Eliteserien 2022

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Eliteserien, Serierunde 1

Lørdag 2. april, 2022
Ham-Kam 2 - 2
(2 - 0)
Lillestrøm SK 16:00 - Briskeby stadion, Hamar
Dommer: Tore Hansen, Feda IL
Tilskuere: 6.500 (utsolgt)
TV-kanal: Eurosport Norge
Kristian Eriksen Scorte etter 11. minutter 11.'

Jonas Enkerud Scorte etter 21. minutter 21.'

Igoh Ogbu Gult kort etter 33. minutter 33.'

Eskil Smidesang Edh Scorte etter 65. minutter 65.'
Akor Jerome Adams Scorte etter 70. minutter 70.'


Ham-Kam (3-4-3): Nicholas Hagen - Julian Dunn, Vetle Skjærvik, Hasan Kurucay - Aleksander Melgalvis, Morten Bjørlo, Fredrik Sjølstad (Kristian Lønstad Onsrud fra 74.), Vegard Kongsro (Oliver Sørensen fra 88.) - Kristian Eriksen, Pål Alexander Kirkevold, Jonas Enkerud (Emil Sildnes fra 74.).


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Colin Rösler (Eskil Smidesang Edh fra 46.) - Lars Ranger, Ifeanyi Mathew, Frederik Holst (Magnus Knudsen fra 46.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Pål André Helland fra 46.), Holmbert Fridjonsson (Akor Jerome Adams fra 61.), Gjermund Åsen.


 • Banens beste (VG): Kristian Eriksen (7), Ham-Kam. LSKs beste: Ogbu, Edh, Helland og Adams, alle 6.
 • Sum 11 mann på VG-børsen (startelleveren): 52 poeng. Sum 15 mann: 70 poeng.
 • Akor Jerome Adams med sitt første eliteseriemål for LSK.
 • Colin Rösler, Frederik Holst, Ylldren Ibrahimaj, Holmbert Fridjonsson og Akor Jerome Adams spilte alle sin første eliteserikamp for LSK.
 • Magnus Knudsen gjorde comeback.
 • Tom Pettersson måtte gi seg etter oppvarmingen på grunn av smerter i den ene leggen. Colin Rösler tok svenskens plass i forsvaret.
 • Kort oppsummering: Første omgang utviklet seg til et mareritt for LSK hvor svært lite fungerte. Verst i så måte var kombinasjonen Mathew og Holst sentralt på midtbanen. To altfor like spilletyper. Ballvinnere, men fullstendig uten den kreative skaperkraften man trenger framover på banen. Rösler ble like før kampstart kastet inn til ulvene og måtte spille venstre midtstopper i stedet for en skadet Pettersson. Uvant for unggutten og tydeligvis også for vanskelig, ikke at Ogbu og Garnås var så mange hakk bedre, det skal understrekes. Ylldren Ibrahimaj var nærmest usynlig på sin høyre kant. På topp ble Holmbert Fridjonsson alene i sin kamp med overmakten. Likevel påfallende hvor svak islendingen var i duellspillet. Legg til at hjemmelaget spilte smart, trakk mange spillere bak ballen og forsvarte seg dypt inne på egen banehalvdel. Noe som gjorde det ekstremt vanskelig for et tempofattig LSK-lag som unødvendig trillet ball sidelengs eller måtte ta i bruk støttepasninger bakover på banen. - Kristian Eriksen utnyttet to forferdelige balltap av Ifeanyi Mathew, hvor begge resulterte i scoringer til hjemmelaget. Situasjonen kunne ha vært enda verre hvis Eriksens suser av et tverrliggertreff hadde falt ned på innsiden av målstreken og ikke en halvmeter ut på banen. - Pausepraten på bortetribunen var rimelig høylytt og amper for å si det mildt. Skivebom på laguttaket var gjennomgangsmelodien. Heldigvis så Geir Bakke det samme og tok grep i pausen med et særdeles nødvendig trippelbytte. Inn med Edh, Helland og Knudsen, og etter ca. times spill kom også spiss-byttet som mange ventet på. Adams for Fridjonsson. Dermed endret også kampen karakter. LSK kom på offensiven anført av en meget god Pål André Helland, etter hvert fikk også Magnus Knudsen taket på den sentrale midtbanen mens Mathew endelig fikk jobbet med det han kan best, vinne ballen tilbake. Tungen på vektskåla ble likevel Akor Jerome Adams og hans enorme fysisk. Volla-gutten Eskil Smidesang Edh åpnet årets målkonto for LSK i Eliteserien, og Edh-sangen runget på stadion. Adams utlignet etter å ha mottatt en drømmepasning fra Helland. Nigerianerens mottak var også av høy klasse før han la ballen under keeperen og i mål. I en periode hvor LSK kjørte kampen fikk Adams også annullert en scoring for offside, dessverre, men alt i alt, poengdeling var kanskje rettferdig. A game of two halves som det så fint heter på balløya.
 • 1 - 0: Forferdelig pasning av Ifeanyi Mathew bakover mot egen 16-meter og Vetle Dragsnes. Hjemmelagets Pål Alexander Kirkevold så muligheten og våkent snappet han ballen fra LSK-spillerne. Kirkevold serverte ballen videre til Kristian Eriksen som før både Ogbu og Garnås kunne gripe inn regelrett tuppa ballen forbi Mads Hedenstad Christiansen og inn i det lengste hjørnet.
 • 2 - 0: Ute på vår venstreside tapte Ifeanyi Mathew duellen med Kristian Eriksen. Balltapet førte til at Eriksen kunne ta seg helt ned til dødlinja og legge flatt inn hvor Jonas Enkerud møtte ved første stolpe og bredsidet ballen i mål. Særdeles slurvete av Mathew å miste ballen så nærme eget mål, selvfølgelig, men heller ikke patent forsvarsspill av Holst, Rösler eller Ranger, heller.
 • 2 - 1: Innlegg fra Pål André Helland som Kammas lagkaptein Aleksander Melgalvis headet bakover, rett til en ventende Eskil Smidesang Edh. Volla-gutten dempet ballen på brøstkassa før han sendte den i mål via stolperoten i motsatt hjørne.
 • 2 - 2: Gjermund Åsen fant Pål André Helland midt inne på Kammas banehalvdel. Helland dempet ballen før han med venstrefoten leverte dagens lekreste pasning løftet ballen over forsvarerne og fram til Akor Jerome Adams. Alene med keeper, men med tre kamma-spillere på slep, tok LSK-spissen ned ballen med hjelp av både høyrebeinet og kroppen før han iskaldt la den under Nicholas Hagen og i mål. Strålende utført av nigerianeren etter en lekkerbisken av en pasning fra Helland.
 • Geir Bakke på spørsmålet om han hadde bomma på laguttaket: "Jeg tror det gikk mest på lagkollektivet. Vi var i rå nok eller påskrudd nok en-mot-en. Det var ikke-situasjoner som endte opp med mål. Vi var litt i ubalanse inne i egen boks noen ganger og klarte ikke å gå riktig inn i dueller. Det kunne skjedd med dem som kom inn i andreomgang også hvis de hadde startet. Det vet man aldri. Vi følte at vi måtte ha inn litt andre typer og litt bakromstrussel. Vi hadde ikke nok spillere utpå der som tok ansvar og torde utfordre et presseledd. Tror vi må erkjenne at hele laget løftet seg i andreomgang. Det høres ut som Pål har løftet hele laget, og det er han ikke typen til. Men han er typen til å forandre et kampbilde og skape selvtillit i eget lag. Han tør å vise at dette er fullstendig ufarlig og at dette er det morsomste man kan drive med" [1].
 • Pål André Helland til RB om kampen: "Hadde vi fått tilbud om ett poeng på stillingen 0-2 til pause, så hadde vi tatt med oss det. Men det er fryktelig irriterende at vi kastet bort en omgang på å komme i gang. Vi sto litt med lua i hånda både kollektivt og individuelt. Da var vi sist på alt som er gratis, dueller og andreballer. Det er 30 serieomganger, og vi hadde ikke noe å tape her fra start. Da kan vi ikke starte en kamp på den måten." Om 2. omgang: "Da var vi flinke til å sette opp folk i gunstige posisjoner, skape overtall og situasjoner med god trafikk inne i boksen. Kollektivt var vi bedre. Plutselig hadde vi ikke noe å tape, og da var vi litt mer sikre med ballen. Et stort hakk opp" [2].
 • Pål André Helland om banen som ikke ble vannet: "Nå fikk vi med oss ett poeng, og derfor kan jeg si det uten at det virker som sutring. Jeg synes det er en skandale at det ikke vannes på en bane på toppnivå. For på toppnivå er det såpass trøkk og fart i spillerne at det er større risiko for skade. Det ødelegger tempoet i kampen. Alt blir mer knotete, ballen spretter og det blir mange flere 50/50-dueller. Du tenker ikke over det, men du kjenner at hver gang du stopper, så står beina dine klint fast. Utenfor huset mitt på Nardo har jeg samme duken som her, og den børster jeg av meg skoene med før jeg går inn" [3].
 • Bent Svele, daglig leder i Ham-Kam, til RB om hvorfor banen ikke ble vannet: "Det handler om at det var 10 minusgrader på Hamar på natta. Vanningsanlegget vårt er 20 år gammel, og vannrørene ligger i asfalten på utsiden av banen. Hvis vi hadde vannet, ville rørene sprukket. Da hadde vi hatt et kjempeproblem. Vi skulle gjerne vannet banen. Jeg får kjeft av mine gutter hver eneste dag fordi vi ikke vanner. Banen er slitt fordi den brukes 70 timer i uka. Dette er et kommunalt anlegg som brukes av mange. Planen er at dekket skal skiftes neste sommer" [4].
 • Invasjon Hamar. Nærmere 2000 LSK-fans satte farge både på byen og bortetribunen. Kanarifansen hadde blant annet chartret flytoget i anledningen serieåpninga. Se bildene nedenfor. Foto: Megapiksel.no (Innsiden av LSK) og Fredrik Tyskeberg.

Eliteserien, Serierunde 2

Lørdag 9. april, 2022
Lillestrøm SK 4 - 0
(2 - 0)
Jerv 16:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, IL Valder
Tilskuere: 5.121
TV-kanal: Eurosport Norge
Akor Jerome Adams Scorte etter 12. minutter 12.'

Pål André Helland Scorte etter 40. minutter 40.'
Igoh Ogbu Scorte etter 71. minutter 71.'
Ylldren Ibrahimaj Scorte etter 95. minutter 95.'


