskil Smidesang Edh (Lars Ranger fra 66.), Ifeanyi Mathew (Tobias Svendsen fra 80.), Kaan Kairinen (Magnus Knudsen fra 66.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Pål André Helland fra 66.), Holmbert Fridjonsson, Gjermund Åsen.


SJK Seinäjoki (4-3-3): Jesse Öst (Markus Uusitalo fra 46.) - Felipe Aspegren (Kingsley Asante Ofori fra 60.), Matej Hradecký, Matias Vainionpää, Pablo Andrade (Daniel Håkans fra 70.) - Pyry Hannola (Jake Dunwoody fra 78.), Mehmet Hetemaj (Samson Ebuka Obioha fra 60.), Nooa Laine - Diego Rojas, Jake Jervis, Tuomas Kaukua.


Bak fra venstre:
Colin Rösler, Holmbert Fridjonsson, Kaan Kairinen, Igoh Ogbu, Tom Pettersson og Mads Hedenstad Christiansen.
Foran fra venstre:
Ylldren Ibrahimaj, Gjermund Åsen, Eskil Smidesang Edh, Vetle Dragsnes og Ifeanyi Mathew.
Foto:
LSK.no/Megapiksel.no
 • LSK videre med 6 - 2 sammenlagt.
 • Banens beste (RB): Holmbert Fridjonsson (7). "Hattrick. Lite involvert i den første halvtimen da det var finnene som styrte store deler av omgangen. men var god feilvendt. Hoppet høyest og var best etter 42 minutter da han headet inn 2-1. Sterk der islendingen med tre motspillere rundt seg i duellen. Testet også skuddfoten igjen på overtid i første omgang, men skuddet gikk i nettveggen. Nære på å øke ledelsen etter 52 minutter da han nok en gang var sterkest i lufta, men finnenes keeper reddet akkurat. Etter 56 minutter sendte han Åråsen til himmels med sin 3-1-scoring. Like etterpå var islendingen frempå igjen med hodet og stanget inn 4-1 til LSK" [7].
 • 1 - 0: Dagens flotteste LSK-angrep bygget grundig og nøysommelig opp på høyresiden. Til slutt fant Eskil Smidesang EdhYlldren Ibrahimaj med en lur stikker ned mot kortlinja. Ibrahimaj dro av sin mann, la ballen flatt 45 ut i feltet hvor Ifeanyi Mathew ventet. I stedet for å gå på kraft bredsidet nigerianeren ballen tilbake i det samme hjørnet som keeperen kom fra. Smart valg som overrasket bortelagets keeper fullstendig.
 • 1 - 1: Hele "galskapen" starter med at Ifeanyi Mathew langt inne på finnenes halvdel bommer fullstendig med sin pasning fram til Kaan Kairinen. LSK er i ubalanse, da Seinäjoki kontrer. Eskil Smidesang Edh står for høyt i banen og prøver å kompensere med å legge inn en 40 meters spurt, men får ikke satt skikkelig press på Laine som klemmer til. Finnen er maksimalt heldig, da ballen treffer foten til Rösler eller Kairinen og går i en bue over en utspilt Mads Hedenstad Christiansen.
 • 2 - 1: Corner fra Ylldren Ibrahimaj. I luftrommet er Holmbert Fridjonsson konge. Islendingen ruver høyest og header ballen ned i hjørnet. Finnene prøver å dekke opp Fridjonsson med tre mann, men det hjelper så lite. Islendingen er knallsterk og gjør som han vil innenfor bortelagets 16-meter.
 • 3 - 1: Vetle Dragsnes kom seg ned til dødlinja, dro av sin mann før han la ballen inn i feltet til Holmbert Fridjonsson. Islendingen brukte to touch. Dempet ballen først før han sendte den mot mål. Selvfølgelig noe heldig, da ballen traff en av finnenes forsvarsspillere, spratt i bakken og gikk i en vakker bue over en utspilt keeper.
 • 4 - 1: Innlegg fra Gjermund Åsen som Holmbert Fridjonsson headet ned i hjørnet. Kanon-innlegg fra Åsen, slik vi har lært ham å kjenne, hvor Fridjonsson fulgte opp med å knuse forsvarsspilleren i luftrommet. To meget gode prestasjoner av LSK-spillerne.
 • Holmbert Fridjonsson til RB om målene: "I dag var det en dag hvor alt stemte rett og slett. Så det var en fantastisk følelse. Det første målet var en corner, hvor jeg rett og slett var høyest. Det andre var nok litt flaks for ballen var vel borti to-tre spillere først, men veldig gøy. Det tredje var en veldig bra pasning fra Gjermund (Åsen) og en god heading syns jeg jo, hvis jeg skal være ærlig". Etter en opptelling sammen med RB kom islendingen fram til at dette var karrierens sjette hattrick. "Det er alltid like gøy, men det er jo klart at det er ekstra gøy å gjøre det i Europa" [8].