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu (Colin Rösler fra 87.), Vetle Dragsnes - Lars Ranger, Ifeanyi Mathew (Tobias Svendsen fra 88.), Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 76.), Eskil Smidesang Edh - Pål André Helland (Ylldren Ibrahimaj fra 62.), Akor Jerome Adams, Gjermund Åsen.


Jerv (3-4-3/5-4-1): Øystein Øvretveit - Ole Martin Kolskogen, Daniel Arrocha, John Olav Norheim (Amadou Tidiane Diallo fra 63.) - Torje Wichne, Mathias Wichmann, Erik Næsbak Brenden, Mathias Haarup (Thomas Ness fra 80.) - Willis Furtado (Mikael Ugland fra 86.), Erlend Hustad, Rodney Antwi (Aral Simsir fra 46.).


 • Banens beste (VG): Pål André Helland (8).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 64 poeng.
 • Banens beste (RB): Pål André Helland (8). «Mesterlig scoring. Etter en til anonym åpning, skulle mye handle om trønderen etter at han serverte Adams med et godt slått frispark til 1-0. Bare en spiller med et klokt fotballhode og et enormt overblikk gjør det som Helland gjorde da han satte inn 2-0 via tverrliggeren. Det var fotballkunst han leverte rett før pause. God i det meste han foretok seg selv om han ikke løp mest defensivt. Hælsparket til Adams før Åsens store sjanse holdt også høy klasse. Byttet ut etter en drøy halvtime med en skulder som han tok seg til innimellom»
 • Kort oppsummering: Kampen kommer trolig først og fremst til å bli husket for Pål André Hellands drømmemål fra 35 meter, men det var langt flere positive detaljer å ta med seg videre fra denne kampen. Geir Bakke valgte å starte kampen med det laget som avsluttet seriekampen borte mot Kamma på Briskeby, og fikk betalt for det. Akor Jerome Adams som spiss er et enmannsangrep, langt mer bevegelig og langt hvassere enn Fridjonsson. Sammenligningen med Ujah og Friday er ikke uventet. Knudsen og Mathew sentralt på midtbanen er en langt bedre kombo enn Mathew og Holst. Edh opp som vingback og Dragsnes ned som venstre midtstopper er helt klart å foretrekke enn å la Rösler spille på en uvant posisjon. Så til den virkelige store drivkraften. Helland, i utgangspunktet høyre kantspiller, men det er opplagt at trønderen har fått svært frie tøyer av trenerteamet. Noe som gjør at Helland i angrepsspillet kan vandre over store områder. Til tider ser han mer ut som en Tom Lund i en fri 10er-rolle, og vi liker det.
 • 1 - 0: Frispark på vår høyreside, utenfor hjørnet av Jervs 16-meter. Med sitt presise venstrebein svingte Pål André Helland ballen inn i feltet hvor Akor Jerome Adams kom seg fri og stupheadet ballen i mål. Nigerianerens andre mål for LSK på to seriekamper, og det i sin debutsesong. Adams skriver dermed seg inn i historiebøkene sammen med en celeber gruppe spillere som Eilertsen, Arnevåg, Rösler, Occean og Omoijuanfo.
 • 2 - 0: Drømmemål av Pål André Helland og kanskje også årets mål i Eliteserien allerede i den 2. serierunden. Fra 35 meter ville få andre norske spillere ha klart å tre ballen i en bue over keeper, via tverrliggeren, og i mål, men det gjorde Helland. Rett og slett en vanvittig prestasjon av trønderen.
 • 3 - 0: Kort corner fra Knudsen til Ibrahimaj. Sørlendingen med et godt innlegg som Gjermund Åsen stusset videre. Bak ham dukket Igoh Ogbu opp i feltet og headet ballen via bakken og i en vakker bue over Jerv-keeperen. Dermed startet også nigerianeren en av tidenes snåleste målfeiringer, så nesten ut som han etterlignet løpesettet til Ståle Solbakken. Morsomt.
 • 4 - 0: Lekestue mot et Jerv-lag som fullstendig hadde gått opp i liminga. Sjeldent sett et motstanderlag med så oppgitte og resignerte spillere tidligere, men det tar ikke bort LSKs prestasjon som sto på og sørget for at Ylldren Ibrahimaj scoret sitt første seriemål for Fugla etter et fint oppbygd angrepsspill som startet med at Rösler fant Adams midt inne på Jervs banehalvdel. Adams la tilbake til Svendsen som på sin side overlot ballen til Edh. Volla-gutten ventet inn Åsen som kom på en overlap på yttersiden. Med et flatt innlegg foran mål fant Åsen Ibrahimaj som med venstrebeinet enkelt bredsidet ballen i mål. En vakker avslutning på en meget god gjennomført fotballkamp av LSK.
 • Pål André Helland til RB om drømmemålet: "Min første tanke var jo selvfølgelig å sentre til Akor (Adams), men han var jo i offside, så da måtte jeg revurdere. Jeg visste fra analyse at keeperen deres liker å stå litt for langt ute, så da tenkte jeg at jeg måtte prøve, og det gikk jo bra. (Årets mål allerede?) "Nja, jeg har ikke sett den ennå, så jeg får se på den igjen, men jeg mener å huske at den var ganske så decent, altså" [5]-
 • Pål André Helland til VG: "Jeg hadde gjort litt research på video før kamp. Tanken var å spille Akor alene med keeper, men så så jeg at han var i offside, så da utgår det. Og så venter jeg litt og merker at han keeperen er litt «triggerhappy» på det gjennomspillet. Så da tenkte jeg at jeg bare får gi det et forsøk. Han ønsker å snike til seg en meter der han kan Det var fint, det. Jeg skal innrømme at jeg skal ta meg fem minutter i kveld til å se det" [6].
 • Akor Jerome Adams til RB: " Jeg er så utrolig takknemlig, og jeg takker Gud for at jeg i det hele tatt har fått sjansen til dette, og at jeg også fikk score et mål er jo en helt fantastisk følelse. Det var veldig godt å få starte. Min første start i Eliteserien, det er stort. Det var elektrisk. Helt magisk. Fansen er fantastisk. De synger og heier i 90 minutter og gir oss energi. De er rett og slett best" [7].
 • Geir Bakke til VG om kampen: "Vi ser ut som et lag. Det er gode avstander, vi flytter beina når vi skal, og er gode i duellspillet. Vi klarer å få kampen inn i vår gate i store perioder. Uten at vi er noe selvspillende piano. Men det er en solid gjennomført kamp, og vi vinner fortjent 4–0 [8].
 • Geir Bakke til RB: "I dag syns jeg vi spilte som et lag og så ut som et lag. Vi har snakket mye om det etter kampen mot HamKam, at motstanderen ikke måtte få mye ut av lite, slik HamKam fikk sist. Jeg syns vi var gode, vi var skjerpa og vi kunne styre kampen slik vi ville. Så 90 minutter sett under ett, så syns jeg vi gjorde en habil og grei fotballkamp. Det var ingen festforestilling, men vi gjorde nok til at vi presterte det vi skulle og scoret de målene vi skulle. Det har jo vært mye snakk om hvem som skal score målene våre, så å se at vi har flere, det er selvfølgelig fint for en trener. Vi kan ikke forvente at noen skal komme inn å score 20, 25, 30 mål hver sesong for oss, men om vi kan fordele det litt, og kanskje noen som bikker 10, så er det veldig bra" [9].Eliteserien, Serierunde 3

Mandag 18. april, 2022
Molde FK 1 - 2
(0 - 1)
Lillestrøm SK 18:00 - Aker stadion, Molde
Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK
Tilskuere: 5.899
TV-kanal: Eurosport Pluss 1
Eirik Haugan Gult kort etter 55. minutter 55.'

Kristoffer Haugen Scorte etter 79. minutter 79.'
Etzaz Hussain Gult kort etter 85. minutter 85.'

Igoh Ogbu Scorte etter 19. minutter 19.'

Eskil Smidesang Edh Gult kort etter 30 minutter 30'
Gjermund Åsen Gult kort etter 71. minutter 71.'
Holmbert Fridjonsson Scorte etter 98. minutter 98.'


Molde FK (3-4-3): Jacob Karlstrøm - Eirik Haugan (Martin Bjørnbak fra 63.), Benjamin Tiedemann Hansen, Birk Risa - Martin Linnes, Emil Breivik, Sivert Mannsverk (Etzaz Muzafar Hussain fra 63.), Kristoffer Haugen - Eirik Ulland Andersen (Erling Knudtzon fra 75.), Magnus Wolff Eikrem (Magnus Grødem fra 78.), Markus André Kaasa (Ola Brynhildsen fra 63.).


Lillestrøm SK (3-4-3/3-4-2-1): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes - Lars Ranger (Frederik Holst fra 86.), Ifeanyi Mathew, Magnus Knudsen, Eskil Smidesang Edh - Ylldren Ibrahimaj (Tobias Svendsen fra 76.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 94.), Gjermund Åsen.


 • Banens beste (VG): Igoh Ogbu (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 60 poeng.
 • Banens beste (RB): Igoh Ogbu (8). "En majestet bak der - og nå scoer han også. Rolig med ballen, av og til kanskje for rolig... Men vant alt av dueller han var involvert i før pause. Sterk da han raget over keeperens armer og skallet LSK opp i ledelsen" [10].
 • Holmbert Fridjonsson matchvinner med sitt første seriemål for LSK, 97 minutter 9 sekunder er trolig også den "seneste scoringen" LSK har produsert i Eliteserien.
 • Mads Hedenstad Christiansen spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK.
 • Kort oppsummering: Det slår aldri feil. Seriekampene mellom Molde FK og LSKAker stadion blir nesten alltid avgjort langt inn på tilleggstiden. Så også denne gangen, men i motsetning til kampene i 2017, 2018 og 2019 var det endelig vår tur til å stikke av med seieren og ta med alle poengene hjem. Gjermund Åsens presise frispark fant Holmbert Fridjonsson inne i feltet, og islendingen fikk akkurat nok kraft bak headingen slik at den havnet i mål. "Når du har tapt flere ganger på overtid, så fortjener du kanskje å få en med. Og han spissen som avgjorde er ikke mange centimeter kortere enn Kippe som avgjorde sist LSK vant her. Veldig morsomt at Holmbert fikk komme inn og avgjøre" uttalte LSKs lagkaptein Gjermund Åsen til RB etter kampen [11], og helt ufortjent var det heller ikke. Tvert imot. LSK spilte klokt og matchet hjemmelaget i de fleste av periodene av kampen. Kanskje mest imponerende var hvordan laget samlet seg etter Moldes utlikning knappe 11-12 minutter før full tid og slo tilbake.
 • 0 - 1: Langt innkast som Gjermund Åsen stusset videre inn i feltet. Med et vanvittig spensthopp slo Igoh Ogbu Moldes keeper Jacob Karlstrøm i luftduellen og headet ballen i mål. En utrolig sterk prestasjon av LSKs midtstopper.
 • 1 - 1: Corner fra Moldes Emil Breivik som Kristoffer Haugen headet i mål. Hvem markerte egentlig Haugen? For det var merkelig hvor lett Molde-spilleren fikk komme til mellom våre midtstoppere.
 • 1 - 2: Alle ventet på sluttsignalet, men da Tobias Svendsen ble lagt i bakken like utenfor hjørnet av Moldes 16-meter fikk Gjermund Åsen en gyllen mulighet til å avgjøre kampen. Med sin presise venstrefot svingte han ballen inn i feltet. Foran mål dukket Holmbert Fridjonsson opp og med to, tre korte hårstrå fikk islendingen nok kraft til å styre ballen i mål.
 • Holmbert Fridjonsson til RB: "Jeg hadde håpet å komme inn før, men jeg er ikke forbannet for at jeg måtte vente. Akor (Adams) spilte en god kamp. Også var det deilig å avgjøre. Litt ekstra godt fordi det var mot den tidligere rivalen fra tida i Aalesund. Godt også å score mål og vise at jeg fortsatt kan gjøre det" [12]
 • Geir Bakke til RB: "Historien med LSK på Molde stadion er dramatikk det. Sånn det har vært i noen år nå. Det er tilfeldigheter i fotball, men det handler også om hardt arbeid. Jeg synes ikke det er helt ufortjent heller. En fantastisk prestasjon i bruddet der av Tobias Svendsen som fikk frisparket. Vi vet at vi har en god dødballfot i Åsen og at vi har spisskompetanse i boksen der" [13].
 • Gjermund Åsen til RB: "Vi har en ganske uerfaren gruppe fortsatt, og gutta legger ganske mye i potten hver dag. Når vi får slik uttelling i helgene, så vil det gi ekstra motivasjon til å jobbe hardt videre. Det som imponerer meg mest er at da vi fikk 1-1 imot, så ble vi enig om å justere presset våres. Da fikk vi litt mer kontroll. Det viser at vi har kommet en vei videre" [14].

Eliteserien, Serierunde 4

Søndag 24. april, 2022
Lillestrøm SK 1 - 0
(0 - 0)
FK Haugesund 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Rohit Saggi, Drafn
Tilskuere: 4.902
TV-kanal: Eurosport Pluss 3
Magnus Knudsen Gult kort etter 58. minutter 58.'

Holmbert Fridjonsson Scorte etter 87. minutter 87.'

Søren Reese Gult kort etter 61. minutter 61.'

Egil Selvik Gult kort etter 79. minutter 79.'


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes - Lars Ranger (Tom Pettersson fra 61.), Ifeanyi Mathew (Tobias Svendsen fra 85.), Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 74.), Eskil Smidesang Edh - Ylldren Ibrahimaj (Pål André Helland fra 61.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 74.), Gjermund Åsen.


FK Haugesund (4-3-3): Egil Selvik - Ulrik Fredriksen, Anders Bloch Bærtelsen, Søren Reese, Nikolas Walstad - Kevin Martin Krygård, Mads Sande (Hilary Gong Chuhwak fra 90.), Christos Zafeiris - Alioune Ndour, Alexander Søderlund (Joacim Emil Godhei Holtan fra 71.), Peter Therkildsen


 • Banens beste (VG): Igoh Ogbu (6).
 • Sum 11 spillere på VG-børsen: 48 poeng. Sum 13 spillere: 56 poeng.
 • Banens beste (RB): Igoh Ogbu (6). "Best igjen. Hadde full kontroll defensivt. Ryddet unna i egen boks flere ganger. Hadde kun en svak klarering til corner etter pause.Ellers var det godt levert fra midtstopperen nok en gang. Hadde et flott raid framover før hvilen" [15].
 • Fulga på topp. Verdt å merke seg. Etter seieren mot FK Haugesund toppet LSK tabellen i Eliteserien.
 • VG: "Den beste seriestarten til LSK på 15 år. Ikke siden 2007 har LSK stått med 10 poeng etter fire serierunder. Den gang styrte Tom Nordlie laget" [16].
 • Kort oppsummering: En sliteseier på en dag hvor LSK stanget i muren til en motstander som lå kompakt og godt organisert på egen banehalvdel. LSK slet med å komme til de gode målsjansene. Mest fordi tempoet og presisjonen i pasningsspillet var for dårlig. Nærmest scoring i første omgang kom Gjermund Åsen, da han headet en corner fra Ylldren Ibrahimaj mot mål, men keeper Egil Selvik var med på notene og fikk slått ballen over tverrliggeren. - Haugesund hevet seg etter pausehvilen og ti minutter inn i omgangen kunne faktisk Alioune Ndour ha gitt gjestene ledelsen, men fra god posisjon headet senegaleseren over tverrliggeren. Som om ikke det var nok. I det 74. spilleminuttet kan vi takke keeper Mads Hedenstad Christiansen for at nullen ikke sprakk. På skuddet fra innbytter Joacim Holtan vartet smultringen opp med en enhåndsredning av de sjeldne, en refleksredning i verdensklasse. Intet mindre. Heldigvis var det en annen innbytter, vår egen Holmbert Fridjonsson, som tre minutter før ful tid avgjorde kampen, da han fra kort hold utnyttet en feil fra bortelagets midtstopper Søren Reese. Fridjonsson ble dermed matchvinner for andre gang på rad, denne gangen i en kamp hvor svært lite fungerte for LSK, i alle fall framover på banen. Men hvem bryr seg om det i lengden? Det viktigste var at poengene ble igjen på Åråsen. Noe også Tom Pettersson ga uttrykk for på sin Twitter-konto: "Det var verkligen inte vackert och vi måste höjja oss framöver. Men i november kommer ingen komma ihåg den här matchen och starkt att trots allt vinna, så vi tar de här 3 poängen och siktar vidare mot torsdag". De som virkelig imponerte var supporterne som sto på feltet. Noe også sportsredaktør i RB, Morten Svesengen, la merke til: "På Åråsen søndag var det egentlig de trofaste supporterne på tribunen som imponerte mest. De leverte trøkk i 90 minutter og ga aldri opp. Det kan ha vært helt avgjørende. Torsdag bør de 4.902 som tok turen søndag få selskap av flere når serieleder LSK er vertskap for Aalesund" [17].
 • 1 - 0: Innlegg fra Pål André Helland som midtstopper Søren Reese regelrett bommer på, da han skal klarere bort ballen. Bak ham står Holmbert Fridjonsson som utnytter gratismuligheten maksimalt og med venstrefoten bredsider ballen i mål.
 • Holmbert Fridjonsson til RB: " Det er fantastisk når målene man scorer betyr noe. Det var en deilig følelse å sette den, sier matchvinneren etter kampslutt. Vi er alle sammen om dette, og når jeg kommer inn som innbytter så vil jeg gjerne gjøre en forskjell – og det har jeg nå klart to ganger på rad, så det er veldig gøy. Det har vært en tøff tid ja, men nå føler jeg at det har løsnet litt og at jeg begynner å få både flaksen og selvtilliten tilbake. Det er veldig godt for selvtilliten, og føle at den er på vei tilbake igjen". "To mål på to kamper hjelper mye, og jeg håper å kunne bygge videre på den selvtilliten og formen jeg er i nå. Det var helt fantastisk å score her på Åråsen. Jeg har vært litt misunnelig på de andre gutta som har scoret her, så det var magisk å endelig få målet mitt på hjemmebane. Selvfølgelig har jeg lyst til å starte. Spesielt mot gamleklubben, så det ville vært veldig gøy å få starte, sier han og understreker at det er trenerteamet som tar ut laget. Både jeg og Akor (Adams) gjør det utrolig bra om dagen, så det er en skikkelig hodepine for trenerne å ta ut laget. Men vi vil begge gjøre det beste vi kan – uansett hvem av oss som starter" [18].
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det lugget veldig i dag. Vi fikk aldri fart på det, og slet i flere faser av spillet. Spesielt i første omgang gjorde vi mye feil i pasningene våre. Vi var ikke dyktige nok i pasningene våre i dag, men vi så at de gangene vi gjorde det riktig, så skulle det ikke så mye til. Det var ingen stor kamp fra vår side. Vi kunne like gjerne ha tapt denne kampen. Ja ja, jeg skal ikke være helt partykiller her heller, vi må ta med oss at vi har egenskaper som gjør at vi kan avgjøre kamper hvor det butter litt imot lenge" [19].

Eliteserien, Serierunde 5

Søndag 8. mai, 2022
Bodø/Glimt 1 - 1
(0 - 1)
Lillestrøm SK 18:00 - Aspmyra stadion, Bodø
Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget
Tilskuere: 5.060
TV-kanal: Eurosport Pluss 2
Hugo Vetlesen Gult kort etter 71. minutter 71.'

Alfons Sampsted Scorte etter 82. minutter 82.'
Marius Høibråten Gult kort etter 94. minutter 94.'

Akor Jerome Adams Scorte etter 32. minutter 32.'

Ifeanyi Mathew Gult kort etter 56. minutter 56.'
Tom Pettersson Gult kort etter 73. minutter 73.'
Magnus Knudsen Gult kort etter 85. minutter 85.'

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Høibråten, Japhet Sery Larsen (Brice Wembangomo fra 69.) - Sondre Brunstad Fet (Anders Konradsen fra 50.) (Joel Mugisha fra 82.), Elias Hagen, Hugo Vetlesen - Sondre Sørli (Gilbert Koomson fra 69.), Lasse Nordås, Amahl Pellegrino.


Lillestrøm SK (3-5-2/3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh, Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 86.), Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes - Tobias Svendsen (Ylldren Ibrahimaj fra 46.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 86.), Gjermund Åsen.