 • 5 - 1: Corner fra Pål André Helland som gikk rett i gjennom feltet. Igoh Ogbu med en strålende innsats og tøff i duellen, da han vant tilbake ballen helt ute på motsatt kant. Ogbu la ballen flatt inn foran mål. En av finnene greide nesten å stoppe innleggsforsøket, men ballen havnet rett i beina på Colin Rösler som snudde seg rundt og trillet ballen inn i hjørnet. Colins første mål for LSK. Nøyaktig på dagen 20 år etter at pappa Uwe Rösler debuterte og scoret sitt første mål for LSK, i seriekampen hjemme mot Bryne.
 • Colin Rösler til LSK.no om målet: "Deilig å få den første scoringen, og veldig spesielt at det skjer på dagen 20 år etter at pappa scoret sitt første for Lillestrøm. Jeg har allerede fått gratulasjonshilsen fra ham på sms" [9].
 • 5 - 2: Mads Hedenstad Christiansen med en svak "utboksning" fra eget felt. Ballen havnet hos Diego Rojas som enkelt kunne løfte ballen tilbake i mål, over både Christiansen og samtlige LSK-spillere.
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det lugger for mye i pasningsspillet syns jeg. Vi er upresise, noe vi egentlig har vært i flere kamper nå. Men samtidig så er det en soliditet rundt oss nå og vi har det registeret at vi kan brøyte oss frem, få overganger og dødballer, og ikke minst de målene vi trenger. Vi er nødt til å terpe på presisjon altså. Har man ikke de egenskapene, så må man trene det opp rett og slett. For det går ikke bare på samhandling dette her, det må også være en kvalitet i det vi gjør" [10].
 • Lagkaptein Gjermund Åsen til RB om supporterne: "Supporterne våre er helt rå. Vi spiller for dem også, for å gi dem gode minner som de kan mimre tilbake på og snakke om. Vi ønsker å ha en nærhet til dem og at de skal føle at de er en stor del av oss. Dette gjør vi sammen for Lillestrøm og Romerike. At de stiller opp sånn her, både hjemme og borte - det er helt uvurderlig. Og jeg vil at fansen skal vite at vi jobber utrolig hardt hver eneste dag og ned til hver minste detalj for at de skal kunne slå seg på brystet og være stolte av å være LSK-supportere" [11].
 • - Innsiden av Åråsen mot SJK Seinäjoki
 • Kort oppsummering: A game of two halves. En særdeles svak første omgang etterfulgt av en meget god annen omgang. Finnene innledet sterkt og dominerte faktisk kampen i de første 20 minuttene. LSK-spillerne virket nærmest overrasket over at finnene kunne spille god fotball, men at SJK Seinäjoki er et ballbesittende lag så vi allerede på bortebane i Finland. Burde absolutt ikke ha kommet som en overraskelse. Heldigvis scoret LSK på sitt første angrepsforsøk - kampens vakreste for øvrig - og mange trodde at nå tar vi tak i kampen og får kontroll, men neida, da flyttet vi laget for høyt og ble straffet på en finsk kontring. SJK var tilbake i kampen, var aggressive i sitt høye press og fikk LSK-spillerne til å gjøre feil, slurvefeil. Nærmest ledelse kom finnene da Tom Pettersson holdt på å sette ballen i eget mål. LSK slapp med skrekken. Oppildnet av LSK-fansen (Kjempe stolte LSK og Lillestrøm våkn opp i dag m.fl runget taktfast på RB-tribunen) utnyttet LSK Fridjonssons luftstyrke på en corner like før pause. 2-1 etter 45 minutter, men med en kraftig bismak i munnen. "Vi var heldige som ledet til pause", innrømmet en ærlig Geir Bakke overfor RB, og det hadde han helt rett i. - Om de første 45 minuttene hadde vært rotete og slurvete fra LSK sin side, levnet hjemmelaget ingen tvil etter pausehvilen. Finnene ble satt grundig på plass mye takket være islandske Holmbert Fridjonsson som regjerte innenfor den finske 16-meteren. To raske scoringer på knappe fem minutter fra islendingen og kampen var punktert. LSK presset på og både Dragsnes og Edh kom til gode målsjanser, men det var Colin Rösler som fikk æren av å sette inn sitt første mål LSK. Uten tvil dagens gladeste mann ute på banen. Finnenes siste scoring setter vi på kontoen for slurv og uoppmerksomhet.