 • Banens beste (VG): Mads Hedenstad Christiansen (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 60 poeng. Med Ylldren Ibrahimaj: 64 poeng.
 • Banens beste (RB): Mads Hedenstad Christiansen (7). "Reddet Glimt-straffe igjen. På den første Glimt-sjansen til Nordås trillet ballen inn til ham på streken. Pellegrinos frispark rett etterpå slo han unna. Brunstad Fets sjanse ble heller ikke så vanskelig for ham å håndtere fordi avslutningen var for dårlig. De øvrige sjansene før pause gikk ikke på mål. Da Glimt fikk sitt straffespark vartet han opp med en ny strafferedning mot Bodø/Glimt. Utlikningen som ble stusset på førstestolpe kunne han ikke gjøre noe med" [20].
 • LSK i helhvite drakter.
 • Bodø/Glimt manglet Ulrik Saltnes (karantene), Victor Boniface (karantene), Ola Solbakken (operert) mens Runar Espejord ble sittende på benken som ubenyttet reserve.
 • 0 - 1: Knallhardt innlegg fra Gjermund Åsen som Akor Jerome Adams stupheadet i mål. Fra nesten helt ute ved linja svingte LSKs lagkaptein inn ballen med både stor presisjon og med stor kraft. Adams klarte å komme seg i mellom tre av Glimts forsvarere, kastet seg fram og headet ballen i mål. En vakker scoring som ble tellende til tross for store protester fra hjemmelaget som mente at Adams var i offside, da han ga LSK ledelsen.
 • Akor Jerome Adams til RB: "Jeg takker Gud for målet. Gjermund la et veldig godt innlegg, og jeg takker ham for det". Om straffesituasjonen. Corner fra Sondre Sørli som Alfons Sampsted stusset videre. Bak ham kom Adams som fikk ballen på armen, se også nedenfor: "Handsen kunne jeg ikke kontrollere, men heldigvis gjorde Mads en god redning" [21]
 • Mads Hedenstad Christiansen om strafferedningen på forsøket fra Amahl Pellegrino: "Egentlig hadde jeg tenkt å gå andre veien, men da jeg så at Pellegrino tittet til høyre for meg så valgte jeg motsatt hjørne. Jeg snakket med ham etter kampen, og han sa at han hadde ombestemt seg i siste sekund. Det var dumt for ham". Hedenstad Christiansen har gjort det til en vane med å redde straffer i oppgjørene mot Glimt. På Åråsen i fjor stoppet han Patrick Berg. I kvartfinalen i junior-NM i 2018 reddet han sågar to. "Jeg er selvsikker på straffer. Der føler jeg meg god hvis det er lov å si. Denne straffen var bedre enn den til Patrick Berg i fjor. Både hardere og høyere. Det var deilig. I juniorkampen mot dem for noen år siden reddet jeg to straffer. Men jeg scoret først også da" [22].
 • 1 - 1: Corner fra Amahl Pellegrino som Alfons Sampsted møtte ved første stolpe: Stussen han fikk sendte ballen i en høy bue over både Mads Hedenstad Christiansen og forsvarsspillerne før den dalte ned i det lengste hjørnet.
 • Kort oppsummering: De første 15-20 minuttene av kampen så ut slik som det pleier på Aspmyra. Glimt presset på og LSK hadde mer enn nok med å forsvare seg. Lasse Nordås kom til en god mulighet i det 8. spilleminutt etter en corner fra Sondre Sørli, men den tidligere LSK-spilleren fikk bare flikket ballen videre mot mål. Et forsøk som Mads Hedenstad Christiansen fanget uten videre problemer. Heller ikke skuddet fra Japhet Sery Larsen var av det dramatiske slaget, men LSK hang i tauene og kun kontringsforsøkene via Akor Jerome Adams virket faretruende for hjemmelaget. Trolig ble LSK-spissen også snytt for et straffespark, da han ble lagt i bakken av Brede Moe etter 17-18 minutter. - Heldigvis fikk LSK et lite pusterom, da Glimts Sondre Brunstad Fet måtte ta telling og fikk behandling ute på banen. LSK-spillerne tok samling rundt trenerteamet, fikk snakket sammen, justerte arbeidsoppgavene og posisjonene ute på banen. og ikke minst den kollektive presshøyden. Noe som virkelig hjalp. Adams kom til en god mulighet, men var for egoistisk. I stedet for å gå på avslutning burde han sendt ballen videre til en bedre plassert Tobias Svendsen. - MEN - nigerianeren kom tilbake og tok en gedigen revansje, da han stupheadet innlegget fra Gjermund Åsen i mål. - Vetle Dragsnes burde ha økt LSKs ledelse, da han på hel-volley klinte til fra 10-12 meter, men skuddet gikk rett på keeper Nikita Haikin. - Lasse Nordås sjanse fire minutter før pausehvilen var nok enda større, men Glimt-spilleren regelrett bommet på ballen, da han sto helt alene på vår 5-meter. Tar også med sjansen til Sondre Sørli som like utenfor 16-meteren prøvde å svinge ballen opp i motsatt kryss, men ballen strøk like over tverrliggeren. - Etter pausehvilen valgte Bakke å bytte Svendsen ut med Ibrahimaj, da han mente at Svendsen hadde løpt seg tom. Det ble likevel en tung omgang for LSK, bokstavelig talt i motvind, men offerviljen var stor blant LSK-spillerne og da særlig Igoh Ogbu og Espen Garnås som sto fram og tok ansvar. Aller bakerst hadde vi en levende vegg i Mads Hedenstad Christiansen som blant annet reddet straffesparket fra Amahl Pellegrino (se tidligere beskrivelse). - Vår sentrale midtbane med Knudsen og Mathew la ned et enormt arbeid, men ble rimelig nok slitne. Dette burde trenerbenken ha sett og gjort sine bytter tidligere. Hvorfor vente helt til det 86. minutt? Da var det for sent. Glimt hadde da allerede utlignet ved Sampsted. - Alt i alt, svært positivt at vi får med oss ett poeng på en vanskelig bortebane, men fortsatt venter vi på at det skal løsne skikkelig for LSK.
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Vi burde ha scoret flere mål. Jeg synes vi hadde flere store og fine overgangsmuligheter, og i tillegg kom vi til mange gode innleggssituasjoner som vi burde utnyttet bedre. Vi ble litt for baktunge i perioder, men vi gjorde en ok forsvarskamp. Glimt hadde vel 17 cornere, så det betyr at de trykket oss bakpå i perioder. En ok kamp av oss, men vi merker fortsatt at vi har litt å gå på når det gjelder forflytning og tempo. Vi får det lille sjokket mot dem hver gang. Perioder av førsteomgangen ble vi likevel for lave. De knakk litt koden og klarte å få Gjermund (Åsen) for lav. Når de gikk bredt med sine indreløpere, slet vi litt med å få våre vingbacker opp i deres backer. Men totalt sett så fungerte det ganske bra, og vi fikk i hvert fall med oss ett poeng [23].

Eliteserien, Serierunde 6

Mandag 16. mai, 2022
Lillestrøm SK 1 - 0
(0 - 0)
Sarpsborg 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Tore Hansen, Feda IL.
Tilskuere: 9.394
TV-kanal: Eurosport Norge
Ylldren Ibrahimaj Scorte etter 67. minutter 67.' Bjørn Inge Utvik Gult kort etter 9. minutter 9.'

Martin Høyland Gult kort etter 53. minutter 53.'
Serge-Junior Ngouali Gult kort etter 54. minutter 54.'
Rashad Muhammed Gult kort etter 93. minutter 93.'.


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh, Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 84.), Ifeanyi Mathew (Tobias Svendsen fra 76.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj, Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 85.), Gjermund Åsen.


Sarpsborg 08: (4-2-3-1): Anders Kristiansen - Joachim Soltvedt, Bjørn Inge Utvik, Jørgen Horn, Eirik Wichne (Magnar Ødegaard fra 46.) - Anton Salétros (Martin Høyland fra 46.), Serge-Junior Ngouali - Mikkel Maigaard (Rashad Muhammed fra 78.), Tobias Heintz (Steffen Lie Skålevik fra 62.), Jonathan Lindseth - Guillermo Molins (Kristian Fardal Opseth fra 62.).