Conference League, 3. kval. runde. Kamp 1

Torsdag 4. august, 2022
Lillestrøm SK 1 - 3
(1 - 1)
Royal Antwerp 19:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Daniel Stefanski, Polen
Tilskuere: 4.927
TV-kanal: VG +

Holmbert Fridjonsson Gult kort etter 34. minutter 34.'

Magnus Knudsen Scorte etter 45+3. minutter 45+3.'
Ylldren Ibrahimaj Gult kort etter 49. minutter 49.'

Dinis Almeida Scorte etter 5. minutter 5.'

Radja Nainggolan Scorte etter 50. minutter 50.'
Vincent Janssen Gult kort etter 62. minutter 62.'
Pieter Gerkens Gult kort etter 69. minutter 69.'
Anthony Lenin Valencia Bajaña Gult kort etter 85. minutter 85.'
Radja Nainggolan Scorte etter 86. minutter 86.'


Lillestrøm SK (3-5-2): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås (Pål André Helland fra 72.), Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh (Lars Ranger fra 72.), Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen (Marius Lundemo fra 82.), Magnus Knudsen, Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Henrik Langaas Skogvold fra 88.), Holmbert Fridjonsson (Tobias Svendsen fra 82.).


Royal Antwerp (4-3-3): Jean Butez - Ritchie De Laet (c), Dinis Almeida, William Joel Pacho Tenorio, Sam Vines - Alhassan Yusuf, Radja Nainggolan (Christopher Scott fra 88.), Pieter Gerkens (Birger Verstraete fra 79.) - Koji Miyoshi (Anthony Lenin Valencia Bajaña fra 78.), Vincent Janssen (Michael Frey fra 65.), Michel-Ange Balikwisha (Viktor Gorridsen Fischer fra 79.)