 • Banens beste (VG): Akor Jerome Adams (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 66 poeng.
 • Banens beste (RB): Akor Jerome Adams. "Et angrep alene. Bevegelig og utrolig sterk. På den måten bandt han opp hele Sarpsborg-forsvaret alene. De klarte aldri å håndtere ham, og til slutt kom også målet. Da driblet han seg fri på venstresiden og la inn til Ibrahimaj som bredsidet inn 1-0. Kom alene med keeper etterpå, men da traff avslutningen keeperen. Eneste minus hans valg i noen avgjørende situasjoner hvor han både kunne og burde spilt lagkamerat istedenfor å skyte" [24].
 • Espen Garnås spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK.
 • LSK første hjemmeseier på 16. mai siden 2006.
 • LSK er fortsatt ubeseiret. 5-2-0 er den beste seriestarten siden 1977 (6-1-0), og en tangering av 1975, 1976 og 2006 (5-2-0).
 • 1 - 0: Så vidt inne på på vår halvdel feilberegnet gjestenes Magnar Ødegaard fullstendig hvordan ballen spatt i bakken. I stedet for å heade ballen unna, gikk den høyt over Sarpsborg-spilleren og havnet rett i beina på Akor Jerome Adams. LSK-spissen nølte ikke et eneste sekund, men satte full fart ned mot dødlinja. Med stor besluttsomhet driblet nigerianeren seg forbi et par mann før han la ballen flatt inn foran mål. Her ventet Ylldren Ibrahimaj som enkelt kunne bredside ballen i mål.
 • Ylldren Ibrahimaj til RB om å score mål på Åråsen: "Det er et skikkelig adrenalinrush som går gjennom kroppen. Å score foran Kanarifansen – det er vanskelig å forklare den følelsen. Man må nesten oppleve det selv. Det er helt magisk. Det var helt nydelig. Å se den gå inn og feire foran den gale gjengen der ute, det var helt fantastisk [25].
 • VG om Akor Jerome Adams: Foran 9349 tilskuere på Åråsen 16. mai var nigerianeren et angrep alene: Han løp, tok imot, slet og strakk Sarpsborg-forsvaret helt frem til Lillestrøm fikk den forløsende 1–0-scoringen, som også ble kampens eneste mål. Og grunnen til at den 92 kilo tunge og 190 centimeter lange tungvekterspissen kunne sprinte fra motstanderne for N’te gang da Magnar Ødegaard var uoppmerksom på ballen etter 67 minutter, er antageligvis fordi Akor Adams omtrent aldri trener styrke på overkroppen. [26]. LSK-spissen svarte: "Jeg har vokst over tid, men jeg har aldri gjort noe særlig styrketrening. Noen vil si det er gener og alt det. Både min far og mor er høye. Men jeg vil beholde farten, så jeg trener ikke med vekter" [27].
 • LSK har fortsatt ikke sluppet inn ett eneste mål på hjemmebane denne sesongen. Geir Bakke til RB: "Vi har vært tette her hjemme. De er veldig flinke til å ta ut sikring for hverandre. Vi må jo berømme en god keeper, en forsvarsrekke og vingbacker som er disiplinerte og orker mye både defensivt og offensivt. Så det er vanskelig å score på oss i år, det er det. Jeg føler at det å spille med hjertet er kultur i LSK fra gammelt av – og disse gutta spiller med hjertet utpå drakta" [28].
 • Kort oppsummering: Sarpsborg så virkelig ut som et vinnerlag i innledningsfasen. Gjesten var aggressive, sto høyt i sitt press og skapte problemer for et nølende hjemmelag. Østfoldingene var også svært nær å ta ledelsen, da Eirik Wichne i det 9. spilleminutt kom alene med vår siste skanse. Kun en glimrende parade av Mads Hedenstad Christiansen hindret at Sarpsborg fikk hull på byllen. Heldigvis avtok gjestenes markante offensiv etter hvert, og LSK slet seg inn i kampen igjen. Mathew og Knudsen fikk større og større kontroll på den sentrale midtbanen. Vingbackene kom oftere på løp og helt framme hadde LSK et enmannsangrep i Akor Jerome Adams som herjet med gjestenes forsvarsspillere. Eskil Smidesang Edh traff tverrliggeren med en sterk heading. Både Vetle Dragsnes og Gjermund Åsen traff nettveggen på sine respektive skuddforsøk. Noe var på gang, men særpingene red stormen av og kunne gå i garderoben uten at LSK hadde fått uttelling på sine sjanser. - Tre minutter etter pausehvilen kom den første av to svært så omdiskuterte situasjoner. Bortelagets Bjørn Inge Utvik - som hadde gult kort fra før av - felte Eskil Smidesang Edh som var på vei framover. Solklar straffbar handling og dermed nytt gult kort til Utvik, trodde alle. Men neida, dommer Tore Hansen vinket bare spillet videre. Svak dømming for å si det mildt. Den andre situasjonen kom etter et frispark fra Gjermund Åsen som de fleste av oss mente gikk direkte i mål, men ikke linjemannen som vinket på offside på Akor Jerome Adams. Vanskelig situasjon, hvis Adams touchet ballen var det en korrekt avgjørelse. Uansett, det spilte mindre rolle for utfallet av kampen for i mellomtiden hadde nevnte Akor Jerome Adams utnyttet en stygg feil fra gjestenes Magnar Ødegaard og gitt oss ledelsen. I stor fart driblet nigerianeren seg forbi et par mann før han la ballen flatt inn foran mål. Her ventet Ylldren Ibrahimaj som enkelt kunne bredside ballen i mål. Ett mål som også holdt til seier og tre nye poeng.

Eliteserien, Serierunde 7

Lørdag 21. mai, 2022
Sandefjord Fotball 1 - 4
(1 - 3)
Lillestrøm SK 16:00 - Release Arena, Sandefjord
Dommer: Daniel Higraff, Randaberg
Tilskuere: 3.290
TV-kanal: Eurosport Norge
Jesper Taaje Scorte etter 4. minutter 4.'

Aleksander Nilsson Gult kort etter 73. minutter 73.'

Philip Slørdahl Scorte etter 9. minutter 9.' (selvmål)

Jacob Storevik Scorte etter 26. minutter 26.' (selvmål)
Igoh Ogbu Scorte etter 44. minutter 44.'
Akor Jerome Adams Scorte etter 60. minutter 60.'
Espen Garnås Gult kort etter 79. minutter 79.'


Sandefjord (4-3-3): Jacob Storevik - Lars Markmanrud (Quint Jansen fra 78.), Jesper Taaje, Philip Slørdahl, Ian Smeulers - Keanin Ayer (Harmeet Singh fra 57.), William Kurtovic (Amer Ordagic fra 73.), Aleksander Nilsson - Franklin Nyenetue (Youssef Chaib fra 57.), Alexander Ruud Tveter, Mohamed Ofkir (Sivert Gussiås fra 78.).Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu (Colin Rösler fra 66.), Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh (Lars Ranger fra 79.), Frederik Holst, Ifeanyi Mathew (Kaan Kairinen fra 66.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Tobias Svendsen fra 66.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 66.), Gjermund Åsen.


 • Banens beste (VG): Espen Garnås (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 60 poemg.
 • Banens beste (RB): Espen Garnås (7). "Presset fram de to viktige målene. Bommet på ballen da han gikk inn i sin første takling på Nyenetue, men slapp unna kortet etter drøyt minutter. En av de aller første taklingsbommene til Garnås i 2022. Det påfølgende frisparket endte med corneren som Sandefjord scoret på. På LSKs første hjørnespark stusset han ballen på første stolpe, og den traff utlånte Slørdahl og gikk inn til 1-1. Fyrte av fra distanse. Skuddet var hardt, men gikk rett på keeper. Var også nest sist på LSKs andre mål da han satte stussen fra Pettersson i stolpen. Returen gikk i beinet til keeper Storevik og inn i nettet. Meget god adresse på pasningene før pause. Slurvet et par ganger etter hvilen og pådro seg et unødvendig gult kort. Ellers prikkfri kamp igjen [29].
 • Kaan Kairinen gjorde comeback etter sin fotskade.
 • 1 - 0: Corner fra Mohamed Ofkir som Jesper Taaje headet i mål. Dessverre fikk hjemmelagets midtstopper gode arbeidsforhold, da han løp seg fri fra Gjermund Åsen. Banens nest beste hallingdøl kunne dermed uhindret gå opp og styre ballen ned i motsatt hjørne. Utagbart for Mads Hedenstad Christiansen.
 • 1 - 1: Så var det LSK sin tur til å score mål etter en corner. Ylldren Ibrahimaj slo ballen inn med venstrefoten. På hjørnet av fem-meteren stusset Espen Garnås ballen videre inn i feltet. Litt spøkefullt kan vi si at vår utleide forsvarsspiller Philip Slørdahl, nå i Sandefjord, sto på rett sted til rett tid og ballen gikk via låret til Slørdahl og i mål. Ett heldig selvmål, såpass kan vi innrømme.
 • 1 - 2: Tidenes "biljard-mål" eller ren ping-pong som Eurosports TV-kommentator uttrykte det. Uansett, maken til komikveld er det lenge siden vi har opplevd på en fotballbane. Det hele startet med et langt innkast fra Vetle Dragsnes som Tom Pettersson stusset videre. Inne i feltet skulle hjemmelagets Keanin Ayer klarere bort ballen, men sparket ballen i kroppen på Espen Garnås. Ballen havnet på innsiden av stolpen, spratt tilbake og traff foten på keeper Jacob Storevik. Tilbake i stolpen igjen og opp i hansken til Storevik som slo den tilbake tilbake over målstreken. Ikke årets mål, men i alle fall en av kandidatene til årets mest underholdende mål.
 • 1 - 3: Kort corner fra Frederik Holst til Ylldren Ibrahimaj som endte i en ren maktdemonstrasjon av Igoh Ogbu. Med stor kraft stanget nigerianeren inn innlegget fra Ylldren Ibrahimaj til tross for at han hadde fem, seks motspillere rundt seg.
 • 1 - 4: Årets gavepakke av Sandefjords Jesper Taaje som på egen 16-meter klarte å rote bort ballen til Akor Jerome Adams. LSK takket og bukket for gavmildheten, og alene med keeper gjorde han ingen feil, men plasserte ballen forbi Storevik og ned i motsatt hjørne.
 • Colin Rösler følte seg uvel i sluttminuttene og satt seg ned på gresset: "Jeg begynte å føle meg dårlig. Ble svimmel og følte at jeg var helt ute av det, sier Rösler om hendelsen som skjedde etter 87 minutter da an plutselig lå gresset. Det var en stopp i spillet, og jeg begynte å føle med kvalm og svimmel. Det var ingenting som skjedde i forkant. Så startet kampen igjen, og da følte jeg at jorda nesten var som en karusell. Da satte jeg meg ned. Det føles bedre nå, og alle testene er positive. Så det er bra og ingenting å bekymre seg over. Det er noe jeg aldri har vært borti tidligere", fortalte han til RB etter kampen [30].

Eliteserien, Serierunde 8

Onsdag 25. mai, 2022
Lillestrøm SK 2 - 0
(0 - 0)
Vålerenga 20:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Rohit Saggi, Drafn
Tilskuere: 10.527
TV-kanal: TV Max
Tom Pettersson Scorte etter 63. minutter 63.'

Espen Garnås Scorte etter 80. minutter 80.'

Odin Thiago Holm Gult kort etter 68. minutter 68.'

Leonard Zuta Gult kort etter 84. minutter 84.'


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh, Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 70.), Ifeanyi Mathew (Kaan Kairinen fra 90.), Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Tobias Svendsen fra 83.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 82.), Gjermund Åsen.


Vålerenga (4-3-3): Kjetil Haug - Vegar Eggen Hedenstad, Jonatan Tollås Nation, Brynjar Ingi Bjarnason, Leonard Zuta - Henrik Bjørdal (Odin Thiago Holm fra 66.), Fredrik Oldrup Jensen (Tobias Christensen fra 66.), Osame Sahraoui - Aron Dønnum, Seedy Jatta (Vidar Örn Kjartansson fra 66.), Taofeek Ismaheel (Petter Strand fra 46.).


 • Banens beste (VG): Igoh Ogbu (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 62 poeng.
 • Banens beste (RB): Igoh Ogbu (7). "En gigant bak der. Ruvende i midten av forsvarstreeren. Vant alle dueller. Viste både oversikt og styrke. Tok også med seg ballen framover et par ganger før pause. Gjorde absolutt som han ville bakerst. Hver gang det så ut til å bli farlig så rykket han bare til og avverget med god margin hver gang. Avgjørende for at LSK holdt nullen igjen [31].
 • Kaan Kairinen spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK.
 • 1 - 0: Corner fra Ylldren Ibrahimaj som Tom Pettersson møtte ved første stolpe og headet i mål. Svakt forsvarsspill av gjestene. Ingen markering av Pettersson, det takker vi jo for. Den spilleren som var nærmest svensken? LSKs lagkaptein Gjermund Åsen !! - Tar også med foranledningen til corneren. Akor Jerome Adams' kraftfulle forsering fra egen banehalvdel. Bare så synd at veggspillet med Åsen på Vålerengas 16-meter ikke nådde helt fram, dessverre kom VIFs Jonatan Tollås Nation i mellom.
 • 2 - 0: Ny corner fra Ylldren Ibrahimaj som i første omgang ble headet bort fra feltet. Tom Pettersson fanget opp returen ute på venstrekanten og med tidenes stiveste overstegsfinte kom han seg forbi Odin Thiago Holm og la ballen inn foran mål igjen. Med en usedvanlig vakker hælflikk forlenget Vetle Dragsnes ballen gjennom hele feltet. Noe som gjorde at Espen Garnås fikk en enkel oppgave med å styre ballen i mål ved bakerste stolpe - eller for å sitere RBs live-dekning: "Dragsnes plukker opp corneren på motsatt side. Tar en oversteg og henger ballen opp med kleshenger på bakre stolpe. Der er fotballens svar på Conor McGregor, Espen Garnås, og styrer den i mål med foten! Low kick!"
KFLs tifo
 • Kort oppsummering: La oss ta tribunelivet først. For en ramme Kanari-Fansen og Klanen skapte rundt denne kampen. Det var fult trøkk hele tiden. Tidenes beste stemning, mente mange Fugla-supportere. I alle fall den beste siden semifinalen mot Vålerenga i 2005. Kanari-Fansen presenterte også en vanvittig deilig tifo med flagg-show og et 800 kvadratmeter stort banner (se bildet). Ikke uventet ble det også mye fyring av bluss og pyro på begge supporterfeltene, men å kaste brennende fakler ut på banen. Det er lavmål, Klanen. Fra Kanarifansen sin side ble det kastet en brusflaske mot spillerne. Det skal bare ikke skje. Synderen fikk også gjennomgå av sine egne. Veldig bra. - Selve kampen ble også en gedigen opptur for LSK. Fugla dominerte stort mot et usedvanlig blekt og tafatt bortelag. Vålerenga var rett og slett ikke til å kjenne igjen. Hvor var den fandenivoldske kampviljen som ofte har preget disse derby-kampene? Fullstendig fraværende ser vi bort i fra Tollås Nation som ga Adams en tøff kamp. Framover på banen skapte gjestene knapt nok to målsjanser, om vi skal være snille. Dønnums skudd som gikk rett i klypene på Christiansen i første omgang og Sahraoui som fra en god posisjon skrudde ballen over tverrliggeren. Det var det, resten handlet om Lillestrøm. For offensivt hadde LSK langt mer å by enn gjestene fra hovedstaden selv om det ble mange halv-sjanser i første omgang. Adams regelrett bomma på et meget godt innlegg fra Dragsnes etter et kvarters spill. Verken Adams eller Åsen klarte å utnytte innlegget fra Ibrahimaj 7 minutter senere. Åsen burde kanskje ha hatt straffespark, da han ble lagt i bakken av Bjørdal, men dommer Rohit Saggi lot spillet gå videre. Dessverre fulgte Pettersson opp med en svak heading som VIFs keeper enkelt kunne plukke ned. - I starten av annen omgang la Vålerenga seg enda dypere ned på egen banehalvdel. Noe som innledet et massivt press fra LSKs press. Et press som fikk sin utløsning, da Tom Pettersson headet inn 1-0 til LSK (se beskrivelse av målet høyere opp). Fagermo svarte med å gjøre et trippelbytte uten at det hjalp nevneverdig. Spikeren i Vålerenga-kista kom da Garnås på bakerste stolpe styrte inn 2-0 ti minutter før full tid. Resten av kampen ble den reneste autostradaen på lykkerus. For første gang siden 2017 slo vi erkerivalen på hjemmebane - og sikret fortsatt tabelltopp !
 • Du veit at du har gjort noe riktig, når motstanderens trener og noen av lagets spillere kommer med rent oppgulp av negativitet om LSKs spillestil i intervjuene etter kampen. "Vi taper på to dødballer, og det er det Lillestrøm er. De skaper jo ingenting, og vi gjorde en god bortekamp bortsett fra at vi burde skapt mer", VIFs trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery/TV Max. En uttalelse som fikk TV-kanalens ekspertkommentator Christian Gauseth til å komme med følgende tirade: "At Lillestrøm bare er dødball er løgn. De har alt Vålerenga ikke har. Karakterer, folk som møter opp, innstilling, typer i ulike roller, hvordan laget ligger i ulike formasjoner. Det Lillestrøm-laget her er virkelig godt! I stedet burde han gå bort til Geir Bakke og spørre om tips. Vær så snill, litt mer respekt overfor de som kan dette veldig mye bedre enn deg selv" [32]. TV2s Jesper Mathisen reagerte også på uttalelsen til Fagermo: "Den (kampplanen) fungerer jo ikke, og det er det egentlig ingen Vålerenga-spillere som gjør heller. Som jo er rart, fordi det egentlig er ganske mange gode spillere der. Fagermo har vært kraftig med på å bygge opp denne stallen, men per dags dato er dem milevis unna toppen i Norge. Jeg tror de kunne spilt i morgen uten å score på det Lillestrøm-forsvaret, så det bør lyse noen alarmer på Intility. Dette kan ikke Vålerenga være bekjent med. Lillestrøm er på et helt annet nivå, med tanke på struktur, å få potensiale ut av spillerne de har, ja, egentlig det meste. LSK var veldig solide, mens Vålerenga er tafatte. Jeg tror han, som resten av spillerne, er litt i villrede nå. Hvordan skal de komme seg ut av dette? De er farlig nær å bli en grå mus i norsk fotball, som er alt annet enn det de har lyst til å være. Joacim Jonsson får en utrolig vanskelig oppgave. Fagermo sitter definitivt ikke trygt, og er jo aldri trener i Vålerenga hvis dette fortsetter utover i sesongen" [33]. Dagen etter skrev RBs sportsredaktør Morten Svesengen en glimrende kommentar til Fagermos som er anbefalt lesing for alle LSK-supportere: "Det du ser Fagermo, er et vinnerlag som har veldig mye mer enn dødballer" [34].


 • Enorm stemning på Åråsen. Tidenes beste eller i alle fall den beste stemningen vi har hatt siden semifinalen mot Vålerenga i 2005. Alle bilder: Fredrik Tyskeberg.Eliteserien, Serierunde 9

Søndag 29. mai, 2022
Tromsø IL 2 - 2
(1 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Alfheim stadion, Tromsø
Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden
Tilskuere: 2.689
TV-kanal: Eurosport Pluss 1
Jostein Gundersen Scorte etter 9. minutter 9.'

Eric Kitalano Scorte etter 42. minutter 42.'
Moses Ebiye Scorte etter 92. minutter 92.'

Ifeanyi Mathew Scorte etter 60. minutter 60.'

Vetle Dragsnes Scorte etter 72. minutter 72.'
Mads Hedenstad Christiansen Gult kort etter 85. minutter 85.'
Akor Jerome Adams Gult kort (etter kampslutt)


Tromsø IL (3-5-2): Jakob Haugaard - Casper Øyvann, Christophe Psyché (Anders Finjord Jenssen fra 78.), Jostein Gundersen - Niklas Vesterlund, Lasse Nilsen (Warren Kamanzi fra 78.), Sakarias Opsahl, Ruben Yttergård Jenssen, Eric Kitolano (Kent-Are Antonsen fra 71.) - Jasse Tuominen (Moses Ebiye fra 71.), August Mikkelsen.


Lillestrøm SK (3-4-3/3-4-2-1): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh, Magnus Knudsen (Tobias Svendsen fra 94.), Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj, Holmbert Fridjonsson (Akor Jerome Adams fra 61.), Frederik Holst (Kaan Kairinen fra 61.).