Bak fra venstre:
Holmbert Fridjonsson, Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson, Magnus Knudsen og Mads Hedenstad Christiansen.
Foran fra venstre:
Ylldren Ibrahimaj, Kaan Kairinen, Eskil Smidesang Edh, Vetle Dragsnes og Ifeanyi Mathew.
Foto: Fredrik Tyskeberg, KFL.
 • Ifeanyi Mathew var LSKs lagkaptein.
 • Marius Lundemo gjorde comeback for LSK.
 • Banens beste (RB): Radja Nainggolan, Royal Antwerp.
 • LSKs beste (RB): Igoh Ogbu, Ylldren Ibrahimaj og Vetle Dragsnes, alle 6p.
 • 0 - 1: Marerittstart etter bare 4 minutter og 40 sekunder. Corner fra Koji Miyoshoi mot første stolpe som Dinis Almeida forlenget inn i det bakerste hjørnet. Vetle Dragsnes hang ikke med, da Almeida tok sitt løp inn i feltet.
 • 1 - 1: Ifeanyi Mathew vant ballen langt inne på Antwerpens banehalvdel. Helt ute ved sidelinja la han ballen videre til Ylldren Ibrahimaj som igjen fant Kaan Kairinen med en lur stikker inn i feltet. Finnen noe mer heldig med sin pasning som gikk via foten til bortelagets Almeida, men ballen rullet perfekt videre til Magnus Knudsen som fra "midt i slottet" elegant bredsidet ballen i mål.
 • 1 - 2: Forferdelig pasning av Tom Pettersson som Koji Miyoshi snappet opp like utenfor vår 16-meter. Japaneren stormet inn før han la ballen flatt inn foran mål. Michel-Ange Balikwisha kunne ha avsluttet, men hoppet over ballen fordi bak ham kom Radja Nainggolan. Helt alene med Mads Hedenstad Christiansen gjorde veteranen ingen feil, men kontrollert satt han ballen forbi vår keeper.
 • Tom Pettersson til RB: "Det var en jevnere kamp også i starten av andreomgang, men så kom min feilpasning dessverre og da ble vi hardt straffet for den. Jeg var helt sikker på at jeg skulle klare å slå den på utsiden til Vetle (Dragsnes) som kunne sette fart der, men slik gikk det ikke i det hele tatt. Sånn er fotballen dessverre, så da må man bare strekke hånden i været og si unnskyld. Man tenker jo alle mulige negative tanker som finnes i ti sekunder, og så må man jo bare forsøke å slippe de og jobbe på videre. Man føler jo at man svikter laget og svikter alle. Men man må gjøre det man kan for å glemme det. Dessverre er det sånt som er en del av fotballen, og noe som skjer. Men det må jeg og vi bare riste av oss. Det er fortsatt én kamp igjen" [12]
 • 1 - 3: Gavepakke nummer to, denne gangen fra Magnus Knudsen med en elendig pasning på egen banehalvdel som belgierne brøt. Like utenfor vår 16-meter la Anthony Valencia Bajaña ballen tilbake til Radja Nainggolan som fra 20 meter "prikket inn" hans andre mål for kvelden.
 • Magnus Knudsen til RB: "Det er klart at det var kjipt. Jeg føler at jeg har litt skyld i den scoringen der og ødela mye for laget og meg selv der. Men kampen er ikke tapt. Det er 90 minutter igjen. Jeg prøvde meg på noe litt mer fiksfakseri enn det jeg burde gjort som midtstopper. Prøvde å finne Mathew som var ledig i midten, men han ble hardt presset og da var veien kort for de mot mål. Så jeg burde ha spilt på mindre marginer enn det" [13].
 • Geir Bakke om kampen: "Vi merket jo fra start at vi møtte et godt lag, og vi kom ikke opp i presset vårt og ble liggende lavt lenge. De skapte noen dødballer tidlig og scoret jo også på en av de, så det ble en tøff start. Likevel så syns jeg vi klarte å gnage oss inn i det og de siste tjuefem av førsteomgang syns jeg vi var gode. Vi møtte nok et lag som er ganske mye bedre enn oss på ganske mye, og i andreomgang ble vi knallhardt straffet for enkle feil. Men hvis man ikke prøver, så får man jo ikke til noe mot sånne lag heller [14].
 • Kort oppsummering: For å ta konklusjonen først som sist. LSK tapte for et bedre lag. Et lag som hadde spillere med et høyere ferdighetsnivå enn våre egne, men vi legger til at LSK gjorde heller ikke oppgaven enklere for seg med å servere kampen på sølvfat til belgierne. To gedigne gavepakker i annen omgang, i form av to horrible pasninger på egen banehalvdel fra henholdsvis Tom Pettersson og Magnus Knudsen, resulterte begge i baklengsmål. Likevel var ikke forskjellen større enn at LSK i to perioder av kampen virkelig klarte å sette press på belgierne, like før og like etter pausehvilen. Magnus Knudsen utliknet på overtid i første omgang og hadde Ylldren Ibrahimaj scoret på sin eventyrlige sjanse i starten av annen omgang ville dette ha vært en helt annen kamp.
  Nå skal det heller ikke legges skul på at LSK fikk en marerittstart på kampen, da Dinis Almeida allerede etter fem minutter headet ballen i mål etter en corner. Målet preget kampen lenge i første omgang. I de neste 20 - 25 minuttene virket LSK-spillerne nærmest lamslåtte, i alle fall våget de særdeles lite framover på banen. Først mot slutten av omgangen klarte LSK å etablere ett spill på Antwerpens halvdel og dermed kom også sjansene. Først headet Holmbert Fridjonsson like utenfor før Magnus Knudsen utliknet Antwerpens ledelse. Det hjalp så lite for den bitre lærdommen vi sitter igjen med etter denne kvelden er like enkel som den er brutal: På dette nivået blir man straffet hardt for personlige feil.
 • - Fra innsiden av LSK 1-3 RAFC - hardt straffet

Conference League, 3. kval. runde. Kamp 2

Torsdag 11. august, 2022
Royal Antwerp 2 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Bosuilstadion, Antwerpen

Dommer: Duje Strukan, Kroatia
Tilskuere: 9.586
TV-kanal: VG +

Anthony Valencia Scorte etter 11. minutter 11.'

VIncent Janssen Gult kort etter 66. minutter 66.'
Birger Verstraete Scorte etter 69. minutter 69.'
Birger Verstraete Gult kort etter 71. minutter 71.'

Pål André Helland Gult kort etter 81. minutter 81.'

Tobias Svendsen Gult kort etter 84. minutter 84.'


Royal Antwerp (4-3-3): Jean Butez - Ritchie De Laet (Laurit Krasniqi fra 76.), Toby Alderweireld, William Pacho, Sam Vines - Pieter Gerkens (Arthur Vermeeren fra 59.), Radja Nainggolan (Birger Verstraete fra 59.), Alhassan Yusuf - Anthony Valencia, Michael Frey (Vincent Janssen fra 59.), Michel-Ange Balikwisha (Viktor Fischer fra 46.).


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Colin Rösler, Vetle Dragsnes - Lars Ranger, Kaan Kairinen (Tobias Svendsen fra 65.), Marius Lundemo (Ifeanyi Mathew fra 46.), Eskil Smidesang Edh (Tom Pettersson fra 76.) - Pål André Helland, Holmbert Fridjonsson (Henrik Langaas Skogvold fra 65.), Ylldren Ibrahimaj (Magnus Knudsen fra 46.).


Bildet var en gave til LSK
 • Banens beste (RB): Anthony Valencia, Royal Antwerp.
 • LSKs beste (RB): Lars Ranger (6). "Sterk og god i duellen med Vines etter 18 minutter da han kom seg til en god innleggsmulighet, men dessverre for LSK ble innlegget litt for høyt for Fridjonsson. Flere gode involveringer før pause og sterk i kroppen i duellene med Balikwisha. Nære på å få ballen i bena på bakre stolpe etter snaue kvarteret ut i andre omgang, men rakk dessverre ikke helt frem. LSKs beste spiller mot topp motstand" [15].
 • 1 - 0: Stygt balltap av Pål André Helland i duell med Alhassan Yusuf. Hjemmelagets midtbanespiller sendte ballen videre til Radja Nainggolan. Den tidligere Italia-proffen serverte en lekker innstikker fram til Anthony Valencia. Vetle Dragsnes presset Valencia ned mot hjørnet av 5-meteren, men ecuadorianeren fikk likevel avsluttet fra skrå vinkel. Valencia plasserte ballen forbi Mads Hedenstad Christiansen og inn i det motsatte hjørnet. Ingen keepertabbe, men heller ikke utagbart.
 • 2 - 0: Innlegg fra Sam Vines som inne i feltet ble fanget opp av Vincent Janssen. Hans avslutning ble i første omgang blokkert av Espen Garnås, men innbytter Birger Verstraete hadde ingen problemer med å heade den frie ballen i mål.
 • Pål André Helland til RB etter å spilt 90 minutter for første gang på lang tid: "Vi tapte til slutt helt fortjent. Dette var vel min første 90 minutter på to og et halvt år, så jeg er overrasket over at det tok 78 minutter før krampa satt egentlig, men frem til da så var det bare å gønne på" [16].
 • Pål André Helland til RB om sin store sjanse like før kampslutt: "Det (der) skal jeg jo score ti av ti. Så det var synd selvfølgelig. Men annet enn at det hadde vært hyggelig for meg og laget med en scoring, så hadde det jo ikke hjulpet noe som helst" [[17].
 • Pål André Helland om selve kampen: "I første omgang ble vi jo skolert litt i tempo og ro med ballen først og fremst. Vi sto litt med lua i hånda og spilte på oss litt trøbbel. Så da så de veldig, veldig mye bedre ut enn oss. I andre omgang ga vi mer faen og turte å prøve mer. Andre omgang var bra, så forhåpentligvis tar vi med oss det tempoet i søndagens kamp" [18].
 • Lars Ranger til RB: "Samtidig så tapte vi til slutt helt fortjent. Men det hadde vært utrolig kult å gå videre og få spilt enda flere kamper ute i Europa. Det er jo et helt annet enn nivå her enn hjemme i Eliteserien. Og så må vi selvfølgelig bruke dette som motivasjon til å få spille disse kampene neste år også. Hvis vi gjør jobben som må til, så skal vi få til dette neste år også. De (Bodø/Glimt, Viking og Molde) får jo en del tøffe kamper, må rullere på laget mer og må bruke mer energi enn oss. Så det vil nok gi oss en fordel gjennom høsten håper jeg. Nå skal vi først ta tre poeng mot Jerv på søndag og så skal vi bare gi full gass videre. Være offensive og ikke redde for noe som helst. Vi vet jo ikke hvordan det kommer til å bli, men spiller vi gode kamper så kan det gå veldig bra" [19].