 • Banens beste (VG): August Mikkelsen (7), Tromsø. LSKs beste: Ifeanyi Mathew (7).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 54 poeng. Sum 13 mann: 64 poeng.
 • LSKs beste (RB): Ifeanyi Mathew og Vetle Dragsnes, begge 6.
 • Ifeanyi Mathew var LSKs lagkaptein, da Gjermund Åsen måtte stå over grunnet sykdom.
 • 1 - 0: En stygg forsvarsglipp av Vetle Dragsnes. I duellen med Niklas Vesterlund så det ut til at Dragsnes hadde kontroll, men ett sekunds uoppmerksomhet gjorde at Tromsø-spilleren vant tilbake ballen og fikk lagt inn foran mål. Her ble det en durabelig fight mellom Igoh Ogbu og finnen Jasse Tuominen hvor ingen gikk seirende ut, men ballen forsvant under begge spillerne. Bak dem ventet en umarkert Eric Kitolano som gjedda i sivet, og banket ballen i mål.
 • Vetle Dragsnes om Tromsøs første mål: "Jeg vant ballen først. Også skulle jeg ta ett touch til. Jeg vet ikke om ballen satt seg litt fast i gresset eller hva som skjedde, men plutselig vant han ballen og fikk lagt inn. Først hadde jeg kontroll, så hadde jeg plutselig ikke det" [35].
 • 1 - 1: Maken til drømmemål er det lenge siden vi har sett - eller maken til gavepakke er det lenge siden vi har fått. Velg selv. En særdeles dårlig pasning fra Tromsø-keeper Jakob Haugaard ble fanget opp av Ifeanyi Mathew. Fra vel 40 meter sendte LSKs lagkaptein ballen i en høy bue mot mål. Haugaard nådde ikke opp og ballen duppet ned like under tverrliggeren. En flott prestasjon av Mathew som ikke scorer ofte, men noen av målene er derimot kremmerhus av en annen verden (tenk borte mot Ranheim).
 • Ifeanyi Mathew til RB om drømmetreffet fra 40 meter: "Vi visste før kampen at keeperen deres ofte er langt ute. Da situasjonen oppsto, så vurderte jeg først å spille en pasning. Men så tenkte jeg at det var verdt å prøve på et skudd, og da gikk den inn. Jeg traff den godt og den gikk inn. Det var et viktig mål for oss" [36].
 • 1 - 2: Strålende angrepsfotball av LSK på høyresiden hvor ballen gikk hurtig langs bakken. Garnås til Knudsen som igjen spilte vegg med Edh (faktisk slo Volla-gutten tunnel på sin motstander, da ballen gikk tilbake til Knudsen). Innenfor 16-meteren la Knudsen ballen flatt inn foran mål. Ballen gikk forbi Akor, men det gjorde ingenting for bak ham kom Dragsnes stormende inn fra sin kant og sendte ballen i mål.
 • 2 - 2: Frispark fra nesten helt nede ved dødlinja som Sakarias Opsahl sendte mot vår bakerste stolpe. Mads Hedenstad Christiansen feilberegnet ballbanen og nådde ikke opp. Igoh Ogbu var ikke oppmerksom nok på Moses Ebiye som bak ryggen på Ogbu kunne heade ballen i mål. Forbanna surt å miste seieren på et frispark som aldri i livet var et frispark.
 • Igoh Ogbu til RB om Tromsøs utlikning på overtid: "Jeg er skuffet fordi vi mistet seieren på overtid. Det er ikke noe jeg er fornøyd med for jeg skulle headet ballen unna, men det er alltid tid for å lære. Laget fightet godt etter at vi lå under med 1-0, og vi snudde det. Men vi var uheldige som slapp inn et mål mot slutten. Det er slik som skjer i fotball, men det var ikke det vi ønsket. Nå må vi bare ta det, fortsette å trene og jobbe hardt, så vi gjør det bedre neste gang" [37].
 • Geir Bakke til RB om kampen: "Det er surt at det ble 2–2 på overtid så lenge vi klarte å snu en kamp på denne måten. Da hadde vi et momentum, men så slapp vi det momentumet igjen. Jeg følte at det var vi som var på framfot etter at vi tok ledelsen 2–1. Da synes jeg vi var farligere når det gjaldt å skape sjanser selv om Tromsø hadde ballen mye. Det var mer trøkk i oss da, og da kunne vi satt spikeren i kista med 3–1. Surt at vi mistet det litt igjen da. Men sånn er fotball, man vil jo gjerne forsvare det man har. Også brant vi av litt krutt i den perioden vi snudde det. Tromsø satset framover og fikk et litt billig frispark som de scoret på. Mot Vålerenga onsdag var det lov med tøffere dueller. Her ble det blåst på mye mer, og da er det ikke så enkelt å vite hvor lista er [38].
 • Kort oppsummering: LSK var nødt til å gjøre endringer på laget, da Gjermund Åsen meldte forfall grunnet sykdom. Endringer som gjorde at LSK i den første omgangen ikke fikk spillet sitt til å sitte selv om Magnus Knudsen burde ha gitt oss ledelsen etter 26 minutter, men fra en god posisjon blåste han ballen over tverrliggeren. Likevel, ingenting å si på at Tromsø ledet 1-0 til pause. Hjemmelaget var best i de første 45 minuttene. - Det tok nesten en time - og et drømmetreff fra Ifeanyi Mathew - før LSK-maskineriet kom skikkelig i gang. Byttene med Adams og Kairinen inn for Holst og Fridjonsson bidro også sterkt til at LSK tok over initiativet i kampen. LSK så ut til å ha full kontroll etter at Dragsnes ga oss ledelsen etter 72 minutter, men svak markering på kampens siste angrep - frispark fra dødlinja - førte til at Tromsø utlignet og LSK måtte kun nøye seg med ett poeng på Alfheim.

Eliteserien, Serierunde 10

Søndag 19. juni, 2022
Lillestrøm SK 3 - 1
(2 - 1)
Rosenborg 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget
Tilskuere: 10229
TV-kanal: Eurosport Norge
Ifeanyi Mathew Scorte etter 32. minutter 32.'

Vetle Dragsnes Scorte etter 38. minutter 38.'
Ifeanyi Mathew Gult kort etter 76. minutter 76.'
Magnus Knudsen Scorte etter 87. minutter 87.'

Stefano Vecchia Scorte etter 16. minutter 16.'

Olaus Jair Skarsem Gult kort etter 76. minutter 76.'
Pavle Vagic Gult kort etter 92. minutter 92.'


Lillestrøm SK (3-4-2): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes - Lars Ranger (Frederik Holst fra 85.), Magnus Knudsen (Pål André Helland fra 90.), Ifeanyi Mathew, Eskil Smidesang Edh - Ylldren Ibrahimaj (Kaan Kairinen fra 71.), Akor Jerome Adams (Holmbert Fridjonsson fra 85.), Gjermund Åsen.


Rosenborg (3-5-2): André Hansen - Pavle Vagic, Markus Henriksen, Sam Rogers - Erlend Dahl Reitan (Carl Adam Andersson fra 66.), Carlo Holse, Victor Jensen (Noah Jean Holm fra 66.), Per Ciljan Skjelbred (Vebjørn Alvestad Hoff fra 41.), Adrian Pereira (Edvard Sandvik Tagseth fra 77.) - Ole Sæter (Olaus Jair Skarsem fra 41.), Stefano Vecchia.


 • Banens beste (VG): Ifeanyi Mathew (8).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 64 poeng.
 • Banens beste (RB): Magnus Knudsen (8). "Ble bare bedre og bedre. Kanskje litt usynlig og lite involvert de første minuttene, men det var ingen grenser for hva han skulle levere utover i kampen. Ble bedre og bedre for hvert minutt som gikk, og utover i andreomgangen var han helt enorm. Styrte alt sammen med Mathew. Var banens beste spiller før han scoret sitt første mål i Eliteserien og punkterte kampen. Var nær mål også da han tvang fram en meget god redning fra Andre Hansen rett før" [39].
 • 0 - 1: Forferdelig billig scoring som kom, selvfølgelig, etter Rosenborgs første angrep i kampen. Legg også til særdeles tafatt forsvarsspill av LSK. Både Igoh Ogbu og Vetle Dragsnes ble fintet borte av Stefano Vecchia. Skuddet fra RBK-spissen var velplassert, ballen snek seg inn ved stolperoten, men var ikke helt utagbart for Mads Hedenstad Christiansen. Ingen tabbe av LSKs siste skanse, men han burde ha vært mer med på notene og forskjøvet seg sidelengs med ett eller to steg. LSKs første baklengsmål på hjemmebane siden 27. november 2021 (Johan Hove, Strømsgodset).
 • 1 - 1: Drømmetreff av Ifeanyi Mathew som startet med en kort corner fra Magnus Knudsen til Ylldren Ibrahimaj. Innlegget fra Ibrahimaj ble klarert av Rosenborg-forsvaret, men i returrommet ventet Mathew. På halv-volley fra 19-20 meter klinte midtbanespilleren til og ballen føk inn i det lengste hjørnet. Vakkert, usedvanlig vakkert utført av nigerianeren.
 • 2 - 1: Årets frekkis signert av Vetle Dragsnes. En lekkerbisken av en hælflikk som fullstendig tok RBK-forsvaret og André Hansen på senga. Ny kort corner fra Magnus Knudsen til Ylldren Ibrahimaj. RBK-forsvaret klarte ikke denne gangen å klarere bort ballen fra eget felt, fordi fra liggende posisjon og på ren vilje fikk Espen Garnås med sitt lange bein dyttet ballen videre til Dragsnes. Med ryggen til mål valgte Rælingens store sønn like godt en hælflikk - eller en Johan Cruyff-dragning om du vil - og sendte ballen forbi lamslåtte trøndere som ikke trodde sine egne øyne. Det gjorde vel heller ikke vi for å være helt ærlig. For dette var noe av det frekkeste vi har sett siden glansdagene med Jan Ove Pedersen og Dennis Schiller. Makan !!
 • 3 - 1: Banens beste spiller, Magnus Knudsen, ble belønnet med sitt første eliteseriemål. Ny corner som denne gangen havnet på bakre stolpe og i beina på Espen Garnås. Innlegget fra midtstopperen var ikke all verden og traff Markus Henriksen. Heldigvis plukket Igoh Ogbu opp returen og sendte ballen videre til en langt bedre plassert Magnus Knudsen. Rolig og behersket bredsidet Knudsen ballen i mål. Game over. Spikeren i RBK-kista. Så utrolig deilig. Tre på rad mot Rosenborg.
 • Magnus Knudsen om sitt første eliteseriemål: "Dette var veldig deilig. Fullsatt Åråsen, viktig match og en klassiker i norsk fotball. Ja, nei det var utrolig deilig. Det var selvfølgelig digg det. Spesielt etter den missen jeg hadde mot Vålerenga i fjor, så har jeg dagdrømt om hvordan det er å score et sent og avgjørende mål, løpe mot fansen og juble. Så det var en drøm som gikk i oppfyllelse det selvfølgelig" [40].
 • Hovedtrener Geir Bakke om Magnus Knudsen: "Dette var veldig bra. Det jeg liker veldig godt var at han var så god i gjenvinningsspillet sitt i dag, for der syns jeg at han har hatt litt å gå på. Han gjorde noen ting ekstremt bra i dag. Fra å være talentfull og gjøre noen gode kamper, så syns jeg han har blitt en voksen fotballspiller" [41].
 • Magnus Knudsen om sin egen fremgang: "For det første har jeg fått mer erfaring selvfølgelig. Det å få spille regelmessig gjør noe med selvtilliten og erfaring, og du vet hva du kan gjøre og ikke gjøre på en måte. Og for det andre så føler jeg at jeg har tatt steg fysisk. Jeg har lagt ned en sinnssyk hard jobb her på Åråsen sammen med det fysiske teamet her, men også utenom med en personlig trener i Oslo som har gitt meg det lille ekstra. Jeg kjenner på kroppen at det har gitt resultater og det er veldig deilig sånn at jeg kan fokusere mer på det tekniske både med og uten ball, men jeg er ikke ferdig ennå. Jeg har masse å gå på" [42].
 • Geir Bakke til RB om selve kampen: "Jeg syns det var sterkt av oss å ikke ramle nedpå ved å få et mål i mot. Det hadde vi snakket mye om på forhånd, og vi har snakket mye om de ulike fasene i en kamp. Vi skal like alt, både det å ligge under, uavgjort og lede. Det morsomste de gutta her gjør er å spille fotball, så jeg syns det var imponerende at vi sto sammen som et lag og kom tilbake, og det gjorde vi så til gangs i dag, så det er en utrolig deilig følelse og ha snudd dette til tre poeng" [43].
 • Kort oppsummering: LSK anno 2022 viste nok en gang hva som bor i dette laget ved å snu 0-1 til en solid 3-1 seier mot erkerivalen Rosenborg. Fra å være tafatte og passive i det første kvarteret - noe som også førte til at trønderne tok ledelsen - til å dominere store deler av kampen. I tillegg til målene kommer vi til å huske Mads Hedenstad Christiansens to fantomredninger. Den første da Eskil Smidesang Edh holdt på å gjøre selvmål i første omgang, og reaksjonsredningen i annen omgang på Erland Dahl Reitans bredside mot mål. Smått utrolig at LSK-keeperen fikk opp hendene på den. Vi kommer også til å huske at Lars Ranger ble snytt for et soleklart straffespark, da Adrian Pereira regelrett dyttet LSK-backen rett ned i bakken. Sva
 • Bråk i Vestbygata før kampen [44].