 • Tobias Svendsen til RB etter et meget godt innhopp: "Når jeg har dagen og sånne ting, så er jeg såpass trygg på egne ferdigheter så da bryr jeg meg lite om hvilket lag vi møter og hvem jeg møter. For da vet jeg at ofte at det jeg gjør funker og det gjorde det i dag. Så nå må jeg bare bygge videre på de. Dette må vi ta som god læring. Nå ser vi hvor nivået ligger. De hadde en annen ro med ballen og god forståelse og kanskje enda mer samspill enn vi er vant til. Dette er jo et av de beste lagene i Belgia, så det er mye som er positivt fra disse kampene, men jeg skulle ønske at vi kunne gitt dem enda mer kamp" [[20].
 • Henrik Langaas Skogvold som plutselig sto med flere spilleminutter ute i Europa enn i Eliteserien: "Hehe, ja det er jo litt gøy det der. Jeg har et innhopp i Eliteserien og to innhopp i Europa, så. Og jeg har langt flere minutter i Europa, så det er morsomt" Borte mot Royal Antwerp kom Henrik inn det 65. spilleminutt. "Jeg fikk beskjed om at jeg måtte være klar for absolutt alt. Så det prøvde jeg å være da. Men det er klart at det var veldig gøy å få såpass mye tid som jeg fikk. Jeg fikk beskjed fra teamet og de andre at jeg bare måtte tørre å prøve. Jeg følte at jeg klarte det til en viss grad, men jeg stiller ganske høye krav til meg selv, så jeg er ikke helt fornøyd. Jeg skulle og burde ha utrettet mer og skapt mer, og kanskje klart å få et mål også. Spesielt for laget sin del og et mål hadde kanskje gitt oss litt mer sprut mot slutten" RB: Hva tar du med deg fra disse Europa-kampene? "Helt klart læring. Jeg har fortsatt mye igjen å lære og jeg har lært utrolig mye i løpet av disse ukene. Jeg merket jo det at når jeg ble spilt opp, så hadde jeg mye dårligere tid mot disse her, enn hjemme i Eliteserien. Så jeg må heve lista både personlig og for laget hjemme, og så skal jeg og vi være enda bedre rustet når vi forhåpentligvis skal spille i Europa også neste år" [21].
 • Kort oppsummering: Klasseforskjell, er vel den enkleste, men også den mest treffende beskrivelsen av disse to lagene. Der hvor LSK manglet balltempo og måtte ty til støttepasninger, spilte belgierne hurtig langs bakken i lengderetningen. Til tider gikk det rett og slett for fort for LSK-spillerne som ikke hang med. Likevel, LSK startet optimistisk og burde trolig allerede i åpningsminuttene ha blitt tildelt et straffespark, da Pål André Hellands innlegg ble blokkert helt nede ved dødlinja, men fra og med da var Royal Antwerp for alle penga. Luften gikk vel også mer og mindre ut av LSK-maskineriet, da Anthony Valencia allerede i det 11. spilleminuttet ga hjemmelaget ledelsen 1-0 - og for å være helt ærlig - kun 0-1 til pause var et rimelig flatterende resultat, da Royal Antwerp kom til flere gedigne målsjanser i løpet av de første 45 minuttene. "I første omgang ble vi jo skolert litt i tempo og ro med ballen først og fremst. Vi sto litt med lua i hånda og spilte på oss litt trøbbel. Så da så de veldig, veldig mye bedre ut enn oss", mente Pål André Helland - LSK gjorde to bytter i løpet av pausehvilen, inn med Knudsen og Mathew, ut med Lundemo og Edh uten at det endret kampbildet noe særlig. Først mot slutten med en sprudlende god Tobias Svendsen fikk LSK løftet spillet noe høyere på banen, men da hadde hjemmelaget allerede doblet sin ledelse og virket mer en godt fornøyd med tingenes tilstand ute på banen. Tar med at Pål André Helland tre minutter før kampslutt misbrukte LSKs beste sjanse i kampen. En sjanse som Helland vanligvis setter i mål. - "Vi har vært vår egen fiende. For all del Royal Antwerp er et godt fotballag. De har spillere med bedre ferdigheter, de mer relasjonelle og sammensveiset enn oss - men vi kunne over disse to kampene ha plaget dem litt mer. Likevel, vi skal ta med oss den læringa vi har fått, og særlig våre unge gutter som aldri har vært ute i Europa før", var noe av det Geir Bakke uttalte til RB etter kampen [22].
 • - Fra innsiden av RAFC 2-0 LSK - over og ut