Eliteserien, Serierunde 11

Søndag 26. juni, 2022
Strømsgodset ' Lillestrøm SK 18:00 - Marienlyst stadion, Drammen
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport


Eliteserien, Serierunde 12

Søndag 3. juli, 2022
Kristiansund BK ' Lillestrøm SK 18:00 - Kristiansund stadion, Kristiansund
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport


Eliteserien, Serierunde 13

Søndag 10. juli, 2022
Lillestrøm SK ' Viking 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Norge


Eliteserien, Serierunde 14

Søndag 17. juli, 2022
Odd ' Lillestrøm SK 18:00 - Skagerak Arena, Skien
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport


Eliteserien, Serierunde 15

Torsdag 28. april, 2022
Lillestrøm SK 2 - 0
(2 - 0)
Aalesunds FK 20:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: Sivert Amland, Fana
Tilskuere: 4.567
TV-kanal: Eurosport Norge
Tom Pettersson Scorte etter 9. minutter 9.'

Ylldren Ibrahimaj Scorte etter 33. minutter 33.'

Simen Bolkan Nordli Gult kort etter 76. minutter 76.'


Lillestrøm SK (3-4-3): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Igoh Ogbu, Tom Pettersson - Eskil Smidesang Edh, Magnus Knudsen (Frederik Holst fra 90.), Ifeanyi Mathew, Vetle Dragsnes - Ylldren Ibrahimaj (Pål André Helland fra 70.), Holmbert Fridjonsson (Akor Jerome Adams fra 70.), Gjermund Åsen.


Aalesund (5-3-2): Sten Grytebust - Petar Golubovic (Simen Rafn fra 83.), Besim Serbecic, David Fällman (Nikolai Søyset Hopland fra 83.), Alexander Juel Andersen, Isak Dybvik Määttä - Fredrik Haugen (Erlend Segberg fra 66.), Kristoffer Barmen (Torbjørn Kallevåg fra 66.), Erikson Spinola "Nenass" Lima ( Simen Bolkan Nordli fra 66.) - Kristoffer Ødemarksbakken, Sigurd Haugen.


 • Kampen flyttet fra 24. juli grunnet LSKs deltagelse i UEFA Europa Conference League.
 • LSKs beste seriestart siden 2007, 13 poeng på 5 kamper.
 • Magnus Knudsen spilte sin seriekamp nummer 50 for LSK.
 • Banens beste (VG): Tom Pettersson (6).
 • Sum 11 mann på VG-børsen: 58 poeng.
 • Banens beste (RB): Tom Pettersson (7). God i egen boks, best i Aalesund sin. Hans første kamp fra start i serien. Før pause var han mest synlig framover. Først headet han inn LSKs første corner på bakre stolpe til 1-0. Han kom også til avslutning på de to neste cornerne. På egen banehalvdel gjorde han det meste riktig både langs bakken og i lufta. Alltid riktig plassert [45].
 • Kort oppsummering: LSK med full kontroll på sin motstander i de første 70 minuttene av kampen og ledet fortjent 2-0 - se nedenfor - mot et særdeles blodfattig og tafatt bortelag, men Aalesund kom med en sluttspurt og tvang fram to matchvinnende redninger av Mads Hedenstad Christiansen i løpet av det siste kvarteret. Først en refeleksredning hvor LSKs siste skanse fikk opp en arm på forsøket fra Torbjørn Kallevåg. Den andre, en fotparade på headingen fra Alexander Juel Andersen og hvor Christiansen sto på egen mållinje, var kanskje en enda større prestasjon. Tar med at i mellom Aalesunds to store sjanser traff Ifeanyi Mathew stolpens utside med et velplassert skudd og innbytter Akor Jerome Adams blåste ballen over tverrliggeren fra en god posisjon innenfor boksen. - LSK med sin fjerde seier på rad og tre nye poeng, noe som også ga tabelltopp, og det til tross for at LSK-maskinen ikke fungerer 100%. På den positive siden av streken tar vi med Tom Petterssons comeback i startelleveren. Svensken var spillesugen og leverte en praktkamp. Den sentrale midtbanen med Mathew og Knudsen fungerte meget godt i halvannen omgang. Mathew snuste på BB-tittelen. Magnus Knudsen ble sliten mot slutten av kampen og burde ha vært byttet ut før. Igoh Ogbu med en gedigen feilvurdering i annen omgang som kunne ha resultert i et baklengsmål, men spilte stort sett solid og ryddet opp som vanlig. Garnås gjør ting enkelt. Brutalt og rett på sak, men med stor suksess. En midtstopper av den gamle, gode LSK-klassen og hallingdølen er kanskje den spilleren som har hatt størst fremgang denne sesongen. Til slutt kan vi alltids diskutere trenerteamets spissvalg. Holmbert Fridjonsson eller Akor Adams i startelleveren. Skal ikke ta debatten her. Vi konstaterer bare at denne gangen ble islendingen foretrukket.
 • 1 - 0: Kort corner fra Ylldren Ibrahimaj til Magnus Knudsen som tok noen steg før han løftet ballen mot bakerste stolpe. I duellen med bortelagets Isak Dybvik Määttä klarte Tom Pettersson å komme seg fri og heade ballen i mål til tross for at gjestenes back prøvde å låse armen på LSKs svenske og holde ham igjen. En sterk prestasjon av Pettersson.
 • Tom Pettersson til Eurosport: "Det var nydelig. Nå var jeg bare skadet i to og en halv uke, men det er jævla tungt å sitte på tribunen. Så det var fint å være tilbake. Så er det enda bedre å score et mål, ta en seier og holde nullen. Det er dette man har sett fram til i tre måneder, i hele oppkjøringen. Det er dette man trener for. Å få høre fansen bak her også er fantastisk. Jeg bryr meg egentlig ikke om jeg scorer eller ikke, så lenge vi vinner. Jeg vil bare vinne. Men det er selvfølgelig godt å score mål, jeg skal ikke si noe annet" [46].
 • 2 - 0: En forferdelig tversoverpasning fra bortelagets Besim Serbecic som havnet rett i beina på Ylldren Ibrahimaj. Sørlendingene hadde flere lagkamerater inne i feltet, men valgte å skru ballen forbi nærmeste forsvarer og opp i motsatt hjørne. En vakker scoring Ibrahimaj selv om ballen trolig gikk via foten til AaFKs Alexander Juel Andersen, og havnet dermed i en perfekt bue over en utspilt Sten Grytebust i Aalesund-målet.
 • Ylldren Ibrahimaj til RB: "Det startet jo med et tilbakespill fra Aalesund hvor jeg var våken og tok med meg ballen. Så gjorde jeg det jeg har trent på hele uka, nemlig å trekke innover og legge den i lengste. Jeg var kanskje litt heldig i og med at den gikk via forsvarsspilleren, men hvis jeg ikke hadde skutt, hadde det i alle fall ikke blitt mål. Så jeg er fornøyd [47].
 • Geir Bakke til RB om kampen: " Dette var en solid kamp av oss syns jeg. Vi følte oss vel aldri veldig truet, samtidig som vi så at de fikk det til da det gikk fort hos de, men jeg syns vi hadde god kontroll hele veien. Det er litt deilig det altså. Jeg hadde ikke turt å tippe det før sesongen altså. Vi var millimeter unna å ligge under 3–0 borte mot Ham-Kam, men fikk uavgjort, og så står vi her i dag med 13 poeng, så det er en bra stigning syns jeg [48].
 • Tom Pettersson til RB om Kanari-Fansen: "Det var fantastisk stemning hele veien. Det gir oss ekstra energi, sier Pettersson. Jeg elsker dem! De er magiske og helt fantastiske rett og slett. De er alltid støttende, og absolutt ikke noe negativt å si om dem. Når «Du går aldri aleine til Åråsen spilles» ... Ja, da er det fint altså. Til og med barna mine kan den sangen nå. Det er noe helt spesielt [49].

Eliteserien, Serierunde 16

Søndag 31. juli, 2022
Sarpsborg ' Lillestrøm SK 15:30 - Sarpsborg stadion, Sarpsborg
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Pluss 1

Eliteserien, Serierunde 17

Søndag 7. august, 2022
Lillestrøm SK ' Tromsø IL 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Pluss 2

Eliteserien, Serierunde 18

Søndag 14. august, 2022
Jerv ' Lillestrøm SK 18:00 - Levermyr stadion, Grimstad
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Pluss 1

Eliteserien, Serierunde 19

Søndag 21. august, 2022
Lillestrøm SK ' Sandefjord Fotball 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Pluss 3

Eliteserien, Serierunde 20

Søndag 28. august, 2022
Lillestrøm SK ' Kristiansund BK 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: Eurosport Pluss 3

Eliteserien, Serierunde 21

Søndag 4. september, 2022
Vålerenga ' Lillestrøm SK na - Intility Arena, Oslo
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 22

Søndag 11. september, 2022
Lillestrøm SK ' Strømsgodset na - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 23

Søndag 18. september, 2022
Rosenborg ' Lillestrøm SK na - Lerkendal stadion, Trondheim
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 24

Søndag 2. oktober, 2022
Lillestrøm SK ' Bodø/Glimt na - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 25

Søndag 9. oktober, 2022
Viking ' Lillestrøm SK na - SR-Bank Arena, Stavanger
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 26

Søndag 16. oktober, 2022
Lillestrøm SK ' Molde FK na - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 27

Søndag 23. oktober, 2022
FK Haugesund ' Lillestrøm SK na - Haugesund stadion, Haugesund
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 28

Søndag 30. oktober, 2022
Lillestrøm SK ' Odd na - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 29

Søndag 6. november, 2022
Aalesunds FK ' Lillestrøm SK 17:00 - Color Line stadion, Ålesund
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na


Eliteserien, Serierunde 30

Søndag 13. november, 2022
Lillestrøm SK ' Ham-Kam 17:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm
Dommer: na
Tilskuere: na
TV-kanal: na